Scudo Sports

Hangi whey protein?

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.228
Cumhurbaşkanlığı Turu'nda ve her etap finişinde sporcuların birtakım supplementler içtiklerini gördük . İzmir etabında da finiş noktasında yardımcılar genellikle Whey Protein veya içinde PRO geçen birtakım markalardan sıvılar hazırlıyorlardı. Bende daha önce azda olsa kullanmıştım . Uzun etaplar sonrası kullanılan bu supplementlerden hangi markalar iyidir ? Bodybuilding forumlarında birçok bilgi mevcut ama ben bisikletçileri dinlemek istiyorum . Lütfen tecrübeleri olanlar fikirlerini paylaşsın .

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Scudo
En başta weider sonra multipower ama her zaman dediğim gibi herşeyin doğalı güzel.

Whey : peynir altı suyu ile üretilen protein. Optimum whey proteinler hem ucuz hemde kaliteliler. Yalnız bisiklet sporu için bu türden protein alımı pro olmayan kullanıcılar açısından bana kalırsa gereksiz. Bir bardak süt 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet bıldırcın yumurtası. Antremandan önce ve sonra bu karışımı içmek yeterli oluyor. En azından benim açımdan. Eğer yiyebilirseniz yer fıstığı ezmesi.

Uzun süredir dikkatimi çeken bir şey yarış sonlarında hepsi kola gazoz vb gazlı içeceklere saldırıyorlar bunun nedeni nedir ?

@N. Burak Önder

Hızlı karbonhidrat . Kan şekerini çabuk yükseltir , çabuk düşürür . Yarış sonlarına yakın veya hemen sonrasında kullanılabilir . Amerikalılar - defizzed Coke - gazı azaltılmış tarz kola tercih edilmeli diyorlar , ben ise suyla seyreltilmiş olarak kullanıyorum . Normalde içmeyin , yüksek eforlar sonrasında içilebilir

@MuratHan

Böyle şeylerin amatörler tarafından kullanılmasına bende karşıydım ama birkaç kez kullandığım zaman farkını gördüm . Özellikle uzun kilometreler sonrası vücudun toparlanması için çok faydalı . Aksi halde bacak ağrısı vs'den duramazsınız , özellikle yaş ilerledikçe bu tip desteklerin farkını anlarsınız .

Yalnız sütle , bıldırcın yumurtasıyla olacak işler değil bunlar . Onlar gıda , muhakkak alınmalı ama bunlar destek , kana çabuk karışıyor ve toparlanmaya faydalı . Genç yaşta vücut kendini çabuk toparlıyor ama ilerleyen yaşlarda toparlanma zor . Haftada 1-2 kez uzun performanslar sonrası kullanılmalı kanısındayım

Optimum hem fiyat olarak hem etki olarak Türkiye'de alabileceğiniz en kaliteli proteinlerin başında gelir. Protein dışında içerdiği glutamin,bcaa da cabası :)

Her uzun turdan sonra 2 adet maden suyu bol mineral ve vitamin;su kaybı suyla idare edilir ama asıl mineral kaybı o çok daha önemli uzun turlardan sonra en az 3-4 saat pedal çevirdikten sonra su içerdim baktım baş ağrım geçmiyor sonra soda içmeye başladım çok faydasını gördüm ''''ama tabii apandiste dikkat en büyük düşmanı soda''''

Turlarda yanıma 10 tane kadar bildiğimiz ramazan hurması, suluk içerisine şeker+tuz ve yola göre muz alıyorum...

Sonra tekrar pedala asılıyorum. Özellikle hurmanın kandaki şeker oranına etkisi tartışılmaz...

