Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Grupset + Jant seti yükseltme mi yeni bisiklet mi?

The UGUR

1317-P.8
Tepki
2.017
İsim
Uğur
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar, herkese merhaba. Sorum kısa ve net aslında ancak bir kaç bilgi vereyim. Bisikletim 2017 model Claris ve RS10 donanımlı Specialized Allez E5. Sıfır olarak almıştım ve çok mu çok memnunum, adeta hastasıyım kadronun :D Allez'in 40 yıllık bir seri olması, bisiklet'in sade olması ve yağ gibi akıyor olması sebebiyle asla elden çıkarmayı düşünmediğim bir bisiklet ancak yükseltmek mantıklı olur mu olmaz emin değilim. Bunu da size danışıyorum.

Yaklaşık 2 yıldır Claris ile kullanıyorum ve yükseltme vakti geldi. Bisikletimi sevdiğim için Shimano 105 R7000 ve Prime RR-50 V2 kombinasyonu ile kullanmak istiyorum. Ancak bu iş bana yamulmuyorsam eğer 7000 civarına geliyor. Yeni bisiklet olarak da Giant Propel Advanced 2 var ve 15000 civarı fiyatı var. Asıl soru, siz benim yerimde ne yapardınız? Yükseltme de yeni bisiklet de maddi olarak imkanlarımı zorlayarak olacak bir iş, haliyle doğru karar vermeliyim. Gönlüm yükseltmeden yana ancak 7000 yatırdıkdan sonra fark olmazsa üzebilir beni. Bisikletimden çok memnunum ve artık Claris ve bu jant kombinasyonundan kurtulmak istiyorum. Gözüm de öyle yüksek mi yüksek bisikletlerde değil zira gösteriş budalası değilim, sadece kendini zorlayan bir hobi kullanıcısıyım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Scudo
Benzer durumu bir kaç kez yaşamış birisi olarak ifade etmek isterim ki, kullandığınız kadro'ya bahsettiğiniz donanım değişikliği mantıklı değil. Tiagra set ve Campagnolo, Mavic yada Fulcrum marka daha düşük bütçeli bir jant almanızı tavsiye ederim.

Prime RP-50 modelini daha önce kullanıp sattım. Yanlardan alacağınız rüzgarlara karşı tecrübeliyseniz eğer düşünebilirsiniz. RR modelinde göbek farkı var bu sebeple daha uygun sayılabilir. 7000tl gibi bir masraf yerine bisikletinizi satıp üste nakit ekleyerek bisikletinizi yenisi ile değiştirmek, her zaman daha az zarar ettirir ve daha çok mutlu eder.

Son olarak tavsiyem, donanım değiştirme konusunda kararlıysanız bahsettiğim şekilde ilerleyin, aksi durumda hiç maceraya atılmayın maddi olarak daha çok zarar edersiniz.

Ikinci el kovalayin derim belki yari fiyatina istediginiz seti bulabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: meren12
Müsaadenizle Yükseltme konusunda ki tecrübemi paylaşmak istiyorum,
öncelikle bisikletim salcano xrs030 tiagra 4600 set ritchey kompedant R500 jant seti
Şu an değişmeyen tek şey kadro set ve sele borusu ?
Grup seti ultegra 6700 setle değiştirdim
Jantlar campagnolo zonda (en etkili değişim bu oldu)
Gidon ritchey wcs anatomik
Sele specialized Power Comp
Pedallar 105 5800
Ağırlık takıntım yok ama şu haliyle pedal dahil 8.5 kg ki gayet iyi bi değer.
Anladığım kadarıyla kadrodan gayet memnunsunuz ki bi ara bende almaya niyetlendim ve bence yükseltmeye gayet uygun bir kadro size nacizane tavsiyem grup set olarak tiagra 4700 tercih edebilirsiniz (satış sloganı "ucuz yollu Duraace teknolojisi") şu an 1500 lira bandında temiz ikinci el bulabilirsiniz, jantlar için zondayı şiddetle tavsiye ederim bisikletinizin sürüş tarzına gayet uygun olur.

