Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hafif küçük çadır tavsiye

Tüm öneri yapan , fikir veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Loap foss-2 ve Evolite turtle-2 diğer çadırlardan iyi gibi görünsede Evolite turtle-2 2.2 kg olarak belirtilmesine rağmen çoğu yerde insanlar tartıya koyup 4 kg geldiğinden bahsetmişler. Loap foss-2 'de eğer doğru gördüysem tek eksik cibinlik ve tül gibi sinek önleyici bir katman olmaması.

2 kiloyu geçmeyen , yaz kamplarında , bisiklet heybelerinde kullanabileceğim , yurtiçi alışveriş sitelerinden alabileceğim ( yurtdışı uğraşmak istemiyorum ) 2 kişilik , cibinlik ( sineklik ) bulunan , 2 girişli , 2 havalandırmalı maksimum 1000 tl'ye kadar çadır önerilerinizi bekliyorum diye mesajımı da düzenleyeyim bu vesile ile.
Acaba hangi çadırı aldınız ? Ben de bikepacking için benzer özelliklerde bir çadır bakınıyorum. Gidon aparatı ile taşıyacağım. Ama su geçirmezliği iyi olmalı. Bundan çok çektim.
Cloud up 2 oldukça pahalı maalesef.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Acaba hangi çadırı aldınız ? Ben de bikepacking için benzer özelliklerde bir çadır bakınıyorum. Gidon aparatı ile taşıyacağım. Ama su geçirmezliği iyi olmalı. Bundan çok çektim.
Cloud up 2 oldukça pahalı maalesef.

Selam Taygun.
Şu çadırı aldım . Aradığın özelliklere sahip olacağını düşünüyorum. Çadırın tüm özelliklerini resimli olarak gösteren şu linki ekleyeyim. Kafana takılan extra bişi olursa cevaplarım.

(link)

Not: Ürün Türkiyede stoklarda kalmamış sanırım. Aliexpresste mevcut. Ayrıca kurulum videosuda var.

(link)

Son düzenleme:
@Tolga Özdemir çok teşekkür ederim. Göz arttım fena bir ürüne benzemiyor. Aliexpress ile uğraşamam lakin yurtiçinde bulabilirsem göz atacağım. Listeye aldım. 😇
Tabi faklı tavsiyelere de açığım 🙏🙏🙏

üstadım hangi çadır olur bilmem ama kendi kendine ayakta duran modellerden şaşma.bende var olan çadır için yumuşak zemin arıyorum.çadır çok güzel ama bu özelliği yıpratıcı haberin olsun. (link) bu bendeki çadır

üstadım hangi çadır olur bilmem ama kendi kendine ayakta duran modellerden şaşma.bende var olan çadır için yumuşak zemin arıyorum.çadır çok güzel ama bu özelliği yıpratıcı haberin olsun. (link) bu bendeki çadır
Ferrini çadırlarının çok tavsiye edildiğini gördüm. Ama tek kişilik çadır ufak gelir bana. Evet kendi kendine durabilen bir model olmalı yoksa o yorgunlukla kurulum yaparken ben kriz geçiririm 😂

Bende Naturehike romin almayı planlıyordum ferrino nemesi 2 çadırını gümrük markette ucuza denk geldi hemen atlayıp aldım. Sert zemin gerçekten sorun taşa bağlıyorum. Ek pol bulup ayak kısmını gerdirmeyi deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Hafif bir çadır arıyorsanız tünel çadırlar daha uygun olacaktır .Fakat arkadaşlarında dediği gibi kurulumları sıkıntı olabiliyor zemine göre .
Benim kullandığım model (link)
Daha öncede bir konuda yazmıştım fiyatı ciddi arttı ama eğer kış kampı yapmayacaksınız decathlon arpenaz 2 çadırı yeterli olacaktır.Ağırlık: 2,2 kg.
239581 dosyayı görüntüle

@ekren gökhan @Mtezcan Almışken diyorum ömürlük bir çadır alayım. Yurtdışı alışverişlerinden uzak duruyorum yav, bi sorun çıksa hiç uğraşamam. Hele ki gümrük vergili bir iş ile hiç uğraşasın yok.

