Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi fitness bisikletini kullanıyorsunuz?

Hangisi var sizde?

• Toplam katılım
    456

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Fitness bisikletler düz rijit maşalı bisikletlerdir, yani amortisörü yoktur. Aslında görünüş olarak yol bisikletine benzer ama kıvrık gidon değil düz gidona sahiptir. Çok kişide yok diye düşünüyorum, insanlar ya şehirde ya da turlarında kullanmak için ön amortisörlü şehir/trekking bisikleti tercih ediyorlar ya da doğrudan yol bisikleti alıyorlar. Profesyonel kullanımı da yok diye biliyorum, yani bir dağ ya da bir yol bisikletine binlerce lira verilir ama fitness bisikletine veren olmaz, makul bir model seçilir, düz yollarda kasmadan rahat rahat sürülür, keyif falan yapılır. Bu modelden kullanan arkadaşların hangi modeli tercih ettiğini merak ettim, üşenmezseniz tikleyiverin. Marka model adını yanlış yazdıysam kusura bakmayın, teşekkürler.

Scudo
Aralarında cubeü görünce nede isabetli bir tercih yaptığımı anladım.

Aslında listede bulunan Scott Metrix, tıpkı B'Twin Triban FB gibi düz gidonlu yol bisikleti sınıfında.
Fitness bisiklet ile düz gidonlu yol bisikleti arasındaki fark nedir denecek olursa fitness modellerin tıpkı cyclocross sınıfı gibi daha geniş tekerlere müsaade eden maşa yapısında olduğu söylenebilir.
Bunlardan başka birde utility bike sınıfı mevcut, Sub Speed de bu gruba ait. Genellikle tur bisikleti haline getirilmeye müsait, kaslı kadro yapısına ve daha rahat açılara sahip düz maşa modeller de bu sınıfta.

abi utility bike dediğin şey esnaf bisikleti gibi olan değil mi, (link) hani arkasında bagaj bölümü, açı ayarlı gidon boğazı vb. özellikleri olan, tur için çok uygun olan bisiklet. subspeedlerin resimlerine baktım, buna göre çok sportif geldiği için fitness bike bu dedim. scott metrixi de scottun sitesinde bulamadım, üretimde değil mi yoksa.

akşam işten dönünce internetten bolca resim ekleyeceğim marka marka.

Bu durumda Btwin Fit5'te düz gidonlu yol bisikleti oluyor. Benim de kafam karışmıştı; fit5 yol mu fitness mı diye @Sadettin Z. konuya açıklık getirmiş.

fitness işine merida t3d ile girmiştim.
şehir içinde önce katlanır kullandım,uzun mesafelerde bel ağrısı yaptı.
dağ bisikletine geçtim,gereksiz üstünde ağırlık olduğuna kanaat getirdim.(amortisör 3 yaprak aynakol kalın lastik vs)

Sonra bjk bikeandoutdoor'da merida t3d'yi gördüm ah dedim aradım bu.
ne yol bisikleti ne dağ.
çokta memnun kaldım.
1500 km yakın yol yaptım.

iyide para harcadım :)

Askere giderken elden çıkardım.
Geldim gene fitness :)
Bu sefer Focus Planet 4.0
Ondanda çok memnunum

Merida Speeder kullanıyorum.Forumda da en çok tercih edilen modellerden biri olarak gözüküyor. Yeni bisiklet alacak arkadaşlar için referans olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Korkmazgil
fit3 ve 5 bisikletlerin kadrosu triban yol bisikletleriyle aynıymış. decathlonun ingiltere sitesinde türü düz gidonlu yol bisikleti diye geçiyor. ama üretim maksadı millet fitness yapsın diye olacak ki adını bile fit5 koymuşlar, bütün bunlar btwin fitness bisiklet için yeni kadro dizayn falan tasarlamak için üşendiklerinden olabilir:)

"Fiziksel kondisyonunu arttırmak isteyen ve kısa mesafede egzersiz yapan kullanıcılar için tasarlanmıştır. " diyor. triban 520 nin maşaları da 32liğe kadarki lastikleri destekliyormuş bu arada. aynen eldeki triban5 kadrosuna flatbar takıp fitness bisikleti demişler. Fakat fiyatina göre iyi donanımlı, akıcı bir bisiklet. Ben seviyorum.

Btwin Triban değil de Fit serisi fitness bisikleti olarak geçiyor diye biliyorum.Fit 3, Fit 5, Fit 7, Fit 300, Fit 500, Fit 700 vs.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet SARI
Harika bir fitnes resitali olmuş. Biriside artık şu fitnes kullananlar kulübüne işlerlik kazandırsın. Forumda bayağı bir ağırlığımız var. Fitneslar üzerine bir deneme yazmakta farz oldu.

Konu çok güzel ve yararlı olacağa benziyor.. takipteyim..

bak bunu bilmiyordum, benim bisiklette sanırım fitness grubuna giriyor :) seneye düz gidon yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum ama bütçe meselesi önemli tabi... bilgilenmek adına tam aradığım konu, isabet olmuş.

fitness bisiklet ile düz gidonlu yol bisikletlerinin şöyle kadrosal farkları oluyor diye anladım. şu örnekler markaların düz gidon yol ve fitness bisikletleri, kıyaslama için beraber ekliyorum. Düz gidonluların kadrolarını yol, endurence vb. modellerin kıvrık gidonlu modellerinde görmek mümkün.

Fuji Declaration - Fuji Silhouette
Cannondale CAAD8 - Cannondale Quick
Focus Arriba - Focus Planet

bu bisikletlerle uzun turlara çıkmak sıkıntı yaratır mı acaba

@Fırat Y. fitnessbike ile herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ki bir aksilik olmazsa ilk sayfada fotoğrafını paylaştığım bianchi shape ile yunanistan'a pedallayacağım.
not: alta da ekledim :D
@papa

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
obezkirpi, bu fotoğraflardaki fitness ler sanki mtb kadrolarına daha çok benziyor, bagaj takıp heybe taşımakta sıkıntı olabilir gibi

@Fırat Y. mtb kadrosu sayilmaz tam olarak,sehir/tur/trekking her neyse o bisikletlerin kadrolarindan aslinda ama onlarin amortisorsuzleri gibi iste. ornegin merida speederlar ile merida crosswayleri karsilastirabilirsiniz bu durumda,kadrolar cok benziyor. ana amaci tur degil elbette bu bisikletlerin,yollarda sokaklarda vizir vizir gitmek ama konfordan daha az odun vermek(kadro yapisi,gidon tutusu,lastik kalinligi) aben speeder kullaniyorum vizir vizir sehir icinde fink atiyorum.turlara cikiyor olsam crossway alirdim ama,o kadar yol dumduz(aci ayarsiz) gidonla,sabit masayla zor olabilir,daha kisa yolda daha hizli kullanmak icinse speeder daha iyi.

Specialized Sirrus elite kullanıyorum uzun yol yapmak için ideal hem rahat hem carbon maşa bozuk yolda titreşimi minimuma indiriyor rampa çıkarken zorlamaz düz yolda da yüksek süratlere kolayca çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: poet
Geri