Scudo Sports

Hangi whey protein?

Cahilliğimi mazur görün bu ilaçları kullanıp kalp krizi veya kalp yetmezliği gibi nedenlerden ölenler var maden bunlar sadece protein neden insanlar ölüyor doğalı varken ( tavuk ,yumurta, süt,kırmızı et) neden böyle tozlar kullanılıyor.

Scudo
ilk önce bunlar ilaç değil supplement yani destekleyici.

bu ürünlerin temel maddesi peynir altı suyudur. tamamen doğal değildir tamam ama tamamen kimyasal da değildir.

evet etten yumurtadan protein alınabilir ama her zaman alamazsınız. her sabah yumurta yemek istemeyebilirsiniz mesela. ve tozdan alacağınız protein miktarlarınızı alamazsınız.

protein tozları sihirbaz değildir doğru çalışma progromu doğru beslenme ve doğu uyku saatleri ile etki verebilir. yoksa nesquickten farkı yoktur.
ben şahsen kış dönemi kullanmıyorum ama yaza doğru diet zamanında destekleyici olarak kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
@mehmet ulaş
Aslında doğal dediğimiz yiyecek ve içeceklerin de aşırı kullanımında zararları olmaktadır. Atalar boşuna dememiş her şeyin çoğu zarar diye. Örneğin Muz. Aşırı tüketimde muz içerisinde bolca bulunan Potasyum nedeni ile kalp krizi geçirme riskiniz artar. Bu destekleyici denen ürünlerin de spordan sonra, kilonuza ve yaptığınız spor etkinliğine göre belirli dozajlarda alınması ve uzun süreli kullanılmaması gerekir. Aksi halde dediğiniz gibi kalp krizi, böbrek yetmezliği, organ tahribatları gibi sorunlar ile karşılaşmanız işten değil.

arkadaşlar 3 senedir fitness yapan ve supplement kullanan biri olarak cok açık sunu sölüyebilirim. o zararlı bu faydalı tartışması yıllardır var. bu tartışmadan haklı çıkan da olmadı henüz. bilimsel araştırmalar bile çelişiyor birbiriyle. düzgün kullanmasını bildikten sonra bi zararı yoktur diyenlerdenim. aynı zamanda aşırı kullanımda iç organlarda çeşitli hastalıklar yapar diyenlerdenim.

protein tozu olarak olimp complex whey cok basarılı bir toz. adını duydugunuz ve burada yazılan bir cok markayı denedim. olimp en başarıları.

bir tavsiye ; ciddi manada agırlık idmanı yapmıyorsanız, protein tozunu sütle beraber kullanın. bırakın kana gec karışsın. agırlık idmanı yapmayan biri için kas kazanımı/kaybı çok fazla olmacaktır. su ile kullanımlarda aç karnına midenizi yoracaktır.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Bu İLAÇLARIN arkasında içindekiler bölümü var. o içindekiler bölümünün olduğu kağıdı kaldırın asıl zararlı maddeler o kağıdın altında... bizzat doktorlardan öğrendim tek tek o maddelerin ne bok olduğunu. fare zehrinden beter şeyler, kullanırken dikkatli olun. bu maddeler ilaçtır ve doktor izniyle kullanılmalılar!!!!

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
@Sarper Tuncer spor geçmişiniz nedir ne değildir bilmiyorum.. ben 28 yaşındayım. 20 yaşından beri amatör ve prof. olarak spor yaptım. 3 senedir de fitness eğitmenliği yapıyorum. şimdi size buradan yazsam hepsi boş gelecek. ben işin içinde bizzat yaşayan kişiyim. ben kale almayabilirsiniz ama en azından mens health gibi muscle and fitness gibi uluslara arası dergiler var onları alın. oradan alanında uzman kişilerin makaleleri oluyor onları okuyun. sağlık üzerine çok güzel yazılar var.
bu işin eğitimini almış bu konu hakkında sayfalarca makale okumuş biri olarak söylüyorum.
abartılmadığı sürece bu tozlar kesinlikle zararlı değildir. ama bana göre belirli dönemlerde alınmalıdır. her zaman değil.

saygılarımla,

• Beğen
@Sarper Tuncer Sarper bey kullandığımız tüm ilaçlar aslında Zehir kategorisindedir. O nedenle içeriğinde ne olduğu değil hangi miktarda olduğu önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
@srdrmrs
kesinlikle haklısınız, bilinçsizce kullanılmasına karşıyım ben.