Eğer temiz kullanılmış bir urun denk gelirse 2.el de alabilirim. Şu an para biriktiriyorum. Husky Bret gözüme ilişti. 1300 civarı. 2,2 - 2,4 kg arası. Eğer daha iyi bir seçenek bulamazsam onu alacagim gibi şu anlık.
Şu da güzel bir ürünmüş: (link)

Son düzenleme:
@Taygun Kon yılda kaç kere kamp atacaksınız, eğer yılda 3-4 defa kamp atıcaksanız çok fazla bütçe ayırmamanızı tavsiye ederim. Benim size tavsiyemse ülkenin yaşadığı giderek artan yoksulluk ve ekonomik sıkıntılardan dolayı daha uygun modellere de bakın derim.

@Taygun Kon eğer Husky de karar kılarsan kadıköy ekvator outdoor'u öneririm. İnternetteki fiyatların 200-300 tl altında fiyat verir.

• Muhteşem
Tepkiler: Taygun Kon
@Fırat Ç. Çok çok haklısınız. Ancak benim daa önce ekonomik çadırlar ile yaşadığım hoş olmayan tecrübeler var. Bu sebeple iyi bir çadır almaya karar verdim. Bazen diyorum Taygun fresh &Black al yeter sana. Ama onu da kalabalık kamplar için 3 kişilik alırım diyordum. Bilmiyorum bu konuda kararsızım.
@Mtezcan muhtemelen öyle olacak. Bu bilgi için çok teşekkür ederim muhakkak oraya bakacağım

Merhaba 2010 yılında Husky çadır kullanmıştım kaliteli gerçekten sağlam çadır yakın bir akrabama verdim geri gelmediği için Decathlon dan Yeşilli çadırdan aldım Husky kadar rüzgara dayanıklı değil 5 gün önce de Carfoursa da indirime girmiş 65₺'ye (link)
Bu çadırı aldım test ettim Gokceada da saatte 30km hızla esen rüzgara dayanıyor ise bu size yeterli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba 2010 yılında Husky çadır kullanmıştım kaliteli gerçekten sağlam çadır yakın bir akrabama verdim geri gelmediği için Decathlon dan Yeşilli çadırdan aldım Husky kadar rüzgara dayanıklı değil 5 gün önce de Carfoursa da indirime girmiş 65₺'ye (link)
Bu çadırı aldım test ettim Gokceada da saatte 30km hızla esen rüzgara dayanıyor ise bu size yeterli.
Linkteki çadırı 201 yılında mağazalarına 1000 adet çadır getirdiklerinde 10 liraya almıştım. Hala evde duruyor. Sırf içinde barınayım, orta dereceli hava şartlarından korusun diyorsanız normal. Biz gibi ocak ayının ortasında 1800 metrede kamp yapmaya kalkarsanız nefes alıp verdikçe ağzınızdan nefes çadır içinde çiğlenip donmaya başlıyor :D çok efsane bir kamptı. Keşke dolar makul iken naturehike cloud up 2 alsaydım dolar 3,50 olduğu günden beri düşer derken 7.4 olduğunu gördüm :)

Bende şuanda hamak + tente + branda var. Gürkan Genç'in de dediği bisiklet turculuğunda çok pratik değil kaldı ki ağaç yoksa hamakta yok.

