Scudo Sports

Her yere bisikletle gidenlere karşı ciddi bir uyarıdır!

Lapus lazuli hebele hübele eğvle eğvle lorem ipsum dolor sit amet mardatonni defankardo yeah baby boom shakalaka ben saksı değilim E = mc2 yin yang şalom aleyke yitoeterium zebulza yılmaz morgül in the house fel fecr fevkeladenin failatün failün.

Scudo
Bence tekerli tekersiz herkese yol verin, insanlar selam veriyor, bence mutlu eder sizi.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
siz arabanızın aynası gidecek diye korkuyorken ben aptal bir sürücünün sinyal vermeden dönmesi aynalarına bakmadan şerit değiştirmesinden dolayı öleceğimden korkuyorum herkes kurallara uymak zorunda tabiki dediklerinizin bir kısmında sizde haklısınız

@Yavuz Sultan Selim Bisiklet sürücüleri tayt giyiyor diye Miki Mause sanma onları, ters birine denk gelirsin sana şiddetli bir yolla öğretir bisikletlilere saygı göstermeyi. Ayrıca bir sürü bisikletli polis arkadaşım var, umarım dışarda onlarda onlardan birine denk gelip efelenirsin de boyunun ölçüsünü alırsın.

@Yavuz Sultan Selim Türkiye’deki bisiklet kültürsüzlüğünün özeti aslında yazdıklarınız. Birincisi bisiklet oyuncak değil araçtır. Dolayısıyla sizin yolunuz diye bir şey yok, araç yolu ya da yaya yolu vardır. Bisiklet diğer araçlara göre daha yavaş gittiği için araç olmaktan çıkmaz. Aynı şekilde nasıl ki e-5’in ortasına eşinizle gezinti yapmaya girmiyorsanız bisiklet yoluna da giremezsiniz. Girerseniz de çarpma riskini almış olursunuz. Bu da size kalmış. Terbiyesiz şöförler her araçta tabii ki vardır, bunları şikayet etmek de gereklidir. Ayrıca yine kapınızı açarken arkanıza bakmak durumundasınız. Bakmazsanız kazaya sebep olursunuz.

@Yavuz Sultan SelimSen yollardaki seritleri KENDINE AIT olarak goruyorsun ya ,heh iste o bisiklet yollari gercekten bize ait oyle arkadaslarinla karinla gez dolas diye degil , o sana ait sandigin seritler de bisikletlilerin de kullanim payi var taban hiz siniri mi var ? Yok istersem 5 km/h hizla kapatir seridi giderim hakli oldugunu dusunuyorsan polis cagirirsin videoya ceker sikayetci olursun. Senin tek derdin ben arabamda trafikteyken bi taraflarim buyuyor bunlar gidiyor olmus.

Bu araba sevdanız ne olacak böyle?!

Bu arkadaşın kimliğini açıklıyorum..Aşağıdaki videoda,arabaya ölümüne tutunan vatandaş:D
Arabalar gidiyor,arabalar gidiyor:D

Başlık yazısı teknik olarak hatalarla dolu, orjınal "Dünyayı Kurtaran Adam"ın bile inandırıcılık açısından daha fazla şansı var.

Bir kere yazı çok uzun. O satırları samimi yazan bir kişi asla tekrara kaçmadan 4 cümleden daha fazlasını arka arka kaleme alamaz. (kalem denen şey neyse artık)

Harf hatası yok, iyi bir poker oyuncusu gibi olmadık yerlere tamamen gelişigüzel hata konuşlandırmak bir sanattır, üzerinde çalışılmalı.

Israrla belli bir kelimenin yanlış yazılması gibi hata yok.

Devrik veya saçma cümle yok. Yazar kendini geliştirmek istiyorsa "kendimi intihar edicem" falan gibi kalıpları uygun şekilde cümle içinde kullanmayı öğrenmelidir.

"Dahi" anlamınaq gelen "de" "da" ekleri bile ayrı yazılmış. Noktalar virgüller doğru kullanılmış. Burada ben "doğru" diyorum ama gerçekçi bir saçmalama seansı açısından bu "yanlış" oluyor, kafanız karışmasın. Sadece yazıyı paragraflara bölmemişki bu da yukarıda bahsini ettiğim "uzun metin" hatasını tersten de olsa bir nebze düzeltiyor. (Eğrisi doğrusuna gelmiş anlayacağınız)

Yine de yazarı çabasından dolayı kutluyor ve kendini geliştirmek için daha çok çaba göstereceğini temenni ediyoruz.

bana da troll gibi geldi ama neyse yazalım yıne de :) belediyelerimizin yürüyüş için ayırdığı ve bisiklet için ayırdığı koçaman kabartma şeklin de bisiklet olan yolllar var hah işde o yolda yürümeyeceksin aracından inerken kapıyı açmadan önce tekrar tekrar aynana bakacaksın bunlar senin ve bizim için önemli şeyler trafik konusuna gelince geçenler de morotcu birisi kırmızı ışık da normal araç gibi yolu ortalayarak durdu adama arkadan çarptılar bu yeterli olur gibi me geliyor son olarak kırmızı ışlık da geçen bisiklet motorsiklet farketmez aynı görüşteyiz bu konu da vesselam..

