Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hafif küçük çadır tavsiye

burhanozer

Forum Demirbaşı
Tepki
81
arkadaşlar 10 kg giant crs 0 bisikletim var karbon maşalı
senede 1-2 kez uzun turlarda(5-7) gün
senede 20-30 sefer şehir yakınlarında balık avında kullanacağım
hafif ve ambalajı küçük bir çadır arıyorum
genellikle yazın nadiren bahar aylarında da kullanılabilmeli
maximum 2.5 kg 250 tl

(link)

kafamdaki çadır aslında bu diyebilirim sizin bu çadır hakkında tavsiyeniz nedir yada öneriniz nedir

• Beğen
Tepkiler: Ufuk A.
Scudo
Tamamen yazlık bir çadır. Tek tentesi var hali ile kazıklar da olmadan 1.6 kg oluyor yani hafif de. Tek kişilik uzun turların için Quechua Arpenaz tarzı çadırlara göre 1 kiloya yakın daha hafif, tabi fiyatı da 230 lira daha fazla. Bahar aylarında Karadeniz kıyılarında avlanırken gece vakti bunda yatarım diyorsan Evolite -5 derece uyku tulumu da al derim, yoksa üşürsün. Yazın, havalandırma bölümlerinin yerleri ve çokluğu sayesinde püfür püfür. Genelde 280-310 tl fiyat marjında; Hepsiburada'da, Atlaskamp'da bulman mümkün ama Atlaskamp'da siparişle getiriyorlar. İnternetten evine getirtmen daha mantıklı olur. Turlara tel ızgara götürmeyi de unutma :p

Çadırlar ısıtmada fazla işe yaramıyor. Isıtmada uyku tulumunun önemi daha büyük. Seçmiş olduğunuz çadır ve arkadaşın önerdiği çadırlar iyiler. Madem sadece yazın ve bahar aylarında kullanacaksınız; benim Evolite 2 kişilik çadırı da önerebilirim. Hafif. 1.6 kg. Kapısında ve tepesinde sineklikli havalandırması var.
50 tl;)
http://i.imgur.com/nVv34ED.jpg
(link)

Bende decathlondan almıştım 2 kişilik, kurulumu ve toplanması oldukça kolay.

(link)

Mehmet alibarkadasim evolite cadir hafif ve ucuz ambalaj boyutu nedir acaba kapali paket fotografi patlasirmisiniz
S.koca arkadasim arpenaz cadirin ambalaj boyutu yada kapali fotografi varmi acaba

Arkafaslar ferrino cadırın paket boyutu 13*36 ymış
Arpenaz ise 16*57 neredeyse 2 katina denk geliyor ama su gecirmezligi aynı gibi peki hacmi daha kucuk ne önerebiliriz

@burhanozer
Kapalı paketlenmiş boyutu oldukça küçük. Pollersiz uzunluğu 13x36 cm'ye düşüyor diyeyim siz anlayın.
Yalnız bu hal fiberglas çubukların çıkarılmış hali. Onları kumaş paketinde ayrıca taşıyorum. Böylece çadır küçülüveriyor. Fotoğrafı şu an yükleyemeyeceğim ama şuradaki yazımdan görebilirsiniz. Çadır çubuklarını ya bagajın üstünde taşıyorum ya da çantanın üstüne en son koyarak
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=140667&page=2

Bn 30 lt sizinki gibi bi heybe aldim btwinden icine hersey sıgsın diyorum bu evoligt cadiri tulumuve sisme mati bi gozune sigdirabilirmiyim:)

benim aklımda linkini verdiğiniz çadıra takılmıştı... ama sonra bazı gerçekleri hatırlattım kendime...

