Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

@Bora Arıcanlı

Gravel serisi bisikletler hafif/orta bozuk zeminde daha geniş lastiklerle ve belli bir miktarda yükle kullanılmaya uygun geliştirilmiş olduğu için kategori olarak doğru bir tercih olabilir.

Ancak Goat özelinde kadro veya jantlar ile sıkıntı yaşayıp yaşamayacağınız, eğer sıkıntı yaşarsanız firmanın ürününün arkasında olacağı konularında garanti vermek pek mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Smhcetinkaya
Scudo
Yaşın belli bir yere gelmesi ve hız tutkusunun yerini doğada kaliteli zaman geçirme arzusunun alması ile karbon yol bisikletimi satıp gravel'a geçmeye karar verdim. Malum ekonomik durumlar nedeniyle insanlar şimdilik bakmakla yetiniyor ancak satılırsa alacağım bisiklet Goat olmayacak.

Bulabilirsem donanım konusunda istediğim hemen herşeyi sunan bir Mosso GVL700 veya Bisan Alltrail düşünüyorum. Carraro da mantıklı görünüyor ancak kadro geometrisi daha çok cyclocross'tan devşirilmiş gibi.

Corelli GOAT 1.0 kullanıyorum yaklaşık 2 aydır . Kaliperleri, lastikleri,seleyi değiştireceğim derseniz alınabilir. Tur bisikleti olarak kullanılabilir veya şehir içinde süper kullanılır.

Ben 1600- 2000m yüksekliklere çıktım aşırı taşlı topraklı yollardan ama lastik o kadar kötü ki deli gibi patlak yapıyorum her sürüşte. Satmakla satmamak arasındayım . Pişmanlığım şu GRX'li olan modeli alsaymışım keşke.

Bence lastik biraz daha kalın kullanılabilir. Eğer ki satmazsam Schwalbe G ONE alacağım bu ay sonu netlik kazanacak. Yarın yağışlı bir hava bir dağ tepe turu yapacağım o karar verecek.

Sürüş konusunda ise ; oldukça keyifli gerçekten . Çok atik tam bir velet . Tırmanışlardaa güzel başarılı. " dirty drop " olayı aldırmıştı bana bu bisikleti. Satsam tekrar alırmıyım ? GRX'li olan bir gravel almak isterim . Hibrit bir bisiklet gibi düşünmeyin.

Hem yol bisikeltim olur hem mtb . Ben öyle düşünüp aldım . Hataya düştüm. İnişlerde MTB'nin verdiği keyfi hiç mi hiç vermiyor. Avantajları çok tabi. Yokuş çıkarken çok güzel ama claris yerine GRX olsaydı nasıl olurdu merak etmiyorda değilim.

Bir inceleme videosu gibi bir şey çektim fakat tam olmadı ilk aldığımda çekmiştim . Şimdi kullanıcı deneyimlerim ile iyi bir video hazırlıyorum .

Bunlar benim fikirlerim tabi ki .

Birde ; bu bisikleti alırsanız corelliyi sadece korel elektrik olarak varsayın . Bisikletletlerine zerre sahip çıkmayan bir firma . Ben 54 kadro istedim corelli biiskletteki satış danışmanı " yav abi yolda 56 kullanan bu gravellerde 52 kullanıyor yav işte binsin ne olacak ki " gibi bir cümle ile karşılaştım.Mecburiyet değil ama o ara bisikletim yoktu. Bisikletsizlikte meret vurdu başıma aldık işte.

Pişman olmak ile olmamak arasındayım . Lastik ve frenleri değişirsem iyi olacak gibi . Birde sele . Aşırı kötü kalitesiz sallanıyor .

Corelli GOAT 1.0 kullanıyorum yaklaşık 2 aydır . Kaliperleri, lastikleri,seleyi değiştireceğim derseniz alınabilir. Tur bisikleti olarak kullanılabilir veya şehir içinde süper kullanılır.

Ben 1600- 2000m yüksekliklere çıktım aşırı taşlı topraklı yollardan ama lastik o kadar kötü ki deli gibi patlak yapıyorum her sürüşte. Satmakla satmamak arasındayım . Pişmanlığım şu GRX'li olan modeli alsaymışım keşke.

Bence lastik biraz daha kalın kullanılabilir. Eğer ki satmazsam Schwalbe G ONE alacağım bu ay sonu netlik kazanacak. Yarın yağışlı bir hava bir dağ tepe turu yapacağım o karar verecek.

Sürüş konusunda ise ; oldukça keyifli gerçekten . Çok atik tam bir velet . Tırmanışlardaa güzel başarılı. " dirty drop " olayı aldırmıştı bana bu bisikleti. Satsam tekrar alırmıyım ? GRX'li olan bir gravel almak isterim . Hibrit bir bisiklet gibi düşünmeyin.

Hem yol bisikeltim olur hem mtb . Ben öyle düşünüp aldım . Hataya düştüm. İnişlerde MTB'nin verdiği keyfi hiç mi hiç vermiyor. Avantajları çok tabi. Yokuş çıkarken çok güzel ama claris yerine GRX olsaydı nasıl olurdu merak etmiyorda değilim.

Bir inceleme videosu gibi bir şey çektim fakat tam olmadı ilk aldığımda çekmiştim . Şimdi kullanıcı deneyimlerim ile iyi bir video hazırlıyorum .