@Sarper Tuncer Ona hepimiz hemfikiriz zaten, 17-18 yaşında gençler gelip hocam protein tozu alalım mı faydası olur mu gibi sorularla geliyorlar.
bende aramızdaki samimiyete dayanarak olum siz önce bi ergenliğinizi tamamlayın öyle gelin diyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
Ölen kişilerin sadece protein tozu kullanmadığını duymuştum farklı storeitler kullanıyorlamış daha hızlı yağ yakımı yapıp kaslanmak için. Bende fitness yaparken suppliment kullanıyordum ama bisiklete binerken kullanmıyorum ağırlık idmandlarımda amix marka beef protein kullanıyordum gayet memnundum. Organlara zarar verip vermediğine gelince kanıtlanmış hiçbirşey yok ama kesin vermiyor diyende yok. Benim bildiğimde kas yapmak istiyorsan ve ağırlık idmanı yapıyorsan kilo başına 2 gram protein alman gerektiği ( örnek . 70 kg ise günde 140 gr protein alman) bunuda normal yemekle alamadığından veya aladabilirsin ama bu seferde yüksek derecede kalori almış olacaksın (yağ , karbonhidrat ve şeker) bu nedenle supplientlere yöneliyorsun.

Her şeyin fazlası zarardır.Uzun süre kullanımda gıda takviyeleri bünyeyi yorabilir.Kişiden kişiye metobolizma değişir. Asıl İLAÇ Vücüda enjekte edilen veya oral yoldan alınan anabolik steroid,syhntol ve türevleridir. Steroideler ilk çıktığında kanser hastlarının tedavisi için kullanılmakta idi. Fakat güç ve mukavemet verdiği için sporcular vücut geliştirmeciler tarafından kullanılmaya başladı.
Supplementler ise şehir hayatında zaten doğal olarak tüketemediğimiz süt,yumurta ve eti gerektiği anda tüketemeyenler için tasarlanan kana daha hızlı karışan toz ve kapsül şeklinde amino asit ve proteinden ibarettir.

Spor yapmadan steroid kullanan kişilerde testesteron hormonu yapay olarak vücuda girer bu ilacı dozunda kullanan kişi 2 haftada yaklaşık 1-1,5 kilo arasında kaslanır. :) Tabi bu kullanan kişiler sonra yan etkilerini görürler....

Saygılar....

• Beğen
Tepkiler: rata ve Fatih EZEN
Lor peyniri yiyorum ben.
Benim kullandığımın üzerinde %22 protein, %2 yağ diyor.
Belki protein tozu kadar etkili değil ama en azından ucuz ve doğal ;)

• Beğen
Tepkiler: Atacan
bu tip besin destekleri sağlığa zararlı. marllboro da sağlığa zararlı ama satılıyor. para işin içine karıştı mı her iblisliği yaparlar bu dünyada. bu tozu iç güzelleşip daha hızlı koşacaksın. tabi tabi oldu canım...

@kayhan

Sağlığa zararlı diyip, sigara ile aynı kefeye koymanız biraz düşündürücü. Senelerdir protein tozu kullanıyorum. Bir zararını görmedim. Kan tahlilleri ile de kontrol de ettiriyorum değerlerimi normal çıkıyor. Kullanmasını bilmek ve amacını bilmek önemli bu tip desteklerin. Ayrıca protein tozu gibi bir takviye hızlı koşmanıza katkıda bulunmak için değildir zaten. Vücudunuza fazladan protein takviyesi yapıp, kas gelişimine yardımcı olmaktır.

• Beğen
Merhaba...Beyler tüm yorumları okudum...Badi Saloluna uzun aradan sonra yazılıcam..boy 1.75 civarı kılo 67-68...Kas yapıcam..Günlük cok sevdigim ve hobim oldugu ıcınde 3-4 saat bisiklete bınıyorum...Sizce Optimum'un hangi ürünü olmalı Whey mi? Ve bunlardan birini su olsun derseniz onun hangi ürünü olmalı...Haftada 3-4 gün BADİ-Bisiklet..Yani hangi ürün beni tatmin eder..Agır bisey alıp zararı olmasın..Yardımlarınız icin Tesekkur ederim simdiden..

@Bora Doruk
Merhaba,
Soyleyeceklerimi goz onunde bulundurursunuz bulundurmazsiniz bilemicem ama ben fikrimi paylasayim. Uzun aradan sonra spor yapicaksiniz ilk etapta ek ürün kullanmayin. Beslenmeniz duzenli olsun 5-6 ögün seklinde ve kaliteli karbonhidrat-protein tüketmeye özen gosterin. Sizin su an icin yapabileceginiz en iyi sey bu olur. Bir de ayni bolgeyi(kas grubunu) iki gun arka arkaya calistirmamaya dikkat edin cunku kaslar tam onarimlarini 48 saatte tamamlarlar. Gercekten bilen insanlardan yardim almanizi oneririm(gittiginiz spor salonunda ya da yakininizda). Yanlis calisip kas kaybi yasayip sonra demorilize olmayin. Yag olcumunuzu yaptirin ve vucudunuzun su anki halini fotograflayin. Her ay ayni uygulamayi yapip bir onceki ayla ve basladiginiz ayla kiyaslamalarda bulunun(before-after).
Bir de yanlis anlasilmasin ama futbolu ve vucut gelistirmeyi-fitness'i ulkemizde herkes bildigini zannediyor. Lutfen bir seyle ilgilenecekseniz arastirin, okuyun, merak edin sorun, kafanizda yargilayin bilgileri ve her duydugunuza iki tibbi ya da terimsel kelimeyi cumle icinde kullanan insanlara inanip gozunuzde bir yere oturtmayin. Benim nacizane tavsiyem bunlardir. Instagram: emredurmaz91 eklerseniz geri dönüs yapip fotograflarinizdan gordugum kadariyla ufak tüyolar verebilirim diye dusunuyorum. Gorusmek uzere...

