Scudo Sports

Her yere bisikletle gidenlere karşı ciddi bir uyarıdır!

Atladığı birkaç noktadan biride bisikletin yakıt masrafı yok ve gaz salınımı yapmıyor ( tüm bisiklet kullanıcıları için diyemem benim arkadaşım arada gazda salar) çevreyi kirletmez , gıcık bir durum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Türkiyede görülen saygı aracın boyutlarıyla doğru orantılı olarak artıyor.

SUV(Jip)>Sedan>Hb>Motosiklet>Bisiklet

Emin olun toplumda bu konuyu açan şahıs gibi bisikleti oyuncak, ezilmesi gereken sinek olarak görenler hiçte az değil.

Bu yazıyı yazan Yavuz Sultan Selim değil Deli İbrahim'dir olsa olsa.

Bu tiplerin birde agirabi gibi takilan bi versiyonlari var.Senin geldigini gordugu halde yol vermeden kiz arkadasiyla yurumeye devam eder kasila kasila.Sen yinede yavaslayip nazikce bisiklet yolundan cikin deyip gecersin ama bu arkadas seni medeniyetinden oturu zayif biri zannedip arkandan laf atar.Sen bunu duyunca ve durup geriye donunce "ne dedin birde yuzume soyle bakayim" dersin ancak agirabimiz birden goz temasi kurmadan oradan kosar adim uzaklasarak kacarlar.Size tavsiyem bu versiyona gecmeyin.Suanki versiyonunuzda kalin.

2-) Bisiklet kullanan bir insan,ota .. arabayla giden birinden kendini daha elitist hissetmez merak etmeyin.Madem elit degilsiniz sizide alalim otobuse minibuse.Yazik degil mi ayaklariniza saatlerce trafikte pedala basiyorsunuz oturup sadece seyehat etmek varken ?

3-) Sizden degil 10 yas,25 yas dahi kucuk olsa yinede sizi yaptiginiz hatadan dolayi uyarmaya hakki vardir.Yasiniz karsinizdakinden buyuk diye size karsi sesini cikaramayacaksa kudret kurtcebe abimizi cagiralim sizi susturup yollasin forumdan madem hersey yasla oluyor.

4-) Hem insanlar parkta,sahilde bisiklet suruyor diye sikayet ediyorsunuz,hemde yolda suruyor diye sikayet ediyorsunuz.Sanirim siz kucukken bisikletinizi evde suruyordunuz herseyden sikayetci oldugunuza gore.

5-) Her tasit surucusu cevresini hem kendini hem de cevresindeki canlilari tehlikeye atmamak icin kontrol etmek zorundadir.O aynalar aksesuar olsun diye takilmiyor.Siz kapiyi dikkat etmeden bodozlama acarsaniz bugun bisiklet carpar yarin tir carpar.Ayrica lavuk dediginiz bisikletciyle devam eden davaniz sonuclandiginda lavugun bisikletci olmadigini karar kisminda goruceginizi dusunuyorum.

Son olarak yazdiginiz yazinin son kismi (seytan diyorki ez su bisikletlileri) zihniyetinizi direkt olarak ozetliyor.Keske o kadar uzun yazmasaydiniz.Sizin gibi baskalarina her an zarar verme potansiyeli olan insanlar yuzunden yilda yuzlerce insan hayatini kaybediyor.

@trek_turkey aynen o şekilde oldu. Büyük balık küçük balığı yer mantığını trafiğe uyarlayıp, " Büyük araç küçük aracı ezer" mantığını uyguluyorlar. Özellikle trafikteki en büyük araç olan beton mikseri ve hafriyat kamyonları başta. Bazen yanından bisiklet ile geçerken teker yükseliğini görünce hem korkuyor hemde hayran kalıyorum büyüklüklerine.

