Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gürkan Genç'in gerekli ilgiyi görememesi

@mehmetsunu çok fena gömmüşsünüz... Fazla acımasız bi yorum olmuş... Üstelik kendisinin bakan falan olacağınıda düşünmüyorum... @can onur kendisini takip ettiğim bir bisikletçi.. Bugüne kadar çok güzel turlar yaptı... Kim istemez ki sorunsuzca sınırlardan geçmek... İnsanın zor durumda kaldığında özellikle devlet desteğini arkasında hissetmesi çok kötü birşey olmasa gerek...

Birde bu sponsor mevzusu var... ne yalan söyleyim benim sponsorum olsa her fırsatta yola düşerim... :):):)

Birde ilgi mevzusu var... Şu an Gürkan Genç'in hiçte halinden şikayetçi olduğunu düşünmüyorum... Sadece ülkemizde bilinen ya da bilinmeyen uzun bisikletçilerine göre biraz daha medyatik diyebiliriz... Bu birazda günümüzde kendini özellikle sosyal medya aracılığıyla çok kolay duyurabiliyor olmasından... Allah yolunu açık etsin...

Scudo
Başlıkta Gürkan Genç'in ilgi görmemesinden şikayet edilmiş, yorumlarda ise tam tersi. Hatta bazıları adamı resmen ''gömmüş''.
Arkadaşlar bisiklet sporu ülkemizde zaten sıfır noktasının az biraz yukarısında, bırakın bari adam iyi ya da kötü bisikletin reklamını yapsın.
Destek olamıyorsak köstek de olmamalıyız bence. :)

Selamlar Güney Amerika Şili'den ,

Efe Can sağol düşünmüssün böyle bir başlık açmışsın. Gönül isterdi ki en azından bisiklet camiasında tam destek alayım. Fakat bu olay 2010 da Japonya'ya giderken de olmamıştı. Gene bu sayfa da bin bir eleştiri ve kötü söz vardı. O zamandan bu zamana sadece üyelerin adları değişmiş o kadar. Kafalarda bir değişiklik yok. Öncelikle bazı arkadaşların dediği gibi bu turu ben kendim için yapıyorum. Bilinirlilik derdim 8 senedir yok, bu yüzden reklamımı görmezsin. Buna rağmen 8 sene içinde sadece Türkiye'de değil Dünya'da bilinen bir bisikletçi olduğumu söyleyebilirim. O halde iyi bir şeyler yapmış olmalıyım ki takip edenim sevenim çok ne mutlu. Manevi, maddi destek olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Burada yazılan bir iki şeye cevap vermem gerekiyor

Tuzu kuru zorluk çekmiyor da bıd bıd bıdı bu yıllardır bitmedi arkadaşım sen de haklısın Engin. 40 yaşında olduğum unutuluyor ve 8 senedir gezdiğimde çoğunlukla unutur ya da yazan kişi farkında değil ne yaptığımın okumamıştır anılarımı. Tura yeni başlayan biri ile veya 1-2 senedir tur yapan bir bisikletçi ile tabi ki de aynı durumda olmayacağım. Sayfamdan Japonya Turuna bakmak okumak lazım. 8 sene öncesi su geçiren heybeler, içinde çöp poşeti ile malzemenin korunduğu çantalar, malzemesiz geçilen çöller, falan filan hikaye uzun. Yahu zaten esnafmışım işimi gücü devretmişim yola çıkmışım. Ailem arkadaşlarım da ne yaptığımı bilsin diye bir blog sayfası açmışım ( o zamanlar instagram, facebook fan sayfası ve twitter kullanmıyorum akıllı telefonumda yok ki herkes de vardı o dönemler) o yazdığım yazılar yol anıları insanların hoşuna gitti. Herkes paylaştı ki o dönem bende şaşırmıştım 2010 da blog sayfasını 10 bin kişi takip ediyordu.. Yıllarca alın terimle kazandığım param ile Japonya'ya gitmişim. Döndüğümde 1.5 sene ailemin evinde yaşayıp gene onlardan tek kuruş almadan dünya turuna çıkmayı başarmışım ( ki o arada neler neler yapmışım). Öyle ben dünya turuna çıkıyorum bütün kıtaları gezip geleceğim demek kolay mı arkadaşım? Binlerce insana televizyonlara gazetelere söylemek kolay mı? Kolay olsaydı son 6 senede arkamdan biri daha gelirdi di mi? Yapmayın acımasızca eleştirmeyin. Yaşamadığınız tecrübenin empatisini yapmak, tanımadan bilmeden konuşmak olmamalı. Hem ahlaki hem de inan biriyseniz bilirsiniz en büyük günahlardan biri olduğunu bir kişi hakkında bilmeden öğrenmeden konuşmanın. Tuzu kuru zorluk çekmiyor ne demek? Yaşadığım her şeyi paylaşıyor muyum sanıyorsunuz?

