Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangisini seçmeliyim? lütfen fikrinizi paylaşın

@meiakanze Takılmayın böyle şeylere şehir efsaneleri benim selem mesela beton resmen emin olun kurşun delemez:)) daha öncesinde aman jelli sele alın kullanın,yok işte kılıf alın kullanın diyenlere bende kandım inandım sonra baktım'ki malum yerlerim bana ait değil sonra seleyi değiştirdim doğru yapmışım herkes herşeyi söyler deneme yanılma olacakdır elbet ben mesela doğruyu buldum rahatladım.daha çok örnekleri vardır mesela.

Scudo
@meiakanze Herkesin dediklerini kaile almayın önerim bu deneme yanılma ile doğru bulunuyor.bazıları diyecekki mesela aman karbon bisiklet alma kırılır( sanki camdan yapılıyor bu bisikletler:))) ince teker patlar aman haaaa!!!! diyenlerde olacakdır yol kötüdür yaaaa zaten kaymak gibi asfalt varda bizmi binmedik gibi:))

@meiakanze

- yol bisikleti uzun mesafede bel ağrısı yapıyorsa neden bu kadar insan yol bisikleti alıp 200 km yol yapsın. sadist miyiz biz?
- ekipmanlar senin güvenliğin ve rahatın için var. hiç kimse şekli yada rengi hoşuna gidiyor diye kask takmıyor... bisiklet kıyafeti dediğin şeyi giymeden 30 km bisiklet sür pişik olursun 1 hafta oturamazsın. deneyebilirsin. yol ayakkabısı senin tercihine kalmış. baktın sardı, ayakkabı da alırsın.

fakat çok ilginç sorular sormuşsun. yol bisikletine uzak gördüm seni. sportive 327 almanı öneririm. hiçbişeye kafanı takmadan binersin

Klasik bisiklet kullanan biri olarak bisiketim 12 kg ve bagaj delikleri vs. Dahil edilmiş bir bisiket bisikletim gidon tasarımı saymazsak ortalama bir şehir bisikletini andıracak şekilde benzer aynı zamanda gene klasik single speed ranger semt bisikletim var kontrol için flat daha rahat ama benim tavsiyem önceliğin ağırlık olsun burada kiler kılabilir ama vites oranları yolda daha agresif ve sert performansa yönelik bir sistem ve şehir bisiketinde daha rahat bir sistem olsada nasılsa uyum sağlamak geç olmayacaktır (en az4.000 km nedir ki :) o yüzden hangisi sana yakınsa onu al

@Serkan Mıstınoğlu hocam yargılar gibi cevap vericekseniz hic yazmayın daha iyi,ben daha öncesinde mtb ile başlamış ve yola gittikçe yol bisikletine karar veren biriyim.Bu forum varsa öğrenmek için var bana bağırarak değil de öneri verir gibi cevap yazarsanız sevinirim.Ayrıca sizin gibi bisiklet konusunda daha tecrübeli insanlardan bilgi almak için üye oldum bu foruma bilmediğim bi konuda azar yer gibi cevap okumak için degil.Fikirlerinizi için teşekkürler

@Bisikletsurenadam tesekkur ederim fikirlerinizi için yol bisikletin de karar kildim.

@Endorfin teşekkür ederim

@meiakanze Selam,Yol bisikleti hakkında denenler kesinlikle şehir efsanesidir.(boyuna uygun bisiklet aldığında!)
Amacım tartışma çıkarmak değil fakat neredeyse her gün "dağ bisikleti mi alayım yol bisikletimi alayım veya şehir bisikletimi alayım?" gibi konular geliyor haliyle siz bu konulara bakmazsanız tekrar bir konu açma isteği duyarsanız konu kirliliği olur.
Önce merak ettiğiniz konuyu,bisiklet karşılaştırmalarını,İncelemeleri araştırın.Bulamazsanız yeni konu açın.
Ve yukarda Serkan (Abi veya Bey nasıl uygun bulursanız.) sorularınıza doğru bir cevap vermiş bence,dediği gibi günlük en az 100km 300km yol yapanlar var bel ağrısı bisikletinizi kendinize göre uygun seçerseniz olmaz.
ve kıyafetlerin yararından bahsetmiş size fikrini belirtmiş fakat siz yanlış anlamışsınız.
dediklerim yanlış anlaşılmasın.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@TolgaU hocam biz sadistmiyiz diye bitirdiği cümlede sert bi üslup kullandı serkan abi,ben bise demedim fakat duyduğum ve doğrusunu öğrenmek istediğim bi soruyu buraya yonelttim oda bana gore sert bi yaklaşım da bulundu.Sorun değil tabi ki tartisicaz ve doğrusunu öğrenicez teşekkür ederim yazdığınız için

@TolgaU bu arada açmış olduğum konuyu araştırdım,istediğim bilgiyi alamadigim için açtım konuyu