Konu sahibi arkadaşa gelince ne yazsak boş bir kulağında girip ötekinden çıkmayı bırakın kulağına gelirken kelimelerin ne olduğunu anlamayacak. Zaten birazcık empati kurabilseydi hiç bir şey yazmazdı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Farlarla kör olan bir insan ilk defa görüyorum. Arabanın aynası kopacak diye korkuyorsan sürme İstanbul da boşuna. Araban değerli anlaşılan

Lavuk olan kapına çarpan bisikletçi değil sensin kapını açmadan önce arkana bakman lazım
O sahillerde parklarda kenara çekilin diye tepki gösteren bisikletçiler sizin gibi araç sürücüleri yüzünden öyleler. Şehirin içinde yoldan gidiyo diye üstünden geçmemek için kendinizi zor tutuyosunuz onlar da rahatça sürebildikleri bir yer bulduklarında haliyle herhangi bir sıkıntıya tahammül edemez oluyolar.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
bu arkadaş ya bir trol yada bisikletlilere sinirlenip bütün kinini burda kusup rahatlamak isteyen bir arkadaş olabilir. tabiki herkesin trafikte birilerine kızıp kızgınlığını bir şekilde dışarı vurduğuna her zaman şahit oluyoruz.bu arkadaşta kendisine bunu yapanlara tepkisini belli ki delikanlı gibi canlı canlı koyamamış,hıncını almak için de klavye delikanlılığına soyunmuş

bu gibi mesajlar maalesef birbirimize saygı göstermeyen empati yapmasını bilmeyen bir toplum olduğumuzun çok açık göstergesi. amsterdamlılar bizden çok mu az medeni ki şehirdeki motorsuz araç sayısı motorlu araçtan daha fazla....

aslında en güzeli böyle ruh halinde olan insanları kendi haline bırakmak.çünkü doktorlar genelde bu tip ruhsal sıkıntısı olanları kendi haline bırakmak en güzeli diyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
@Saburié
ist da ben böyle bir görüntü gördüm

ama paralel evrende :)

Trollse komik değilse daha da komik

@Yavuz Sultan Selim bazı yerlerde haklısınız, ama şunları demek isterim sizi de kırmadan 1- zile basmak zorundayız, amacımız sizi ürkütmek değil. zaten dibinizde çalıyorsa kişi ağzına vurun önemli olan dibinize gelmeden "uyarı amaçlı" zil çalınmasıdır, şayet ben öyle yapıyorum. 2- bisiklet yolu bisikletlilerindir, siz yayalara yaklaşık 3-4 metrelik yaya yolu yapılırken sahilde olsun kaldırımlar olsun bizlere 1 metre genişlikte yapıyorlar bırakın onu da kullanalım, iki yolun içiçe geçmiş olduğu yerlerde de ortaklaşa ve anlayışlı paylaşalım, elimin altında bir alet olduğundan ve bu diğer insanlara zarar verebilecek olduğundan yayalara yol vermeye çalışıyorum(z). 3- arabanızda tıkılı kalabilirsiniz, biz aralardan geçiyoruz diye niye suçluyuz? siz ilerlemiyorsunuz diye biz niye ilerlemiyoruz bisiklet zaten hepi topu 50-60 km yapar(şehir bisikleti) sizin ibreniz 200de, gitceğiniz yere sizin ulaşma sürenizle bizimkini bir mi tutuyorsunuz, bu bir ulaşım, bu bir hayat tarzı, sizin mantığınızla ve deyişiniz ile şunu demem lazım:"ohooo o ne asfaltta önümüze zırt pırt araba çıkıyor, doldurmuşsunuz yolları çekin oyuncaklarınızı, biz sizn aranıza girmek zorundamıyız, siz de bırakın arabayı bisiklet alın kardeşim, alın bisikleti bizim gibi sürün yollarda " 4-türkiye trafiğindeki sürücüler arasında bisikletle ilerleyebiliyorsak emin olun aynanıza çarpmayız, zaten çarparsak kaçmaz durur öderiz parası ne ise 5- bir arkadaşım belirtmiş zaten kapınızı açarken dikiz aynasından kontrol etmek zorundasınız nereden ehliyet aldınız? bana bu eğitim verildi işte binerken lastikleri aracı kontrol ettiğimiz gibi de inerken arkayı önü sağı solu dikizleri kontrol etmek zorundayız, ister yaya gelsin ister bisiklet gelsin ister kamyon gelsin her türlü hem arabayı kullanan kişi hem de gelen kişi riske giriyor sizin yüzünüzden, bisikletçi kişi lavuk değil gayet hakkını savunmuş umarım kazanır davayı.

bisiklet foruma gelip bu şekilde yazmanız dertlerinizi dile getirmeniz çok hoş, umarım siz empati yaratmaya çalışıyorken bizlerin de anlattıklarını empati olarak alırsınız kendinize(şahsen ışık tutulmaması gerektiği aklımda patpatı açar dolaşırım)

Elitistlik konusunda haklısın bisiklet golf gibi zengin züppe sporuna dönmüş. Diğer konuda katılmıyorum.

