@kayhan
Bakın; tartışmayı uzatmak beni rahatsız ediyor fakat yanlış bilgi veriyorsunuz ve yazmak zorunda hissediyorum. Benim ciddi bir kafein alerjim var. Bir bardak kahve içtiğimde dahi ani ateş yükselmesi, ellerde, ayaklarda güç ve kontrol kaybı, odaklanma ve hatta denge kaybı gibi nörolojik sorunlar yaşıyorum ve bunlar 2-3 saat sürüyor. Cola'yı bile (ki kafein oranı oldukça azdır aslında) çok nadiren, az miktarda ve yemekle karıştırarak içerim. Bu yüzden oldukça etkili bir kafein dedektörüyüm diyebilirim. Uzun zamandır fitness, bisiklet, crossfit gibi çeşitli spor dallarıyla uğraştım ve uğraşıyorum. 2010 yılından beri de düzenli olarak whey protein kullanıyorum. Farklı farklı 6-7 marka denedim. Hiçbirinde kafein aldığımda yaşadığım semptomları yaşamadım. Bu ürünlerin içinde kafein falan yok. Kaldı ki olsa dahi kafein zararlı bir madde değil.
Whey protein içtim de çok iyi hissettim şeklinde bir argüman da hiç duymadım. Whey proteinin öyle bir etkisi yok. Bu ürünleri kullandığınızda hissedeceğiniz tek şey; yıpratıcı antrenmanlardan sonra daha hızlı toparlanmanız olabilir ancak. Tekrar söylüyorum; subjektif ve yanlış bilgi veriyorsunuz.