Tur ranta kaymış demiş bir arkadaş. Toplamda 8 senedir geziyorum. Bir kere olsun sosyal medyamda Ana Sponsor da dahil gidin bu üniversitede okuyun demiş miyim, veya birilerine gidip kullandığım bisikleti, ekipmanları alın demiş miyim, kısacası markaların reklamını takip edenleri sıkacak boğacak şekilde yapmış mıyım? Bir kere reklam satın alıp sosyal medya da kendi reklamı mı yapmış mıyım? Yahu Facebook Fan sayfasını 2012 de dünya turuna çıkmadan Murat arkadaşım Twitter ı yola çıktıktan sonra müjde arkadaşım Instagramı da 2013 de Norveç de nilüfer arkadaşım açmış. Sosyal medya sayfalarımı açanda ben değilim. Hepsi de şunu dedi "Gürkan çok insana ilham vereceksin gözünü seveyim sosyal medyayı kullan" peki dedim. İnsanlara beni takip edin lütfen like yapın şunu yapın bu yapın demiş miyim? Ne en başında böyle birşey dedim ne de sonrasında dedim. Belki yeni takip etmeye başladınız , sorun çevrenizdekilere bir kişi evet bunlardan birini yaptı diyecek mi? Neyin rantı bu neden bahsediyorsun?

Bir arkadaş abartacak bir şey yok demiş. Haklı dünya da bu seyahati yapan yüzlerce yabancı var. Ayrıca bizim ülkemizde de bisikletle dünyanın belli noktasını gezen insanlar var. tek değilim bunların tanınması içinde oturup kendi sayfamda paylaşım bile yapıp sayfa hazırlamışım. Yukarı da da deeğim gibi "ben dünya turuna çıkıyorum bütün kıtaları gezip geleceğim" diyen ve bunu yıllar öncesinden söyleyip ülkesine dönmeden gezen bir şahıs var mı ülkemiz de? Yok! Evet başka ülkelerin bisikletçileri var ama senin ülkende yok arkadaşım! bunun öneminin farkında mısın? Değilsin ki önemsiz görmüşsün yapılanı. Evet sadece bisiklete biniyorum ve kendim için geziyorum bu doğrudur fakat yaptığım şeyinde farkında ve bilincindeyim. Yoksa hepimiz ülkemizde bisiklet kültürünün gelişmesini bir şeyler yapılmasını isteriz. Sizler bir şeyleri yapan bir bisikletçiye manevi olarak destek olmadıktan sonra nasıl olacak bu?

