Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gürkan Genç

Scudo
@Abdullah Cimis

Devamlı bisiklete binilerek ve antreman yapılarak.
Kış gelince evde yatmayıp pedal çevirilecek ve kas yapılacak.

Mesela benim bacak kaslarım çok kuvvetli değil haftada 3-5 saat biniyorum bisiklete.
Akşam işten sonra binmeye de sıcak bakmıyorum malum yollar ve sürücüler tehlikeli.

@Adem Kaya

Tamamda kış günleri dışarısı fazla soğuk. Kilolu bir insanım hemen terliyorum. Bu nasıl önlenir napılmalı? Yüzüm acayip üşüyo çözüm?

@Abdullah Cimis

yüz için maske takabilirsiniz, kafaya da bir bandana işi çözer...

ayrıca temponuzu çok değiştirmez iseniz, yani dakikada pedal çevirme ritminiz değişmez ise vücut soğuma ihtiyacı daha az hisseder.

terleme vücudu soğutma mekanizmasıdır, tempo düşünce aşırı ısınan kasları soğutmak için vücut terler. dolayısı ile belli ve sizi aşırı zorlamayacak bir ritimde sürerseniz daha az terlersiniz.

@Abdullah Cimis

Terlemenizi neden bu kadar takıyorsunuz? Spor yapınca terlemeniz gayet normal arkadaşlarında dediği gibi terleme kasları ve vücudu soğutma cabasıdır. Bisiklet sporuna 2 arkadaş başladık. Benimle birlikte başlayan arkadaşım bisiklete başladığımızda 120 kg civarındaydı. 2 3 hafta kadar bisikletlere alışma süresi geçirdikten sonra sürekli antrenmanlar yapmaya başladık. Hergün daha da arttırmaya çalışıyorduk tempomuzu. 1 2 hafta sonra antrenmanlarımızı rampa tırmanma şeklinde yapmaya başladık. Spor olarak ta evde spor aletleriyle ufak tefek birşeyler yapmaya çalışıyorduk. Hatta arkadaş bir süre sonra l-carnitine isimli bir içecek kullanmaya başladı yag yakımını hızlandırmak için. 4 5 ay sonunda 90 kg a kadar düştü. Düzenli ve azar azar temponuzu arttırarak antrenmanlar yaparsanız. Bir süre sonra kilo vermeye başlayabilirsiniz. Kilolarınızdan dolayı sorun yaşıyorsanız bu hususu da bisikletle çözebilirsiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@ömer karan
Aslında terlemeyi sorun etmiyorum da ağır bir hastalık geçiririm diye korkuyorum. Sınavlara hazırlanıyorum şu aralar o yüzden. Geçen bir tura çıktım eve geldiğimde montumun içine sanki su boşaltmışlar gibi acayip ıslak haldeydi.

@Serkan Mıstınoğlu

Evet tam anlatamadın hocam.Videonun tamamını izlersen Gürkan Genç'in bunu kanıtlamaya ihtiyaç duymadığını görüceksin.O an tesadüf eseri bu hızı yakalıyor yani video kayıtta iken.

Ve benim bu videodan anladığım ;

Hayatta güçlü olmanın çok gerekli değil fakat , kendini güçlü hissetmenin önemli olduğu sonucunu çıkarıyorum.Ne kadar Değerli ve hafif bir bisiklete sahip olursanız olun , eğer kendinizden o an emin değilseniz (Bu hayatımız her köşesinde geçerli yaşadığımız her tecrübede) başarılı olamassınız.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
@Abdullah Cimis

tura çıkarken mont mu giyiyorsunuz. terlemeniz gayet normal o zaman :D
ben montla normal yürürken terliyorum.

bisiklet için rüzgar kesen üst (incecik) ceketler var, onlardan edinin. daha az terlersiniz, belki hiç ....

@Abdullah Cimis

Eğer önemli bir sınava vs hazırlanıyorsanız tabiki daha dikkatlı olmanız çok mantıklı. Sorun yaşamazsınız inşallah. Ancak sınav vs kaygılarınızın olmadığı zamanlarda antrenman yapmak çok faydalı olacaktır. Mümkün mertebe antrenmana uygun kışlık giysiler alarak ufak ta olsa antrenman yapmanız en azından zinde tutacaktır sizi.

• Beğen
Rica ederim. İnşallah faydam dokunmuştur. Bence antrenman yapsanız da yinede tedbirinizi elden bırakmayın sınavlarınıza vs. durumlarınıza dikkat edin. Bol pedallamalar.

