Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her türlü beddua mübah bunlara.

@muratokan

@Nolan şu adamı az örnek al. Adam doğrunun yanında olmayı biliyor. Sen şimdi de önceki konularda da sırf bize muhalif olmak için yanlışı savundun bile bile: 3 yaşındaki çocuğa babanın şehvet duyacağı, altı yaşındaki çocukla evlenilebileceğini söyleyen adamı hoş gör demişsin. Bu senin pedofiliyi normal bir durum olarak ele aldığının göstergesidir. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan, kesinlikle tedavi olman gerek. Ve de şu şarlatan şerefsize hoca deyip durma.

@Emink
Araya girdim galiba ama ben olurum. Erkeğin olduğu hiç bir topluma kızımı sokmayıp, iyi tanımadığı bir kişiyle evlendiğinde mutsuz olacağını bildiğim için tanıdığı erkeklerin arasından beğendiği bir kişiyle beni tanıştırmasından mutluluk duyarım. Ya da başkasıyla, benim kim olduğunu bilmediğim biriyle görüştüğü ihtimali de çok kötü. Bu yüzden en mantıklı hareket kızımın sevgilisiyle beni tanıştırması olurdu.

Scudo
@Emink
Tanıştırmazsa asıl sorun büyüktür. Öncelikle ev içerisinde konuşmadığın, onu sevmediğin anlamına gelir. Evde sevgi göremeyen oğul, kız da gider sevgiyi dışarda aramaya başlar. Bir şey olduğunda eve gelipte söyleyemez kimseye ki bu durum daha vahimdir.
Bakın tecavüze uğrayıp hamile kalan 15 yaşındaki çocuklar neden o güne kadar konuşmadılar zannediyorsunuz? Evdekilerden korktuklarından, anlatırsa kendini dışlayacaklarını düşündüklerinden.
Anne de baba da evladını sevmeli ki evlatları onları sevsin. Her şeylerini paylaşsın gelip. Evde sevgi gören bir insan, ne dışardaki insanlardan korkar çekinir, ne de dışarda arar sevgiyi-ilgiyi. Anlatabilmişimdir umarım.

İyice uzamış kendini dindar görenler dindar olmadığını düşündüklerine saldırıyor diğerleri de bunlara. Çok gereksiz. Müslümanın görevi tebliğ etmektir bu konuda düşman etmek değil. Bir durumun yanlış olduğunu düşünüyorsan ayet ile hadis ile durumu açıklarsın güzel kardeşim bence bu bundan dolayı yanlıştır dersin yapma demene gerek yoktur çünkü yapmak ya da yapmamak onun tercihidir Allah herkese hem vicdan hem de nefs vermiş en önemlisi akıl vermiş sen kaynağı göstermekle yükümlüsün müslüman kardeşim onların yerine düşünmekle değil. İslam dayatmalara karşıdır. Peygamber efendimiz herkesi dinimize davet etmiş ama kimseye dayatmamıştır. Osmanlı bir çok yeri fethetmiş ama kimseyi müslüman olmaya zorlamamış. Hasılı burada kullandığımız kırıcı ve itici üslup da bir dayatma niteliğindedir ve sadece uzaklaştırmaya yarar. Selamün Aleyküm

enteresan enteresan şeyler yazılıyor.
koltuk sıcaklığı,
çocuğa şehvet duymak,
damacana tecavüzü,
dinsizlik nedir ne değildir,
kızın sevgilisini getirse ne yaparsın..

hakikaten hayretlerle okuyorum..

bir sürü deli sorular geliyor aklıma sonra biz neleri konuşuyoruz diye bir daha şaşırıyorum.

hızlıca bir iki soru;

şuraya hoca diye tabir ettikleri kişilerin videolarını yapıştıran arkadaşlar bu önemli konularda kutsal kitabımızda yazan ilgili ayetlerin arapçasını okuyarak tefsirini yapmayı neden tercih etmediler ? tercih ettilerse hoca yerine neden onları paylaşmadılar ?

sadece hadisler yeterli mi ? hadisler bile sorgulanabilir mi ? kutsal kitabımız ne der, neden arapça okunup tefsir edilmez ?

