Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi Aynakol-Ruble daha fazla performans sağlar?

O bağ yeni bisikletin selesine oturuncaya kadar sürebilir

Kol ve teli x2 yapıp dış kabloları ekleyince tamam.
Bir çift Claris kol takımı 8000 lira olmuş. Son baktığımda 2 bin küsürdü.

319127 dosyayı görüntüle

Hâlâ bir çift Tourney kol, tel ve kablolar, aynakol ve ön attırıcıyla 2x7 Tourney sete dönüştürüp devam etme şansı var.

319128 dosyayı görüntüle

Ama girişmişken daha esaslı bir yükseltme daha iyi tabii. Daha iyi ama çok daha masraflı.
Abi bu A070 kolları getir(e)miyor kimse Türkiye’ye :(

"Atılan taş - ürkütülen kurbağa" ikilisinden bahsetmek zorundayım. Bu iskelet bu kadar para harcamayı haketmiyor bence. Hazır 1x iken, bunu çakıl ikitekeri yapıp, temiz bir ikinci el safkan 2x yol bisikleti zamanı gelmiş gözüküyor. Neymiş bu Triban100 diye şekline baktım yol bisikleti demeye bin şahit allah affetsin.
Doğru diyorsun ama başta yaptım bi defa hatayı bu bisikleti alarak, şimdi 20-30 bin lira bile verecek durumum yok yeni bi bisiklet için ki o paralara da anca 2x7 Tourney setli bisikletler var. İkinci el için de maalesef güvenemiyorum, en azından elimde en başından beri benim olan bi bisiklet var..

Kol ve teli x2 yapıp dış kabloları ekleyince tamam.
Bir çift Claris kol takımı 8000 lira olmuş. Son baktığımda 2 bin küsürdü.
Barış abi Erdoğanlar 4.800’e satıyor, çakma çıkmaz herhalde di mi ya :)

Scudo
Bilemedim hoşlanır mısınız bu başlığa yazmamdan ama daha uygununu bulamadım yeni açmak da istemedim.

Bisikletimin üstündeki grup seti değiştirmek istiyorum, Claris düşündüm hem fiyatı uygun olur hem de Tourney kullandığım için diğerlerine nispeten bakımı ve kullanımı daha basit olur diye düşündüm. Ne dersiniz, doğru mu düşünmüşümdür? Bi de bulamıyorum hiç Claris grupset satan bi yer, var mıdır bildiğiniz?
İkinci el tercih edebilirsin bence, ha yapacağın en iyisi hayati aktarım organlarını sıfır almak olabilir. Zinci+ ruble giibi. Onlar da sıfır ilanı bol olan peynir ekmek gibi giden malzemeler. Zaten tam set halinde clarise ait bir ilan yok gibi internette. Sora r3000 in orta göbeğe kadar tam seti var erdoğanlar bisiklette, şöyle bir sıkıntı var sadece bin lira fark ile tiagra sete geçebiliyorsun. E bin daha koy tiagraya geç. Biraz " e kredi çek seat alacağına mercedes al " hesabına geliyor :D

... abi Erdoğanlar 4.800’e satıyor, çakma çıkmaz herhalde di mi ya :)

Çıkmaz. Ben A070 kolların Şişman'da olduğunu bildiğimden oraya baktım, Claris kolları görünce ortalamaya yakındır diye başka yere bakmadan gönderdim.

Bu aynı zamanda bu kısmın cevabı oldu:

Abi bu A070 kolları getir(e)miyor kimse Türkiye’ye :(

(link)
(link)

• Muhteşem
Tepkiler: Umur Bora
İkinci el için de maalesef güvenemiyorum, en azından elimde en başından beri benim olan bi bisiklet var..
İkinci el paranoyasını bırakırsan cebin için iyi olur. Zengin abiler bi heveslik bisiklet alıyolar, 2-3 binip satıyolar, sana yarı fiyatına geliyor. Deneyip iyice inceleyip alırsan bi sorun yaşamazsın. İstanbul'da yaşamanın ender artılarından biri 2. el piyasası.

