Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her türlü beddua mübah bunlara.

Bu cübbelinin gizli çekim videosu çıkmamışmıydı?

Scudo
@firestone
Akıl mantık değil hoşgörü diye niye diyoruz arkadaşım. Hoşgörüver sen de :D :D Bırak milletin cinini çıkartsın bunlar :D

Timsaha tecavüz eden benim gördüğüm en rekor şeydir. Abi millet yanına yaklaşamıyor nasıl yaptın ettin...

@Nolan

Şimdi, kendilerini/müritlerini cennetle müjdeleyen bu sahtekarlara inandığını söyleme lütfen.
Akıl mantık dini değil mil? O zaman her önüne gelen şeyh kendi kafasına göre bişey uydursun(uyduruyorlar da zaten).

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bu ülke yüz yıldır, karma eğitimin uygulandığı bir yer bu konunun bugüne kadar bu ülkeye nasıl bir zararı oldu, doğru bulmayan arkadaşlardan öğrenmek isterim. Doğru, dürüst, mantıklı ve kaliteli bir insan olmak sadece iyi bir dindar olmakla olmaz. Aileden itibaren başlayan kaliteli bir eğitim ve kişinin hayatı boyunca kendisini geliştirmesi ile olur. Geçin bu bin yıl eskide kalmış kadın erkek mevzularını, Muhafazakar kesimde de çok uç örnekler gördük ve de işittik. Lütfen adil olun ve herşeyi güzelleştiren veya çirkinleştiren şeyin eğitim veya eğitimsizlik olduğunu bir düşünün.

@Nolan

Haha adana bak, üç yaşındaki kızı kucağına almak babayı tahrik eder diyen, altı yaşındaki kızla evlenmek caizdir diyen, malum videoları bulunan bir şarlatanın sözlerini mi getiriyorsun bana?

Sizin gibi bu şerefsizleri dinleyip müslüman olduğunu iddia edenler yüzünden, ben namaz kıldığımı şu %99 nüfusu müslüman olan insanlara söylediğimde öcü görmüş gibi bakıyorlar bana. Sonra da bağır her yerde "müslümanların hali nedir böyle" diye.
Daha da size mesaj yazarsam son olsun. Gidin öte yanda trolluk yapın, küçük trolcükler sizi.

Ortalık ne karışmış :) Tecavüz ne eğitimle ne de dindarlıkla alakalı değildir arkadaşlar. Tecavüzcüler sadece hastalıklı kişilerdir ki ben kendilerinin ölmesini istemekteyim.
O sıcak koltuk meselesi hem karışık hem de çok basittir. tesettür meselesine benzer bir meseledir. bayanlar için olan tesettürden değil erkekler için olan tesettürden bahsediyorum. erkekler için tesettür demek etkilenebileceğin herhangi bir bayana bakmamaktır mümkünse uzak durmaktır. koltuk meselesine dönersek o sıcak koltuğa oturmak seni tahrik edecekse oturmamak gerekir (o sıcaklıktan nasıl tahrik olunabilir bunu da anlayamıyorum ama) zaten tesettürüne sahip bir erkek o koltukta olan bayana iştahını kabartmamak adına bakmayacağı için zaten oraya oturduğunda da bir zevk duymayacaktır.
@dodurgalı_06 kardeşim ben namazımı kılıyorum ve kimse bana şimdiye kadar öcü gibi bakmadı namaz kıldığım için. bir de görüşleri ayrı da olsa hatta bize hakaret dahi etseler muhataplarımıza şerefsiz demek de islam ahlakına ters düşen bir harekettir. Müslüman hem hal diliyle (davranışlarıyla) hem kal diliyle(sözleriyle) örnek olmalıdır ki imandan uzaklaşan kişiler örnek alabilsin. ortalıkta kötü örnekler zaten çok iyi örnek olabilmeliyiz ki insanlar islamın üçkağıtçı ya da sapkın yoldan çıkmış şeyhlerin hocaların dini değil Allah'ın dini olduğunu görsün.