• Beğen
Gürkan Genç'in dünya turuyla tabiki gurur duyuyorum, tüylerim ürperiyor ve ona özeniyorum. o bir gezgin, bir bisiklet aşığı. videonun başında çok güzel bir konuşma yapıyor: 1.25 -1.38 arası şu konuşmayı yapıyor Gürkan Genç "bisikletin güzel bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. bisiklet nasıl bir ulaşım aracıdır? hakikaten muhteşem, doğaya saygılı, çevreye saygılı ve farkındalık yaratan bir ulaşım aracıdır." 3.25ten 6.40'a kadar olan kısım yine harika, turundan kesitler veriyor. yağmur soğuk dinlemeden, harika manzalar eşliğinde pedallamaya devam ediyor, yolda bisikletliler görüyor, onlara katılıyor..

fakat 6.40'tan sonraki görüntüler, 6.40'tan önceki görüntülerle çelişiyor. (yokuşu tırmanışı hariç)Gürkan Genç'in videonun başında söyledikleriyle de çelişiyor. "haha :)" diyor 6.40'ta Gürkan Genç, 40'la giderken. neye haha diyor burda? önündeki yol bisikletli adamla dalga geçtiğinden başka sonuç çıkaramıyorum ben. benim mi içim fesat acaba bilemiyorum. bakın benim 55 kiloluk bisikletim var, yol bisikletine kafa tutuyorum diyor. tamam kamerası her an açık, ama "haha:)" her an açık değil bence.. haha'nın anlamını daha farklı yorumlamak isteyen varsa lütfen beni de aydınlatsın. önünde giden yol bisikletli ben de olabilirdim, siz de olabilirdiniz. herhangi biri, bizden biri o öndeki yol bisikletli. ki ben de 35-40la giderim genelde antrenmana çıktığımda. Gürkan Genç o an benim arkama gelse bana da "haha:)" diyecek muhtemelen. ben sadece hahayı yanlış anladım. başka bişeyi değil. %27 eğimle yokuş tırmanması da müthiş bir görüntü gerçekten. adama gücünden dolayı saygı duydum. 55 kiloluk bisikleti yerinden bile hareket ettiremez çoğumuz, o eğimde. adam tırmandı yokuşu helal olsun.. yokuşu ezdi geçti, bir önceki görüntülerde yol bisikletli "adamı" nasıl ezip geçtiyse..

bisiklet severler benim gözümde alçak gönüllü, arkadaş canlısı, hoş sohbet, mütevazi, doğayı ve insanı seven, her canlıya saygı duyan insanlardır. "haha:)" da bir mütevazilik ve hoşgörü göremedim. önündeki adam da bir bisiklet tutkunu, ve sen onunla dalga geçiyorsun. yakıştıramadım. söylediklerimin hepsinin arkasındayım. bir insana saygı duyarım, o insanı takdir ederim, severim. fakat bu, o insanın her hareketini takdir edeceğim anlamına gelmez. hiçkimse kusursuz da olamaz, biliyorum bunu. Gürkan Genç'e de bu haha'yı yakıştıramadım sadece. olmaması gerekirdi bence.. bir hatadır bence.. ama bu demek değildir ki ona olan saygım, hayranlığım, herşeyim bitti :) hayır. sadece yakıştıramadım. ve üzüldüm. hatta kendime bile kızmayı denedim, acaba benim mi içim fesat diye. düşündüm düşündüm haha'ya başka bir anlam bulamadım. sizler bu haha'ya katılıyor musunuz? iyi niyetli bir haha'mıdır bu? yapıcı bir haha'mıdır yoksa yıkıcı mı? cümleye dökecek olsa orda, haha yerine ne derdi gürkan genç? ne demek istemiştir o haha ile?

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Serkan Bey sizin düşünceniz de doğru olabilir tabi. Ancak ben ilk izlediğimde şöyle yorumladım. Muhtemelen önde yol bisikleti ile giden adamın arkasından 55 kg lık bir bisikletle Gürkan Genç in geldiğinden haberi yok. Adam normal bir tempoda devam ediyor. Gürkan genç te önünde farklı bir bisikletliyi görmenin keyfiyle gaza gelip arkasından biraz hızlanmaya çalışıyor ve o yüke rağmen 40 ı görmenin mutluluğuyla gülümseme edasında bulunuyor. Ben açıkçası ilk izlediğimde olayı kafam da bu şekilde kurgulamıştım. Tabi sizin de düşüncenizin gerçek olma ihtimali var.

10bin kilometre'dir 10 tane ülkeden geçmiş, ama ilk kez 40'ı gördüğü için seviniyor, öndeki bisikletlinin konuyla veya "haha"yla alakası yok, ona takılmayın diyorsun :)
tamam ozaman :) şuan mutluyum