Mehmet Sunun adını anayım tekrar enteresan yazı yazmış. Ben de düşündüm ulan cidden böyle mi diye kahkaha attım vay arkadaş da dedim. Hepimiz hayallerimizi yaşarız. Dünya turu yapacağım dedim yapıyorum, Japonya turu dedim yaptım, Kendi dükkanımı açacağım dedim açtım, Kurumsal şirkette çalışacağım dedim çalıştım, İletişim fakültesi okuyacağım dedim okudum. Hayal ettiğim her şeyi yaptım. Hayalimde siyaset yoktu ama biz halk olarak severiz hep eleştirmeyi bura da da olduğu gibi. Yahu dedim bu meclis de yer alan insanların hayalleri orada olmak, onlarda hayallerini yaşıyorlar ben de hayallerimi yaşıyorum. iyi o halde benim neyim eksik tur bittiğinde gidip deneyeyim belki spor bakanı olurum dedim bakalım olacak mı olmayacak mı?. Fena mı olur Dünyayı gezen bir spor bakanı olsa. Gördüklerimi Türkiye'de uygulayabilsem hatta daha iyilerini yapabilsem. Nasıl bir kafa yazısı ile öyle bir yazı yazabiliyorsun anlamak mümkün değil. Şuanda dünyayı hayatımın sonuna kadar dolanacak bilgi birikim ve tecrübeye sahibim fakat Spor Bakanlığı hayali bu sadece bana bağlı bir durum değil. Sizlerin yanımda olması gerekiyordu! Yıllardır görüldüğü üzere bisiklet camiası bisiklet severlerin arasında bile yanımda olmayanlar varken neyin spor bakanlığından bahsediyoruz?. Zincir de kopma varsa o iş zaten bitmiştir!!!

Gereksiz ilgi görüyor diyen arkadaşım da var. Seyahat eden biriyim ve bir çok seyyahı da takip ederim anılarını da okurum. İlgi görmek içinde bir çok proje yapan, reklam veren, olaya giren arkadaşlarım olabilir. Onlar için bile böyle bir söz söylemem çünkü bu taz turlar için maddiyatın da önemi vardır yıllardan bahsediyrouz kaldı ki sosyal bir mecrada da hiç demem! Gürkan'ı takip etmem demişsin sert bir şekilde var bir şey belli ki, etme eyvallah sıkıntı yok. Beni etme ama başkalarını etmeni öneririm arkadaşım. Gezgin dediğin insan okur, araştırır bilgi edinir. Yıllardır bir çok gezginin seyahatnamesini okudum. Güney Amerikayı kaç gezginimiz gezdiyse sırt çantalı motosikletli , arabalı hepsinin sosyal medyadaki yazılarını sayfalarında ki yazılarını okumuşumdur. Farklı bakış açıları önemlidir. O farklı gördü diye onun bilgilerine tecrübelerine doğru veya yanlıştır demem diyemem, ne ben farklı gördüm diye benimkiler doğrudur demem!.. Bu büyük zenginlikten neden kendimi mahrum bırakayım. Okumak neler yaşadığını takip etmek bu kadar güzel bir zenginlik var mı o coğrafyalara gitmeden?

Genel olarak konuyu ele alacak olursak dünyanın en büyük kaşifleri Marco polo, Christophe Colomb, Vasco de Gama, İbni Batuda, Evliya Çelebi ve diğerleri bunlarda her zaman krallıklardan imparatorluklardan destek alıp dünya tarihini değiştirmişlerdir. Yaptıkları ise sadece yaşadıkları tarihi yazmaktı. Bisikletle Dünyayı gezip yol anılarını yazan bisikletçilerimizin sayısı zaten az (link) ...........Yıllarını yollara vermiş, gördüklerini yaşadıklarını paylaşan emek veren kişileri en azından sizler yanında olun. Olmayacaksanız da o insanların morallerini bozmayın dediğim gibi yaşanmamış tecrübelerin empatisini yapmak zordur

Güney Amerika'dan Sevgiler selamlar

Boşbeleş yorumlari yapanlar her daim olucaktir. Bunlarin yaşli modelleride zaten kavelerde vatan kurtarirlar genelde. Yani burdaki Gurkan Genc ustaya olumsuz yorum yazanlar apdeyt bekleyen kiraathane sakinleridir

@Gurkan Genc eline saglik guzel yazmissin valla sende dokmussun icindekileri bu arada sosyal medyada zaten siki takipcinim seni burda gorunce inan heyecanlandim simdi bak:) bence bardagin bos tarafini ve negatif yuklu insanlar her daim olucaktir onemli olan bunlara kulak asmadan hayalini gerceklestirebilmen ve akabinde daha buyuk hayaller uzerine koyabilmen.sen icindeki potansiyeli ve gucunu kesfettin bana da bu yolda ornek teskil oldun ve cesaretlendirdin bende istanbul-tokyo icin firsat kolluyorum

@Gurkan Genc Geçen gün instagram'daki canlı yayınınıza baktım..Bu bakanlık konusunu oradan biliyorum,burada da lafı edilmiş..

