Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi fitness bisikletini kullanıyorsunuz?

Hangisi var sizde?

• Toplam katılım
    456
Scudo
@İbrahim Ersoy 1 hafta önce sirrus elit aldım, öncesinde kilitlemesiz, alt model süspansiyonlu şehir bisikletim vardı, pütürlü yollarda titreşimleri açık ara daha iyi emiyor. ancak çukur,köşe, kaldırım gibi engellerde çarpma hissi oluyor, dikkatli olmak lazım. demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. :)

bu arada stabilize yola daha bu bisikletle girmedim. sadece şehir içinde 190km yaptım. daha iyi yorumlayacaklar vardır. bir de benim titrşim yaratan yollardaki performanstan memnun kalmamın sebebi karbon maşa, markaya özel bir kadro yapısı vs.. olabilir. farklı bir fitness bisikleti kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Ersoy
@obezkirpi SpeciaLized'de ( Turuncu YazıLı oLan ) ÇamurLuk Var, AnLar Mısın O'nun MaLzemesi Markası Nedir ? ..

@Kobebryant
camurluk modellerinden pek anlamadigim icin direkt bilmiyorum dedim, sonra yine de bakayim dedim de hangi bisikleti kastettiginizi anlamadim, camurluklu turuncu yazili specialized dediginizi. hangi postta da linkte, merak ettim

@obezkirpi Bu BaşLıkta Senin PayLaştığın ResimLerde Ki BisikLetten Bahsetmiştim :) ..

@obezkirpi siyah renkli markanın ismi turuncu yazıyor zaten 1 tanesinde var sanırım çamurluk :) ..

@obezkirpi teşekkür ederim çok ucuzmuş :) ..

@İbrahim Ersoy jant seti iyi ona laf söyleyemem ama lastikler kötü

son baharda değiştirmen gerekecek. insan o kadar para verdik niye ucucz lastik takıyorsun diye sinirleriniyor. sonra internetten baktım ucuz da değil teki 96 liraymış lastiklerin. şimdi benim deneyimsizliğimden mi kötü geliyor yoksa pahallı ama tutuşu kötü bir lastik mi takmışlar anlamadım. yağmurlara 1,5 ay var hemen hemen o zamana kadar kullanıp gerekirse değiştireceğim. yalnız biraz araştırmayla lastikleri benim gibi deneyimleyen bir kaç kişi daha buldum. şahsen lastiklerin beklentimden az performanslı çıkması sürüş keyfimi ve bisikletten kaynaklı memnuniyetimi azaltmadığını söyleyebilirim. değiştirmesi en kolay parçalardan biri..

yalnız henüz lastiğim hiç patlamadı bir kaç kere bilerek cam kırıklarının içinden geçtim, hızla küçük çukurlardan geçtim, güven verdi. bu bisikleti uzun turlarda da tercih ettikleri için patlak koruması öncelikli bir lastik takmış olabilirler. eğer öyleyse şahsen bunu uzun turlarda kullanırım. bir çift de yol tutuşu yüksek lastik alıp şehir içinde kullanırım diye düşünüyorum.

(link)

bu arada ağırlığı da 405 gr baya iyi gözüktü bana..

@İbrahim Ersoy

Bu gün bayiye gidip biraz konuştum o da uzun yol için patlama direnci yüksek, uzun omurlu ve sert lastik olduğunu soyledi. Lastik yumusadikca yol tutuşu artıyor bu sefer diğer yönlerden zayıflıyor.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Ersoy
bir gün buluşulsa da herkes birbirinin bisikletini kullansa, incelese... aradaki farkı anlamış olurduk.

@belgen
Valla bu sabah yazarken ben de bunu düşünüyordum [emoji4]

Bence bir çoğu kendi kategorisinde yakın seviyededir ancak vücut uzuvlarimizin oranlarına gore hangisini almamız gerektiğini öğrenebilir iz. Her markanın geometrileri farklı. Orta seviyenin üstünde markaların hiç birinden şikayetçi olan gormedim. Ancak hangi donanımın ne kadar faydali olacağını da tespit edebiliriz ki bisikletlerimizde neye para harcarsak ne kadar karşılığını alırız öğrenmiş oluruz.

bu bisikletlerde 23, 25 gibi yol lastikleri ya da 35 üstü lastikler pek kullanılmıyor., 28, 32 falan en uygunları

schwalbenin 700x28c tipinde bir sürü modeli var, schwalbe one, marathon, durano plus, road plus, delta cruiser, century vs. diye gidiyor.

benim bisikletimde 700x32 maxxis detonator vardı, biraz bisiklet yolundan, asfalttan ayrılayım dedim fena satış koydu, ön + arka patladı. ince, hızlı ama dayanıksız bir lastikmiş.

biraz daha ağır, daha koruyuculu bir lastik istiyorum, 32den 28e geçerek de oluşacak performans kaybını azaltmayı planlıyorum.

tavsiye var mı, direkt marathon mu alınmalı? bir de lastiklerin maksimum ağırlık değerleri verilmiş, ben 90 kiloyum bisiklet de aksesuarlarla 11 kg diiyelim. max ağırlık değeri kaç olan bir lastik beni kurtarır(ör: 75ler kurtarır mı yoksa direkt 85 kglik tellilere falan mı bakmalıyım)

Geri