sert88
Üye
- Tepki
- 362
- İsim
- Yunus
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Diğer
Güzel dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Bisikletin ağırlığını merak ediyordum. Sonunda tartabildim ve Shimano PD-T8000 pedallarla birlikte 10,6 kg geldi. Bir gravel için hiç de fena bir değer değil. Daha da önemlisi, bilgilerinde verilen ağırlığın neredeyse tamı tamına doğru olması. Pedalın yaklaşık 400 gram ağırlığını çıkardığımızda kalıyor 10,2 kg. Sanırım yasal zorunluluktan takılan ve çoktan kurtulmuş olduğum teker reflektörleri de yaklaşık 100 gram geliyordur. Kaldı 10,1 kg. Bilgilerde yazan ağırlık zaten 10,05 kg. 50-100 gram da hata payı desek verilen değer doğru. Zaten o değere bile "yaklaşık" ifadesini eklemişler ki tamı tamına aynı çıkmazsa kendimizi kandırılmış hissetmeyelim. Büyük marka böyle olunuyor işte. Öncelikle tüketiciye karşı dürüst olarak. 12,5 kiloluk bisiklete 10,5 kg yazarak değil pek sevgili yerli firma. Veya ağırlık gibi insan gücüyle çalışan bir makine için en önemli parametrelerden birini sır gibi saklayarak değil yine pek sevgili İtalyan görünümlü ama yerli firma.
Merhaba. Evet Kütahya'dayım. Şimdilik belli rotalarım yok. İçimden ne tarafa gitmek gelirse o tarafa sürüyorum. En çok da akşamları gezmeyi seviyorum. Bazen kent ormanına çıkıyorum. Bazen sanırım şehirdeki tek (ve daha çok dört tekerlilerin park yeri olarak kullandığı) bisiklet yolunun sonuna kadar gidip Karavan'da iki çay içip dönüyorum
Size özel mesaj atayım. Mağaza adı vermek forum kurallarına aykırı olmasa bile hoş karşılanmayabilir. 52 ve 54 boy kadrolarından birer tane gelmişti. 54 bende, 52 de son baktığımda hala sahibini bekliyordu. Bu arada bahsi açılmışken, kadro boyunda o sayıların hiçbir anlam ifade etmediğini bizzat görmüş oldum. Carraro'nun 52 kadrosunun reachi (uzanımı?) Scott'ın 54 kadrosundan daha uzun diyeyim size mesela (Gerçek reachten değil, kadro reachinden bahsediyorum). Ayakkabı numarası misali "Benim bisiklet boyum 52" gibi bir şey söz konusu değil. (Hoş, bisiklete gelince ayakkabıları da bir numara büyük aldık
) Markadan markaya, geometriden geometriye kadro boyunuz değişiyor. En güzeli deneyerek almak. Bu mümkün değilse de kesinlikle geometri tablosunu incelemek.
hocam selamlar, kütahya'dasınız galiba. benim de sık sık yolum düşer kütahya'ya. hangi rotalarda turluyorsunuz merak ettim![]()
Merhaba. Evet Kütahya'dayım. Şimdilik belli rotalarım yok. İçimden ne tarafa gitmek gelirse o tarafa sürüyorum. En çok da akşamları gezmeyi seviyorum. Bazen kent ormanına çıkıyorum. Bazen sanırım şehirdeki tek (ve daha çok dört tekerlilerin park yeri olarak kullandığı) bisiklet yolunun sonuna kadar gidip Karavan'da iki çay içip dönüyorum
Bisikleti nereden aldınız acaba ?
Size özel mesaj atayım. Mağaza adı vermek forum kurallarına aykırı olmasa bile hoş karşılanmayabilir. 52 ve 54 boy kadrolarından birer tane gelmişti. 54 bende, 52 de son baktığımda hala sahibini bekliyordu. Bu arada bahsi açılmışken, kadro boyunda o sayıların hiçbir anlam ifade etmediğini bizzat görmüş oldum. Carraro'nun 52 kadrosunun reachi (uzanımı?) Scott'ın 54 kadrosundan daha uzun diyeyim size mesela (Gerçek reachten değil, kadro reachinden bahsediyorum). Ayakkabı numarası misali "Benim bisiklet boyum 52" gibi bir şey söz konusu değil. (Hoş, bisiklete gelince ayakkabıları da bir numara büyük aldık