Bıldırcın veya herhangi bir kuşun yumurtası; çiğ tüketilmez. Çiğ yumurta akı biyotin sindirimini engelleyen avidin diye bir protein içerir, biyotin(vitamin H) eksikliği yapar, kel kalırsınız :D Kaldı ki yumurtayı pişirseniz bile kalsiyum emilimini engellediğini de okudum, süt ürünleri ile aynı öğünde almasak daya iyi olabilir en azından beyazını.
Mineral suyunun faydası olabilir, çözünmüş bikarbonat sporcularda ağrı hissini azaltıyor bir çalışmada. Kola ise kafein içeriyor, böbrek üstü bezlerinizi uyarır. Stres hormonunuzu çıkarır, kısa dönemde kan şekeriniz yükselir ama kas yıkımınızı arttırır. Faydalı değil, kaldı ki zararları çok ciddi.
Bu konuyu vurguladıktan sonra, ben de whey önerilerinizi takip ediyorum. :)

@clubber

Düzenli kullanıldığında , çok ağır idmanlardan sonra 1 - 2 kez alındığında sorun olacağını sanmıyorum , vücudun toparlanması açısından gerekli bence . 3 Yumurta akı + 1 yumurta sarısı + sütle olacak işler değil bunlar :)

ben çikolatalı süt kullanıyorum ağrı gelmeye yakın tüketince epey bir erteliyor. fazlasına gerek yok ve bu şekildede şiddetli kilometreler yapıyorum.

meret sindirim sistemini altüst ediyor yahu sizdede gaz şikayeti oluyor mu?

hiç öyle bi sorun yaşamadım. ama başka besinlerle yada meyve ile falan arka arkaya tüketilirse sorun yapabilir. sade sütüde çok içerim tek başına bişi yapdığını görmedim henüz :)

Sade Süt gaz yapar , bisiklete uymaz ....

@Ahmet SARI
Asıl bakalım , bunlar hızlı kan şekeri yükseltir , kas yıkımına bir etkisi olmaz. Sanki antreman sırasında ne yiyorsunuz , onu sorduk

Ben ne soruyorum , bazıları ne söylüyor ? Bizim derdimiz , antremanda yıpranan kasları tamir etmek . Zaten WHEY PROTEİN tarzı şeyler idmanda değil , idman sonrası yada yatmadan önce içilir , vücudun tamirine yardımcı olur . Bilip bilmeden verilen cevaplardan gına geldi

Hurma = karbonhidrat
Şeker = karbonhidrat
Muz = Karbonhidrat
Bunlar idman sırasında yenir .

Bizim bahsettiğimiz şey protein , ayrı konuları konuşuyoruz ; kas yıkımından sonra vücudun tekrar toparlanması kasların kuvvetlenmesi için gereken PROTEİN . Bazı şeyleri iyi öğrenelim

cem bey büyük yazmanıza gerek yok anlayacak adama minnacık da yazsanız anlar. madem idman sırasında tüketilmeyeceklerden bahsediyosunuz sütden daha sağlıklısı ve kilo yapmadan kas tamirini yapıcak en güzel üründür. zaten idman yapmayacaz ertesi güne kadar istediği kadar gaz yapsın. neyi uygun değil. uzun mesafeli sürüşte karınımız aç ise veya vicut da yeterli protein yoksa karbonhidrat alımı gene uygun değildir 15 20 dakika kendinizi iyi hissettirir sonrasında geri dönüşü olmayan yorgunluk ile sizi mahveder. hep görüyorum herkezin elinde çikolata falan filan. duvara toslatır adama bunlar.

@semih çelik Süt , genel olarak gaz yapıyor . Sütü sindirecek bakterileri belli bir yaştan sonra azalır . Türkiye'de genellikle sorunlu bir üründür , onun yerine Türk halkı genellikle yoğurt tüketir , çünkü mayalanmış sütü sindirmek daha kolaydır . Sizin genetiğiniz bu ürüne uygun olabilir ama araştırırsanız , görürsünüz .Bunu belirtmek istedim .

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Bakterilerin sütü bence sindirmesi gerekmiyor, laktaz diye enzimimiz var sindirim sistemimizde, yaşla veya îrsi nedenlerden azalabilir. Gaz şikayetimiz oluyorsa, besinimizin bir kısmını bağırsak bakterilerimizle paylaşıyoruz demektir. Belki yiyeceği sulandırsak veya daha küçük miktarlarda tüketsek faydası olur mu merak ediyorum; çünkü inek sütü yoğun bir gıda. 1:1 sulandırabiliriz zannedersem protein yükünün insan türevine benzemesi açısından.

Geri