Aslında sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz.
Elinizde çok memnun ve mutlu olduğunuz bir kadro var, ki Allez A5 hiç de kötü bir kadro değildir, ilk etapta sadece jantları bile değiştirseniz daha mutlu olacağınızı garanti ederim.
Diğer düşündüğünüz Propel modeli geometri ve tarz olarak bambaşka. Bu geçişte mutlu olmama ihtimaliniz var.
Ben olsam kesinlikle yükseltme yoluna giderdim.

mosso cavalier clarisli bir bisikletim var ve çok seviyorum kadromu.. clarisi söktüm komple 105 5800 yaptım makineyi ultegra jant taktım vs vs... inanılmaz keyif alır oldum makineden... bu haftada gittim giant tcr aldım. dünyam değişti. kısacası hocam yeni yenidir. .. Propel iyi kadro ama ciddi bir aero kadro sert bir makine. Kullandığınız kadro ile zıt özelliklere sahip. can sıkmasın sonra.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Aynı ikilemdeyim. Carraro 022'im var. Jant ve lastikleri upgrade ettim.bu sezonu böyle geçirip ekim gibi yeni bisiklet alma fikrim var(5000 tl bütçe aklımdaki model : speedster veya contend sl2) öte yandan grup set al 1500 tl civarına tiagra 4700, öyle devam et. Ama kadro ve tamamlayıcı ürünler hakkaten farkediyor mu(elbet ediyor da) değer mi diye soruyorum..

@özgür duygu
ben de yükseltme yaptim cr022 de campagnolo jant ve 105 set conti lastik gidon sele aslında önemli olan kadrodan memnun olup olmadigin memnunsan ekipmanlar değişince memnuniyet kesinlikle artıyor.yok zaten kadrodan memnun değilseniz tabiki değiştirme şart.

Kadrodan memnun olup olmadığımı bilecek konumda değilim sanırım:) yani iyi kadro nasıldır ne farkı var deneyimlemedim:)
Rengi çok ii o ayrı

• Beğen
Tepkiler: emremusic10
Bence ya mevcut bisiklete dokunmadan devam edin veya komple bisikleti yenileyin. Kadroseti değiştirmeden vites grubunu değiştirmek beklediğiniz etkiyi yaramayabilir. Ekonomik olarak da sizi yoracagini düşünüyorum.

bence maddı durumlar ımkan verıyosa başka kadro ve donanıma geçilebilir ama maddı durumlar el vermıyosa ılk etapta grupset ve jant olarak degısıme daha sonra ıstedıgınız bır kadroyu alıp elınızdekılerı ona aktarabılırsınız bence..grupsetten önce en önemlısı vucudun kadro ıle uyumlulugu.

grupsetten ziyade dirket janta yatırım yapın. aradaki fark inanılmaz oluyor.
yeni bisiklete de takarsınız sonra zaten çünkü min 20bin liralık bir bisiklet almayacaksanız alacağınız bisikletin jantınıu mutlaka değişmek gerekecek.

Yükseltmekle hiç uğraşmayın, direk satın ve ikinci el temiz bir makina bakın

paranız cebinizde kalsın. pro bisikletçi değilseniz bir yerde hepsi aynı

Allez e5 kesinlikle mühendislik olarak güzel ve keyifli bir bisiklet, anladığım kadarıyla sürüş stilinize de gayet uygun propel her ne kadar cezbedici de olsa çok sert ve agresif bir bisiklet size uygun olacağını düşünmüyorum. Grupsette 105 5800 den ultegraya geçseniz pek fark hissedemezsiniz ancak siz claris kullanıyorsunuz claristen tiagra 4700 veya 105 5800 e geçmek size çok şey katar çok daha keyif alırsınız ama asıl değişimi jant setiyle elde edersiniz alabileceğiniz en iyi jantı almanızı öneririm (campagnolo zonda, Dt swiss r23 spline) inanın başka bi dünyanın kapısını aralarsınız kaldı ki specialized allez e5 her türlü yükseltmeyi kaldırabilecek bir bisiklet, clarisle satılmasının tek sebebi fiyatı düşürmek zaten marka kendi içinde aynı kadroya daha yüksek ekipman kullanarak çok yüksek fiyata satıyor.

• Beğen
Jant seti değil de grupseti ikinci el bakabilirsiniz. Grupsetlerde ciddi fiyat farkı olabiliyor 2. el ürünlerle sıfırları arasında. Parçalardaki aşınma durumunu da çıplak gözle, daha kolay bir şekilde tespit edebiliyorsunuz. Jant setlerinde bu pek mümkün olmuyor, daha detaylı bir inceleme gerekiyor.

• Beğen
Geri