1- günlük güneşlik yağmursuz gecelerde, tek kat iyi de, olmadık zamanda yağmur bastırırsa illaki iki kat olmalı....
2- tek kişilik çadır dedikleri çadırlara tek kişi bile zor sığıyo... çadır içinde mutlaka çantaya her olmalı... o zaman en az iki kişilik olmalı çadır...
3- tamam çift kat olucak da... çok da ağır olmasın...
4- yıllardır kamplarda ramboculuk oynamaktan bıktım...

derken ben ferrino phantom 2'ye karar verdim... henüz almadım...

ama ondan önceki en yakın tercihlerim husky idi... sanırım bret di modeli... tam hatırlamakla birlikte, husky'nin 2 kişilik modellerine bakarsanız, kg.'a dikkat ederek, bulursunuz.... -- ben yukardakine karar verince, hafızayı sildim de... o yüzden net bi model söyleyemiyorum -- kusura bakmayın...

Candan kardesim cadirin icindeki 2 kat hava silkülasyonuna yariyor yagmur gecirmezligi saglayan dış katman yani 1. Maddenizdeki dusunceniz yanlis durum boyle olunca ferrino mtb dusunebilirsiniz

2 kat derken tenteyi kastetmiştim... tente hariç ikinci bi kat da mı yapıyolar artık :S

tentesi olmayan çadır da kullandım--tek katlı olnalardan---... ama tabi siz bilirsiniz... madem yağmuru esas dış katman önlüyo -- ki doğru, ama iyi germek şartıyla -- iki katmanlı olmayan bi çadırda bi yağmurlu gece geçirdikten sonra tekrar konuşalım : )))))

Siz olmadik yerde yagmur bastırırsa diye 2 kat olmali demisiniz 2 kat cadirlarin 1 kati dıs yagmur gecirmeyen katman ic 2. Kat ise tül gibi bisey yagmur gecirmeyle alakasi yok

yok var... şöyle ki... şimdi üstteki katman iyi gerilince yağmuru dışarda tutuyo... okey...

ama belli bir süre sonra o dış katman yağmuru dışarda uttamayacak duruma geliyo, ve damlalar içeri sızıyo... eğer arada bi boşluk varsa, çadıra ulaşmıyo, ama yoksa... direkt içerde...

ikinci sorun... dışardan yağmuru bu kdar engelleyebilen tenteler, aynı zamanda içerdeki buharın dışarı çıkmasını da engelliyo... yani siz sabaha karşı uyanıp elinizi çadıra dokundurduğunuzda ıslaklığı hissedebiliyosunuz...

bi başka sorun da... çadır kurduğunuz arazi... hem polleri sabitleyip hem de çadırı gererek sabitleyemeyebiliyorsunuz...

dolayısıyla, kazıklarla sabitlenmeden de ayakta duabilen bi çadır, önemli bence... yani en az 4 noktada yere değmeli poller

Ferrino mtbde tek pol var sadece ortada dolayısıyla gerdirmeden ayakta duramaz ozaman

duramaz...

ama işte... önemli olan ihtiyaçlar ve tercihler... ben kendiminkileri söyledim, belki yol gösterir diye... siz de kedinizinkileri belirleyin, ona göre kendiniz için en iyi olanı tercih edin :)

benim için iyi olan sizin için iyi, sizin için iyi olan benim için iyi olmak zorunda diil :)

@MehmetAliB.

mehmet ali bey çadırınkapalı boyutu hakkında bifikiralırsamsanırım evolite çadıra yönelicem

husky bizam ve bird modellerine de bakın bence, ben bütün asya'yı bird ile geçmeyi düşünüyorum. :)

@burhanozer
Özel mesajınızı buradan cevaplayayım. Buyurun:
http://i.imgur.com/22id4iP.jpg
Bir sayfa önce yazdığım gibi. Çadır daha da küçülebiliyor. Fiberglas çubukları yalnız uzun. Onları bagajın üstünde veya çantanın ağız kısmını rulo yaparak taşıyorum.
(mesajıma alıntı yapmışsınız ama alıntılar görünmüyor. :confused: )

Tesekkur ederim kardesim muhtemelen heybeden taşmıyacak gibi

Gelert Solo kullaniyorum. Tavsiye edebilirim.

http://s28.postimg.org/a5gth6bul/facebook_1410188831534.jpg

Geri