Ana yolda giderken, aralardan geçen bisikletçiler sizi nasıl geriyor ve rahatsız ediyorsa, bisiklet yolunda giden insanlarda bisikletçileri geriyor,tehlikeye sokuyor. Farksa, aralara girip makas atan,önünüze kıran bir bisikletçiye çarpsanız,sadece hukuksal olarak başınız ağrır ve biraz kaporta masrafınız olur. Bedenen pek yaralanmazsınız,sizin demir kafesiniz var. Olan o bisikletçiye olur, hem maddi hemde bedeni zarar görme riski çok yüksektir.

Diğer bir pencere, bisiklet yolunda bir bisikletçi,bir yayaya çarpsa, çarpmanın noktası ve şiddetine göre yine maddi ve bedeni hasar alacak kişi bisikletçidir. Yayada bedeni olarak hasar alır ama bu sizin düşmenize,zarar görmenizi engellemeyecektir. Durduk yere, bir hiç için bisikletçi,yaya ile mahkemelik olacak,belkide uzun bir süre sevdiği bir hobiden uzak kalmak zorunda olacaktır.
Gördüğünüz gibi her seneryoda bisikletçi zaten risk altında. Trafikte aralara girip, makas atıp giden bisikletçiler dediğiniz gibi doğru bir şey yapmıyor. Lakin,bizlere sağ şeritte her zaman olmuyor,dolu oluyor,park etmiş araç oluyor vs O durumda ister istemez aralardan ilerlemek gerekiyor. Siz trafikte,aracın yumuşak koltuğunda,klimanızda, müziğin eşliğinde beklerken; diğer adam ayaklarının üzerinde, araçların ve güneşin, soğuğun eşliğinde yanınızda dinelmesini mi bekliyorsunuz?
Yaya durumunda böyle bir şey yok. Bisiklet yolundan giden hangi yaya, yürüyüş yolu kapalıydı, çok insan trafiği vardı ilerleyemiyordu,bende bisiklet yoluna girdim diyebilir?
Sevgili devletimiz,yolların kenarına çocuk parkı gibi kısa kısa gidip dönmelik bisiklet yolu yapacağına, her yolun kenarında sabit bir bisiklet yolu olsun,insanlar araçların arasına girmesin. Girene ceza gelsin. Kimse fillerin arasında koşmak istemez...
Eğer trol değilsen,bir bisikletçi olarak benim görüşüm bu. Eğer trolsen, elbet senin gibi düşünenler bu başlığa denk gelecektir,konu onlara hitap eder merak etme.

• Beğen
Tepkiler: mahrettin
Bu troll veya değil arkadaş için diyeceğim; bunun gibi düşünen insanlar olduğunu düşünüyorum , bisikletçiler vızır vızır yanından geçerken saplama gibi arabanın içinde beklemeyi kendine yedirememiş , sende al bir tane sende bekleme trafikte , bir kere bisiklet bir araçtır bir oyuncak değil bunu bilmeyen adamların ehliyeti olmasına şaşırıyorum.Sağ tarafı ise bizim hakkımız ister 10 km hızla giderim ister 50 ile paşa paşa bekleyeceksin.Yolun tapusu ise kimseye ait değildir ortak kullanıma açıktır bu kuralları bilmeyen sürücüler gitsin açsın yönetmelikleri okusun.Ayrıca bisiklet yolunda mangal yapan bir ülke olduğumuz için eğitim bu konuda baya önemli gelir seviyesi değil altında bmw , mercedes olan adamlar bile cahil o yüzden bu işin çözümü eğitim ve karşılıklı saygıdan geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: REngin77
"Bir keresinde yine sahilde eşimle yürürken yine iki bisiklet yoluna girdik diye karşı yönden gelen benden en az 10 yaş küçük bir elitist genç bisikletçi en kısa farı yanarken bir anda en uzun farını yakıp eşimle benim gözüme doğrulttu. Bisiklet dediğime bakmayın arabalardaki xenon farlardan bir farkı yoktu. Neredeyse kör oluyorduk."
Gerçi farın ışığı gözünüzü almış ama okuyabildiyseniz yazınızın bu bölümünde söz ettiğiniz farın markası ve fiyatını yazar mısınız ?
Yeni aldığım yol/yarış bisikletime güçlü bir far arıyorum. Trolse de gerçekse de bir iyilik yapmış olursunuz.

Adam haksız ancak gecen gun beyazitta şu youtubedaki hızlı ve çılgın arkadaşin yaptığı gibi tuhaf sesler çıkarıp yayaları korkutan bebek arabalari ve küçük çocukların olduğu bir yerde hem kendisi için hem de yayalar için telafisi mümkün olmayan riskler oluşturan birini gördüm ve utandım. Bisiklet bir kültürdür ve bisiklet üzerinde iken yalnızca kendimizi değil tüm bisiklet camiasını temsil ederiz ve ona göre de bizden beklenen saygı ve nezaketi iç lastik ve pompamizla birlikte yanımızdan asla ayırmamaliyiz.

Maksadımi astiysam özür dilerim. Sağlıcakla...

Arkadaşlar salın gitsin nefesinizi tuketmeyin

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Eroseros
Geri