Birde ; bu bisikleti alırsanız corelliyi sadece korel elektrik olarak varsayın . Bisikletletlerine zerre sahip çıkmayan bir firma . Ben 54 kadro istedim corelli biiskletteki satış danışmanı " yav abi yolda 56 kullanan bu gravellerde 52 kullanıyor yav işte binsin ne olacak ki " gibi bir cümle ile karşılaştım.Mecburiyet değil ama o ara bisikletim yoktu. Bisikletsizlikte meret vurdu başıma aldık işte.

Pişman olmak ile olmamak arasındayım . Lastik ve frenleri değişirsem iyi olacak gibi . Birde sele . Aşırı kötü kalitesiz sallanıyor .

Aynı bisikletten bende aldım hocam henüz gelmedi yaklaşık kupon vs. 2550 TL'ye geldi bu zamanda claris setli bu fiyata sıfır bisiklet bulmak zor.

Benim sele kelepçesini göndermişler ama boruyu göndermeyi unutmuşlar. Servis sende ara istersen dedi. Aradım fabrikayı adam diyor ki Senin bisikletin için kelepçe istediler gönderdik ne borusu ? 😁 Dedim karıştırdınız galiba benim boru gönderilecekti şurdan arıyorum :) sonra he bizimkiler yanlış göndermiş şimdi hemen kargoya veriyorum dedi hâlâ haber yok 😁

İyi günler arkadaşlar mosso monza ile triban rc500 arasında kaldım fikir verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler arkadaşlar mosso monza ile triban rc500 arasında kaldım fikir verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.
Şahsi fikrim olarak triban rc500 daha iyi bir model. Daha yeni model, karbon maşa kadro boyu seçenekleri var. Mosso monza kadrosunu tek alıp topladım, öteki tarafta da btwin yol bisikletim var. Kadro kalitesi olarak araların bariz farklar var. Ayrıca forumda Triban rc500 kullanan bir kaç kişi var hatta şöyle bir de incelemesi var. İnceleme - Triban RC500 - Adventure/Gravel bisiklet üzerine bir inceleme

@MakRo 20 yıldır bisiklet sürm
üyorum kondisyonum epey kötü. Acaba dişli oranları zorlar mı beni bulunduğum yer genelde düz yol ama fikir istediğim bisikletlerin doğası gereği dağ bayır da gideceğim yollar olacak.

@UgurGez

Mosso Monza sahibi olan ve üzerinde yaptığı bazı değişikliklerle kullanım amacına daha uygun hale getirdikten sonra gayet memnun olan bir arkadaşım var. Maşayı karbon bir maşayla, arka aktarıcıyı Mtb tipi bir aktarıcıyla ve kaset dişliyi 11-36 ile değiştirip dağ bayır demeden geziyor. Ancak bu değişiklikler maliyeti yükseltiyor haliyle.

Triban RC500 ise alındığı haliyle gayet yeterli bir bisiklet. Üstelik kadro kalitesi ve arkasında Decathlon'un olması onu daha cazip yapıyor. Dişli oranları 34/32 ve çoğu hafif rampa için yeterli. Daha dik ve uzun rampalar içinse her zaman değişiklik yapma imkanı mevcut

IMG_8929.jpgIMG_8934.jpgIMG_8935.jpg

Evet az önce CANYON Grail AL 7 elime ulasti, henüz montajini yapmaya firsatim olmadi.
Darisi isteyen herkesin basina olsun.
( klavye kisitlamasi oldugundan yazim hatalarimi affedin lütfen.)

• Beğen
Tepkiler: Engerek
Corelli Goat 2 (52cm mavi) arayan varsa yardımcı olabilirim ( İzmir )

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Frenlerin balatalatını hiç binmeden değiştir. Balatalar çok kötü disklere hiç zarar vemeden organik balata taktır. 1,70 boyundayım bana rahat geliyor 52 kadro
Hocam ben de 3 gün önce aldım goat'ımı. Balataların tipine bakmamıştım ama önerdiğin bir balata var mıdır? Bazısı yuvarlak oluyor bazısı Shimano brs01 gibi dikdörtgen gibi... Veya balataların şeklinin önemi var mı? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Levent11
Önceki bisikletim Cube idi. Çok kaliteli ve o kadar da pahalı kilitler almıştım. Kilitlere güvendim çalındı bisikletim.
Bu sefer hiç kilit almadım. Aynı odayı paylaşıyoruz akşam olunca. Evin bir köşesinde o diğer köşesinde ben. Zaten toru topu 25-30 m2 evim var anlayın artık.

Önceki bisikletim Cube idi. Çok kaliteli ve o kadar da pahalı kilitler almıştım. Kilitlere güvendim çalındı bisikletim.
Bu sefer hiç kilit almadım. Aynı odayı paylaşıyoruz akşam olunca. Evin bir köşesinde o diğer köşesinde ben. Zaten toru topu 25-30 m2 evim var anlayın artık.
😏

Dosyalar

• IMG_20201112_092627.jpg
    IMG_20201112_092627.jpg
    1,1 MB · Okunma: 127
Hocam ben de 3 gün önce aldım goat'ımı. Balataların tipine bakmamıştım ama önerdiğin bir balata var mıdır? Bazısı yuvarlak oluyor bazısı Shimano brs01 gibi dikdörtgen gibi... Veya balataların şeklinin önemi var mı? Teşekkürler.
Dikdörtgen balatalar uyumlu değil bizim balatalar yuvarlak. Önerebileceğim bir model yok ama metal değilde organik balata almalısın. Benim şuan kullandıklarım "icestop bp23" bunu deneyebilirsin.

Geri