Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her yere bisikletle gidenlere karşı ciddi bir uyarıdır!

Tepki
7
İsim
Mahmut
Selamünaleyküm sitenize yeni üye oldum. İstanbul'dayım. Bisiklet kullanıcısı değilim. Son zamanlarda elitist kesimin, bazı plaza insanlarının bisiklete merak sardığını görmekteyim. Parklara, sahillere bisikletle iniyorlar. Amma ve lakin ben ve diğer bisiklet kullanmayan insanlar sahilde yürürken yanlışlıkla bisiklet yoluna girmeyegörelim bisikletçilerden çekmediğimiz kalmıyor. Bi kere alayınız kulağımızın dibinde edepsizce zil çalıyorsunuz. Bir keresinde yine sahilde eşimle yürürken yine iki bisiklet yoluna girdik diye karşı yönden gelen benden en az 10 yaş küçük bir elitist genç bisikletçi en kısa farı yanarken bir anda en uzun farını yakıp eşimle benim gözüme doğrulttu. Bisiklet dediğime bakmayın arabalardaki xenon farlardan bir farkı yoktu. Neredeyse kör oluyorduk. 4-5 kere de bisikletin gidonunun ucuyla bana bilerek çarptılar. Ve gerçekten çok can yakıyor. Gidonla çarpanlar tam dayaklık. Evet sahillerde, parklarda siz bisikletçilerden çektiğim dertleri yazdım. Peki sizden çektiğim bununla sınırlı mı? Değil tabiki. İşe güce arabamla giderken benim yolumda bisiklet sürerler "okula/işe gidiyorum" ayağına. Haftasonu sahilde bizi iplemeden paşa gönlünüzce sürüyorsunuz işte neyinize yetmiyor? "Trafiğe takılmamak için" her türlü aralıktan geçerler, saatlerce trafikte beklerken bir de aralardan vızır vızır geçen sizler ve motorcular yüzünden başım şişiyor. Ne olur yani benim yolumda oyuncağınızla oynamadan otobüse minibüse binseniz? Biz trafikle beklerken incilerimiz dökülmüyor siz de bekleyin ama bisikletlerinizle araçların arasından geçerek bizi rahatsız etmeyin. Arabamın aynası gidecek diye her gün ödüm patlıyor sizin yüzünüzden. Trafik aktığı zaman da sağ şeridi kapatan bazı bisikletçiler oluyor, onlar yüzünden onların paşa gönüllerine göre sağ şerit yavaşlıyor bu sefer. Şeytan diyor ki şu bisikleti ez geç. Bir de sizin yüzünüzden arabadan rahat inemiyoruz. Hala devam etmekte olan bana açılmış bir tazminat davası var ben arabamdan inerken arabamın kapısına çarpan bir bisikletçi lavuk yüzünden. Dünyada sadece siz yoksunuz, bunu bilin.

Scudo
Türkiyede bisiklet kültürü yeni yeni yerleşiyor doğal olarak bisiklet yolları artıyor.Nasıl kaldırımlar yayaların kullanımı içinse bisiklet yolları bisikletlilerin olmasıdır.Ailenizle kaldırımda yürürken karşınızdan gelen motorsikletli veya park etmiş bir araba size nasıl sıkıntı yaratıyorsa hızını almış bir bisikletlinin karşısına kendi yolunda yaya çıkması hoş değil.Zamanla bu düzene alışıp medeni düşünce anlayışına geçmenizi temenni ediyorum.

Benim yolumda bisiklet sürenler....

Kendi haline bırakın gider belki :acpsnr:

Egerki trol bir vatandaş değilsen yada tam tersi bir bisikletli olup aksine bizim çektiğimizi ironi olarak yazdıysan eyvallah...yok eğer ciddiyetle yazmış isen ki o zaman bizde genelleme yapalım ... bisiklet yolu bisiklet yoludur ora elele tutuşma gezme yeri değil...ora mangal alıp yakma yeri değil.....sağ şerit o zaman senin neyine bisikletlinin tamamen kanunlar çerçevesinde hakkı var...kapını yesinler senin,mühendis abiler ayna koymuş .üzerine eeee birde Allah akıl vermiş hani belki aklını kullanır bakarsın diye..