• Beğen
Tepkiler: çağrı ekşi
Yok açıkçası pek te öyle demiyorum ama o an öndeki adamı yakalamak için biraz pedallara yüklenmiş. O gazlada 40 ı görmekle sevinmiş olabilir gibi bir şey demeye çalışıyorum. Öndeki bisikletle alakası olmaz mı. Şöyle düşünün Serkan Bey. Ben önünüzde yol bisikletimle gidiyorum. Sizde 55 kg lık bisikletle arkamdan geliyorsunuz Serkan Bey. Sonra bir gaza geliyorsunuz. Dur şu Ömer i bir yakalamaya çalışayım. Asılıyorsunuz pedallara. Belki 40 a ulaşabileceğinizi siz bile düşünmüyorsunuz. Bakıyorsunuz ki 40 a kadar gelebilmişsiniz. Ve biran diyorsunuz ki vay be 55 kg bisikletim var biraz zorladım düz yolda 40 a çıkabildim ne güzel diye seviniyorsunuz. Bir gülüyorsunuz falan. Tabi bu arada ben önde hafif tempo ile gidiyorum yoksa beni görebilirmisiniz ki Serkan Bey :D:D şaka bir yana ben öndeki adamı küçük görmek amaçlı yapılan bir şey olmadığını düşündüm ilk izlediğimde. Tabi aslı astarı nedir bunu Gürkan Genç ten başkası bilemez. Öyle bir amaçla bile yapılsa biz yinede Gürkan Genç e saygımızı gösterelim turlarında başarılar dileyelim olsun bitsin :D

Gürkan abinin 55 kg yükle rekor denemesi yapıyor olabilir. Kolay değil la 40ı görmek :D Aha kendisi geldi yazar şimdi. :)

Serkan Selam

Bu şekilde seni çelişkide bıraktığım için özür dilerim. Senelerdir düşüncelerimi ve hislerimi bir şekilde yazılarla videolarla konuşmalarımla dile getirmeye çalıştım. Yeri geldi hislerimi çok iyi anlattım yeri geldi anlatamadım insanların empati kurmasını bekledim. İnternet sayfamı okuyan birinin sözünü paylaşayım. "senelerce bizden uzakta kalıp yaptıklarınla bizlerin içinde olmaya çalışan bir adamsın. Tecrübe etmediğimiz hayat tecrübeni duygu ve düşüncelerini her anı ile anlamamızı bekleme"

Önümde bir bisikletli gördümmü onlarla pedallamayı severim. Bu yol bisikleti kullanan biriyse daha çok severim. Neden mi? çünkü kendi limitlerimi zorlaya bileceğim gerçek sporculardır onlar. Severim ve saygı duyarım. Ona yetişmek, Düz bir yolda kilometrelerce aynı tempoyu korumak, o tempoyu koruyabileceğine inanmak, yapabilirim demek, hadi Gürkan 1 kilometre daha dayan demek bir noktaya hedef koymak ve sonunda başarmak, gülümsemek ve hissedilen o mutluluk. Oradaki gülücükler ve gülen surat budur.

Mutlu olacağını düşündüğüm "ya bak böyle bir adammış" diyebileceğin cevabı sana veremedim. Fakat sen hayallerinle kurgulayıp kararını verdiğin bu hikayenin sonunda önümdeki bisikletli adamın adının Matt olduğunu 25 kilometre pedal çevirip bir cafe espresso içip Kendisinin gençken bölge şampiyonu olduğunu benim bu çektiğim görüntüyü kendisiyle birlikte seyrettiğimi ve "seni yakalamayı başardım" dediğimi nereden bilecektin, .............?

Sevgiler

1-Gürkan abi imzanı düzeltmen gerekiyor link bozuk :)
2-Profil resmini görelim. :)
3-Sana "onursal üye" rütbesi verilmeli

Bisikletinin modeli XC4000 değil miydi?

Gürkan abi öncelikle foruma gelip düşüncelerimiz hakkında bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Bence bisiklet dünyası hoşgörülü, saygı, sevgi, sıcak kanlılık dolu bir dünya. Ki bana göre sizin yolunuzda bir bisikletli görüp onun yanına gidip beraber yolunuza devam etmeye çalışmanız, önünüzdeki bisikletliyi yakalamak için çaba sarfetmeniz, o kişiyle oturup birşeyler içmeniz muhabbet etmenizde o sıcak kanlılığı gösterir. Serkan Bey de kısa sürelik forum geçmişimde karşıdan tanıyabildiğim kadarıyla bu sıcak kanlılığı, saygı sevgiyi bünyesinde barındıran tavırlarıyla yansıtan yegane iyi bir insandır. Bana göre konu başlığında turlarınızda bu hoş durumlardan değilde sadece yaptığınız hız dan o kadar hıza ulaşabilmenizden bahsedilmesi ve video nun özellikle o kısımlarının belirtilmesi Serkan Bey in zihninde bu hoş ortama aykırı tutum sergilemenize karşınızdaki adamı küçümsüyormuş görünmeniz gibi bir düşünce yaratmıştır. Sizde yazınızda ne kadar sıcak kanlı bir insan olduğunuzu başka bisikletlilerle ilişkilere önem verdiğinizi belirtmişsinizdir. Serkan Bey in tepkisi de böyle değilmiş gibi görünmesinedir zaten. Şahsım adına turlarınızı imkan buldukça takip ediyor, açıkçası imreniyor ve sizi takdir ediyorum. İnşallah hayatınızdaki tüm koyduğunuz hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar..

Geri