nolan arkadaşımız hoş görelim diyor. samimiyetine güvenmek isteyerek soruyorum, Hoşgörü hangi konuda nereye kadar ? damacanaya kadar ulaşır mı ?

asıl içimden geçenler bunlar değil ama beni de hoşgörün, artık insanların dinimizden neden uzaklaştıklarını, lise çağındaki çocukların neden dinlerini öğrenmek için çabalamadıklarını anlıyorum.

artık nihat hatipoğlunun, cüppeli ahmet hocanın kimler tarafından ilgi gördüğünü anlıyorum. evet artık sizleri anlıyorum sanırım.

@mavi albatros
Tefsir yapabilmek için alim olmak gereklidir herkes alim olamaz videoları paylaşılan ya da onlara benzeyen kişiler yanlış işler yapabilirler ama bu onları tüm konularda haksız yapmaz ben videoları izlemedim ne dediklerini bilmiyorum lakin hali hazırda bulunan tefsirler okunabilir mealler tefsirlerle hadislerle daha anlaşılır hale getirilebilir.
@mavi albatros
öncelik ayetlerindir arkasından hadisler daha sonra içtihatlar gelir. hadisler kaynakları sahih ise sorgulanmazlar yani hadis oldukları biliniyorsa sorgulanmaz

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@hsynzltn bahsi geçen konularda en gerçekçi bilginin kaynağı ve ona ulaşma yolu nedir ?

bu hocalara ne kadar ihtiyaç duyuluyor ?

bu hocaların aktardıkları bilgilerin bazılarının doğru olması, geri kalan çelişkili vy yanıltıcı bilgilerini örter mi ?

bu hocaların vaazları Kutsal kitabımızın öncülüğünde sorgulamamız gerekenleri ortadan kaldırır mı ?

yahudilik, hiristiyanlık, budizm, islam, bu dinlere mensup vatandaşlar kutsal kitaplarının anlattıklarını irdelemek,anlamak yerine ÖNCELİĞİ bu tarz kişilere verdiklerinde dinlerini yaşama konusunda mesafe alabilmişler mi ?

herhangi bir inanışa mensup olmayan kişilerin küçük çocuklara şehvet duyması gibi, kendini hacı hoca olarak tanıtan kişilerden çocuk tecavüzcüsü çıkması, dinin içinin boşatılarak kendi çıkarlarında kullanılmasından olabilir mi?

geçen sene arabistanda bir şeyhin 5 yaşındaki çocuk ile evlenilebileceğini vaaz vermesi size neler düşündürdü ?

dinde de bilgi verilen şehvet konusu, tehlikeleri ve önlemleri konusunda aklı ve mantığı elden bırakmamak x large olmakla mı ilgilidir ?

geçen sene dini eğitim veren kurumlarda erkek çocuklara tecavüz edilmesi hangi şehvetten kaynaklanmıştır ? oysa orada dini kurallara uyuluyordu heralde. neden tecavüz gerçekleşti ? biz bursa hoşgörelim derken bunu damı hoşgördük ? toplumsal tepki verdik mi ? hangi cezaları aldıklarını biliyormuyuz ?

nefis nefis nefis deyip duranlar, altına peygamber efendinin laflarını kopyalıp yapıştıranlar, erkek olarak iki dk nefsinize hakim olamayacak kadar aciz olduklarını mı ilan ediyorlar ? neden peygamber efendimizi bu konuda örnek almıyorlar ?örnek alıyorlarsa bir koltuk sıcaklığından etkilenecek kadar zayıflar mı ?

bir kız çocuğunu erkekten ayrı masa sıraya oturtan iran ve arabistanda tecavüz taciz olmuyor mu ?

doktorundan, çiftçisine, dahisinden din adamına kadar dünyanın her çeşit insanından tecavüz taciz olayına karışan insan modeli var sa, en açık saçık giyineninden en kapalı giyinenine kadar binlerce mağdur var ise ?

kadına şöyle yapalım bu olmasın, buraya oturtalım da günah işlenmesin diyenlerin canlı öldürmeye ,adaletsizliğe, hırsızlığa, tecavüze bu kadar karşı çıkmamaları nedendir ?