Aşağıdaki saçma videodan sonra konu sahibinin yazdıklarını yadırgamadım. Videoyu izlerken utandım resmen.

@emre64
Evet .19 yaşındayım.

@Enes Olgun işte bunları ıslah etmek lazım . Orada kardeşiyle yaya olarak geçiyor olsa ne düşünür o bisikletlinin gelişi hakkında . İstediğin kadar yol senin olsun fakat o çocuklara zarar vermemek için yavaş ve düzgün gitmeye değer .

@Yavuz Sultan Selim Abicim eğer bisiklet yolunda bisikletlilerin hunharca zil çalmasını, gidonla çarpmasını, gözüne uzun far tutmasını istemiyorsan adı üstünde "BİSİKLET YOLU"ndan yürümeyeceksin. Sen "YAYA"sın. Senin yürümen için ayrılan yol "YAYA" yoludur. Ben bisikletimle otobana çıkıp senin arabanın önünde bisiklet sürüp hızını saatte 100+ km/h'den 20-30 km/h'ye düşürsem hunharca korna çalarsın hatta bu kafayla cinnet geçirip ezer geçersin ki daha şehir içi yollarda sağ şeritte ilerleyen bisikletlere tahammül edemiyorsun. İşte senin bisiklet yolunda yürümenin benim otobanda bisiklet sürmemle arasında neredeyse hiçbir fark yok. Bunu kafana sok. Zaten kanunlarımızda otobana bisikletle girmenin de bisiklet yolunda yürümenin de "YASSAH" olduğu belirtilmiştir. Eğer "akan trafikte" sağ şeritte ilerleyen bisiklet seni yavaşlatıyorsa sol şerit denilen bir şey var sollayıp geçeceksin abicim üç yaşında çocuk bile bilir bunu. Senin kafadakiler muhtemelen sollayıp geçmek varken bisikletin g*tünün dibine yapışıp kornayla taciz ediyorlar veya bisikletin neredeyse içinden geçecek yakınlıkta abartısız 3-4 cm mesafe bırakarak solluyorlar ki özellikle anaları babaları tarafından kiralanmış olan m*nibüsçüler bunu çok yaparlar. Senin içinden nasıl bisikleti ezip geçmek geliyorsa benim de içimden senin aynanı indirip arabanın yanından geçerken anahtarı benzin kapağından ön çamurluğa kadar takmak geliyor ama bi şekilde kendimi tutuyorum inşallah sen de tutarsın kendini. Duran trafikte bisikletlerin trafiğe takılmamasına tahammül edemiyorsan sen de kendine bir bisiklet al sen de trafiğe takılma. Kapına çarpan bisiklet için de: Emin ol dikiz aynası gereksiz bir şey olsa mühendisler arabaya koymazlardı. Şu sorunun cevabını mantık yürüterek düşün: "Dikiz aynası arabada gereksiz ağırlık yapıyor, aerodinamik yapısını bozuyor. Dikiz aynası yüzünden hem arabanın yapacağı hız düşüyor hem de yakıt tüketimi artırıyor. O zaman mühendisler niye bu aynayı arabaya koyuyor?"

Bu arada gözüne uzun far tutan şahıs ben olabilirim geceleri bisiklet yolundan yürüyerek karşı yönden gelen yayaların gözlerinin içine uzunu basıyorum. Anında kuzu kuzu yaya yoluna geçiyorlar. Forumdaki diğer bisikletçilere de bu yöntemi tavsiye ederim. Hunharca zil çalmaktan, sözle uyarmaktan 10 kat daha etkili. Kullandığım far da 400 lümen gücünde beyaz LED far. Ve konu sahibinin "araba xenonu gibi" dediği cinsten. En uzun farı yaktığımda ışığı bir sokak arkadaki binanın cephesine ulaşabiliyor. Yayaları da bisiklet yolundan kovabiliyor.

Geri