@Obsrn
kardeşim aşırı mümin diye bir şey yoktur ya müminsindir ya da değilsindir. derecesi olan şey takvadır.

@gezgin gezer
Kimin ne olduğu bizi ilgilendirmez.Ortada bir suç varsa,devlet el atsın,bizene.Onlar şucu/bucu demenin bir faydası yok.
Hem bu hocalardan,islam dinini daha iyi bilecek bir durumda mıyız?!

Biraz bahsedeyim.İki tane kavram var.Biri bilmek,diğeri inanmak.Bilmek konusu,bilime aittir.Bilimsel bir kavramdır.Mesela Dünya'nın döndüğünü bilimsel olarak veya bilimin sayesinde biliriz.Kimse Dünya'nın döndüğüne inanmaz.İnanmak kavramı,tamamen kişiseldir.Ben Allah(c.c)'ın var olduğuna inanırım,bir Hintli de Şiva adında bir tanrıya inanır.Bu inancımıza dair bilimsel bir veri ortaya koyamayız.Böyle bir şey talepte edilemez.Çünkü inanmak,bilimsel bir konu değildir.Hocaların dediği de budur.Daha da detaylandırabiliriz ama gerek yok.
@dodurgalı_06
Allah(c.c)'a şükür,internet sayesinde müslüman değiliz.Okuduk,eğitim gördük.Müslüman kardeşlerimize de böyle hitap edilmesi doğru değil.Allah(c.c),herkesin hesabını görür.Bize insanları yaftalamak/karalamak yakışmaz.Hoş görelim lütfen.

@Nolan
Evet, daha iyi bilecek durumdayız. O hoca dediklerinize gereğinden fazla değer veriyorsunuz. Kuranı açıp okuması çok zor değil.
Allah herkese akıl vermiş. Sonra da aklını kullan düşün demiş.
(link)
Kamer suresi, ayet 17.
"Andolsun biz, Kur'anı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?"

Şeyh geçinenlerin her söylediğini düşünmeden kabul et, DEMEMİŞ.

• Beğen
@gezgin gezer
Allah Allah..Benim şeyhim yok kardeşim.İslam dininin akıl,mantık dini olmadığını bir video ile belirtmek istedim.Videodaki hocaları beğenmiyor olabilirsiniz ama bu hocaların söyledikleri gerçeği değiştirmez bu..Ben diyorum ki hocalar doğru söylüyor.Siz madem İslam dininin akıl ve mantık dini olduğunu söylüyorsunuz,bu konuda iki cümle eder misiniz?Buyrun,sizi okuyorum.

@Nolan

* O hocaların söyledikleri yanlış, kendi uydurmaları. Kendi tarikatlarında kendi mevkilerini sağlamlaştırmak için söyledikleri uydurmalar onlar.

* Benim birşey söylememe gerek yok. Kuranda yazıyor zaten.
Kamer suresi, ayet 17.
"Andolsun biz, Kur'anı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?"

* Kuran, düşün aklet diyor. O sahte yalancı hocalar, akletme, düşünme benim müridim ol diyor.

• Beğen
@gezgin gezer
Ben o hocalardan daha iyi bilirim deyip,sadece bir ayetle bu konuyu çözdünüz yani.İyiymiş.Hepsi bu mu?

@Nolan
Ayet apaçık ortada işte. Ya ayete iman edip düşün ya da hocalarına iman edip düşünme. Orası size kalmış.