İkinci el paranoyasını bırakırsan cebin için iyi olur. Zengin abiler bi heveslik bisiklet alıyolar, 2-3 binip satıyolar, sana yarı fiyatına geliyor. Deneyip iyice inceleyip alırsan bi sorun yaşamazsın. İstanbul'da yaşamanın ender artılarından biri 2. el piyasası.

Kullanılmadan sadece takılıp vazgeçilmiş mala zaten indirilmiş fiyatın yarısını teklif etmek, vites setine karşılık orta sehpa teklif etmek gibi her şey doğal olduğu için oldukça ucuza temin etmek veya işe yarar mal karşılığında eldeki eskilerden kurtulmak da mümkün.

• Beğen
Çıkmaz. Ben A070 kolların Şişman'da olduğunu bildiğimden oraya baktım, Claris kolları görünce ortalamaya yakındır diye başka yere bakmadan gönderdim.

Bu aynı zamanda bu kısmın cevabı oldu:

(link)
(link)
O zaman planları değiştiriyorum hemen, ben Toruney'den yürümeye devam şimdilik. Hayırlısıyla bi şöyle dört başı mahmur oturup bi çalışayım senin kapını çalacağım abi müsaadenle :)

2. eli hiç düşünmediğim için hiç de incelemedim aslında @Can Çelik, bi bakayım biraz bi piyasa araştırması yapayım.

Bu konuda bende danışmak istiyorum, Carraro 062 var ve arka ruble küçük geliyor. Arka aktarıcı da maks 11-30'a kadar destekliyor.
11-34 destekli Ultegra arka aktarıcı ile 11-34 ruble taksam, zincire de bakla ekletsem bu durumda ayna kol 50-34 olarak kalması mantıklı olacak mıdır acaba?

Bu konuda bende danışmak istiyorum, Carraro 062 var ve arka ruble küçük geliyor. Arka aktarıcı da maks 11-30'a kadar destekliyor.
11-34 destekli Ultegra arka aktarıcı ile 11-34 ruble taksam, zincire de bakla ekletsem bu durumda ayna kol 50-34 olarak kalması mantıklı olacak mıdır acaba?

İstediğiniz tırmanış rahatlığıysa mantıklı olur.

Zincire bakla ekletmek gerekmeyebilir, önce uç ayar cıvatası ayarıyla kurtarıyor mu diye denenebilir.

1721209009745.png

• Beğen
Tepkiler: GraveWalker
Bisikletimin üstündeki grup seti değiştirmek istiyorum, Claris düşündüm hem fiyatı uygun olur hem de ...

10 yıldan uzun süredir BF üyesi olan birine "Claris düşündüm" lafını yakıştıramadım... En az Ultegra Di2 veya SRAM Rival eTap AXS kablosuz grupsetlerin düşünülmesi gerekiyordu. 10+ yılın şanına bu grupsetler yakışır :)

• Beğen
10 yıldan uzun süredir BF üyesi olan birine "Claris düşündüm" lafını yakıştıramadım... En az Ultegra Di2 veya SRAM Rival eTap AXS kablosuz grupsetlerin düşünülmesi gerekiyordu. 10+ yılın şanına bu grupsetler yakışır :)
@cazci abi üyelikte 10. yılını dolduranlara bi tam altındır, külçe alüminyumdur, karbon kadrodur bişey yok mu? Bu şekilde aşağılanmak yakışmıyor Bisikletforum gibi bir komünitenin 10 yılı devirmiş üyelerine :(

@Umur Bora , "Salavat kuvvete bağlıdır"... :D

• Hahaha
İstediğiniz tırmanış rahatlığıysa mantıklı olur.

Zincire bakla ekletmek gerekmeyebilir, önce uç ayar cıvatası ayarıyla kurtarıyor mu diye denenebilir.

