Scudo Sports

Guzel oldu...Pinarello Dogma 60.1...

Scudo
Böyle bir renk uyumu olamaz.Harika bir şey yapmışsın gözlerimi alamıyorum.Kazasız bol pedallamalar dilerim !

Yeni parçalarımız geldi, yarın montajı yapılıp buraya resimlerini atacağım, köklü değişiklikler olacak :)

Eski parçaları ne yapmayı düşünüyorsunuz?..

Mükemmel Ötesi Keyifli Sürüşler Dilerim Kazasız Belasız....

@Halil EROĞLU

Merhaba, genelde bisiklet grubumuz içersinde diğer arkadaşlar tarafından alınıyor ki bu parçalar da satıldı hemen

@ozan erdem
Daha iyileri sizlerin olsun dostlar

kadronuz orijinal değil bildiğim kadarıyla. hayta bisiklette görmüştüm. kendisinin çakma kadrolar getirttiğini biliyordur tanıyanlar. diğer parçalar ne ölçüde orjinal peki?

baki abi merak ettim bu şaheserin hakkını hangi güzergahda veriyorsunuz.. belki denk gelip şöyle inceleme yakından bakma şansım olur :D

@Damla Aktaş

Çakma tabirini ben bisiklet sporcusu geçinenlerde kullanıyorum, forumda o kadar çok var ki, ayağı pedala basmaz ama kendini Eddy Merckx zanneder, bu gibi kişilere derslerini yolda veririm genelde...

Orijinal parça olduğunda ayak farklı mı basıyor? Peki pinarello firmasının Tayvan'da kadro ürettiğini biliyor muydunuz? Bir bisikletin orijinal olmasının özelliğinin ne demek olduğunu biliyor musunuz?

Kadroların çoğu Tayvan'da yapılır, Çin de yapılan kadrolar sahtedir, bunun haricinde Tayvan'da yapılan kadrolar üreticilerin defolu/üretim fazlası veya fason üretimleri sonucu çıkar. Kadrom Tayvan kadrosu, gururla biniyorum, orijinal diye tabir edilen hemen hemen her kadroyu denedim, çoğu rezalet. Bu çakma dediğiniz kadrolarla Türkiye'de yarış kazanılıyor, Çin kadroları sahtedir, dandiktir, kırılır, geçen sene yarışta kırıldığı gibi...

Diğer parçalardan kastınızı anlamadım, mesela hangi parçalarımın sizce "çakması" olabilir? 9000 setin mi mesela?

@dogan_69
İstanbulun hemen hemen yer yerinde kullanıyorum dostum

@Baki KAYAN

Cekıs sıstemlerının cakması henuz yok ama entegre gıdon - gıdon bogazının var mesela. Asyada yapılan orjınallere lafım yok, fırmalar uretımlerını Asyaya kaydırarak kalıteyı degıl malıyetı dusuruyor ama ıs cakma kadrolara gelınce degısıyor.

Ayak degıl ama bısıklet yere farklı basıyor nedenı ıse cakma Dogma 1100 gr'dan agır ama orjınalı 900 gr civarı boyle olunca yol ıle surucu arasına bır suru materyal gırıyor, surus kabılıyetı degısıyor.

Orjınalı asımetrık olan Dogma cok daha dengelı bısıklet ama cakmalar sımetrık...

Gobek olayı ıse surusu etkıleyen dıger etken orjınalı 'oversızed bottom bracket' ama cakmalar 'regular 68 Englısh'...

Bısıkletınız ve renk uyumu cok guzel, bu saydıgım unsurlar yarıslara gırmedıgınız surece fark etmez.

@Baki KAYAN

Ders teklifiniz için teşekkür ederim, ihtyacım olursa ücret mukabilinde size gelirim. konuyu ders vermeye getirerek kadronuzun çakma olmadığını ispatladınız sanırım. aksi halde bu kadar bilgi karmaşasına lüzum yok baki bey. saatler konusundada çok görüyorum böyle saatine çakma dendiğinde köpürenleri. yok efendim replikaymış, birinci sınıf ultra über kaliteymiş. birşeyin orijinali tektir. diğerleri çakmadır. kaçıncı sınıf olduğu nerede üretildiği umrumda değil.

ben size bi soru sordum, zorda olsa cevabımı aldım. teşekkürler.

şu çok çok açık ortada ortalama 3000-5000 dolara satılan kadrolara eşdeğer bir kadro asla 600 dolara satılmaz...600 dolar civarı kadro 600 dolarlıktır.beklentımızı bunu hesap ederek yapmalıyız.3000-5000 arası kadronun da degerı 3000-5000 dolardır.bunun içinde beklentımızı buna gore yapmalıyız.bu üretilen sahte kadrolar için hıc bır satıcı birebir dedıgını hıcbıryerde okumadım.benzer dedıgını okudum.birebir,benzer çok ayrı anlatımlardır.büyük efsanelerde dönmüyor degıl.marka kendi orjınal kadrosuna daha cok hevesı artsın diye açık açık bu sahte kadroların satılmasına göz yumuyor da deniyor,kırılmış bir ıkı kadro dışında kırılan cok sayıda kadro olmaması..efsaneler bitmek bilmez şu varki asıl olan markadır.replikasıyla orjınalıyle yapılanın sadece bu markaya hızmet olldugunu bence hıc unutmayalım..gelelim bu yakışıklı bısıklete renk uyumu muhteşem hatta pina yetkılılerıne bır ders nıtelıgınde emegıne emegınıze sağlık allah kaza bela vermesin

Kavramlar biraz karışmış sanırım, çakma çakmadır, ama çakma olması kalitesiz demek değildir. Saat konusunda verilen örnek gibi Türkiyeden iyi para verip aldığım orjinal saatin camı çizilirken, çinden getirttiğim çakma saat her türlü olumsuzluğa maruz kalmasına rağmen bana mısın demedi. Ama neticede çakma, ne yaparsak yapalım çakma olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. Bana göre, daha pahalı olan çoğu saatten daha kaliteli ama orjinal değil. Bu bakımdan söylenende sıkıntılı bi taraf görmüyorum ben...

Olumlu/olumsuz tüm yorumlar için teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun...

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Geri