bariss.t
Daimi Üye
- Tepki
- 300
- İsim
- Barış T.
- Bisiklet
- b'Twin
Merhaba, bTwin Triban 500 yol bisikletimin frenlerini güçlendirmek istiyorum. Bisikletin üzerinde V-Fren sistemi var. V-Frenler özellikle yağmurda fren mesafesini uzatıyor. Kış aylarında bunu engellemek için hidrolik fren sistemi ilave etmeyi düşünüyorum.
Hidrolik disk olarak ikinci el düşünüyorum. İkinci bir fren sistemi olacağı için sıfıra gerek yok. Hidrolik fren kullanan arkadaşlardan model önerisi bekliyorum
V-Fren balatalarını da bitince ya baradine (Çok öneriliyor ) ya da Shimano ile değiştireceğim.
Bu şekilde bisiklette hem V-Fren sistemi hem de Hidrolik Disk fren sistemi olacak. Özellikle Dağ inişlerinde ikisini birlikte kullanarak ısınma sorununda (Yazın 45-50 derecelerden bahsediyoruz + asfalt sıcağı) Frensiz kalmam ve hidroliklerde bir problem olursa V-Frenlerim de devrede olur. Kışın yağmurlu havalarda da römorku taktığımda fren mesafem uzamaz.
Bisikletin Fotoğraflarını birazdan yükleyeceğim. Bağlantı problemi yaşıyorum.
- Bisikleti kış aylarında da düzenli olarak kullanıp ulaşımımı sağlayacağım için şehir içinde frenler önemli. Antalya'nın yağmuru da İstanbulda yaşanan mega fırtınalardan aşağı kalmadığından kışın V-Frenlerin sorun yaratacağını düşünüyorum.
- Yaz aylarında, hafta sonlarında müsait zamanlarda turlara çıkacağım. Turlarda heybe yerine 2 tekerlekli römork kullacağım. Römorkun üzerinde herhangi bir fren sistemi mevcut değil ve V-Fren takma imkanı da maalesef yok. Bütün fren yükü çekiciye binecek.
- Antalya'da yaşadığımdan bol bol dağımız var. Şehir içi tepsi gibi dümdüz olsa da kemer tarafına doğru yola çıkınca veya korkuteli tarafına çıkınca oldukça dik rampalar var. Bunların inişinde de yine römork ağırlığı frenlere binecek.
- Römorkun boş halde 15 kilo ağırlığı var. Üzerine kamp yükü olarak ortalama 20-25 kilo yük eklersek 40 kiloluk bir toplam ağırlık oluyor.
Hidrolik disk olarak ikinci el düşünüyorum. İkinci bir fren sistemi olacağı için sıfıra gerek yok. Hidrolik fren kullanan arkadaşlardan model önerisi bekliyorum
Bu şekilde bisiklette hem V-Fren sistemi hem de Hidrolik Disk fren sistemi olacak. Özellikle Dağ inişlerinde ikisini birlikte kullanarak ısınma sorununda (Yazın 45-50 derecelerden bahsediyoruz + asfalt sıcağı) Frensiz kalmam ve hidroliklerde bir problem olursa V-Frenlerim de devrede olur. Kışın yağmurlu havalarda da römorku taktığımda fren mesafem uzamaz.
Bisikletin Fotoğraflarını birazdan yükleyeceğim. Bağlantı problemi yaşıyorum.