Tek kişilik çadırımı kazıkları çakması ile ikinci tentesi ile birlikte senin kuracağın hamaktan daha hızlı kuracağımı şöyleyim ( testini yaptık ) . Tek kişilik çadırım 1kg pol ve kazıkları dahil, tabi bir hamak kadar hafif değil fakat en hafif çadırlardan biri. Yıllardır yıldızları seyrederim ikinci tenteyi çok nadir kullanırım. Ayrıca kullandığım çadırın netide oldukça iyi yıldızları çok güzel seyrettirdiği gibi beni sinek ve başka böceklere karşı da koruyor. Terlememi ? bu çadırların zaten kumaşları çok hafifve ıkıncı tente ıle bırıncı tente arasında kumaş açısı önemli. Terleme ikinci tenteyi taktıgında çok rutubetli alanda olur ki benim çadırın ikinci kısmına hiç gelmez o terleme , tek kişilik çadır tentesinin kuruması 5dk. , kalanını zaten sende yazmışın. Pandemi dönemi hariç çoğunlukla çadırda kalan biri olarak hamak uzun turda fantazi işi der arkasında dururm :) inan kullanıslı olsaydı piyasadaki en iyi en hafif hamağı kullanıyor olurdum.

Bende 1 buçuk kişilik bir çadır var. Arkadaşım verdi. Ancak yağmur konusu için su geçirmeyecek hışır poşet almalısın çadırın üzerine demişti. Yoksa böyle güzl hava için 1 buçuk kiloluk bir çadırım var
Ben istiyorum ki ömürlük bir şey alayım. Yoksa güzl hava sorunum yok.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Taygun Kon
Biraz tecrübe paylaşayım izninizle.
Öncelikle Husky'ler ağır ve hacimli çadırlardır. Beast modeline sahibim. Araçla gideceğim faaliyetler dışında kullanmıyorum/kullanamıyorum. Bisiklet heybesine sığmaz, sırt çantası ile yapacağınız faaliyetlerde çantaya sığmaz. Dışarı asmanız gerekir ağırlık dengesini bozar, çanta sırtınızda yaylanıp durur. Bunların yanında orta kalitede bir Çek markasıdır. Çok da gözde büyütülecek öyle fantastik bir kalite beklenmemelidir.
Naturehike ise gerçekten fiyat performans ürünlerine sahiptir. Özellikle eski versiyon (çünkü daha hafif) cloud up 1 ya da mongar öneririm. Yine orta kalite bir marka olan naturehike i her ne kadar soğuk baksanıza aliexpress ten almanızı tavsiye ediyorum. Gümrük vergileri dahil buranın yarı fiyatına geliyor. Şuraya yaptığım bir incelemeyi de bırakayım
(link)
Gerçekten üst kalite bir çadır istiyorum, bütçe sıkıntım yok diyorsanız da, big agnes, Black Diamond, Mountain hardwear, tnf nin bazı modelleri, vaude ve salewa gibi markalar işlerini iyi yapıyor. Bir kaç marka daha eklenebilir belki. Çoğunu Türkiye de bulamayacağınız da ekleyeyim.
Diğer taraftan yukarıda bir arkadaşın belirttiği kendi kendine ayakta durma(free standing) gerçekten çok önemli bir konu. Yorgun argın kamp yerine ulaşıp, kazıkları çakmaya uygun zemin olmaması, üç tanesini çakıp dördüncünün girmemesi gerçekten saç baş yoldurabilir.
Son olarak kış faaliyetlerinde ve yazın 3000 m üzeri irtifada kullanmayacaksanız 5 mevsim diye tabir edilen fırtına dayanımları yüksek, polleri kalın, kar eteklikli modellere meyletmeyin derim.

