Scudo Sports

Her yere bisikletle gidenlere karşı ciddi bir uyarıdır!

@mariokaldato Push-back yaptıktan sonra pimi çekmeyi unutmayın, kaptanın gidonu dönmez düz gider hocam :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
4 sene boyunca Ankara'da 25+25 km yol yaparak işe gidip geldim. Çilem nihayet yıl başında doldu ve evime daha yakın bir yerde ise başladım. Sürekli hareketsizlik sonucu 110 kg'ye çıktığımdan işimin eve yaklaşmasını fırsata çevirmek istedim ve eski evin bodrumunda çürümekte olan bisikleti tamire verdim. Keşke eski işyerime de bisikletle gitme imkanım olsaydı da adım elit bisikletçiye çıksaydı. Bir de anımı aktarayım: Yıllar önce Almanya seyahatinde akşam vakti arabadan indim, kaldırımda akrabanın da inip kapıları kilitlemesini bekliyordum. Derken yanımdan geçen bisikletçi bir bayan bir şeyler söylendi. Bomboş kaldırımda ne kusur etmiş olabilirim diye bakınırken kaldırımın çizgiyle ikiye bölünmüş olduğunu gördüm. Bir kere de AVM'de yürüyen merdivenin sol tarafında dikildiğim için fırça yedim. O zamanlar şimdiki gibi cevval gençlerimiz yoktu ama şimdi olsa kamu düzeni, başkalarının haklarına saygı ayağına bize posta koyan o küffara el birliğiyle bir güzel hadlerini bildiririz evelallah!

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
Trol değilde ironi olarak yazdığın belli. 'Direksiyon' yerine 'gidon' demen yahut üslup ve ekseriyetle sele üstündekilerin anlayacağı şeylerden bahsetmen manidar. Ama bence güzel noktalara değinmişsin farkında olmadan. Bisiklet yolunda ciddi ayarı kaçırıp sırf trafikte olay olsunda haklıyım diye bağırmaya çıkan motorcular gibi gezip sırf millete atar yapıp ego kasma derdinde olan kişiler olmasa çok iyi olacak:)

@mariokaldato

Biz bunu kullanıyoruz hocam, bayağı aydınlatıyor. (link) Tabii powerbank ve kadro çantası gerektiriyor doğal olarak.

@MAERKEK Trafik magandalarından bir farkı yok bu çocukların benim gözümde. Orada bisiklet süren çocuğun anne babasıymışçasına sinirlendim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
nerede yetişiyor bu insanlar anlayamıyorum köyde yaşayıp şehire uyum sağlayamamak...

turkiye de hiyerarsi su sekildedir.

yaya-bisiklet-araba-doblo-dolmus-hafriyat kamyonu.

tabi, burada bisikletciler burnundan kil aldirmiyor ama isikta gecen, kalabalik kaldirimda slalom yapan ve avini ariyan dolmuscudan farksiz zile basan, kendini hem tasit olarak gorup bisiklet yolunda tandem surmek yerine yanyana suren ve siz bisikletinizle karsidan veya arkadan gelsenizde zahmet edip seridine girmeyen, coluk cocugun, kedi kopegin girla oldugu sahil yolunda sirf gosteris icin el birakan ve suratli giden, birde unutmadan o cok ovundukleri farlariyla diger bisikletlileri de rahatsiz eden bisikletliler cogunlugu olusturuyor..

bisikletini dogan slx gibi neonlarla susleyen tipler bile var. ama ne hikmetse kendilerini farkli goruyorlar.

simdiye kadar yukarda bahsettiklerim gibi davranmayan sanirim 3 bisikletli gordum.

tek kazami, bisiklet yolunda neon farlariyla yanyana gezen iki bisikletletliden birinin benim seridime gecip gidonunu baldirima sokmasiyla yasadim. kendisi takla atti. allahtan kaski varmis. bunu gibi cok olayi onceden sezinleyip atlattim.

ama baskalarinin haklarina saygi gostermeden saygi beklemek bambaska.

Bisikleti ile gözünüze far tutup gidonu size çarpanları kınıyorum. Bisiklet trafikte sağ seritte yol hakkı olan bir ulaşım aracıdır ve trafik kanunu yasalarında bu sabittir. Yani yol sadece arabanın değil bu konuda yanılgıya dusmemenizi istirham ederim. Bisikletli ulasim ülkemizin petrol bağımlılığını azaltacak ve ülkemize yıllık milyar dolarlar kazandıracak bir ulaşım bicimidir. Google Avrupa bisiklet ekonomisi yazarak bu katkıları gorebilirsiniz. Saygılarımla.