@Yagizz2 dediğim gibi az bir ihtimalde olsa ironi yapmıştır diye düşünüyorum tamamen iyi niyetimle:)

Bu aralar gerçek mi troll mü ayırt edememeye başladım.:kötü:

@Ozan :)
Yok birbirimizden farkımız.
Troll yada gerçek hepisi insan evladı.

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Şeytan diyor ki şu bisikleti ez geç.
Bisiklet süren insanlardan rahatsız olabilirsiniz ama bunu daha makul bir şekilde anlatmanız lazım..Bu forumda böyle bir konu açıp,böyle acayip cümleler kurmanız doğru değil ama ben yine de,sonuna kadar ifade özgürlüğünden yanayım..

TROLL olmama olasılığına karşı üşenmedim yaziyorum:
@Yavuz Sultan Selim
Önce empati saygıdeğer arkadaşım.
Trafikte hatalar tek taraflı olmuyor, anlattıklarınızda haklı olduğunuz bazı yerler var... Ancak:
- Bisiklet verilmesi gereken asıl değere ulaşamamış, ekolojik dengeyi ve dünya gelecegini koruyan bir ulaşım aracıdır. Oyuncak değildir! Toplu taşımayı bir zahmet kocaman bir aracı sadece bir kişi için trafiğe çıkarıp hem trafik, hem gürültü kirliliği, hem de doğaya zarara sebep olan sizler kullanın! Bisiklet kullanıcısı toplu taşımadan daha sürdürülebilir ve insanlığa faydalı bir yol seçmiş zaten...
- Kapınızı aynanızı kontrol edip açarsanız hiçbir bisikletçi gelip de sizin kapınıza çarpmaz. Kaportası bedeni olan biz bisikletciler kaza yapmamak için elimizden gelen herseyi yapıyoruz zaten. Troll oldugunuzu umdum bunu yazmışsınız... Daha geçenlerde muhendis bir arkadaşımız sizin gibi bir şahıs yüzünden vefat etti. Ayrıca kontrol etmeden açacağınız kapıya başka bir araç da vurabilir sadece bisikletçi değil.
- Kendiniz söylemişsiniz 10 yasinda bir çocuk diye. Biz o tarz agresif hareketler yapmıyoruz genelde yavaşlayıp bekliyoruz yanlışlıkla bisiklet yoluna girenleri. Hatta herkesi heryerde bekliyoruz...
- Bisiklet trafikte en sağ şeridi kullanan bir vasıtadır. Traktörü veya is makinesini fazla tonajli bir kamyonu beklediğiniz arkasindan gittiginiz gibi bizi de bekleyecek takip mesafesi bırakacak, uygun olduğunuzda sollayacaksiniz. Size hak verdigim tek konu araçları sağlı sollu geçen bisikletçi arkadaşlar. Kendi canlarini hiçe sayarak yaptiklari hareketler bazen maddi bazen daha agir sonuclara da sebep olabiliyor.
Toparlamak gerekirse, biz de sadece bisiklet surmuyoruz, sizin gibi bizim de aracımız var ama elimizden geldiğince bisikletimizi kullaniyoruz. Bisiklet kullanmadan önce sizin gibi sikayetlerimiz mevcuttu ancak bisiklet kullanmaya başladıktan sonra bazı seyleri öğrendik ve empati yapabiliyoruz. Size tavsiyem bir bisiklet edinin.

O zaman senin de minibüse otobüse binmeyle incilerin dökülmez. Bırak arabayı her yere toplu taşımayla git. Madem arabanız bu kadar değerli kullanmayın başına iş gelmesin trafikte. Kapı sağ elle kontrollü açılır bisikletli değil de başka bi araba çarptığında da herkese araç kullanmayı bırakın mı diyeceksin? Bisiklet yolunda yayanın olmaması gerekir olası bir durumda yaya suçludur. Ama şehir içinde bisiklet yolunu da yayalar olarak çok kullanıyoruz burda her iki tarafın da birbirine saygı göstermesi gerekir. Önce siz neyin ne olduğunu öğrenin kafanıza göre insanlara ne yapacağını söylemeye çalışmayın.

Siz de bisiklet yolundan yürümemeyi deneseniz ben öyle yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: Furkanadk
Evet beyler bir yeni üyenin üyelik puanını arttırmış oluyoruz. :) güzel bir prim taktiği 1 haftaya profilindeki yıldızları fuller bence konu kilitlenmeli.Amaçsız bir prim konusu olduğu çok belli

Geri