Benim bisiklet ile kullanmak için ilk aldığım çadır Arpenaz 2+ , çift kişi , çift bagaj..Normal hali 2900 gr, ben aliexpressten aluminyum poller sipariş ettim ve aluminyum kazıklar ile birlikte ağırlığı 2350 gr a düştü. Bu çadırı 30 geceden fazla kullanmışımdır , hiç bir sorun ile karşılaşmadım.
Daha sonra Husky Bret 2 aldım , 2600 gr civarı idi. Güzel çadır ancak giriş yeri ( kafadan veye ayak ucundan ) ve bagajın tek/ alçak olması beni rahatsız etti ve sattım.
Daha sonra The Northface Storm Break 2 aldım, iki kişilik , çift bagajlı 2670 gr.. Gayet büyük iç hacim ve çift bagajı var..Ben bisiklet turunda ağırlıktan pek kaçınan biri değilim. Bisiklet turlarım için bu çadırı , konforu için acımadan taşıyacağım. Çok çok sevdim..
Şimdi sırt çantası ile gezmek için Naturehike Cyclist Romin/ Spider 1 denilen tek kişilik , tek bagajlı 1680 gr bir çadır daha aldım. Bisiklet ile gezerken kullanmayı düşünmüyorum, sırt çantası ile trekking için aldım. Bence dar ve alçak bir çadır , konforsuz ancak hafif... Bu da sırtta taşırken çok önemli.. Çadır 20 d kumaştan ve elinize çok ince / narinmiş gibi bir hissiyatı var. Henüz kullanmadım, bir şey diyemiyorum.
Yakın zamanda da Lanshan 1 sipariş ettim , baton ile kurulan bir çadır 950 gr civarı , o da yürüyüş için.. Dar ve ufak bir çadır , konfor beklenmeyecek bir yapısı var..

Cloud up 2 veya 1 de çok tutulan çadırlar , yeni versiyonları kurulumda free standing diye geçiyor ancak biraz daha ağırlar. Belirtilen ağırlıklarına 250 gr mat ve 120 gr kazıkları ekleyin. Ağırlık mevzusu yanıltıcı olabiliyor, patika ( Trail / kazıklar ve mat olmadan) ağırlığı olarak belirtiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Nejdet ve Clal
Çadırımın adı loap garve 3. Üç kişilik salon salamanje bir çadır. Ağırlığıda sadece 2.9 kilocuk. Burda hafif diye bahsedilen çadırların ağırlıklarıyla kıyaslayacak olursak 0,5 kilo için nefen rahatımdan feragat edeyim ki. Değilmi yani.
Hem gençler bak üç kişilik diyorum, leb demeden çorum u anlatmak istiyorum. Anlayın gari bi zahmet.

Çok güzel öneri ve fikirler gelmiş teşekkür ederim. Çadır taşımak konusunda şöyle bir sistem kullanacağım. Bugün elime ulaştı. Pack2ride'ın gidon aparatı olan Hodo; taşıma kapasitesi baya geniş; şu fotoğrafa uyku tulumunu da ekleyebilirim.
20200908_114844.jpg
20200908_103415.jpg

Velhasıl kelam bunun için ince eleyip sık dokuyorum. Heybe, portbagaj ne varsa söktüm.

@everhard İncelemeniz harika olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Yurtdışı alışveriş konusunda da bana yeşil ışık yaktı. Linkteki fiyata göre kabaca 850 lira gibi bir fiyata geliyor Cloud up 2, bunun vergisi ne kadar olur acep ? Vergiyi nasıl ne şekilde nereye ödüyoruz ?

@mariokaldato yok yok aman. Benim geçen yılki tur maceramı hatırlarsın belki. Geçen sene öyle yaptım da ağzımın payını aldım. Am zaten artık o modelden de satılmıyor. Tabi ki bi kenarda fikir olarak duruyor.

@Atasoy teşekkür ederim. Bunu da bir kenara not ettim. Eskiden Quickhiker 2 vardı. Ona muadil olarak piyasaya sürmüşler herhalde. Keşke o çadır olsaydı. Hemen alırdım. Buna da bir bakayım.

@Prusias Cloud up 2 sanırım bu haliyle bile 2 kilonun altında ya d bi tık üzerinde kalıyor. Tek kişilik çadır düşünmüyorum. Arpenaz 2+ için cok iyi yapmışsınız. Hah storm break 2 buna da bir bakayım.

@mehmetsunu 3 kişi için 2,9 iyi bir ağılık gerçekten. Ama çoğunlukla tek başına tur yapıyorum. Yani o kadar geniş bir konfora ihtiyacım olur mu bilmem 😅 Ama yine de bi göz atayım.

Geri