@Carcass06

klavye delikasında da cesaret mi arıyorsun :))

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
@e.yildiz

Dediğin tipte bisikletlerin de bizim trafikte uğradığımız tacizlerde payı var maalesef. Bisikletle ışıkta beklemezler, mahalle aralarında çift amortisörlü bisikletleri basıp lastiğe pet şişe sıkıştırarak abartı egzozlu şahin gibi bütün gün kafa şişirirler kaldırımda yayaların arasında makas atarak ve araba hızında sürerler; genelleme hastası türk toplumu da bu çürük elmalara olan öfkeleri yüzünden yolda gördüğü tüm bisikletlerin üstüne sürer. Far kullanımı konusuna gelirsek: Geceleri sahilde bisiklet sürenlerin önemli bir bölümü en uzun farlarını çakar modda yakıyorlar, bu da karşı yönden gelen bisikletçiyi kör ediyor. Şehir içinde zaten sokak lambaları bir miktar aydınlatma sağlıyor. En kısa far fazlasıyla yeterken en uzun farı bir de çakar modda yakıp gereksiz selektör(doğru yazılışını bilmiyorum) çakarak bana geçici körlük yaşatan bisikletlere kıl oluyorum. Bisiklet yolunda yürüyen yayalarda olduğu gibi bu bisikletçilere de uzun farı basarak karşılık veriyorum. Onun haricinde şehir içinde genellikle en kısa farı yakarım, eğer aydınlatması yetersiz bir sokaktan geçiyorsam orta uzunlukta yakarım. Araç veya bisiklet yollarında kesinlikle boş yere çakar açmam. Bir de "Bisikletle giderken trafiği karşına al." lafını kim ortaya attıysa o kişiyi hürmetle(!) anıyorum. İki kere bu şehir efsanesine inanan bisikletçi arkadaşlarla kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtulmuşluğum var.

@Yavuz Sultan Selim'in kafasıyla ekşi sözlüğe girilmiş 2 adet entry buldum:

(link)
(link)

• Beğen
Elemanin yazdiklarina mi (alay ederek), dikkate alinip verilen cevaplara mi guleyim (alay ederek degil tabi ki) bilemedim :komik: Hele biri de "bu ne cesarettir YIGIDIM, seni tanimak isterim" diye yazmis ya la :koptum::koptum::koptum:

Adam yazmış gitmiş belki bidaha girmez bile
Bazan öyle can sıkıyorsunuz ki daha dün yolda kocaman nisiklet resmi olmasına rağmen iki kişi ile oranın bisiklet yolu olduğunu anlatmaya çalıştık anlamadılar yaya yolu yok napalım dediler halbuki yokun kenarında yaya yolu var
(Herkesi bir tutmamak gerekir @Yavuz Sultan Selim ama kendin o herkes içine giriyorsun herkes içiyor diye içiyor musun herkes kötü birşey yapıyor diye sendemi yapacaksın yapma)
Kendin söylüyorsun bisiklet yolu olduğunu bildiğin halde giriyorsan sıkıntı var demektir
Hadi ilk defa girenler ya da kafası dalgın olanlar diyelim
Adam sırf sizin gibiler yüzünden uzun far almış olamaz mı ? Ki benimde mantığıma yattı alıyım bitane ben zil kullanmıyorum arkadan seslenerek uyarıyorum bu sefer zil tak diyolar zil bassan seslen diyolar
İzmirde koşanlar için bostanlıda tartan pist yapıldı bisiklet yolun yanında ama bisiklet yolunda koşmayı daha çok seviyorsunuz
İki taraftada hatalılar var
Ama bazan öyle sinirleniyoruz ki bir siz olmuyorsunuz çünkü 100 m de bir 15-20 bazan daha fazla olunca insan patlıyor
Mesela adamlar engelli yerlerine park ediyorlar bisiklet yolunamı park etmeyecekler dimi
Bu durumda alacaksın bir kalem bisiklet yolu ya da engelli yolu çizeceksin arabanın üstüne belki anlar
Bazan bende çarpmayı düşünüyorum yayalara
Birde yazmışssın
He araç yol kısmı ise bisiklet yolunun olmadığı yerde çıktığımız doğrudur ama sen arkana bakmadan kapı açarsan olmaz
Nerede nasıl ne zaman kapı açtığına dikkat etmelisin bu gelen çarpan başka bir arabada olabilirdi canından da olabilirdin

Hepimiz elit değiliz ama bir kısmında haklısın oda elit BEYNİMİZ var :)

Konunun trol oldugu pek ihtimal vermiyorum sonuçta en son dun gece aktif olmuş demekki okuyor

• Beğen
Peki her yere senin gibi arabayla gidenler için de bir beyanatın/ uyarın olacak mı ?

Uyarılmak.....

Geri