@muratokan
Lütfen bilmediğiniz bir konuda ''bilir gibi'' yapmayın.Bilmiyorsunuz konuyu ve bilmediğinizi bilmediğiniz halde,bildiğinizi sandığınız şey üzerinde ısrar ediyorsunuz.Kabaca iki cümle kurmak zorundayım artık.

İslam vahiy dinidir veya hoşgörü dinidir veya adalet dinidir diyebilirsiniz.Buna kimse itiraz edemez amma velakin islam akıl dinidir veya islam mantık dinidir dediğiniz anda,islamı bilmediğinizi ifşa etmiş olursunuz.Bir örnekle açıklayayım.
Bizim inancımıza göre H.z.İsa(a.s),anamız H.z.Meryem(a.s)'den doğdu mu?Doğdu.Peki,H.z.Meryem(a.s)'in eşi var mıydı?Yoktu.H.z.Meryem(a.s),bakire olduğu halde peygamberimiz H.z.İsa(a.s)'yı doğurdu.Bunu akılla/mantıkla bir gayrimüslime nasıl açıklayacaksınız?Yapamazsınız işte bunu.Biz böyle inanıyoruz sadece.
Anladınız mı ''dini bütün'' kardeşimiz?Anlamadıysanız,başka örneklerle de açıklayabilirim isterseniz.
@Serkan Mıstınoğlu
Admin,yanlış şeyler söyleyen dini bütün kardeşlerimize doğruyu işaret ediyoruz.Yani illa dini konulardan bahsetme amacımız yok.Konu bir şekilde dine geliyor,orada yanlış yapılmasın diye düzeltmeler yapıyoruz.Hepsi bu.
Burada kimseyi dinsiz yapmaya niyetli değiliz.Allah(c.c) korusun.
Benim islam alimlerinin ittifak halinde ortaya koydukları bir görüşü burada belirtmem,ortamı gerecekse,vay halimize.Gerçeklerden rahatsız olmamak lazım.İslam'ın niye akıl/mantık dini olmadığını yukarıdaki kardeşimize açıkladım biraz.Dilerseniz,daha da detaylandırırız konuyu.

Sizi seviyoruz admin.
Şaka şaka.
Allah(c.c)yâr ve yardımcınız olsun.Dini bütün bir kardeşimizsiniz.

@mavi albatros dediklerinde çok haklısın kardeşim yalnız şöyle bir düşünürsen bu hoca dediğimiz kişiler insan yani nefsani varlıklar belki başta bu yola çıkarken çok iyi niyetlerle belki tamamen günahsız ve hatta kusursuz çıktılar. bu kısmını bilemiyoruz ama insanlar namı arttıkça yoldan çıkmaya daha elverişli hale geliyorlar. hocalar şeyhler vs gerekli midir? kimine göre gereklidir ben sorgulamayı kendi haddime görmüyorum. hocaların hepsi yanlış yolda mıdır? hayır hepsi değil. Allah'a yaklaşmak için bir aracıya ihtiyaç var mıdır? kesinlikle yoktur. Kâf suresi 16. ayette Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz. Ve biz ona şah damarından daha yakınız. (elmalılı hamdi yazırın mealinden) buyrulmuştur. yani Allah'a yakın olmak için gereken şey bir şeyh değil takvadır. Takva Allah'ın emirlerini yerine getirmek (farz olan ibadetleri yapmak) ve yasaklarını yapmamaktır. Nefsin gücünü bilen peygamber efendimiz yasakları yapmamanın yolunun haramdan uzak durmak olduğunu belirtir. bu kadar insanın haremlik selamlık arzusu bundan kaynaklanır. tecavüz taciz olaylarını dinle bağdaştırmak yanlıştır kanımca çünkü herhangi bir dine mensup olanlar tecavüz suçu işledikleri gibi ateist olanlar da aynı suçu işlemektedirler.
arabistanda iranda kız erkek ayrı oturur tecavüz olayı vardır amerikada meksikada brezilyada hatta suç oranlarının en düşük olduğu iskandinav ülkelerinde kız erkek birlikte oturur ama hepsinde tecavüz vardır bunlar birbirinden ayrı meseleler çünkü

