Scudo Sports

Hiç şişko yol bisikletçisi gördünüz mü?

Boy 1.72 kilo 110 yaş 58 triban 500 6aydır gece gündüz haftada 250-300 km yol yapıyorum.ne akortta ne kadroda ne jant da hiç bir problem yaşamadım. Bu arada gece kötü çukurlara girdim .Dizimde aşırı kötü kıkırdaklar haşat. Doktorlar protez diyor. Varis her iki ayağımdada bayağı ilerlemiş durumda beraber bindiğimiz arkadaşlar ve çevremdekiler şaşırıyor. Bisiklete binerken de sonrada ağrım oluyor. Ama bisikleti seviyorum.Yola devam.

@Bugraacik

Bak o ben olabilirim .boy 1.72 kilo 110 çapadayım

Scudo
Yol bisikletim yok ama 1.76 boy 90 kg ile ben de şişkoyum ... :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
2 ay önce 89 kiloydum tabi boy da 1.72 olunca bir hayli kiloluydum. 2 ayda spor yaparak ve yediklerimi takip ederek 73'e düştüm, daha önce çıktığım ve zorlandığım rampalardan şimdi hiç zorlanmadan çıkıyorum. Kilo çok önemliymiş söyleniyordu tabi ama kendi tecrübenizle daha iyi anlaşılıyor.

Arkadaşlar kendinizi şişko zannetmeyin her türlü normal bisiklette en üst kilo 110'dur. 110 üzerinde kişiler ise şişkonun ta kendisidir. Bu tanımlara uyan yol bisikletli arkadaş varsa öğrenmek isterim. Tanmlara göre ben kilolu değil kemikliyim :D

merhaba arkadaslar ben sisko obez oldugumdan oturu de askere kabul edilmemis birisiyim malesef kilo verme cabama ragmen alinamadim bide boyum 1.78 kilom 140 idi iki yil evvel ve de kronik bobrek hastaligina yakalandim doktorlar hemsireler ailem herkes kilo vermem gerektigini soluyoardi ki hala da eskisi kadar olmasa da arada bir duymuyor da degilim durust olmak gerekirse ilk olarak dag bisikletiyle basladim bende sonra yol bisikletine gecmek istedim hiz istedigimden oturu bu gecis esnasinda da mosso wildfire giris seviyesi bisikletimle yaklasik 15 kilo civari verdim yediklerimi de dikkat etmeye calistim tabiki yol bisikleti aldim sonrasinda ve suan ki kilom 103.5um yoldan gecen birisi de kilo vermek istiorum dese sahsen bisiklete binmesini oneririm cok iyi verdiriyor kendimden biliyorum hatta yol bisikletini oyle sevdim ki gunluk turlara cikiyorum en uzun gittigim mesafe izmir - ayvalik turu oldu 180 km yapmistim 9 saate yakin surup 3 saatte mola verdigim olmustu buarada bisikletimi merak eden arkadas olursa sayet salcano xrs050 aldim hala da ona binmekteyim gunde 25 - 35 km arasi duzenli olarak suruyorum diyebilirim ilk zamanlarda yaris bisikletine gecmek istiyorum ama kilomu kaldirir mi kaldirmaz mi cukura girersem jant ayari kacar mi gibi endiselerim vardi hicbir sorun yasamadim cok sukur bisikletimden memnunum hatta mosso reborn full karbonlu bisiklet almak istiyorum ileri de hayirlisinla surc-u lisani bozduysam afola arkadaslar buarada hala diyalize giriyorum ve hala bisiklete de devam ediyorum iyi ki almisim yaris bisikleti herkese de tavsiye ediyorum

Kilo probleminin yanısıra onunla temelden ilişkili olan
- Obeziteyi insanların yeme arzularını frenleyerek, beslenme konusundaki bireysel tercihlerini rasyonel kararlara göre şekillendirerek çözebilecekleri bir sorun olarak göstermenin yetersizliği

- Kilo alımını kolaylaştıran bir gıda çevresi içinde bulunulduğu sürece hareketliliğin, fiziksel aktivitenin çok işe yaramaması

- Büyük herhangi bir markete girdiğimizde fiyatı 50 kuruşla 3-4 lira arasında değişen 600-700 çeşit ürünle karşılaşmamız

- Zarar verici gıda ürünlerinin üretilmesini, piyasaya sürülmesini engelleyecek bir gıda mevzuatına olan ihtiyaç

- Büyük şirketlerin ulusal ve uluslararası alanda gıda mevzuatının şekillenmesindeki önemli belirleyiciler olması

- Gelir düzeyi düşük toplumların işlenmiş gıda tüketerek beslenmeye yönlendirilmesi

- Düşük maliyetli şeker!

- Yasaklı tarım ilaçlarının kullanımının önüne geçilememesi

- Savaşın açığa çıkardığı toksik kimyasalların gıdaları ve suları kirletmesi ...

gibi konuların tartışıldığı bir yazı:

(link)

Haftada yaklaşık 300 km mtb ile bol rampalı yerlerde performanslı bisiklet sürmeme ve yediklerine dikkat etmeme rağmen 135 den 115 kg indim ama orada kilom sabitlendi.yola geçeceğim ama tırsıyorum rampalarda ve düzde performans yapamam diye

182 boy kilo 97 trek 1.1 hc ile hic sorun yasamadim. Fakat soylemeden gecemeyecegim. Salcano dag bisikletime binince daha guvende hissediyorum. Simdi trek kardesimde camurluk bagaj takilabilen endurace model bekliyorum. ( allez 2018 )

Ben bisikletin her turlusunu tavsiye ederim. Dagda bayirda ayri , yolda sehirde ayri bir zevk

@dost acı söyler hocam ilk aldigimda dag bisikleti ile nefes nefese kalarak gittigim 9 km yol ( ev is arasi ) yolla hem hizli hem daha az yorucu :harika: Yollar duzgunse ciddi bir performans artisi oluyor. Max ortalama dag bisikleti ile 32 km iken yolda ilk hafta ortalamasi ayni yol icin 36 km oldu :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
1.75cm boy. 95kg ile ben oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Benim gördüklerimin çoğu tığ gibi/çakı gibi hale geldi...Tabi yol bisikletçisi olup sürmeye devam edenler bu arkadaşlar...
Pandeminin yaramadığı arkadaşlar da bu başlık için foto verir haldeler ayrıca...

Geri