Bence Gürkan seni bakan filan yapmazlar..
Şu anki spor bakanı,makine mühendisi:D
Türkiye'de spor bakanının görevi,sporla ilgilenmek,insanların sağlıklı bir şekilde yaşamasına yardımcı olmak filan değildir..Siyaseti kim böyle anlıyorsa,yanlış anlıyordur..Şu anki spor bakanının görevi,spor bakanıymış gibi görünmektir..Hepsi bu..Birkaç tesis açmak,birkaç stadyum açmak,birkaç futbol maçına gidip atkı takmak filan..

Zaten siz özgürlüğünüze düşkünsünüz..Böyle birisi,birisine veya birilerine biat eder mi?!Mümkün değil bu..

Yıllarca bisikletle Dünya'yı kendi başına gezmiş birisinin,bir futbol maçında boynunda atkı ile el sallamasını ben düşünemiyorum:D
Fazla detaya girmeyeyim ama bir örnek vereceğim ki,dediğim daha iyi anlaşılsın..Bir bakan vardı..Aile bakanı..Bir haber çıktı ki,bir yurtta onlarca çocuk yıllarca tecavüze uğramış..Bu aileden sorumlu bakan dedi ki,''Bir kereden bir şey olmaz..''
Böyle bir ülkede,böyle siyasilerin içinde kendinize yer bulmanız imkansız..Hadi diyelim,kendinize yer buldunuz..Size istediğinizi yaptırmazlar,kendilerine benzetirler sizi..Bu bir parti meselesi değil,bir toplumsal sorun..!

Türkiye normal/gelişmiş bir ülke olsaydı,sizi spor bakanı da yaparlardı,dışişleri bakanı da ama Türkiye çağın çok çok gerisinde..

Dünya'yı bisikletle gezmeniz,Türkiye'de spor bakanı olmanızdan çok çok iyidir..Türkiye'deki spor bakanının spora olan katkısı,sizden çok azdır..

İnsanların spor yapmasını isteyen birisi/birileri,mecburen spor yapmak zorundadır..
Türkiye'deki çocuklar sigara içiyor,çünkü ya babaları,ya da arkadaşlarının babaları sigara içiyor..Ya da Türkiye'deki çocuklar sokakta hep futbol oynuyorlar..Çünkü ya babaları futbolla ilgilidir,ya arkadaşları..Bunun gibi düşünmek lazım..İnsanların sporla meşgul olmasını istiyorsanız,spor yapmalısınız..Sizi gören insanlar otomatikman sizden etkileneceklerdir..
Siz bakan olduğunuz anda,spordan kopacaksınız..O zaman da spor bakanı olmanızın bir anlamı kalmayacak..

Bir örnek daha veriyim,aklıma geldi..Yıllarca maçlarını izlediğim Hidayet Türkoğlu..Şu an basketbol fedarasyonu başkanı..Nasıl oldu?NBA'de yıllarca oynadı,sonra doping kullandığı tespit edildi,ceza aldı..Sonra emekliye ayrıldı..Türkiye'ye döndü ve basketbol federasyonu başkanı oldu..!
Normalde cezalandırılması gereken birisi,ödüllendirildi..Türkiye'de ne yazık ki işler böyle yürüyor..

