Scudo Sports

Her satış grubunda mutlaka bulunan tipler

Scudo
@historiyst
Teşekkürler
@isosel
Evet ben de öyleyim. Alacağım ve satacağım şeyin hem Türkiye hem yurt dışı fiyatlarına bakarım. Hem az fiyat biçmek istemem, hem fazla fiyat verip satamama durumunu ortadan kaldırırım.

@OsmaniyeRehber
Teşekkürler keyif aldıysanız ne mutlu bana

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@The Best
Forum üyelerine özel 1500 olur

@Melih Çolak
Takas olur mu bende 20 kilo bisiklet var kilosu 30 lira

Ülkenin %90'ı sadece fiyata bakar. Bu kitlenin ne aldığının bir önemi yok pazardan domates de alsa galeriden Bentley'de alsa ilk sorusu ''kaç lira'' dır.

Ülkenin %6'sı iyi malı ucuza almaya bakar. Bu tiplerin ömrü yurt dışı alışveriş sitelerinde geçer.

Ülkenin %4'ünün dünya umurunda değildir. ''sar kardeşim oradan en iyisini'' diye başlar konuşmasına.

@Melih Çolak
Ölücülere cevap vermiyorum aslında ama vereyim; hayır. :komik:

Şimdi aklıma geldi. Bir de "Abi öğrenciyim" tipi var. Çoğu da eminim öğrenci falan değildir.

Sahibinden'de BTwin Fit 5 bisikletimi satışa çıkarmıştım. Satın aldığım fiyat 1249 TL idi, tertemiz durumdaki ikinci eli için istediğim fiyatsa 650 TL. (Bu arada, Sahibinden'de o ara en ucuz Fit 5 ilanı 1100 liraydı ve o da ikinci eldi, üstelik benimkinden çok daha kötü durumdaydı.)

Neyse, fiyatı düşük verince mesaj yağıyor tabii. Mesaj atanların çoğu, "Abi öğrenciyim, 350 liram var, tamam dersen hemen gelip alırım" falan diyordu. Bu arkadaşları itinayla diğer 1100 liralık ilanlara yönlendiriyordum :D

Gidon çantası koymuştum, 30 lira mı ne para istiyordum (tertemizdi ve sıfırı 60 liraydı), bi ölücü mesaj atıp 15 liram var tamam dersen alırım falan demişti. Gerçekten çok tuhaf fakat bizzat yaşadığım bir şey bu da.

Bir daha da o gruplara hiç işim düşmedi, umarım daha da düşmez. Oradaki ortam kanser eder insanı.

@Birhan K.
Var böyleleri. Bana öğrenciyim diyene ben de öğrenci olduğumu söylüyorum. Son koz(?) olarak 5-10 lira düşmemi istiyorlar, ben de "ilanda belirttiğim gibi fiyat pazarlığa açık değil. Sıfır fiyatlarına bakınız. " ya da fiyatları yeterince uygun tuttum, pazarlığa açık değiller. " diyorum.

İşin ilginci (verdiğim fiyat 35, sıfırı 80-85) baştan 45 yazıp 35e düşsem alacak adam; baştan düşeceğim fiyatı yazınca almıyor. Büyük ihtimal fiyatı önce 50 den 100 e çıkarıp; %50 indirim diye 50 liraya satılan şeyleri de alıyorlardır. Ben olsam sıfır fiyatlarına bakarım, haklısın kardeşim der alır geçerim. İnsanları anlamak güç.

5DkMWM.jpg

Letgoda bebek koltuğu ilanı vermiştim. 2 ay kullanılmış. Yari fiyattan daha az. Adamın birisi memurum, ufaklığı sevindir falan diye çok saçma bir fiyat önerdi ısrarla. Neyse ufaklığın hatrına kabul ettim. Adam teslim almaya jipi ile geldi :)

Memlekette şeker pancarı tarlası satıyoruz.Fiyatımız makul,tarlada ürün hasat edilmeyi bekliyor.Alıcı pazarlık etmiyor;çünkü çakalın bayrak taşıyanı.Diyor ki:''Ağabey sen paranın yarısını al,geri kalanı bir ay sonra tarladaki pancarı hasat edip satayım;parasını öyle vereyim.'':ssrtcbya:
Biz de bir yaşımıza daha giriyoruz.:)

@Yusuf_AZE bu efsane :kptmya:

@Saikou
İnsana böyle aptal gibi hissettiriyorlar işte. Birkaç satış sonra bağışıklık kazanıp tolerans göstermiyorsun zaten. Örneğin bugün şöyle bir şey oldu; eski setimi ve birkaç zımbırtıyı satmaya çalışıyorum, eski lastiklerimi de Ücretsiz vereceğim. Adam 2 hafta önce lastik için bana lazım dedi. Jant boyu uymadığı için veremedim. Bugün de gelmiş gidonu da ücretsiz gönderir misin diyor :snzdglsn: ilk defa cevap vermedim bir insana. :ckkmk:

@hamlet2006
İşte ne dersin ki şimdi buna o_O

Bir de ''yemeği başkası ile yiyip sarımsağını bana kokutanlar''var:
For example:Giyim mağazam var.Dükkanda müşterilerle ilgileniyorum.Bir abla başka mağazadan birkaç parça kıyafet almış,içeriye giriyor ve diyor ki:''Bu kazağı hediye paketi yapar mısın?''Ben de hadi tatsızlık olmasın deyip kırmayayım diyerek müşterilerimi bırakarak hediye paketi yapıyorum.Bitiyor mu;tabiki hayır.Bu abla ne dese beğenirsiniz.''Bu kazağı bir kızım için hediye paketi yaptınız.Ama benim kızlarım ikiz,diğer kazağı da diğer kızım için hediye paketi yaparmısınız?''Yoksa kavga ederlermiş.:aglyrmngaa::acpsnr:La havle....

@hamlet2006
Geçen bisikletimi sattım 1050 liraya adam sahibinden.kom sitesine 1750 lira fiyat yazmış (bisikletin piyasa fiyatı 1300-1500 arası)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Birhan K.
Tamam derseniz kahkaham var , ögrenciyim ( yaş 40 artik nasil bi egitimse ) hemen kahkaha atabilirim :D

@Birhan K.
Tamam derseniz kahkaham var , ögrenciyim ( yaş 40 artik nasil bi egitimse ) hemen kahkaha atabilirim :D

@Yusuf_AZE
Ahahah sbah sabah :D

@hamlet2006
O kadinlar yazin cay bahcesine gelip evden kek börek yaprak sarma ne varsa getirip 2.5 litre le colayi masaya da koyup garsondan bardak da isterler ( bizzat şahidim )

O kadar okudum ama alıcı satıcı tipi olarak bir yere sokamadım kendimi. :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
En illet lduğum tipler emirvaki yapanlar;300 lira demişim misalen,herif mesaj atmış direkt ''100 e bırak gelip alayım'' öldürür müsün sabaha mı bırakırsın !!! :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@Halilibrahim
Ben de düşündüm de sen türünün tek örneği gibi bir şeysin :D

6-) 2000 liraya dawnhill arayan tipler.

İşte sen bıkmadan usanmadan bu tiplere downhill nedir, ne değildir öğreten tipsin :p

7-) her ilanın altına çok güzel, keşke benim de olsa yazan tipler.

Bu tipler senin ilanlarının altına yazar :D

İlla bir gruba dahil etmem gerekirse ölücüleri itinayla öldüren tip diyebilirim :) "fiyat 7000 pazarlık yapacaksak 8000:snzdglsn:" :D

Geri