@TolgaU bu bisikletlerden hangisi diye konuya gırdım farkındaysanız bu bısıkletler hakkında zate bilgiye sahibim,ayrıca yol bisikleti hakkında merakımı gıdermek ıstedım

Walla arkadaşım ben xrs 040 kullanıyorum ve de bir tane rockrider 5,2 dağ bisikletim var. Geçenlerde dağ bisikletine dişsiz lastik taktım ve sürüş dinamikleri bir anda değişti. Hoş ta bir bisiklet oldu.. Onu da kullanmak zevkli oldu asfaltta ama hız açısından yol bisikleti kadar hızlı değil.. Hem 26 jant olmasından hem de dişli oranları daha az hız yaptırıyor.. Yokuş aşağı fena değil bak..! Ama seçtiğin bisiklette önü amortisörsüz bir şehir bisikleti. Biraz daha ağır olacaktır. Vites oranları hız yapmaya müsait olmayacaktır. Yokuş çıkmak daha kolay olacaktır öte yandan.. Şimdi yol bisikletinin keyfi başka onun ki başka.. sürülüyor mu sürülüyor..! Ne diyeyim ki.. bilemedim .. ben ikisini de zevkle sürüyorum hatta dağ bisikletinde araziye çıkmayı da seviyorum.. biri daha sportif amaçlı biri daha gündeliğe uygun.. Kalın ve daha yanaklı lastiklerle biraz daha rahat edersin hatta ben amörtisörler sayesinde dağ bisikletinde bu yeni lastikleri ile yollardaki kasislerden veya mazgallardan falan korkmuyorum.. Yol bisikletinde bunlara dikkat etmelisin janta veya lastiğe kolay zarar verirsin.. Sen bilirsin diyorum..

@amoush00 abi aşırı kararsızım mazgallar çok can yakabılır bızım bu tarafda ama bi yandanda yolun zevkı çok başka,napıcağımı bılmıyorum:kötü:

@meiakanze
Yalnız anladığım kadarıyla bütçenin 1200 1300 civarında. Şimdi xrs 040 a zevkle binebilmek için bizim klubü okuduysan bir kaç parçasını değiştirmek gerekecek. Yol bisikletine en az bir 2000 tl ayırmalısın söyle eli yüzü düzgün bir bir bisiklet için. Öte yandan 800 ila 900 tl ye alacağın bir mtb ye dişsiz lastik takmak onu bir anda yolda sürmeye uygun bir bisiklet haline getiriyor. İki lastik 100 artı 20 tl iki iç lastik. Hatta bu daha ucuza da mal olabilir. Hem bisiklet hem lastikler. Bu fiyata kron veya rockriderlardan söz ediyorum. Bisiklete kask şart. Allah göstermesin bir kazada iyi kötü tek koruyucu o. Şort altı yada eşofman altı taytlar var. Artı burada bir abimiz, taytın ( kısa veya uzun ) üzerine hep normal şort giyer. Yani artan para ile kask, kış olduğu için mont, Rüzgarlık, tayt eldiven, pompa, Matara kafesi ve Matara gibi şeyler alırsın. Bak bu da bir alternatif. İleride göreceksin bu işin ıvırı zıvırı bitmiyor. Bugün trainerda yol bisikletinin selesi ağrı yaptığı için gittim yeni sele aldım. Zwift kullanabilmek için Hong Kong tan ant + dongle aldım. Aklın daha fazla karıştı mı? :))

@amoush00 o halde ben 327 yada sedona 410 ikilisini araştırmaya basliyim abi :) yol bisikleti suanlik benlik değilmiş anladım :hhhhhh:

@meiakanze kadro yapıları benzer.. olabilir.. sedonanın gri mavi olanı güzelmiş.. ben de sana bir abilik yapiim.. bak şunu da düşün.. (link) yada bu (link) (link) ben bundan taktım (link) birde bunlara uygun iç lastikler.. alsana süper bir hem yol hem dağ bisikleti.. ;)

@amoush00 şuan okuldayim abi eve gidince hemen bakicam,teşekkürler bu arada :huhuu:

@meiakanze Ben de sportive 327'yi araştırıyorum 1-2 gündür. Şimdi 2016 modeli çıktı piyasaya. Ben de tur için kullanacağım. Amaç hız yapmak değil. Öyle olsa motosiklet alırdım zaten :) Tur yapacağım o yüzden tur bisikletine karar verdim ama hangi marka model onu belirleyemedim. Sen ne yaptın?

@serchester Selamlar. Ben de Sportive 327 ile 224 arasında karar veremedim ama bazı arkadaşlarım kilitli maşanın daha avantajlı olduğunu, bisiklete gelebilecek hasarı azalttığını söylüyorlar. İkisi de güzel bisikletler :)

Geri