trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.280
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Garmin ile iletişime geçin yazınca sormadım. Bir mesajda onlara yazayım. Muhtemelen Türkiye distribütörü vardır işin arkasında yoksa bir şirket neden malını satmak istemesin ki.@Bigpatron acaba göndermeme sebepleri neymiş merak ettim.
@Murat B. Yükseklerde gözümüz yok %30 indirimle bir edge 520 alırdık Murat Bey. En yeni modelleri örneklendirmişsiniz.
520'de %25 indirim varmış. Gönderseler bile 1200 Lira'ya falan gelecek yani. Hepsi para tuzağı efenim, boşverin.@Murat B. Yükseklerde gözümüz yok %30 indirimle bir edge 520 alırdık Murat Bey. En yeni modelleri örneklendirmişsiniz.
Yorumunuzda adınız görünüyor olsa da üzülmeyin, anonim değerlendirme yapanların nickleri "Bildirimler" bölümünde görünüyor, bırakın onlar üzülsün.Anonim değerlendirmeleri, anonim yorum yazarak trollemek istiyorum ben. Böyle bir seçenek neden yok?
Mesela Bike24 bu iki markayı da Türkiye'ye yollamıyor. Bunlarla beraber fiyatlarını görünce içimizin gittiği bisikletler dahil, bir çok markanın ürünlerini de göndermiyor Bike24. Muhtemelen yine Türkiye'deki distribütörlerin engellemeleri sonucudur. Şimdi wiggle da gönderemiyor, yakında shimano ürünlerini de göndermemeleri muhtemeldir.Tamam hadi engelledin, peki ben bu ürünlere nasıl ulaşacağım? Karar verdim diyelim, 1500 liraya yurt dışından getirtmek yerine buradan 2500 liraya bir tane garmin alacağım. Ama nasıl alacağım, nereden alacağım? Baytekin nasıl bir hizmet sunup da bu ürünü bana ulaştırabilecek? Var mı satış yapabildiği düzgün bir internet sitesi? Yok. Bu spor sadece İstanbul'da yapılmıyor. Bilemiyorum, belki de Baytekin'in İstanbul'da mağazası vardır, ama ben İstanbul'a 1000 km uzaktayım. Nasıl ulaşacağım ben bu ürüne? Türkiye'de bisiklet ürünleri satan başka internet sitelerinde de garmin ürünlerini göremiyorum. Eğer sen bir şeyi engelliyorsan, o zaman hizmetini geliştirip, alternatif satış kanalları ile talebe cevap vermek zorundasın. "Ne yer ne yedirir" mantığıyla olmaz bu iş.Baytekin engelliyor olabilir mi ? Shimano ürünleri de bazı sitelerden satın alınamıyor mesela.
Kurla ne alakası varmış ki? Benim 520 nin şarjı çabuk bitmeye başladı henüz 2 senelik cihaz. Lokal distribütöre (yurtdışında) yolladım 3 gün sonra sıfır cihaz yolladılar. Senin cihaz kaç senelikti ki ?1 yıl önce Garmin edge 510 pili mefta olmuştu, pil değişimi için baytekin teknik servisi aradım, artan kurlardan dolayı pil getirmediklerini söylediler. Ne anlamı kaldı lokal işletme avantajı!
Distribütör baskısıyla yurtdışı alışveriş kısıtlamaları artarsa iyice yerel distribütörlerin insafına kalacağız.
Geçen yıl kurun zıpladığı zamana denk gelmişti, sanırım yüksek kur sebebiyle ithalat yapmaktan imtina ettiler diye düşünüyorum.Kurla ne alakası varmış ki? Benim 520 nin şarjı çabuk bitmeye başladı henüz 2 senelik cihaz. Lokal distribütöre (yurtdışında) yolladım 3 gün sonra sıfır cihaz yolladılar. Senin cihaz kaç senelikti ki ?
Valla ben direk Garmin.com girip oradan iletişime geçtim. Belge düzenlediler o belge ile yaşadığım yerdeki adrese postalamamı istemişlerdi. Dediklerini yaptım 3 günde yeni cihaz geldi. Bazen direk firma ile muhattap olmak daha faydalı bence zira bazen aradaki distribütörleri işin içine katınca kendilerini nimetten sanıyorlar.Geçen yıl kurun zıpladığı zamana denk gelmişti, sanırım yüksek kur sebebiyle ithalat yapmaktan imtina ettiler diye düşünüyorum.
Cihazın garantisi bitmişti, yanlış hatırlamıyorsam cihaz 4 yıllık. Velhasıl Türkiye'de pil bulamadım. O zamandır kör topal idare etmeye çalışıyorum, malum kur bizi de vurdu