Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hiç şişko yol bisikletçisi gördünüz mü?

K. Aydın

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
199
Tepki
101
Şehir
Ankara
Bisiklet
Mosso
Merhaba Arkadaşlar,
Forumu işi düşünce kullanan birisi olarak özür dileyerek başlıyorum. Ben "obez" bir bisikletseverim. Bana kilo ver demeyin lütfen bu yazıyı okuduktan sonra. Onu maalesef ben de biliyorum. Daha önce ufak çaplı bahanelerim vardı ama şu an vermeye çalışıyorum. Yaklaşık 7 kilo verdim neyse.

Ben Trek Fx7.4 kullanıyordum. Onu sattım. Ankara'ya geldim şimdi. Yol bisikleti veya cyclocross düşünüyorum. Bir de bütçem de fazla yok. Ayrıca kilomdan ötürü de korkuyorum. Jantlara vs. bir şey olacak diye. En önemli konuyu geçmişim boyum 175 kilom 116 şu an.

En azından önümüzdeki yaza kadar kullanmak için triban 500 veya mosso monza cyclocross mu alsam diyorum. Hem formumu toplarım hem şu an düşük bütçeyle kötü bir şey almaktansa fiyat performans sayılabilecek bir şey alırım diyorum.

Yok bunlar olmazsa 3000 TL civarına çıkabilirim. Specialized Allez E5 veya carraro 052 veya cyclocross alırsam carrraronun cyclocrossunu mu alsam diyorum.

Cyclocross düşünmemin sebebi malum kilo da olduğu için daha dayanıklı olur mantığı ile ne kadar doğru bilmiyorum. Ama genele bakacak olursak %90 oranında asfaltta kullanacağım bir bisiklet için cyclocross almak bana saçma geliyor. Diğer yandan yollardaki kasisler çukurlar vs. kilomdan ötürü sıkıntı olur diye korkuyorum.

Ben böyle aylarca araştırma yapıp konuyu sündürmeyi sevmiyorum. Yarın bile gaza gelip gidip birini alabilirim. Mosso Monza için 1950 TL fiyat aldım. Triban 500 1700 TL Specialized Allez E5 3064 TL Carrarolar da 3000 Tl fiyatında dükkana soramadım. Şu aynakol oranından pek anlamıyorum. Yokuşta kilomdan dolayı zorlanıyorum onu da baz alarak bana bi yol gösterseniz de gidip yarın alıp gelsem :)
 
Scudo
Ankara'da nerde yol bisikleti süreceksin? Ben şehir bisikleti aldım, keşke dağ bisikleti alsaydım diyorum. Gerçekten nerde süreceksin merak ettim. En son Çayyolu'nda düzgün yol görmüştüm, yıllar evvel. O da hiç olmuştur şimdi.
 
Kilo yol bisikleti kullanmaya engel değil... Bahsettiğiniz cylocross'lardan birini alın bence. Hem yol bisikletine alışırsınız hem de forma girersiniz. Biraz forma girdiğiniz zaman da lastikleri inceltip keyfinize bakarsınız.
 
hocam,bisiklete uzun bi ara verdikten sonra izlediğim bir filmden feyz alarak kilo verme isteğim depreşti. kilolarımız yakın. iki cm daha uzunsunuz benden. araştır,araştır ve forumdan Mustafa hocamızın başını şişire şişire 2.el bi sedona 721 aldım. ve ne tesadüftür ki amcamları ziyarete gitmiştik, kuzen kilo vermek için bi ilaç aldığını söyledi ve bir kutusunu bana verdi. işyeri hekimine danıştım ve iki kutu daha yazdırdım. kendimi hazır hissettiğim de ise kullanmaya başladım. 9 gün filan oldu sanırım. 5kilo civarı gitmiş benden:) (1-2daha fazlası var kendimi şımartmamak için boyle frenliyorum..)tabi bisiklet ve yoğun iş temposuyla hergun 8saat ter atıyorum. üstüne bisiklete biniyorum ve basketbol oynamaya gidiyorum. yemek ise günde bir öğüne düştü. hedefimi yakalarsam benim bile aklımdan bi yol bisikleti geçiyor. umarım aklınıza yatan ve beğendiğiniz bir bisiklet alırsınız.selametle..
 