@ahlaksız Bak bir arkadaşım burası için ne dedi " Bisiklet alacağım ne alayım diye soran insana bisiklet almaktan vazgeçirecek nokta bu forum" Yukarı da saymışın da saymışın :). Yahu arkadaşım denemesi para ile mi bu işi? Bir dur bir döneyim, bir deneyelim oluru var mı bir bakalım. Bu nedir "Yapmazsın, Yapmazlar" bir durun arkadaş :). Dağ bisikleti ile Japonya ya gidemez amortisörlü bisikletten tur bisikleti mi olur yarı da bırakır bisikletten anlamaz etmez, Alüminyum bisikletle yola çıkmış oradan belli bıd bıdı... bak o insanlarda bu sitedeydi sus pus seyrederler 8 senedir. Gürkan Genç Kim diye bir bölüm var sayfada bir orayı oku rica ederim. Destek vermen gerekeceğim zaman da verir veya vermezsin...Bırak ben bir deneyeyim tamam? 2013 Danimarka da Ece arkadaşım videosunu çekti bir gün Spor bakanı olmayı deneyeceğim demiştim. Denememe bile size kalsa gerek yok. Sizler ülkenin durumunu gidiş hatı neler olduğunu bittiğini biliyorsunuz ben bilmiyor muyum, neyin ne olduğu takip etmediğimi mi sanıyorsunuz? . Konuşmuyoruz etmiyoruz diye mi böyle oluyor anlamakta zorlanıyorum!. Neyse arkadaşlar ben yoluma devam ediyorum maddi olarak zaten bir destek istemiyorum manevi olarak da destek vermek istemeyen vermesin sözüm yok saygı duyarım. Ama rica ediyorum hakkımda bilmeden, turun içeriğini neler olduğunu anlamadan, okumadan, bu noktaya nasıl gelindiğini bilmeden sağda solda kulaktan dolma bilgilerle duyup başkalarına da bu şekilde anlatıp köstek olmayın rica ediyorum....

@vizeli gezgin Birilerine takıp canımı sıkma durumu yok. Bu şekilde düşünen olmasın 8 yıldır geziyorum. Gezmeye de devam edeceğim çok şükür sağlık sıhat yerinde gerisi de hikaye.

Yolun açık olsun inşallah en kısa zamanda hayal ettiğin seyahate başlarsın :)

@Gurkan Genc yolun açık olsun güzel adam.seni okuyarak bu sene iran turu yaptım.mtb ve amortisörlü bisikletle.ve yine seni izleyerek yakında tacikistan yapacağım.ve bunları 50 + yaşla yaptım ve yapacağım.şahsen bu yaşta benim kutup yıldızım oldun.sıkma canını ve herşeyin insan için olduğunu unutma derim.saygılar

Belki ben sapla samanı karıştırıyor olabilirim de, böyle bir gezginin, hele ki dünyanın neredeyse tamamını gören ve yaşayan birisinin, mevcut koşullar altında ciddi ciddi bakan olmayı istemesi dünyanın en kısa fıkrası olması lazım.
Yolunuz açık olsun. Tek ihtiyacınız olan iyi temenniler.

@Gurkan Genc cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin. Takipteyim her daim idolumsun

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gurkan Genc keşke spor bakanı olsan..Ben seni desteklemem filan demedim..Türkiye konjonktüründen bahsettim biraz..

Diyelim ki bakan oldun..Şu anki halinden daha fazla spora katkın ol(a)maz..O kadar çok boş işlerle uğraşırsın ki,istesen bile spor için uğraşacak zamanın/gücün ol(a)maz..Uyduruk tesis açmalar,boş toplantılar,onu/bunu/şunu karşılamalar,oradan oraya seyahatler filan..
Dediğim gibi,adam makine mühendisi ama spor bakanı olmuş..Yani özellikle seçilmiş bu insanlar..
Ya da hayvanat bahçesi müdürü,tübitaka atanıyor filan..!
Ülkeye dönecekseniz,bisikletle/sporla ilgili şeyler yapmak istiyorsanız;özellikle siyasetten uzak durmanız lazım..Dediğim budur..

