Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım.
Facebook'taki satış gruplarından birinde BTwin Count 8 marka, çok temiz durumdaki km sayacımı satışa çıkardım. Biçtiğim fiyat da 50 TL idi. O ara yanılmıyorsam sıfırının fiyatı 80-90 TL civarıydı. Bu da sıfır ayarında, tertemiz, çizik bile yok. Neyse elemanın teki mesaj attı, almak istiyorum dedi. Tamam dedim şu saatte şurada ol, halledelim. Neyse akşam oldu, gittim. Tutturdu 40 lira veririm başka da vermem diye. Sanki ben adama zorla satıyorum
Dedim ki, "Kardeş ben ilanı 50 TL olarak açtım. Gecenin şu saatinde 10 lira muhabbeti yapacağını bilsem zaten buraya gelmezdim." Sonra hiç abartmıyorum belki yarım saat yalvardı, sırf 10 lira eksik vermek için. Kardeşimin bisikleti için alıyorum, çocuk sevinir sayende falan felan. Bir sürü duygu sömürüsü. Ben yine de geri adım atmadım çünkü bu tarz tiplere asla para kaptırmam..
Dedim ki: Kardeş alıyon mu almıyon mu? Almıyorsan gidiyorum.
Sonra güç bela cüzdanından 10 TL daha çıkartıp verdi ve asık suratla sayacı alıp gitti.
Peki hikaye burada bitiyor mu? Hayır, asıl şerefsizlik burada başlıyor zaten
Ertesi gün yine aynı satış grubuna girip ilanlara göz atayım dedim. Bir de ne göreyim? Herif dün benden 50 liraya aldığı sayacı 60 liradan satışa çıkarmış
İşin komik tarafı, aynı günün akşamında sattı da. Ondan alan da 70 liradan satar artık
)
Ben de bu tipe uyuz oluyorum işte. Uygun fiyata almak için yarım saat yalvarıp, ertesi gün ederinin üzerine satan tip.