116 çok değil ben 125 ile başlamıştım. Herhangi bir yol bisikleti alabilirsiniz. Karbon jant olmasın yeter karbon jantların taşıma kapasitesi sınırlı olabiliyor.
 
@Hevesli

Hocam bence durumu biraz abartıyorsunuz veya diğer şehirleri pek gezmediniz. En son 2 yıl önce tatile geldiğimde bisikletimi getirmiştim. Gayet keyifle sürüyordum bisikleti. Otoban kıvamında kaymak gibi yol tabi ki gönül ister ama 81 ilin 70'inde durum aynı.

@Berke
Teşekkür ederim. Dediğiniz mantıklı ben Mosso'yu yapıştırıp seneye de güzel bir yola geçebilirim aslında.


@venom09 Hocam ilaç işlerini pek tavsiye etmem. Çok kilo verip aldım ona benzer yöntemlerle. Şu an düzenli spor ve diyetisyen desteği ile kilo veriyorum. Size de o şekilde tavsiye ederim.
 
Hocam 7sene önce 4ayda verdiğim 34 kilonun tamamına yakınını geri almışım. hafiflik daha güzel.. bu arada bu ilacı tr deki diyetisyenler öneriyor..
 
neden yol bisikleti? amaç kilo vermekse dağ aynı mesafede daha fazla efor gerektirir. daha konforludur. hem de daha dayanıklıdır. pek aero da olamazsınız zaten yol ile. yani sizin için yolun hiçbir faydasını ben göremedim. sadece zararı var.

o kiloda yol bisikletindeki pozisyonda çok rahatsız olursunuz. ayrıca kimin ne dediğini takma desek de ben de obez birini incecik yol bisikletleri üstünde görmedim. görsem yargılamazdım ama biraz şaşırırdım. garip bakışlar soğutabilir.
 
Yol bisikleti al, 130 nabız civarında uzun süre kullanarak yağ yak. Kilo vermeye yardımı olur. İhtiyacın olan besini al, olmayanı alma. Bu şekilde kilo verirsin.
 
Specialized Allez E5 kullanıyorum.Ben grupset ve jant yükselteceğim için o parayı verdim.Yani claris grupset ve axis sport jant seti bu paraya resmen rezillik.Ha iş görüyorlar mı? Evet.Ama 3000 tl olunca biraz komik oluyor. Eğer sonrasında başka bisiklet alacaksınız satıp, Allez'e çok da gerek yok.Sebebi ise donanım olarak geride kalması.Dediğim gibi kadro'ya parayı veriyorum diyorsanuz ve uzun vadeli olacaksa o zaman alınır.Ayrıca ağırlık limiti var ne yazık ki.Allez'de sanırım 110 kiloydu, tam emin değilim.Alacağınız bisikletler için de kesinlikle öğrenin bence limitini.Carraro da güzel bisiklettir.Yol'a karar verirseniz 052 modeli sizi pişman etmez.Diğer taraftan; bisiklet zarar görmese bile akort ile uğraşabilirsiniz jantlar yüzünden.Ancak bunların hepsi halledilir, bence almamak için sebep olarak görülmemeli.Yukarı'da Ankara'nın yolları için berbat denmiş.Bu durumda cyclocross olan bir bisiklet daha iyi gelecektir, endurance yol bisikleti seçeneğiniz bulunmadığı için.
 
@venom09 akıl vermek gibi olmasın ama günde tek öğün ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Sabah ve öğlen öğünlerini ihmal etmeden akşamda Yoğurt veya meyve gibi bir yol denedin mi kardeşim.
 