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@Nolan "
ilimsiz din kör, dinsiz ilim topaldir... Bediuzzaman Said Nursi...
Mucizenin kelime manasini arastir. Senin bahsettiklerin mucizedir. Biz bunlara iman ederiz. Bunda yine akil ve mantik vardir. Akli ve mantigi calisan kisi ALLAH c.c i tanidigi vakit O c.c nun sonsuz ve kudretinin buna gucu yetecegini bilir. O yuzden kibrinle soylenenleri kucumseme genis dusun. Kor kuyuda kaybolup tek bilen benim siz bisey bilmiyorsunuz ayagi yapma.
Senin su davranisin seytanin isine yarar. İslamiyete hizmet ettigini zanneden bazi muslumanlar islamiyete en buyuk zarari verir kibir cahillik ve egolari yuzunden...

@muratokan
Ne kibiri,ne ayağı müslüman kardeşim.Size doğru bilgi sunuyorum.Hepsi bu.
Hocaların güzel sözleri ile bu konuyu açıklığa kavuşturamazsınız.
Hem bir mucizeye iman edip,hem de karşınızdaki gayrimüslime akıldan/mantıktan bahsedemezsiniz.Adı üstünde mucize.Mucizeye sadece inanılır.Mucize bilinemez.Mucizeye dair rasyonel bir veri olamaz.
Siz inancın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz ve bunu size ifade ettiğimde de beni kibir yapmakla suçluyorsunuz.Olmaz böyle.
Size göre Allah(c.c)'ı tanımayan/bilmeyen akılsız ve mantıksız.Dediğiniz bu.Size göre müslüman olmayan herkes akılsız ve mantıksız.Bunu diyorsunuz.Ben diyorum ki;''Bu yanlıştır..''

Ben sizin fıkıhtan filan anladığınızı hiç düşünmüyorum açıkçası ama yine de konuyla ilgili şunu belirteyim.Fıkha göre Allah'ın varlığı/birliği bilinemezdir.Böyle bir şey duydunuz mu daha önce?Bence ilk defa benden duyuyorsunuz bunu.Bu bakımdan bilmediğiniz konularda ''bilir gibi'' yapmayın diyorum.Hepsi bu.

Forumda İslam dininden anlar gibi cümleler kuruyorsunuz ama konuyla alakanız yok sizin.Bence en ufak bir eğitim dahi almadınız.Sağdan soldan duyumlarla filan idare edip gidiyorsunuz.

Şunu da belirteyim de,öyle bitireyim.İslam dininin ilme önem vermiş olması ile İslam dininin akıl/mantık dini olmaması konuları farklıdır.Bu iki konuyu karıştırmayın lütfen.

Allah(c.c) hepimize doğru bilgi/ilim nasip etsin.

@dodurgalı_06

Yarın öbür gün o erkek kızınızı aldatırsa, omzunuzda ağlar kızınız artık. Ayrıca tanıştırması ne güzel. Bir de tanıştırmasa :) gerçi buna da razı olursunuz. Kusura bakmayın ama çok esneksiniz.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN anlatmak istediğim şeyi bambaşka yöne çekip incelemişsiniz :)

@Emink
Senden habersiz erkek arkadaşı olmayacak mı zannediyorsun ? 24 saat yanında duramazsın bir insanın. Gayette demek istediğine cevap verdim, siz benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız ki bu cevapları yazmışsınız.

@Nolan İslam akıl ve mantık dini değil ise Hz.İbrahim'in Allahı sorgulayarak ve düşünerek bulmasını nasıl açıklıyorsunuz? Siz nasıl bir eğitim aldınız merak ediyorum, ne kadar hadis ezberlediniz, ne kadar sahabenin yorumlarını okudunuz, Kuranı ne kadar biliyorsunuz?

