Gürkan Genç'in dünya turuyla tabiki gurur duyuyorum, tüylerim ürperiyor ve ona özeniyorum. o bir gezgin, bir bisiklet aşığı. videonun başında çok güzel bir konuşma yapıyor: 1.25 -1.38 arası şu konuşmayı yapıyor Gürkan Genç "bisikletin güzel bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. bisiklet nasıl bir ulaşım aracıdır? hakikaten muhteşem, doğaya saygılı, çevreye saygılı ve farkındalık yaratan bir ulaşım aracıdır." 3.25ten 6.40'a kadar olan kısım yine harika, turundan kesitler veriyor. yağmur soğuk dinlemeden, harika manzalar eşliğinde pedallamaya devam ediyor, yolda bisikletliler görüyor, onlara katılıyor..
fakat 6.40'tan sonraki görüntüler, 6.40'tan önceki görüntülerle çelişiyor. (yokuşu tırmanışı hariç)Gürkan Genç'in videonun başında söyledikleriyle de çelişiyor. "haha
" diyor 6.40'ta Gürkan Genç, 40'la giderken. neye haha diyor burda? önündeki yol bisikletli adamla dalga geçtiğinden başka sonuç çıkaramıyorum ben. benim mi içim fesat acaba bilemiyorum. bakın benim 55 kiloluk bisikletim var, yol bisikletine kafa tutuyorum diyor. tamam kamerası her an açık, ama "haha
" her an açık değil bence.. haha'nın anlamını daha farklı yorumlamak isteyen varsa lütfen beni de aydınlatsın. önünde giden yol bisikletli ben de olabilirdim, siz de olabilirdiniz. herhangi biri, bizden biri o öndeki yol bisikletli. ki ben de 35-40la giderim genelde antrenmana çıktığımda. Gürkan Genç o an benim arkama gelse bana da "haha
" diyecek muhtemelen. ben sadece hahayı yanlış anladım. başka bişeyi değil. %27 eğimle yokuş tırmanması da müthiş bir görüntü gerçekten. adama gücünden dolayı saygı duydum. 55 kiloluk bisikleti yerinden bile hareket ettiremez çoğumuz, o eğimde. adam tırmandı yokuşu helal olsun.. yokuşu ezdi geçti, bir önceki görüntülerde yol bisikletli "adamı" nasıl ezip geçtiyse..
bisiklet severler benim gözümde alçak gönüllü, arkadaş canlısı, hoş sohbet, mütevazi, doğayı ve insanı seven, her canlıya saygı duyan insanlardır. "haha
" da bir mütevazilik ve hoşgörü göremedim. önündeki adam da bir bisiklet tutkunu, ve sen onunla dalga geçiyorsun. yakıştıramadım. söylediklerimin hepsinin arkasındayım. bir insana saygı duyarım, o insanı takdir ederim, severim. fakat bu, o insanın her hareketini takdir edeceğim anlamına gelmez. hiçkimse kusursuz da olamaz, biliyorum bunu. Gürkan Genç'e de bu haha'yı yakıştıramadım sadece. olmaması gerekirdi bence.. bir hatadır bence.. ama bu demek değildir ki ona olan saygım, hayranlığım, herşeyim bitti
hayır. sadece yakıştıramadım. ve üzüldüm. hatta kendime bile kızmayı denedim, acaba benim mi içim fesat diye. düşündüm düşündüm haha'ya başka bir anlam bulamadım. sizler bu haha'ya katılıyor musunuz? iyi niyetli bir haha'mıdır bu? yapıcı bir haha'mıdır yoksa yıkıcı mı? cümleye dökecek olsa orda, haha yerine ne derdi gürkan genç? ne demek istemiştir o haha ile?