Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bence bilerek de yapıyor olabilirler. Parasını vermemişsiniz sonuçta. İkinci elde 3 tane bisiklet alınabilir durumda. 50-55-55 kadrolarında. 52 yok...
Acaba 50 çok mu ufak gelir
ufak gelir bence sana. büyük bi mağaza olsa dediğin doğru. kırşehirde kimse gelipte g2 sormaz bile :D

Scudo
ufak gelir bence sana. büyük bi mağaza olsa dediğin doğru. kırşehirde kimse gelipte g2 sormaz bile :D
Ben de yaklaşık 70km yol gideceğim boy denemek için. Oradaki kişilerle konuşup soracağım hangi kadroyu almalıyım diye

Başlıkta daha önce sormuştum ama cevap gelmedi, tekrar sorayım.

7500-8000 TL civarına Triban RC 520 almak mantıklı mı? Bu fiyat civarına bunu alma şunu al diyebileceğiniz öneriler var mıdır acaba? Yurtiçi Gravel fiyatları hakkında çok bilgim yok, fikir verebilirseniz sevinirim.

Bahse konu bisikletin linki:

(link)

Başlıkta daha önce sormuştum ama cevap gelmedi, tekrar sorayım.

7500-8000 TL civarına Triban RC 520 almak mantıklı mı? Bu fiyat civarına bunu alma şunu al diyebileceğiniz öneriler var mıdır acaba? Yurtiçi Gravel fiyatları hakkında çok bilgim yok, fikir verebilirseniz sevinirim.

Bahse konu bisikletin linki:

(link)
520 hakkında detaylı fikrim yok, tek bildiğim iyi bir bisiklet olduğu.
bu bisikletin öne çıkan özellikleri internette bulabildiğim kadarıyla:
1) Endurance tarzı kadroya sahip olması
2) Lastikleri 36mm ye kadar desteklemesi
3) Maşanın karbon olması
4) Frenin hidrolik olması
5) Pack deliklerinin olması
6) Setinin 105 olması
Bence gayet iyi.

Öneri kısmına gelirsek senin ihtiyacın ön plana çıkıyor.
Eğer daha çok asfaltta kullanıp arada araziye gireceksen triban serisi iyi diyorlar. Ancak çoğu kişi bunun için lastiklerini değiştiriyor diye biliyorum. Triban daha çok “yol ama patikaya da girer” tarzında.
Ama benim gibi neredeyse kullanım sürenin yarısı arazide olacaksa hidrolik diskli bir gravel bisikleti öneririm. Özellikle arazide kullanım için GRX set güzel bir deneyim sunuyor.
Şu an G2 arıyorum mesela, uzun araştırmam sonucunda en dayanıklı olanın o olduğuna karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: hakan hoca
valla konuştum bugün dükkana gidip ayak üstü. iptal etmek için 2 yeri aradığını söyledi, olumsuz. bari alacağım erken gelse mart ayında...
Havada gidecek bir bisiklet için sizi boşuna tutuyorlar. O da ücret ödemedi tabii o bisiklete ve zaten bayiye gelecektir her halükârda.

(link) sıkma.kuvveti harici hidrolikle ayni mantık çalışıyor bence hidrolik isteyenleri üzmez tabi kalipere şırınga bağlıyıp onuda sti kolun altına takmakta mantıklı 😁

Havada gidecek bir bisiklet için sizi boşuna tutuyorlar. O da ücret ödemedi tabii o bisiklete ve zaten bayiye gelecektir her halükârda.
Bende biliyorum ama ortada bı söz var. Bayiyı biliyorum 4-5 bın uzerı bisiklet yok siparişle getiriyor. Tüm bunların dışında iptal edilmemesinde asıl rol kimin ondan emin değilim sadece :D tayini çıktı dedim ama ıkna edemedım dedi hatta :D karsı taraf muhtemelen 1 fazla satmak istedi

@Teoman Ağır bisiklet ısı ıptal oldu benın. Bayı aramıs ıptal etmemişler. Iptal edeceksek komple bayılıgı alalım denilmiş. Alacaksan ılan gelir bugun ama kadro sana uymuyor galiba :)
Senede üç bisiklet mi satıyor sizin bayi. Böyle bir ticari blöf daha görmedim. Yok hakikaten böyle bir durum varsa firmanın bayiye bakışı rezil denecek düzeyde demektir.

• Beğen
Tepkiler: Teoman Ağır
Senede üç bisiklet mi satıyor sizin bayi. Böyle bir ticari blöf daha görmedim. Yok hakikaten böyle bir durum varsa firmanın bayiye bakışı rezil denecek düzeyde demektir.
küçük şehirlerde bısıkletcılerı dolaşın dedıgımı anlarsınız. Bı çoğunda bisikletler 1-3 arası fiyatlarda. G2 cok ust degıl belki ama o fiyat bandındakı bisiklet ıc anadolu sehırlerınde yok. Ilanlardan bıle anlaşılır bu. Ben mesela kırsehırde kırıkkalede 2 sene boyunca 1 tane merıda 1 tane lapıerre gördüm sadece. Carraro bile az mosso aynı sekılde az. Specıalızed trek bunlardan bahsetmiyorum bile.