319222 dosyayı görüntüle
11-30 dan 11-32 kasete geçtim ve 1 bakla ekledim. Eklemesende olurmuş hani.. 11-34 için muhtemelen 1 yada 2 bakla isteyebilir diye düşünüyorum

11-30 dan 11-32 kasete geçtim ve 1 bakla ekledim. Eklemesende olurmuş hani.. 11-34 için muhtemelen 1 yada 2 bakla isteyebilir diye düşünüyorum

Eski zincirin uzunluğuna bağlı tabii. Aslında 112 bakla olması gereken zincir geldiği gibi 114 ya da 116 olarak takılmıştır, o 2 bakla oradan kurtarabilir.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Herkese selamlar,
Katlanır bisiklet konusuna yazdım ama sanırım burası daha doğru olacak......

Katlanır bisiklet konusu altında Bahsetmiştim, on çark, ayna kol değiştirip 3lu yapmak istiyorum diye

Konu burada mı kalsa yoksa başka bir yere mi yazsam bilemedim

Shimano TOURNEY FC-TY501 6/7/8-speed Square Crank 48/38/28, 170mm, 19 Euro fiyat

Shimano ALTUS FC-M311 3x7/8-speed Crank 48/38/28, 170mm, 27 Euro fiyat

Hangisini tercih etmeli bilemedim,
Peugeot F10D üzerinde tourney FC-TY501, 46-30,170mm mevcut.

Fikri olan?
Aktarici olarak ise

Shimano ALTUS FD-M313 3x7/8-speed Front Derailleur​

Düşünüyorum

Ekteki foto, sistemi upgrade etmek için almayı düşündüklerim

Dosyalar

• Screenshot_20240903_080806_Opera.jpg
    Screenshot_20240903_080806_Opera.jpg
    54 KB · Okunma: 5
Son düzenleme:
@evoizm
Zaten ikili aynakolun var, 3'lü ye çevirirsen çok az bir fark hissedersin. Bisikleti de 12-32 ruble var. Aynakol oranın da 30-46. Yeni alacağın aynakolla ne yokuşta ne düz yolda ciddi bir fark hissetmeyeceksin. Bunların yerine daha hafif lastik alma yoluna gidebilirsin, kondüsyonunu yükseltmeye çalışabilirsin ama 3'lü aynakol hiçbir şey farketmeyecek senin için.

Herkese selamlar,
Katlanır bisiklet konusuna yazdım ama sanırım burası daha doğru olacak......

Katlanır bisiklet konusu altında Bahsetmiştim, on çark, ayna kol değiştirip 3lu yapmak istiyorum diye

Konu burada mı kalsa yoksa başka bir yere mi yazsam bilemedim

Shimano TOURNEY FC-TY501 6/7/8-speed Square Crank 48/38/28, 170mm, 19 Euro fiyat

Shimano ALTUS FC-M311 3x7/8-speed Crank 48/38/28, 170mm, 27 Euro fiyat

Hangisini tercih etmeli bilemedim,
Peugeot F10D üzerinde tourney FC-TY501, 46-30,170mm mevcut.

Fikri olan?
Aktarici olarak ise

Shimano ALTUS FD-M313 3x7/8-speed Front Derailleur​

Düşünüyorum

Ekteki foto, sistemi upgrade etmek için almayı düşündüklerim
Tourney al 7 -8 vites bileşenleri ucuz. Parçaları kırıldığı zaman canın yanmaz.

• Beğen
Tepkiler: evoizm
@evoizm
Zaten ikili aynakolun var, 3'lü ye çevirirsen çok az bir fark hissedersin. Bisikleti de 12-32 ruble var. Aynakol oranın da 30-46. Yeni alacağın aynakolla ne yokuşta ne düz yolda ciddi bir fark hissetmeyeceksin. Bunların yerine daha hafif lastik alma yoluna gidebilirsin, kondüsyonunu yükseltmeye çalışabilirsin ama 3'lü aynakol hiçbir şey farketmeyecek senin için.
Hi kazanmaktan ziyade, küçük çark yokuşta çok iyi büyük çark düz ve yokuş aşağı iyi ama teker ufak olduğu için 28 in e göre en ufak eğimi dahi hissediyorum ve vites kucultuyorum, haliyle hız düşüyor, orta çark da olsa çok güzel olacak...

