Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her satış grubunda mutlaka bulunan tipler

Scudo
@Melih Çolak
Ben bunu, aldığım fiyattan satarım diyerek, ya da sıfır alayım elimdekini şu fiyattan satarım diyerej zarar ediyorsak sayılıyor mu :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Bide şunları ekleyelim
Yurt dışından alıp kârlı satış yapan tipler
Takas ile alıp yüksek fiyata satan tipler
Acil ilanları ölücülük yapıp bedavaya alıp 2 kat fiyatla satan tip
Hatta ismi lazım değil yakın arkadaş bana ölücülük yapmıştı zaten son dip fiyat ile satıyordum bedavaya versem daha az zarar ederdim öyle düşünün sildim sonra malum kişiyi en sevmediğim kişilik

Hırsızdan bisikleti yok parasına alıp normal fiyatına satmaya çalışırken polise veya sahibine yakalanıp benim ne suçum var diyen terbiyesiz tip.(en sevmediğim tip,en az hırsızlar kadar suçlular)

%90 satış, %10 alım yapan biri olarak benim en çok karşılaştığım ve bir türlü bitmeyen tip:

İlan: KESİNLİKLE pazarlık ve takas düşünmüyorum.
Mesaj: Takas yok demişsiniz ama... Pazarlık yok demişsiniz ama...

... dan sonra gelenler daha da komik oluyor. 300 liralık pedala karşılık Çin'den aldığı 30 liralık pedalı takasa vermek isteyip, pedalı en az 100 saymanızı bekleyenler vs.

Bunların bir üst modeli de ilanı hiç okumayıp detaylıca yazdığınız her şeyi size tekrar tekrar soranlar:

- Abi bu kaç vites?
* Kardeş ilanda yazıyor 1x11
- Hmm peki garantisi var mı?
* İlanda belirttiğim gibi 2019 Haziran ayına kadar garantili
- Peki son kaça olur?
* İlanda pazarlık yok yazmıyor mu be kardeşim :confused::confused::confused:
- Ha pardon abi orayı okumamışım (gerisini okumuş da) :)

@9magiko
En değişik tipleri atlamışız. Okuma yazma bilmeyen tipler :snzdglsn: adam bisikletim çalındı diyor fotoğraf koyuyor, yorumlarda kaç fites? Kaç jant? En son ne olur falan diye sorular görüyorum :suspus:

"Salkano ng 650 takas" en sevdigim şiirsel yorum :D hemen hemen herseyin altinda gorebilirsiniz bu yorumu

Satılık 2018 model Toyota corolla 130 bin lira
"_ salkano ng 650 takas "

@atasoy yok be kanka ne örselemesi, aksine seni ve salkanonu ne kadar benimsedigimi biliyorsun. Benim isyanim salkanoya degil onu alakasiz ve degerinin cok ustunde takaslamak isteyene :D

Benimde muhattap olduğum enteresan bir arkadaş vardı. İkisi bir aradaydı mübarek. Nasıl oldu bilmiyorum ama oyalamayı başarmıştı beni hemen altta belirtiyorum:

"Şu tarihe kadar bekleyebilir misin bir yerden para alacağım veya maaş alacağım diyen tip."
"Tanıdık bisikletçi var ona sorayım sonra dönüş yaparım diyen tip."

Enteresan tipler vesselam. Hele şu 10 numaralı tipi birebir yaşadım en gıcık olduğum şahsiyettir. Anlaşmışız her şey tamam kargolayacağım kutuya koydum sardım bana diyor ki ben parayı gönderdikten sonra ya aleti göndermezsen. Gelde çıldırma.

Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım.