@EmreDurmaz Eywallah kardesım Cok ögretici Video izledim..Sanırım spor salonunda detaylı yararlanıp videolarda bir adamı cok sevdim Celebiydi soyadı o taktıklerle ılerlıycem gibi...Tesekkurler

Fitness ile ilgileniyorsanız kesinlikle takip etmeniz gereken kişilerden birisi de Savaç Cebeci`dir. Youtube kanalındaki bütün videolarını izlemenizi tavsiye ederim (link)

Protein tozu meselesine gelince, asla tek başına mucize değildir, ama sanıldığı gibi zararlı bir madde de değildir. Doğru beslenmeye ek olarak kullanıldığı zaman hem vücut gelişimi hem de performansınıza kattığı değer gerçekten başarılı. Basit bir hesap vardır, kas gelişimi için günlük kg başına 2gr protein almak lazım, yemek yiyerek bu miktarı yakalamak biraz zor, ayrıca antrenman sonrası hemen yemek yemek zor, salondan eve git yemeği hazırla vs.. ayrıca yediğimiz yemeği hemen de sindiremediğimiz için vücudunuz yorgun düşecektir, whey proteinlerin sindirimi çok hızlıdır. İş sadece protein tozuyla da bitmiyor, bu işin bcaa`sı var, kreatini var vs.. aldığınız ürünlerin sertifikalı olmasına dikkat edin, merdiven altı, sağlık bakanlığı onayı olmayan ürünleri tüketmemeniz ve vücudunuzun ihtiyacından fazlasını tüketmemeniz gerekir. Buldumcuk gibi her supplemente saldırmamak lazım.

Bu çok kısır bir tartışma olmuş, yediğiniz elmada,tavukta,çilekte, domateste... birçok üründe tarım ilacı ve hormon içeriği çok yüksek. Tüm gıdalarımız rafine olmuş, su gibi enerji içeceği(?), kola, gazoz tüketiliyor. Raftaki yiyecek ve içecekler birkaç günde bozulmalı iken, aylarca dayanabiliyor(içerisindeki kanserojen oksidanlara bağlı olarak). Protein tozları abartılmadığı sürece yediğimiz, içtiğimiz market ürünlerinden farklı değil. Üzgünüm...

Şöyle klişe bir giriş yapmak istemezdim ama; sene olmuş 2015, hala protein tozuna ilaç diyen, öcü muamelesi yapan var. Ya arkadaş, anlıyorum, dünyadaki gelişmelerden, bilimden, araştırmalardan bihabersiniz. Fakat bari bir konu hakkındaki bilgi eksikliğinizin farkında olup, kulaktan dolma, bol ve boş keseden yorum yapmayın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Kusura bakmayın, cidden sinirleniyorum böyle yorumlara. Protein tozu, peynir altı suyunun (peyniri içinden çıkardığınızda tenekede kalan su) sıcak bir yüzeye püskürtülerek içerisindeki suyun buharlaşması sağlanarak elde edilir. Geriye "Whey" denilen bu toz kalır. Masum olmayan yönü, içerisine eklenen tatlandırıcı ve aromalardır. Ancak bunları yediğiniz içtiğiniz çoğu şeyin (çikolatalar, cipsler, kola vs.) içerisinde de misliyle alıyorsunuz zaten. Anlıyorum, ben doğada var olmayan hiç bir şeyi tüketmem diyen arkadaşlar olabilir. Tercih meselesidir, siz supplement kullanmazsınız. Ancak whey protein de sandığınız gibi bir ürün değildir. İlaç hiç değildir. Önce biraz araştırın. Ülkemizde henüz görmedim ancak yurt dışında bunun "Natural whey" adıyla satılan çeşidi de var mesela. İçine tatlandırıcı ve aroma eklemiyorlar. Sadece peynir altı suyunun buharlaştırılmış hali yani. Tadı benim için önemli değil diyen bunu tüketiyor.

Marketten içinde MSG, GDO vs. maddeleri bolca barındıran cipsleri, çikolataları hamuduyla götürüp sonra supplementler hakkında atıp tutanlar haddinden fazla komik oluyor gerçekten. Başlığa dönecek olursak, whey konusunda tavsiye isteyene önerim: Optimum Gold Whey.

Geri