İslamı veya herhangi başka bir düşünceyi sorgulamadan kabul etmek bir kere ilericiliği geçtim islami olarak yanlıştır. İslam düşünmeyi, sorgulamayı dahi (bazı sorgulanamayacak konular hariç) emreder. Bana kalırsa burda islam hakkında yorum yapanların çoğunun gerekli bilgisi olmadan yorum yaptığını düşünüyorum. Kaldiki burası din tartışılcak bir forumda değil.

Mealle İslam yorumlamakta ayrı bir olay... İslamı yorumlamak için Arapça, Hadis, Kuran, Sahabe görüşleri, Veya Sahabe ile görüşüp yazıya geçenlerin görüşlerini, Ayetlerin nazil oluşlarını ve sebeplerini iyi bilmek gerekir.
Eğer İslam dini hakkında bilgi sahibi değilseniz hiç yorum yapmayın ki yanlış birşey yazarsanız ve onu okuyan kişi İslamı bu zannederse ve başkasına da öyle aktarırsa (zincir gibi) hepsinin vebalı üzerinizdedir. Bence kaş yapayım derken göz çıkarmayın. İslamı yorumlamak çok hassas bir konudur. Bu konu için ömrünü adayan Alimler bile zaman zaman görüş bildirmekten, fetva vermekten korkmuşlar ve hassas davranmışlardır yanlış birşey söyleriz diye. Biz çoğumuz ordan burdan duyduklarımızla konuşuyoruz. Halbuki bu o kadar derin konudur ki insanın İslamı yorumlaması için İslam hakkında herşeyi bilmesi gerekir. Dolayısıyla bilmediği bir konu hakkında da yorum yapmaması gerekir. Bu yüzden insanların geneli Alimlerin yani bilen kişilerin görüşünü esas alır. Çünkü tüm insanlar bunları okuyamaz araştıramaz. Kimisi üşenir kimisinin imkanı olmaz. Saten İnsanların geneli okumayı sevmez, hazırı sever. Doğru Alimi seçmekte yine insanın araştırmasına, okumasına ve islamı doğru anlamasına bağlıdır. Ne mutlu okuyana. Ayrıca ne doğru demişler: "Yarım Doktor candan, yarım Hoca dinden eder" diye. Bu yüzden dinden olan çok kişi var.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@AbdullaHasan
Hemfikirim.

H.z.İbrahim(a.s)'in veya başka bir peygamberimizin başından geçenleri baz alıp,bunu İslam dinini tanımlamada kullanamayız.Niye?Bir başka peygamberin başından geçenleri işaret edip,tam tersi bir fikir ileri sürülebilir.Adam der ki,''madem öyle,balığın karnında bir peygamber nasıl 3 gün yaşadı?''.Şöyle de ekler;''Buradaki konuda akıl/mantık nerede?''
Biz de öyle kalıveririz.
Bu bakımdan islamın vahiy/nakil/hoşgörü/adalet dini olması ön plana çıkarılmalıdır.Böyle söylenmelidir.Zaten islam alimleri de böyle söylüyor.

Biride dememiş, en inanılmaz olarak duyduğun neydi?

İslam aleminin en büyük sorunu " Oku " emriyle başlayan kutsal kitabını , okumayıp , 7 kat muşambaya sarıp duvarına asmak.Bu durumu fırsat bilenlerin de kur'anda böyle yazıyor diye yaptığı bütün ipe sapa gelmez açıklamaları dini vecibe zannetmek.

Durum böyle olunca , Kendi öz kızına bile, Babasının peygamberliğine güvenip , ibadetinden uzaklaşmaması nasihat eden peygamberin , ümmeti , peşinden gittiği şeyhinin uçtuğuna ( Suretinin Mekkede ve medinede görüldüğüne) , cennette tapu verdiğine , ağzından çıkan her sözün aslında islamın emri olduğuna inanır. Cennete sadece Allahın rızasını kazananların gideceğini , şeyhinin böyle davranarak şirke düştüğünü izahta edemezsin. Çünkü dinlemez.Anlamakta istemez. İşin ucunda birde nema varsa , inandırıldığı kavramlardan asla vazgeçmez.

