- Tepki
- 7
- İsim
- Mahmut
Selamünaleyküm sitenize yeni üye oldum. İstanbul'dayım. Bisiklet kullanıcısı değilim. Son zamanlarda elitist kesimin, bazı plaza insanlarının bisiklete merak sardığını görmekteyim. Parklara, sahillere bisikletle iniyorlar. Amma ve lakin ben ve diğer bisiklet kullanmayan insanlar sahilde yürürken yanlışlıkla bisiklet yoluna girmeyegörelim bisikletçilerden çekmediğimiz kalmıyor. Bi kere alayınız kulağımızın dibinde edepsizce zil çalıyorsunuz. Bir keresinde yine sahilde eşimle yürürken yine iki bisiklet yoluna girdik diye karşı yönden gelen benden en az 10 yaş küçük bir elitist genç bisikletçi en kısa farı yanarken bir anda en uzun farını yakıp eşimle benim gözüme doğrulttu. Bisiklet dediğime bakmayın arabalardaki xenon farlardan bir farkı yoktu. Neredeyse kör oluyorduk. 4-5 kere de bisikletin gidonunun ucuyla bana bilerek çarptılar. Ve gerçekten çok can yakıyor. Gidonla çarpanlar tam dayaklık. Evet sahillerde, parklarda siz bisikletçilerden çektiğim dertleri yazdım. Peki sizden çektiğim bununla sınırlı mı? Değil tabiki. İşe güce arabamla giderken benim yolumda bisiklet sürerler "okula/işe gidiyorum" ayağına. Haftasonu sahilde bizi iplemeden paşa gönlünüzce sürüyorsunuz işte neyinize yetmiyor? "Trafiğe takılmamak için" her türlü aralıktan geçerler, saatlerce trafikte beklerken bir de aralardan vızır vızır geçen sizler ve motorcular yüzünden başım şişiyor. Ne olur yani benim yolumda oyuncağınızla oynamadan otobüse minibüse binseniz? Biz trafikle beklerken incilerimiz dökülmüyor siz de bekleyin ama bisikletlerinizle araçların arasından geçerek bizi rahatsız etmeyin. Arabamın aynası gidecek diye her gün ödüm patlıyor sizin yüzünüzden. Trafik aktığı zaman da sağ şeridi kapatan bazı bisikletçiler oluyor, onlar yüzünden onların paşa gönüllerine göre sağ şerit yavaşlıyor bu sefer. Şeytan diyor ki şu bisikleti ez geç. Bir de sizin yüzünüzden arabadan rahat inemiyoruz. Hala devam etmekte olan bana açılmış bir tazminat davası var ben arabamdan inerken arabamın kapısına çarpan bir bisikletçi lavuk yüzünden. Dünyada sadece siz yoksunuz, bunu bilin.