Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi Aynakol-Ruble daha fazla performans sağlar?

...Yarın öbür gün, zevkten arkayı 9x yada 10x yapmak istersek
6,7,8 destekli ayna kol büyük problem olur mu....

Evet, çünkü zincir kalınlığı farklı.

6, 7, 8 bir grup, ondan sonraki her vites kendi içinde grup. Arkayı 9 ya da 10 yapınca, zincir, aynakol, arka attırıcı, ön attırıcı, arka vites kolu ona uygun olanlarla değişecek. Korunabilecek tek parça ön vites kolu. Ön dişli sayısı değişmedikçe o hep aynı.
Bu ideali tabii ama bazı parçalar ufak tefek sorunları göze alarak birlikte kullanılabilir. Mesela 10'lu aynakol 9'luda kullanılabilir, 9'lu ön attırıcı ince ayarla 10 viteste de kullanılabilir gibi.

• Beğen
Tepkiler: evoizm
Scudo
Screenshot_20240912_104412_com.google.android.youtube.jpg
Şu rulman sökme aleti ile aynakol sökme işlemi yapan var mı? Mil yuvasına Zarar verir mi?
Not : aynakol çektirme yuvası bozuldu alternatif arıyorum.

Bu konuda bende danışmak istiyorum, Carraro 062 var ve arka ruble küçük geliyor. Arka aktarıcı da maks 11-30'a kadar destekliyor.
11-34 destekli Ultegra arka aktarıcı ile 11-34 ruble taksam, zincire de bakla ekletsem bu durumda ayna kol 50-34 olarak kalması mantıklı olacak mıdır acaba?
Değişimi yaptınız mı aynı sorunu bende yaşıyorum. Antalyada arada tırmanış yapmak istiyorum ama yeterli performansım olmadıgından eziyet oluyor .!?

Evet hem kendimin hem hanımın bisikletinde rubleleri ve arka aktarıcıları değiştirdik. Tabiri caizse bisiklet akmaya başladı. Sadece yokuşta değil düz yolda bile bariz farklar hissettik. 11-34 candır. :)

• Beğen
Tepkiler: Carlosito1907
Zorlamak ve bol küfür etmek istiyorsanız 53-39 aynakol, 11-25 rubleyi tavsiye ederim.

Geçen hafta Toros Keçisi Tırmanış yarışına bu vites oranı ile katıldım son 5 km bitmedi 😀

Merhaba sramın
Dub Press Fit MTB 92 orta göbeği mevcut buna shımano aynakol takmak istiyorum acaba uyumlu adaptör satılıyormu 1.12 sistem vites sistemi. Veya bu orta göbeği söküp shımano pres fit göbek alsak takmak için özel alet gerekirmi yoksa normal orta göbek takar gibimi takıcaz. Teşekkür ederim şimdiden 🙏

Zorlamak ve bol küfür etmek istiyorsanız 53-39 aynakol, 11-25 rubleyi tavsiye ederim.

Geçen hafta Toros Keçisi Tırmanış yarışına bu vites oranı ile katıldım son 5 km bitmedi 😀
Fabrika çıkışı 50-34 aynakol, 11-28 ruble vardı. Değişimde rubleyi 11-30 yaptırttım, sırada 52-36 aynakol taktırmak kaldı.😌
Önceden de küçük aynayı nadiren kullanıyordum. Şimdi neredeyse tek ayna kullanıyorum.😅
Sahibinden temiz, az kullanılmış 34 ayna var ilgilenen olursa.😁

Şu an bisikletimde 105 2* 11 r7000 50*34 ve 11-28 kullanıyorum
52*36 ve 11-36(var mı uygun bilmiyorum ) ya çevirmek istiyorum. Arada tırmanış yapıyorum eziyet oluyor asıl amacım onu bir nebze kolaylaştırmak. Veya önü hiç ellemeden sadece arka rubleyi değiştirmem ilk etapta yeterli gelir mi!? Veya 52-36 ile 11.36 uyumlu mu değil mi olur mu olmaz mı cok fikrim yok çokça araştırmama rağmende aklımdaki sorunları çözemedim. ( arka ruble sonra arka bacağım kısa onu değiştirmem gerektiğini biliyorum) ve çıkacağım yukseklık yüzde 6 eğimden başlıyor yüzde20 ye kadar ve genel olarak yüzde 9-10 gbi oluyor ve 20 km kadar, 11-28 ile çok denedim ama bir türlü alışamadım.güçlenemedim de :/ akıl verecek arkadaşları dinlemek isterim . Carraro 062 105 kullanıyorum