Bilgisi olmayan ama etkisi olan ( İhale , memur ataması , tayin , ticari avantaj vs vs ) ise köşe başlarını tutmuş ve kendisinin ve yolundan gidenleri gerçek müslüman diğerlerinide kafir ilan etmiş durumda. Bilgisi olanında ne etkisi , ne de yetkisi var.

Namazımı kılarım ,orucumu tutarım , birde bir şeyhin eteğine yapıştık mı , ne derse yaptıkmıydı .Hoppppp cennet garanti. Kul hakkına girmekten , hile hurda , hırsızlık , sahtekarlık , iftira ve her türlü rezillik yapmayı da , islam adına ve Allahın rızasını kazanmak için , dini böyle emrrettiği için yaptıklarını iddia etmeleride başlı başına bir felaket. Hal böyle olunca boyu ülkede veya herhangi bir islam coğrafyasında , dini meseleleri tartışmak oldukça sancılı. Herkes kendi bildiğinin doğru olduğuna inanmış ve İNANDIRILMIŞ vaziyette.

Ahirette , herkes kendi hesabını kendisi verecek. Herkesden kendi yaptıklarının hesabı bizzat kendisine sorulacak. Allah kullarına akıl vermiş , irade vermiş. Oku emriyle başlayan bir de kutsal kitap göndermiş. Kur'an-ı Kerim'i okuyun arkadaşlar. Defalarca okuyun. Aklınız yettiği kadar okuyun. Okudukça anlayacaksınız, anladıkça daha da dikkatli okuyacaksınız. Allah bizlere neyi helal, neyi haram kılmış? Emir ve yasakları nelermiş ? Anlamaya çalışarak okuyun. Okudukça ve bunları anladıkça , piyasada , tv lerde ve çeşitli mecralarda , hocayım , şeyhim ,alimim , şuyum , buyum diye dolananların, bazılarının, aslında nelere sebep olduklarını kendi gözlerinizle görün.

@Nolan Peygamber Efendimiz,bir gün Hz. Ali'ye (R.A.) Hitaben:
-Ya Ali,Allah Teala'yı severmisin? Dedi.Hz. Ali:
-Evet severim ya Resulullah
-Peygamberini severmisin?
-Evet,severim ya Resullallah.
-Peygamberin kızı Fatıma-i Zehr'yı severmisin?
-Severim ya Resullullah.
-Hasanla Hüseyn'i severmisin?
Severim ya Resulullah.
-Ya Ali,Gönül bir sevgi dört.Bir tek gönle bu kadar sevgiyi nasıl sığdırdın? Buyurunca
-Hz. Ali hemen cevap veremeyip,üzülerek evine dönmüştü.Hz. Ali'nin üzüntüsü yüzünden zaten sezen Hz.Fatıma-i Zehra sordu;
oYa Ali niçin üzgünsün?Eğer dünya içinse bu size yakışmaz.Ama ahret içinse söyle de biz de bilelim.Ha.Ali,Hz. Peygamberle aralarında geçen konuşmayı anlattı. Derhal Hz.Fatıma:
Oa Ali bu sorunun cevabı şöyledir,git Peygamber babama de ki;Ya Resüllüllah , bir kişinin nasıl sağ-sol ön arka,alt-üst gibi yönleri varsa gönlün de öyle türlü yönleri vardır.İşte bende Allah Teala'yı akıl ve imanımla, sizi iman ve ruhumla,Fatıma-i Zehra'yı insani nefsimle ve Hasan'la Hüseyn'i de tabii,Babalık şefkat ve merhametimle severim,dedi.
HZ. ALi (R.A.) BUNUN ÜZERiNE DOGRUCA HZ. PEYGAMBER´ iN (S.A.V.)
HUZURUNA GiDEREK FATIMA-i ZEHRA´NIN (R.A.) CEVABLARINI AYNEN ARZ ETTi.
HZ. RESULULLAH´ DA (S.A.V.) :
„YA ALi ! BU GETiRDiGiN, SENiN DEGiL, ANCAK PEYGAMBERLiK
AGACININ DALINDAN TOPLANMIS BiR YEMiSTiR“...
Hadislere inancin varsa bu sorunun cevabi. Birde hicbirseyden emin olma. Senden daha bilenlerde cikar bildigini zannedenlerde. Bir iddiada bulundun. Baskasida bir iddiada bulunuyorsa arastir ki dogruyu bulasin. Bjr iki kisinin sozu ile dogruyu bulamazsin...