O sebebe 3x bir çark düşünüyorum.
9lu arka dişli uyumlu çark alsam, 8li arka dislide çalışır mı yoksa 8li ile uyumlu bi 3x mi alsam??

Hi kazanmaktan ziyade, küçük çark yokuşta çok iyi büyük çark düz ve yokuş aşağı iyi ama teker ufak olduğu için 28 in e göre en ufak eğimi dahi hissediyorum ve vites kucultuyorum, haliyle hız düşüyor, orta çark da olsa çok güzel olacak...

O sebebe 3x bir çark düşünüyorum.
9lu arka dişli uyumlu çark alsam, 8li arka dislide çalışır mı yoksa 8li ile uyumlu bi 3x mi alsam??
8-9-10 hepsi farklı zincir ve diş genişliği ister. 6-7-8 uyumludur.

Siz bence katlanır bisikleti bırakın. Bende carraro flexi kullanmıştım, teker çapı çok küçük olduğu için teker momentumu hiç koruyamıyor. Nefret etmeme rağmen o bisikletten kurtulmak için 29 jant MTB ile takas etmiştim o bisikleti ve dünya varmış demiştim. Katlanır bisiklet ile en ufak bir eğim farkı sizi zorlar, yokuş aşağı bile pedal çevirmeye bıraksanız bisiklet yavaşlar. Ne kadar farklı vites kombinasyonları da deneseniz istediğinizi almanız mümkün değil bence. Teker çapı büyüdükçe akıcılık artıyor. Şuan hiçbir güç beni değil 20 jant 27.5 janta bile döndürmez 😂

• Beğen
Tepkiler: evoizm ve Spartiat
8-9-10 hepsi farklı zincir ve diş genişliği ister. 6-7-8 uyumludur.

Siz bence katlanır bisikleti bırakın. Bende carraro flexi kullanmıştım, teker çapı çok küçük olduğu için teker momentumu hiç koruyamıyor. Nefret etmeme rağmen o bisikletten kurtulmak için 29 jant MTB ile takas etmiştim o bisikleti ve dünya varmış demiştim. Katlanır bisiklet ile en ufak bir eğim farkı sizi zorlar, yokuş aşağı bile pedal çevirmeye bıraksanız bisiklet yavaşlar. Ne kadar farklı vites kombinasyonları da deneseniz istediğinizi almanız mümkün değil bence. Teker çapı büyüdükçe akıcılık artıyor. Şuan hiçbir güç beni değil 20 jant 27.5 janta bile döndürmez 😂
Abi tır şoförüyüm, bisiklet benimle ülke ülke ve şehir şehir geziyor. İçeride, sağ koltukta taşıyorum, iceri alınca 20 inc bile büyük geliyor, 16 hatta daha küçük olsa daha iyi olacak, ama binmeye gelince de keşke 28 olsa....
Sonuç, işlevsel olmasi sebebi ile kesinlikle 20 inc.

Ok, 6.7.8 uyumlu yola devam o zaman, teşekkürler

Ayna kol, göbek değiştirmeden, parçalara bakınca mantıklısı
Shimano TOURNEY FC-TY501 6/7/8-speed Square Crank 48/38/28, 170mm,

Ayna kol almak, üzerindeki 2x, bu 3x, tek fark bu
Herşeyi aynı

Bir diğer soru,
Yarın öbür gün, zevkten arkayı 9x yada 10x yapmak istersek
6,7,8 destekli ayna kol büyük problem olur mu yoksa
9x uyumlu bi ayna kol mu almak mantıklı??

Olay tamamen zevk 😅

Geri