Bunu yazma sebebim bayıyı savunmak değil yanlıs anlaşılmasın. Ama gördüğüm kadarıyla bazı gerçeklerden haberı olmayanlar var :D

Ben çanta konusunda tercihimi pack2ride'dan yana kullanacağım sanırım. Anunnaki ile aralarında çok az fiyat farkı var. Sorduğum tüm sorulara hızlı ve detaylı dönüş yaptılar, anunnaki ise yoğunluktan olsa gerek cevap vermeye gerek görmedi. :)

Bir düzeltme yapayım. Az önce Anunnaki firmasının sahibi arkadaşımız Instagram'da DM'den ulaştı. Facebook Messenger ile problem yaşadığı için mesajlarımı göremediğinden bahsetti. Müsait olduğumuz bir zamanda Tuzla'daki iş yerinde görüşmek üzere sözleştik kendisiyle. Buradan göstediği ilgiye ve aracılık yapan @mariokaldato ya teşekkür ederim. :)

256384 dosyayı görüntüle

Instagram'da gördüğüm bir bisiklet, vatandaş Giant Escape kadrosuna drop bar takmış ve son derece de hoş olmuş. Soru şu, bu bir gravel'mıdır? :) İlla "bozuk zemin ve çamur" senaryosunu işin içine katıyorsanız, bence disk frenli bir Giant Escape'den o maşada falan gravel yazan bisikletlerden çok daha iyi bir gravel olur. Bir de Giant Seek diye bir model var, o çok daha bu dönüşüm için uygun. Neticede Trek FX ve Giant Escape şehir bisikletinde standardı belirlemiş tescilli kadrolar.
Adı yine gravel olan drop barlı 2.00 lastikli mtb'lerin mantığını ise hiç anlayamayacağım.
Hocam Gravel genel bir tanim ve ara bi türden bahsetmekteyiz. Yoruma ve gelismeye musait bir durum yani. Bu sayfada bir suru heyecanli arkadas bir ara ahkamlar kesiyorlardi. Sanki gravelin muhendisi olmuslar gibi. Ama yok oyle bsey. Bozuk yola uyum saglamak adina yapilan her guncelleme bisikleti gravele dönuşturmekten baska bsey degildir.
Bakiniz 26x1.35 lastikli bisikletimle gezdigim yollara. Hadi biri gelsinde ' Bu gravel deyil geometrisi bla bla " desin. Ne fark eder ki
20190615_103225.jpg
20190615_103257.jpg
20200826_152330.jpg
20190616_135331.jpg

Demem odur ki çok detaylara takilmayip keyfini sürmeye bakin dostlar

Son düzenleme:
bu işi cidden iyi bilen birine ihtiyacım var.
Gravel G2 alacağım. Boyum 177cm, bacak boyu 80cm. 52 kadro almam benim için daha iyi olacak ancak ikinci elde 52 bulamıyorum. Şu an 50 kadro var, sizce 50 alsam çok sorun yaşar mıyım?
İşin ucunda 6-7bin tl var yanlış seçim yapmak istemiyorum. Teşekkürler :)

Not: Arkadaşımın 52 kadro G2 sini kullandığımda rahat ettim ancak gidon az bir miktar ileride kaldı gibi hissettirmişti. Belki mtb den sonra ilk kez kullandığım içindir.

Dosyalar

• 012E6EB6-34DF-4394-ABF2-3480086CF4DF.png
    012E6EB6-34DF-4394-ABF2-3480086CF4DF.png
    62,6 KB · Okunma: 21
Gravel G2 alacağım. Boyum 177cm, bacak boyu 80cm. 52 kadro almam benim için daha iyi olacak ancak ikinci elde 52 bulamıyorum. Şu an 50 kadro var, sizce 50 alsam çok sorun yaşar mıyım?
Yarım yamalak bılen lazım olursa ;

Bence 52 tam kadron. Küçüğünü alırsan bırde boyun uzarsa uymaz sana

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali

Not: Arkadaşımın 52 kadro G2 sini kullandığımda rahat ettim ancak gidon az bir miktar ileride kaldı gibi hissettirmişti. Belki mtb den sonra ilk kez kullandığım içindir.
Benim boyum 175 iç bacak 79 ben 50 kadroyu gayet keyifli bir şekilde kullanıyorum eğer olsa 49-48 de tercih edebilirdim. Eğer sadece yolda normal kullanacaksan 52 ama ben 52 kadro kullanırken depara kalktığımda bisiklet dengesizleşiyordu. Arazide 50 kadro daha fazla keyif verir bisiklete daha fazla hakim olabilirsin.

Benim boyum 175 iç bacak 79 ben 50 kadroyu gayet keyifli bir şekilde kullanıyorum eğer olsa 49-48 de tercih edebilirdim. Eğer sadece yolda normal kullanacaksan 52 ama ben 52 kadro kullanırken depara kalktığımda bisiklet dengesizleşiyordu. Arazide 50 kadro daha fazla keyif verir bisiklete daha fazla hakim olabilirsin.
Teşekkür ederim büyük ihtimalle alacağım. Zaten dediğim gibi ben %50 arazide kullanacağım

Teşekkür ederim büyük ihtimalle alacağım. Zaten dediğim gibi ben %50 arazide kullanacağım
Bence ıyı tart. yakında ise dene. Ben o yuzden elımdekını sattım donusum yapmayıp boyunda uzarsa bıraz üzülürsün :) arkadas güzel bi acıklama yapmış ama yinede denemeye çalış. Ben mesela denedim 52 yı o yuzden 50 olur bana dıyorum daha düşuk kadroda olmadıgı için.

Geri