İslam mantık dini midir mantıkla her şeyi bilebilir miyiz? evet mucizeleri açıklamaya akıl ve mantık ve dahi bilim yetmez. Zaten bilimle açıklanabiliyor olsa mucize olmazdı mucize olmasa peygamberlik kanıtlanmazdı. lakin bunun dışında her konuda bilim ile akıl ile ve mantık ile dinimiz bütündür. Allahı fende ararsak buluruz aklımızla görürüz mantığımızla kavrarız. İlme'l-yakîn Allah'ın varlığını biliriz. yani evet İslam akıl ve mantık dinidir.
mucizeler meselesi aklın üstündedir çünkü Allah mucizeleri peygamberlerin, peygamber olduklarının kanıtı olarak doğa üstü şekillerde, yalnızca Allah'ın kün emriyle yapılabilecek olaylar olarak göstermiştir.

@Cömert
Yanlış.Kendi başınıza kuran okuyup,bir karara varamazsınız.Bunun İslam dininde yeri yoktur.Sıradan bir müslüman,Kuran(dil bilmediği halde)mealine bakarak,bir karara varamaz.Böyle bir şey yok.
Bu konular,zor konular.Kuran'dan bir hüküm çıkarmak için müçtehit olmanız lazım.Aksi takdirde,öyle bakar kalırsınız.Ayetlerin nüzul sebebi nedir,mekki sureler nedir,medeni sureler nedir,siyak/sibak,muhkem/müteşabih gibi konuları bilmeniz lazım.Arapçaya hakim olmanız lazım..vb

Mesela kuranda öldürmeyle ilgili onlarca ayet var;
(link)
Sıradan bir müslüman,ne anlayacak bu söylemlerden?Olmaz işte.Müslümanlar böyle yalnız başına bırakılamaz.Bırakılırsa,herkes istediği yorumu yapmaya kalkarsa;ortalık ışid dolar.Türkiye'de sürekli ışid operasyonları yapılıyor ve sürekli insanlar hapse atılıyor.Niye?Çünkü müslümanlar kendi kendilerine ayetlerden/hadislerden bir anlam çıkarıyorlar,sonuçta da suça karışıyorlar.

Şunu idrak etmek lazım.Bir müslüman kuldur/köledir.Köleliği yeğlemiş birisi,kendi kafasına göre hareket edemez.Bir konuda çare arayacaksa,bunu mezhep imamları nasıl çözmüş,günümüz islam alimleri ne diyor diye bakması lazım.''Ben şu ayeti okudum/anladım,demek ki böyleymiş'' demek,doğru değildir.

Diğer bir konu.Kuran'ın batıni ve zahiri diye iki anlamı vardır.Bu bakımdan ayetlerin hangi anlamda kullanıldığını da bilemezsiniz.

Dini konularda görüş belirtmek zordur.Siyasi konulara da benzer bu.Malum bir parti var.Bu partiyi ölümüne destekleyen bir arkadaşıma,''sen bu işlerden anlamazsın,kendini yıpratma'' diyorum ama anlamıyor adam.''Hadi bu işlerden anlarsan,bana şu kuvvetler ayrılığından bir bahset'' dedim.Bön bön baktı bana.!
Dini konular da böyledir.

Son olarak şunu söyleyeyim.Kuran'ı okumak sünnet,dinlemek farzdır.Bu da kuranın aslında bir anayasa kitabı olmadığını gösterir.Kuran bizim kutsal kitabımızdır.Kuran'dan hüküm çıkarmak bizim işimiz değildir.Kuran'ı kendi başına okuyup(meal),bir şey anladığımızı da iddia edecek bir konumda değiliz.
Allah(c.c)yardımcımız olsun.

Geri