Facebook'taki satış gruplarından birinde BTwin Count 8 marka, çok temiz durumdaki km sayacımı satışa çıkardım. Biçtiğim fiyat da 50 TL idi. O ara yanılmıyorsam sıfırının fiyatı 80-90 TL civarıydı. Bu da sıfır ayarında, tertemiz, çizik bile yok. Neyse elemanın teki mesaj attı, almak istiyorum dedi. Tamam dedim şu saatte şurada ol, halledelim. Neyse akşam oldu, gittim. Tutturdu 40 lira veririm başka da vermem diye. Sanki ben adama zorla satıyorum :D Dedim ki, "Kardeş ben ilanı 50 TL olarak açtım. Gecenin şu saatinde 10 lira muhabbeti yapacağını bilsem zaten buraya gelmezdim." Sonra hiç abartmıyorum belki yarım saat yalvardı, sırf 10 lira eksik vermek için. Kardeşimin bisikleti için alıyorum, çocuk sevinir sayende falan felan. Bir sürü duygu sömürüsü. Ben yine de geri adım atmadım çünkü bu tarz tiplere asla para kaptırmam..

Dedim ki: Kardeş alıyon mu almıyon mu? Almıyorsan gidiyorum.

Sonra güç bela cüzdanından 10 TL daha çıkartıp verdi ve asık suratla sayacı alıp gitti.

Peki hikaye burada bitiyor mu? Hayır, asıl şerefsizlik burada başlıyor zaten :D

Ertesi gün yine aynı satış grubuna girip ilanlara göz atayım dedim. Bir de ne göreyim? Herif dün benden 50 liraya aldığı sayacı 60 liradan satışa çıkarmış :) İşin komik tarafı, aynı günün akşamında sattı da. Ondan alan da 70 liradan satar artık :))

Ben de bu tipe uyuz oluyorum işte. Uygun fiyata almak için yarım saat yalvarıp, ertesi gün ederinin üzerine satan tip.

''Pazarlık sünnettir.'' hadisi şerifini yanlış anlayan ya da kendi menfaatına göre yorumlayan tip.
Alışverişte pazarlık şart değildir.Müslümanın aldanması caiz olmadığı gibi,aldatması da caiz değildir.Bir esnaf bir malı piyasa şartlarında hakkı fiyatına satıyorsa hala daha pazarlık yapmaya çalışmak,pazarlık sünnettir diye bir malın fiyatını öldürmek hiç hoş birşey değildir.İnsan kendi menfaatını düşündüğü kadar karşısındakinin de menfaatıni düşünmelidir.
Zaten şu kadara olur mu diyerek pazarlık yapılmış oluyor sünnet sevabı kazanılıyor.Ama müşteri illa ki pazarlık yapınca indirim olması gerektiğini sanıyor.Böyle bir indirim şartı kesinlikle alışverişin şartı değildir.Bu Dünya da hak hukuk kavramlarına riayet eden esnaflar da var;onun için fiyat normalse fiyatı indirtmeye çalışmayın.

@Birhan K.
:D sende çok tok satıcı çiktin be bilader köy ekmegi mi yiyosunuz acaba ehehe :D

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
birde benim gibi 2. el ürünü yurt dışı sıfır fiyatlarıyla kıyaslayanlar vardır belki :)
ayrıca bkz: Kent Tipitip (balonlu çiklet)
indir.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Birhan K.
Kısaca ölücü hatta nitelikli ölücü asla taviz vermeyin
Ucuza koyarsın olmaz pahalı koyarsın olmaz piyasa uçmuş zaten claris 1800 TL tiagra salcano 2500 TL olmuş vah vah :)

Bir de kendimin öyle olduğunu sanıyorum.. Kullanılmış olduğu için piyasadaki rayiç kabul gören sıfır fiyatın yarısını yazarsın.. Ya da az kullandıysan % 70 gibi bir fiyat koyarsın hala o fiyatın yarısını veren olur.. ne diyeceğini şaşırırsın..

Hızlı satıcı arkadaş, yurt içinde atıyorum 1000 liraya satılan ürünü dışarıdan 600 liraya alır ve 950 liraya satılığa çıkarır.
Sorarsın, kesinlikle pazarlığa kapalı diyorsun ama 1000 liraya satan adam 2 yıl garanti veriyor, sen veriyor musun?
- Hayır zaten ondan 950 liraya indim.
Peki mağaza 12 taksit yapıyor, sen nakit istiyorsun?
--- Kullanıcı tarafından engellendiniz. :)

Geri