• Beğen
@gezgin gezer
Müslümana ''ayete iman et'' denmez.Bu kafire denir.Biz iman ettiğimiz için Müslümanız zaten.
Sizden iki cümle kurmanızı istedim ama yapmadınız.Bence bilmediğiniz konularda bilir gibi davranmamalısınız.Bu aşağılanan hocalar,beğenmeseniz de hayatlarını bu konular için harcamışlar.Bu bakımdan bu hocalara bu söylemleri yüzünden itiraz edilecekse,titrinizi/bilginizi ortaya koymanız lazım.Belirttiğiniz ayetin konuyla alakası bile yok.

bu ülkenin neredeyse %90 ı daha ilk emiri yerine getirmekten aciz cahil sürüsü... kendisine lütfedilmiş en değerli kitabı okumazlar ama şarlatanlardan itten kopuktan medet umarlar. (her hoca için tabi söyleyemeyiz bin kişiden 1 i doğru okumuştur doğru yorumluyordur) ve evet islam hoşgörü dinidir aklını kullanma dinidir mantık dinidir sevgi dinidir. lakin bunları uygulamak bizim topluma ters neden; işimize gelmez çünkü sebep; tembel bir toplumuz.. nasıl olsa biri OKUr bizim yerimize yorumlar. bizde ondan eğitim alırız.. sonuç: 80 milyonun 70 milyonu hırsız it ugursuz gaspçı tecavüzcü dolandırıcı

@Şeffaf

Ağır sapıklar da bu gruplardan çıkar nedense. Kadına haram falan diye bakmayan sarıklı ve cübbelilerin, aynı şekilde rahiplerin erkek çocukları istismar etmeleri az görülen bir durum değil.

@Nolan İslam Dini akil ve mantik dinidir. Cunku ALLAH c.c Akil ile bilinir. Kalp ile sevilir. Nefsi egiterek tabii olunur ve sinalilir. Vicdan ile muhakeme yapar insan yasantisini. Akilsiz ve mantiksiz birsey yoktur. ALLAH c.c in emir ve yasaklarini ve hadis ve sunnetleri ancak ama ancak akil ve mantigi tam calisan bir insan anlayabilir. Anlayan yasar ve uygular. Uygulayan kisinin ise anlattiklari baska dinden her insanin anlamasina yardimci olabilir...

@kerem E

Amerika ortadoğu'da yepyeni Windows kurar gibi format atıyor zaten iran bittikten sonra sıra bize gelecek o zamanı bekliyorum.

@Nolan

Ben yorumlarınızı okuyup putperest olmaya karar verdim. Teşekkürler her şey için.

Şaka bir yana, beklentiniz bu mu gerçekten? Böyle bir cümleyi hangi beklentiyle kurduğunuzu merak ediyorum. Yazdıklarınızla, paylaştıklarınıza bizi islamın kötü olduğuna ikna etmeye mi çalışıyorsunuz? Neden buna ihtiyaç duyuyorsunuz? Bunu yaparak sadece ortamı gerip tansiyonu yükseltirsiniz. Hiç kimse bir forumda (üstelik bir hobi forumu) okuduklarından etkilenerek dini terchini değiştirmez. Değiştirmeye niyeti olan, şüphesi olan biri zaten bu tip forumlara girer ve dini istediği kadar araştırır, en güzel dini bulur ve ona mensup olur.

Bu yüzden bu forumda, bu amaçla yorumlar yazmanıza anlam veremiyorum. İşin en kötü tarafı, sizin bu tip yazılara yazarak ortamı germenize engel olduğumda (yorumlarınızı silerek veya sizi konudan uzaklaştırarak) size düşman oluyorum ve benden ömrünüzün sonuna dek nefret ediyorsunuz.

Bu durumdan çok rahatsızım. Keşke karşılıklı olarak herkes birbirini anlayabilse. :tskler:

Var mı arkadaşlar Nolan'ın yazdıklarından sonra dinini değiştiren?

@gurkankalkavan

yıldız tilbe.jpg
Bu geldi aklıma

@berberci ağaç yaşken eğilir hocam. Bu söylediklerinize katılmıyorum. Ne olmuş kız erkek ayrı sınıftaysa ? Neden bu kadar rahatsız ediyor sizi ? İlerde kızınız size sevgilisini getirip tanıştırsa bundan hoşnut olacak mısınız ?

Geri