Scudo Sports

Hercules Varena 1978

sami.k42

Aktif Üye
Tepki
251
Bisiklet
Cannondale
Evet arkadaşlar, balköpüğü hercules bisikletimi daha önceki konularımda restore aşamalarını paylaşmıştım.
1 hafta önce balköpüğü herculesi satınca yeni bisiklet arayışına girdim ve yine dayanamayıp bu sefer ful orjinal bayan kadro 1978 model hercules aldım.
Resimlerini sizler ile paylaşmak isterim.
Yeni aldığım yeşil hercules'in özellikleri şöyle;
1978 model
Orjinal boyalı
28 jant
5 vites sachs kadrodan
Weinmann frenler
Esge arka sele
Hercules marka selesi, elcekleri,zili bile duruyor ve yıpranmamış.Reflektörleri bile duruyor:).

Bu bisikleti almamdaki en büyük etkende bu oldu.

Fazla uzatmayayım,resimleri paylaşıyorum.

Konya'mızdan herkese selamlar.

Resimler pek iyi olmamış olabilir, uğraşamadım açıkcası.

Bu yeni almış olduğum 78 model herculesim.

pnmbvJ.jpg

ND9nYQ.jpg

aYylP7.jpg

Bu da komple boyattırıp toplamış olduğum sattığım Herculesim.

Y6jQ2E.jpg

aYylJg.jpg

ND9n6L.jpg

Konuyu inceleyen arkadaşlar yorumlarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum:)

Scudo
@SamiKayhan Bende yakın zaman önce böyle bişey aldım ama sizinki kadar temiz değil maslesef. Soba boyasıyla hunharca boyamışlar güzelim kadroyu ama yine de beğeniyorum keratayı. Fren ayakları (Weinmann 810) ve değiştirici sizinkiyle aynı ama 6 lı ruble ile değiştirdim 5 liyi çalışıyor sorunsuz. Ayaklık ve bagajıda çok beğendim isviçre üretimi. Aynakolun orjinal olup olmadığını bilmiyorum ama kama yerleri aşınmış oynama yapıyor. Bi tane kamalı mil aldım ama birebir aynısj değilmiş, zincir çizgisi değişecekti takmadım o yüzden. Günün birinde ben de boyatmak istiyorum. Boya konusunda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Dosyalar

• IMG_4596.JPG
    IMG_4596.JPG
    195,6 KB · Okunma: 76
İkisi de çok güzeller, güle güle kullanın. Adana'da bir türlü bulamıyorum böyle bir bisiklet restore etmek için.

@karanbatu Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Orjinal parçalarınızın bisikletin üzerinde bulunması çok güzel bir avantaj çünkü artık zor bulunuyorlar. Boya konusuna gelirsek, hem çok eğlenceli,hem çok uğraştırıcı ve hem de maalesef ki sanayideki oto boyacıları boyamak istemiyorlar. Ben restore ederken, bütün parçaları kendim söktüm.Kadro ve maşayı kendi boyası dururken tanıdığım olan oto boyacısına götürdüm. Boya sökme,zımpara bütün işleri o yaptı. Uğraşırım derseniz tavsiye ederim. Hayırlı ramazanlar.

@mariokaldato Evet öyleler gerçekten.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Piyasada çok fazla bulunmadığı için dikkatleri üzerlerine topluyorlar. Eskiler her zaman daha keyiflidir zaten.

@ÖnerERKUT Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.Konya'da bu tarz bisikletler de çok bulunmuyor ama araştırınca her şey bulunuyor.

@slckats Çok teşekkür ederim. Daha iyileri daha güzelleri sizin olsun inşallah.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şu önündeki far çok dikkatimi çekerdi küçükken :)

• Beğen
Tepkiler: sami.k42
Hayirli olsun, güzel vintage bisikletler bunlar.

Yesil bayan modeli, efsanevi mixte kadro tipi, cift üst borulu.

Temizlenip cilalanmis halini cok merak ediyorum. :harika:

@RedFoX evet ben de çok sevdim o farını. İçini açtım kablosu kopmuş lehimledim,şimdi güzelce çalışıyor.:) Güzel yorumlarınız için teşekkürler.

@Aloha teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Yeşilin kadro tipi çok hoşuma gitti.Kullanımı çok rahat. Temizleyip cilalamayı ben de istiyorum ama final sınavlarımın bitmesini bekliyorum. Almanya da yaşıyorsunuz herhalde. Bu herculesler orada nasıl değerliler mi yoksa normal bir bisikletler mi?;)

@SamiKayhan

Hercules tabi bilinen yaygin olarak kullanilan bir bisiklet markasi, kaliteli bisikletler. orijinal temiz bir Hercules icin 100-150€ isterler.
Araba markalarindan kiyaslayacak olursak Herkül bir Volkswagen'dir, Porsche ya da Ferrari degildir.
Kimse bisiklet koleksiyonuna koymak icin almaz, ama kullanmak icin alir. Insallah anlatabildim ne demek istedigimi. :D

Ebay ilanlarinda bolca var
(link)

@Aloha Çok açıklayıcı oldu,teşekkür ederim. Güzel fiyata almış olduğuma sevindim şimdi:). Bu bisiklette yeni gelmiş Almanya'dan. Çok üst bir şey olmadığı belli ama burdaki bisikletlerden farklı en azından:)

@SamiKayhan

Rica ederim,

celik kadro candir, bu devirde bulmak zordur, kiymetini bilmek lazim. :)

Bu mixteleri oldum olasi severim, bayan olsaymisim bundan baskasina binmezdim herhal. Bu erkekler de binmez demek degil tabi.

@Aloha kıymetini bilmeye çalışıyoruz :).

Bu kadroyu seviyordum ama mixte olduğunu yeni öğrendim sayenizde çok sayıda resim buldum tekrardan sağolun:)

Bu kadrolar bayanlara çok rahatta valla ne yalan söyleyim inip binmesi bana da çok pratik güzel geldi:)

@Aloha
Guzel bilgilerinize hastayim sayin Ergun bey : Peki bendeki Kuna pardon Kona koleksiyonluk mu binmelik mi , ne dersiniz? :D

• Beğen
Tepkiler: sami.k42 ve Aloha
Bal köpüğü de pekte güzelmiş... :asik:
Hayırlı olsun, Yeşil Hercules'inizle keyifli pedallamalar dilerim. :)

• Beğen
Tepkiler: sami.k42
@Taze Fasulye Evet balköpüğünü ben de çok beğeniyordum, yeni sahibi de çok severek biniyor ;) Teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun inşallah, size de keyifli pedallamalar:)

Biraz zaman geçtikten sonra bazı şeyleri yenileyip bakım yaptıktan sonra sizlere resim paylaşmak istedim.

1-)Dış lastiklerimi yeniledim.
2-)Kırık olan orjinal zincir muhafazamı tamir ettikten sonra boyattırdım.
3-)Çalışmayan dinamonun kablolarını yeniledim.
4-)Fren pabuçlarını yeniledim.
5-)Son olarak da boyaya pasta ve cila yaptım.
Pek fazla büyük bir fark olmasa da son halimiz böyle oldu.

Dosyalar

• 4488FB6A-D177-4045-BF1D-92CF6294816A.jpeg
    4488FB6A-D177-4045-BF1D-92CF6294816A.jpeg
    113 KB · Okunma: 27
Geri