  • Beğen
Tepkiler: venom09
hocam inanın yanlış olduğunun farkındayım. ama meyve ile hiç aram yok. vardiyalı çalıştığım için bir hafta bir haftayı tutmuyor. ama meyve yemeyi deneyeceğim. mesela çok sevdiğim ve çok sık içtiğim siyah çayın yerini bugünden itibaren yeşil çay alacak.. bu gazla değil kilo vermek ay'a bile giderim.. teşekkür ederim hocam..
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Kardiyo iyi kilo verdirir kabul ama ben pek tavsiye etmem kusura bakmayın. En iyi kilo verme yöntemi ağırlık çalışmaktır. Kardiyo sadece çalışırken kilo verdirir ama ağırlık çalışınca kas kütleniz artacağı için vücudun dinlenim halinde harcadığı enerjide artar. Benim tavsiyem çekin bir bisiklet anıttepeye gidin sporunuzu yapın.(kendim öyle yapıyorum:) ). Kilolu süren gördüm zaten görmesem ne olacak başkalarının fikirlerine göre iş yapmayın. Bisiklet sürmeyi seviyorsanız gidin alın binin sizi taşımayacağını sanmıyorum. Millet yol yapıyor triban 500le filan kendisi 80 90 olsa malzemelerle sizin kiloyu rahat geçer. O kadarda sorun olmaz yani.
 
@venom09 Dostum senin gibi benim de meyve ile pek aram yok. Birisi kesip önüme koyup zorla yedirmedikçe alışkanlık edinmemişim yemiyorum. Fakat hiç meyve tüketmediğim için çabuk hastalandığımı fark ettim, yavaş yavaş kendimi alıştırmaya başladım. Akşamları yemek tüketmek istemiyorsanız Yoğurt, salatalık, domates de tok tutabilir. Bu arada ben de yeşil çaya döndüm bağırsak için çok daha fayfalı olduğu yazıyor. Akşamları da kefir içiyorum. zayıflamaktan ziyade özellikle yeşil çayı ve kefiri sağlık için düzene sokmaya çalışıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: venom09
sağolun hocam yardımlarınız için.. elimden geldiğince uymaya çalışacağım.. inşallah hedefime ulaşırım.. aynen bende alışmamışım. millet meyve yer ben çay içerdim.. bundan sonra düzen değişecek sanırım.. :) selametle hocam..
 
  • Beğen
Tepkiler: ersinnsahin
Dizlerinizde sorun oluşmaması için;

Aynakol : 50-34
Arka dişli: 11-28 / 11-32

Dişli oranlarına sahip bir bisiklet tercih etmenizi şiddetle öneririm. Yüksek kilolarda agresif dişli oranlarını kullanırsanız, bisikletten soğursunuz ve bunu kilonuza bağlarsınız.
 
Açıkçası ben pek görmedim zaten yol bisikletinde pek görmüyorum çevremde fakat görsem kesinlikle yadırgamazdım aksine takdir ederdim. Ben mtb kullanıyorum ilk başladığımda 97 kiloydum şuan 68 kiloya indim. Tabi kilo vermek zorlu bir süreç umarım ideal kilonuza biran evvel kavuşursunuz. Ayrıca yeşil çayınızı aktardan alın ve limon sıkmayı ihmal etmeyin çok leziz oluyor.

Son olarak yol bisikleti tavsiye edecek kadar bilgim yok fakat biran evvel bir yol bisikleti almaya bakın eminim size çok yakışacaktır.
 
@sahbaz061
Bu karışıma biraz da maden suyu ekleyince çok iyi oluyor tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: sahbaz061
Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma söz konusu sanırım. Ben kilo vermek için bisiklet aramıyorum. Neden yol diyenlere sebebini söyleyeyim. MTB daha çok yorar daha çok kalori harcatır denmesi de kusura bakmayın bana çok saçma geliyor. O zaman yürüyüşe çıkınca da sırtımıza 50 kilo yük alalım daha çok kalori harcatır.

Neyse MTB kavgası vermicem. Ben salcano city funla başladım. Kesmedi Trek kullandım. Trekten memnundum ama satmam gerekti. Şimdi alacağım bisiklet Treke yakın olmalı ki soğumayayım. Ve hayalim hep yol bisikletiydi. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

Muhtemelen sonuç olarak Mosso'yu alcam sanırım ama sonra pişman olacağımı düşünüyorum :(
 
Diğer mesajları okuyamadim fakat direkt konu başlığına yanıt veriyorum:

Az önce Çapa (Istanbul'da) da tahminimce 90 kiloluk bi abimizi gördüm. Kan ter içinde pedallıyordu.
 
Geri