Şöyle klişe bir giriş yapmak istemezdim ama; sene olmuş 2015, hala protein tozuna ilaç diyen, öcü muamelesi yapan var. Ya arkadaş, anlıyorum, dünyadaki gelişmelerden, bilimden, araştırmalardan bihabersiniz. Fakat bari bir konu hakkındaki bilgi eksikliğinizin farkında olup, kulaktan dolma, bol ve boş keseden yorum yapmayın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Kusura bakmayın, cidden sinirleniyorum böyle yorumlara. Protein tozu, peynir altı suyunun (peyniri içinden çıkardığınızda tenekede kalan su) sıcak bir yüzeye püskürtülerek içerisindeki suyun buharlaşması sağlanarak elde edilir. Geriye "Whey" denilen bu toz kalır. Masum olmayan yönü, içerisine eklenen tatlandırıcı ve aromalardır. Ancak bunları yediğiniz içtiğiniz çoğu şeyin (çikolatalar, cipsler, kola vs.) içerisinde de misliyle alıyorsunuz zaten. Anlıyorum, ben doğada var olmayan hiç bir şeyi tüketmem diyen arkadaşlar olabilir. Tercih meselesidir, siz supplement kullanmazsınız. Ancak whey protein de sandığınız gibi bir ürün değildir. İlaç hiç değildir. Önce biraz araştırın. Ülkemizde henüz görmedim ancak yurt dışında bunun "Natural whey" adıyla satılan çeşidi de var mesela. İçine tatlandırıcı ve aroma eklemiyorlar. Sadece peynir altı suyunun buharlaştırılmış hali yani. Tadı benim için önemli değil diyen bunu tüketiyor.
Marketten içinde MSG, GDO vs. maddeleri bolca barındıran cipsleri, çikolataları hamuduyla götürüp sonra supplementler hakkında atıp tutanlar haddinden fazla komik oluyor gerçekten. Başlığa dönecek olursak, whey konusunda tavsiye isteyene önerim: Optimum Gold Whey.