Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gürkan Genç

keşke daha fazla bilgi imkanımız olabilse. daha fazla bilgi ve foto yu nesıl bulubiliriz?

Scudo
Ankaralı bisiklet severlere ve fotoğraf severlere tavsiye ederim :)

Gürkan Genç'in Samsun'dan Tokyo'ya 11 ülke, 950 şehir ve kasabayı 343 gün boyunca 12500 km pedallayarak görüntülediği fotoğrafların yer aldığı "Doğa için Pedalla-Gürkan Genç" sergisi Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’nde!

Keşke Ankara'da olsakta gidebilsek :)

21.09.2012 de yani yarın Gürkan Genç Saat ; 20:30'da İzmir, Çankaya Apikam (Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi) Eski itfaye Binası'nda bir sunum gerçekleştirecek Facebook'ta gördüm burda da konuyu açmak istedim ilgilenen arkadaşlar için.

• Beğen
Tepkiler: Ayl ve ulaş kaya
Atılım Üniversitesinin ‘Hayal Ortaklığı’ ile 7 yıl boyunca 7 kıtayı sadece bisikletiyle gezecek olan Gürkan Genç, 84 ülkede Türkiye’yi temsil ederken, Üniversitemizin adını yurtdışında duyuracak. Bisikletli gezginin 115.000 kilometre sürecek rotası boyunca yolculuğu, kendi web sitesi gurkangenc.com'dan uydu ile izlenebilirken, Gürkan Genç yol anılarını hayranları ile sitesinden paylaşacak. Gezgin aynı zamanda, takipçilerine ‘Gürkan Genç Gezgin Bursu’ ve ‘Gürkan Genç Eğitim Bursu’ vererek ülkemizde bisiklet kullanımının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Merhaba arkadaşlar, arada Gürkan Genç le ilgili topiği görüyor ve kimi zaman merak edip şöyle bir bakıp çıkıyoruz. Ben de bu şekilde davrananlardan biriydim. Ancak bugün sitesini çok daha detaylı inceledim, yine bazı resimlere bakıp çıkacaktım ki, paylaşımlarını okudukça kendimi bu dev maceranın içinde buluverdim. Sonra farkettim ki bir bisiklet ve doğasever olarak Gürkan'ın henüz tam anlamıyla ne yaptığının farkına varamamışım. Kendimden utandım açıkçası. Sizlerden ricam (elbette anlamına vakıf olarak takip edenleri tenzih ederim).

Gürkan Genç-Bisikletle Dünya Turu - BisikletForum (link) ve özellikle (link) bölümlerini sıkı takip etmeniz. Bir şeye sıkı sıkıya inanmak, hayatı anlamak, farklı kültürleri tanımak, doğayla barışmak ve onunla uyum içinde yaşamak, çevreye zarar vermeden onu kullanabilmek, Bisiklet ve günlük yaşamdaki önemi, medeniyet... bu konularda bize çok şey katan Gürkan'ı en azından paylaşımlarını takip ederek destekleyelim. Bir de son verdiğim linkde bazı projeler var, bunların da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle başta Gürkan olmak üzere yine sitemizin müdavimlerinden Soner Bey'e ve diğer turculara teşekkür ederim.

Ben daha çok facebook sayfasından takip ediyorum.

(link)

Benim facebook um yok ama sırf bu tur için açmaya değer.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q81/s720x720/1453495_656712007707609_684380857_n.jpg

Cuma günü Hollanda bitiyor. Sırada İngiltere..

facebooktan ve sitesinden güncel takip etmekteyim. insan özenmiyor değil :)

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
İngiltere... Muhteşem.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1463362_662802533765223_573053996_n.jpg

Hepsini unutun..

26"
28"
Karbon
Çelik
Alüminyum
Yol (yarış)
Cyclocros

İlk şart "kondisyon" arkadaşlar. Bacak kaslarımız zayıfsa düz yolda da gitmez yokuş çıkarken de gitmez makina.
Gürkan Genc in bisikleti Kron xc4000 modeli. 3 defa inceltilmiştir kadrosu. 8,5kg ağrılığı vardır.
Bagaj v.s tur ekipmanlarını ile beraber 15 kg a çıkıyor. Çantalarla toplam 55 kg da şuan.

Bisiklet boş olsa öndeki adamı linç edecek :D

amacı bisiketle dünya turu yapmak olan bir gezginin böyle bir video çekip bişeyleri kanıtlamaya çalışması,
bilmiyorum garip hissettim. asıl amacını ve kendisine olan saygımı biraz gölgeledi, tam anlatamadım ama bi garip hisettim :)

en sonda 55 kg yükle o %27 eğimi tırmandı ya helal olsun derim başka diyecek bir şey yok. Yatırımı hep bisikletlere yapma derdindeyiz. Ama bacaklara yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir video.

Ben zannetmiyorum ben bunu yapabiliyorum görün gibi bir zihniyetle bu video yu hazırladığını Serkan Bey. Zaten sürekli kayıt halinde tutuyor kamerasını anlık bir rastlantıyla oluşmuş bir olay bence. Video hazırlarken de eklenmiş olabilir. Bence video ya renk katmış. Hele o en son tırmanış sahnesi on numaraydı. Gezip gördüğü yerleri de çok beğendim. Bu kadar büyük olmasa da ileri de ufak bir Avrupa turunu aklıma yerleştirdim açıkçası :)

Acaba yol bisikleti olsa altında 60-70 yapar diye düşünüyorum.

Evet videoyu çekerken o hız denemesi değişiklik olmuş. :)

Geri