52*36 ve 11-36(var mı uygun bilmiyorum ) ya çevirmek istiyorum. Arada tırmanış yapıyorum eziyet oluyor asıl amacım onu bir nebze kolaylaştırmak. Veya önü hiç ellemeden sadece arka rubleyi değiştirmem ilk etapta yeterli gelir mi!? Veya 52-36 ile 11.36 uyumlu mu değil mi olur mu olmaz mı cok fikrim yok çokça araştırmama rağmende aklımdaki sorunları çözemedim. ( arka ruble sonra arka bacağım kısa onu değiştirmem gerektiğini biliyorum) ve çıkacağım yukseklık yüzde 6 eğimden başlıyor yüzde20 ye kadar ve genel olarak yüzde 9-10 gbi oluyor ve 20 km kadar, 11-28 ile çok denedim ama bir türlü alışamadım.güçlenemedim de :/ akıl verecek arkadaşları dinlemek isterim . Carraro 062 105 kullanıyorum
R7000 105 kisa veya uzun bacak olur. Arka aktariciniz uzun bacak ise max 11 32 ruble takarsiniz. Bence güclenmeyi deneyin 50 34 aynakolunuz varsa.

• Beğen
R7000 105 kisa veya uzun bacak olur. Arka aktariciniz uzun bacak ise max 11 32 ruble takarsiniz. Bence güclenmeyi deneyin 50 34 aynakolunuz varsa.
Uzun bacak 34T'ye kadar destekliyor. Güzel bir ayar ile 36T de sorunsuz çalışıyor.
Tırmanış içinse neden aynakolu değiştireceksiniz ki? 50-34 gayet yeterli.. Kısa bacak ile 11-30 kaset kullanabilirsiniz. Daha üstü gerekiyor ise aktarıcı değiştirmek yerine linkteki gibi kadro kulağı uzatma aparatı kullanın daha az masraf etmiş olursunuz.

(link)

52-36’ya 11-36’da alacağınız en düşük 1:1 oranı olacak, mevcut ayna kolla 11-34 gibi bi ruble kullansanız yine 1:1 oran elde edersiniz. Hem maliyeti de daha düşük olacaktır.

Ama yine de şerh düşeyim; ekipmandansa bacaklara bakmakta fayda var zira en ideali olmasa da mevcut oranlarınız da öyle yokuş çıkmayacak oranlar değil.

• Beğen

ne yaptin hocam sen 😀

52-36’ya 11-36’da alacağınız en düşük 1:1 oranı olacak, mevcut ayna kolla 11-34 gibi bi ruble kullansanız yine 1:1 oran elde edersiniz. Hem maliyeti de daha düşük olacaktır.

Ama yine de şerh düşeyim; ekipmandansa bacaklara bakmakta fayda var zira en ideali olmasa da mevcut oranlarınız da öyle yokuş çıkmayacak oranlar değil.
Dediğim yerleri çokca cıkmama rağmen zevk alamıyorum maalesef o yüzden böyle bir çözüm buldum, cokta vaktim olmadıgı için işten . Sabah parkuru yapıp duş alıp çalışıyorum ve fazlasıyla yorgun oluyorum, bi nebze olsun beni bisikletten soğutmayarak işe yarar bir yöndem bulmayı denedim,
Uzun bacak 34T'ye kadar destekliyor. Güzel bir ayar ile 36T de sorunsuz çalışıyor.

Tırmanış içinse neden aynakolu değiştireceksiniz ki? 50-34 gayet yeterli.. Kısa bacak ile 11-30 kaset kullanabilirsiniz. Daha üstü gerekiyor ise aktarıcı değiştirmek yerine linkteki gibi kadro kulağı uzatma aparatı kullanın daha az masraf etmiş olursunuz.

(link)
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Amatörler için optimum olduğunu düşündüğüm değerler 52-36 // 11-30 , 32 Şahsım 52-36 // 11-28 kullanmakta bazen 30 olsa iyi olurdu dediğim anlar olmuştur.

Amatörler için optimum olduğunu düşündüğüm değerler 52-36 // 11-30 , 32 Şahsım 52-36 // 11-28 kullanmakta bazen 30 olsa iyi olurdu dediğim anlar olmuştur.
Güzel bilgileriniz ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. İlk etapta aynakola dokunmayıp rubleyi 11-32(34) değiştirmeyi düşünüyorum (Antalyada sürüyorum ve sürdüğüm yerler toros keçisi güzargahı ve o bölgedeki dağlık yerler)

Geri