Scudo Sports

Günün Sorusu

Scudo
Bu arada benim sorum arka frenin sürtmesini nasıl kescez ? :(

@Edip Dinçer
Tebrikler [emoji4]az sayida insan burdaki mantik hatasini farkedebiliyor. Forumda aninda cevaplandi. O forumdaki matematik seviyesinin dusuk oldugunu soyleyen , ilkokul kitabi tavsiye eden arkadasa kapak olsun. Once insanlarla nasil konusacagini ogrensin. Kimse matematik profesoru kivaminda olmak zorunda degil. Onemli olan insan gibi davranabilmek. Begenmiyorsan girmezsin kardesim foruma.

30 sayısı yarıma bölüp 1 ile çarparsanız kaç eder?

@Yusuf Sayar
Evet foruma ozel revize ettim biraz[emoji4] bu soruyu ogrencilik yillarimda ogrenci evimize bir uydu alicisi almak icin dogubanka gittigimizde bir saticisormustu. Hic pazarlik yapmayin bilirseniz bedava vercem demisti. Adama 1 saat kagida yazarak islemdeki hatayi anlatmistim ama nafile ikna edememistim[emoji4]

@c. kırmızı
Kral iyilestirene verecem dediyse. Yani kizini[emoji4] iyilestirme yetenegide elmayi alanda olduguna gore kizi o almali. Muhtemelen cevap bu degildir ama olsun maksat muhabbet[emoji4]

@enes savaş
Kaliperi ayarlayarak duzelmiyorsa yani rotor cok yamuksa. Rotorun hangi noktada surttugunu tespit edip tersi yonde elinizle rotoru hafif hafif cektirerek duzeltebilirsiniz.

Actiginiz diger konudan bakip bisikletinizin 212hd oldugunu varsayarak cevapladim[emoji4]

@ERCAN CEBECİ

cevabın o olup olmadığını söylemem için neden elma olduğunuda söylemen lazım :D
güçlü bir neden lazım. :D

Kiz elmayi yiyip iyilesmiyormu hocam. Koskoca kralin bi elmaya verecek hali yok kizini. Elma sihirli iste[emoji4]

@ERCAN CEBECİ

O bana yaptigini sandigin "kapağı" sana tıkamasını da bilirim. Fakat konunun kilitlenmemesi adına bir şey yazmayacagim.

ama ayna olmasa kızdan haberleri bile olmayacaktı :D
şimdi
cevap ayna olsa halı olmasa oraya hiç gidemiceklerdi
cevap halı olsa ayna olmasa hiç göremiceklerdi
cevap elma olsa halı olsa gidemiceklerdi yada ayna olmasa göremiceklerdi.

böyle çelişkiler var. ama cevabında ince bi ayrıntısı var. maksat o ayrıntıyı yakalamak :D

@c. kırmızı
Ne var ki bunda bilemeyecek? Kabak gibi ortada. Ayna da halı da tükenmez; ama elma öyle değil kıt kaynak. Yani adam kendi hastalığını iyileştirebilecekken ve kısıtlı miktarda olan(belki tek kullanımlık) bir gücü kendisinin yerine başka birisinin hayatını kullanmak için harcıyor. Kral da bu üstün davranışından ötürü kızını ona veriyor. Aynalı olan da dikizlemeye devam ederken, halılı olan da bir gün Miami'ye bir gün Side'ye gidip gece gündüz gönlünü avutmaya çalışır...

@Halil EROĞLU

bukadar erken geleceğini bekmeliyordum cevabın :D

@Berke Kazankaya
Berke'cim kolay diye kimse cevaplamamış sanırım. Ben cevap vereyim, sorun yanıtsız kalmasın.
Yarıma bölmek demek iki ile çarpmak demektir. Yani cevap 30 x 2 x 1 = 60.

Basit bir soru da benden:
Bir kurbağa 30 metre derinliğinde bir kuyuya düşer. Kuyudan çıkmak için doğal olarak zıplamaktadır. Her zıplayışında 3 metre yukarı çıkıyor; fakat ikinci zıplamasını yapana kadar 2 metre aşağıya kaymaktadır. Zıplama ve kayma mesafelerinin değişmediğini düşünürsek bu hayvancağız kaç zıplamada gün yüzüne çıkabilir?..

27 zıplamayla çıkar diyorum ben

@Halil EROĞLU

26 (yazıyla yirmialtı)..

edit: DEĞİL!!! 28... (kesin bilgi)

bende 28 dicektim. kuzenim 27 yazdı. :D

Bence 30 gün.

Geri