@Rip elimizin altında internet var sapla samanı karıştırmamak için okumak lazım. Okumadık mı karıştırırız bende karıştırmamak için ekitap dan bol bol okurum seyahatte. Okumayan araştırmayan karıştırır nettir bu olay. Bir çok ülkenin okullarına gider beden eğtimi dersleri hakkında bilgi alırırm. Sporcu seçimleri, federasyon yapıları, dersler vs vs. Dışişler Bakanlığı ne diye destek veriyor kara gözüm kara kaşım için mi? Koca Bakanlık inanmış eğitimeve spora gelecekte katkın olacak biz buna inanıyoruz demiş. Daha geçen bir bilgi paylaşmışım, spor bakanı müşteşarı eğitime bunu entegre etmemiz lazım diyor (ama nasılı da var) 6 senedir de bu böyleyse sen hala fıkra diyorsun. Yahu Bakan olamasak da olur hayalimi söylemekten mi utanacağım? ilerde olamazsam da "nerdee bak adam bakan olacam diyordu neler yapıyor" da denir bu kafa ile. Hakikaten çok mu zor geliyor "Arkadaş yanındayız" demek bu kadar mı zor. bisiklet camiasında. Yukarda yazmışım hala fıkra diyip yolun açık olsun yazıyorsun. Sağolasın

@haldun31 helal olsun abi En güzel rotada tacikistan rotası.. Eşi benzeri olmayan çok da güvenli keyifli bir rota ben bile dönüş yolu mu tekrae oradan geçirmeyi düşünmüyor değilim. yolun açık olsun abi :)

@ahlaksız sistemi değiştirmek istiyorum :) federasyondan, antrenörlere, beden eğitimi derslerinden başka seylere kadar nelerin değişeceğini de yıllardır şemalar halinde yaparım eğitim bakanlıgından sağlık bakanlığına kadar madde madde bu değişimi yapabileceğin tek yer spor bakanlığı ve bakanı :) ya tepede olacaksın veya hiç olmayacaksın. Oldu oldu olmadı ben zaten kendi yoluma giderim sıkıntı yok ama deneyeceğim. sözüm sözdür.

@Gurkan Genc
Türkiye'de yakın zaman önce bir sistem değişikliği yapıldı ve Türkiye'yi artık ne yazık ki tek adam yönetiyor..Yani sizin bakan olmanız,sistemi değiştirebileceğiniz anlamına gel(e)mez..
Yine de deneyin tabi..Hedefinizin yüksek olması sizin açınızdan iyi bir şey..Bol şans..Yolunuz açık olsun..;)

@Afyon35 teşekkür ederim :)

@ahlaksız zaten o sistem değişikliğinden dolayı dışardan atama yapılabiliyor. Ne parti üyesi ne milletvekili olmana gerek var. Eğer cidden ülkeye yarar birşeyler yapacağıma inanırlarsa yaparlar. Yapmazlarsada ben kendi yoluma zaten bakarım. Sağolasın

@Gurkan Genc Samimi olarak bisiklet ile olan yolculugunuzdaki yolunuzdan bahsetmiştim.
Diğeri ile ilgili tek bir optimist düşüncem yok. Şahsi kanaatimdir. İlki kadar samimidir.

"Çok yaşayan değil, çok gezen bilir." Bunu mahallesinden çıkmamış insanlara anlatmak, malesef çok zor, hatta imkansız olabilir

"İnsanın bilgisi yaşıyla ölçülemez. Uzun bir ömür süren ama çevresinden hiç ayrılmayan kimselerin bilgileri de sınırlıdır. Oysa çok gezen, çok yer gören kimseler daha bilgilidirler. Çünkü onlar gördükleri yerler hakkında ayrı ayrı bilgiler edinmişler ve bilgi dağarcıklarını zenginleştirmişlerdir."

Merak ettiğim şeylerden biri; Ufak ve büyük kazalar, düşüşler vs. yaşadığında, kendini nasıl tedavi ediyorsun ? ciddi ciddi dinleniyor musun ? Yoksa canın acısa bile sürmeye ufak ufak devam mı ediyorsun ?

Yazılanlara takılma, keyfine bak
Görüşmek üzere..

@Gurkan Genc
Tam tersini düşünüyorum:D
Neyse,sen bize takılma..Doğru bildiğin yolda ilerle..

Geri