@Mehmet Altuğ
O adaptörü rastgele koydum, Gugıllayınca bir sürü çeşitte hidrolik disk fren adaptörü çıkıyor. Uyacak bir adaptör varsa nasıl olmalı? Hidrolik disk kullanan/kullanmış birinden bu yorumu bekliyorum. Henüz disk frenle tanışamadığım için ölçülerini vs kestiremiyorum. Sanayiden mutlaka araya bir aparat daha uydurulur, sadece nasıl birşey aramam gerektiğini bulmam lazım.
@soneryen
Üstat, Herşeyi halledip hidrolik disk freni taktığımı düşünelim, bisiklet yol biskleti ve (STI diye geçiyor sanırım) fren ve vites kolları bir arada. V-Freni söksemde sökebileceğim kısmı jantın üstünde duran kısmı. Eğer başarılı olur da takmayı başarırsam V-Frenlere ufak bir ayarla park freni işlevi kazandırmam da mümkün. Yer konusunda sıkıntı olmaz, dropbarda normal mtblerde bulunduğu kısma takacağım. Hidrolik frende uzun turlarda arıza sorunu ve uzun inişlerde aşırı ısınmaya bağlı fren gücü kayıplarını okudum. V-Frenlerde duracağı için aşırı ısınma anında V'leri kullanırım, arıza durumunda da en kötü iyi bir bisikletçi bulana kadar hidrolik sistemi ayırır yola devam ederim. 2. El konusunda önerin için teşekkürler, keçe kısmı aklıma gelmemişti. Shimano'nun 155 liraya ön/arka ayrı satılan bir modelini buldum. iyi bir model almadan evvel tek arkaya onu alıp deneyebilirim. V-Fren konusunda neredeyse bütün yol bisikletleri V-Frenle satılıyor. Senelerdir kullandığım bütün bisikletlerde V-Frenli. Sadece sorun V-Frenin yağmurda frenleme kapasitesinin düşmesi ve malzemeler için römork çekiyor olmam. Römorkta arkadan bisikleti itiyor çünkü. Hem şehir içi kullanımlarda rahatlık sağlar hem yağmur yağdığında etkili frenlerim olur, hemde uzun inişlerde ani frenlemede katkı sağlar.
@Murat B. @Yusuf !!WOW!! kadrodaki deliklerin merkezleri arasındaki uzaklık 3 cm. O fotoğraftaki QR mandalının somunun standart olacağını düşünürsek fotoğrafta göründüğü kadar yakın değiller birbirine. Somunun çapı 1 cm, dairenin içindeki deliklerin arasındaki mesafe de aşağı yukarı 1 cm olmalı. Disk frenlerin vidaları arasındaki mesafe kaç cm? eğer 3 cm ise sorunsuz uyar. Disk freninizin vidaları arasındaki mesafeyi yazabilirseniz çok memnun olurum. Frenlemede oluşan torku kadroya aktaracak bir fikrim var. Arabanın akslarında işe yarıyorsa bisiklette de işe yarar.
Vidaların arasındaki mesafeden dolayı şu fotoğraftaki gibi olduğunu düşünüyorum. Burada bahsi geçen mesafeleri bisikletinizden ölçebilirseniz çok memnun olurum.
@Serhat Küçüközler
Olay 2 deliğe baktığından en kötü sanayide kaporta ustamdan ufak bir rica ile lazım olan delikleri açtırırım sorun çözülür
Burada fikir almamın sebebi bisikletteki montaj noktalarını değerlendirerek sistemi monte etmek. Edison'un ampulü icadı ile ilgili şöyle bir hikaye vardır;
Edison ampulü icaat ettikten bir kaç gün sonra bir gazeteci ona sormuş,''Ampulü demek 1000 defa başarısız olduktan sonra mı yaptınız?''demiş.Edison,''Ben 1000 defa başarısız olmadım,ampül 1001 adımlık bir icaattı,''demiş. Edison ampulü icaat ettikten bir kaç gün sonra bir gazeteci ona sormuş,''Ampulü demek 1000 defa başarısız olduktan sonra mı yaptınız?''demiş.Edison,''Ben 1000 defa başarısız olmadım,ampül 1001 adımlık bir icaattı,''demiş.
Ayrıca sanayide bunlar bile yapılırken bir bisiklete hidrolik fren hayli hayli takılır.
@ayhandeniz71
Eğer takabilirsem (link) 155 TL'ye m355 ile denerim muhtemelen. Bana gerekecek olan jant kısmı. O konuda göbekler nasıl değiştirilir bir fikrim yok. Vites kolları gerekmeyecek çünkü bisikletin kendi sistemini değiştirmeyeceğim. Dropbarda da yeterince yer var.
@BerkEvren
Ben genelde yağmurda da etkili oluyor diye okudum. Kullananların yorumu da önemli. Genelde Baradine 3 renkli önerilmiş. Sizin öneriniz ne olur? Birde şunu sorayım, şehirde sürekli duruyoruz, yağmurlu havalarda şehir içinde kullanırken disk frenin etkisi olur mu?
@Fatih Koçak
Benim yükte en fazla o kadar olacak zaten. Sadece aradaki fark yük bisikletin üzerinde değil, arkasından beni rampa inişlerinde itecek. Çok fazla römork kullanan olmadığından bu konuda pek fazla yorum gelmiyor. Aşırı yağışlı havalarda da şehir içinde etkisi olur diye düşünüyorum. Takılmazsa yapacak birşey yok zaten V-Frenlerle devam edeceğiz.
@Taner James
Sorun şurdaki bisiklet yol bisikleti olduğundan V-Fren sistemi mevcut. Hidrolik disk olsa ilaveten V-Fren nasıl takılır diye konu açana kadar eski bisikletin Frenlerini söküp deniyor olurdum muhtemelen
Aziz yıldırımı tartışana kadar bu konunun turculara daha faydalı olacağını düşünüyorum. İki freninde avantajları ve dez avantajları var. Hem şehir, hem turda kullanılan bir bisiklette iki sistemin birden olması ise her durumda bisikletin durmasını garantiler.
@ayhandeniz71
Güzel yapmışsın hocam. Römork çektiğine göre uzun inişlerde bisikletin tepkisi ne oldu? Frenlerde zayıflama hissettin mi?
@koshanerberk
Maşa karbon, onu değiştirmem. öne olmuyorsa arkaya takmaya yöneldim ben. kaynak işine girişmem zaten, sadece şu kaliperlerin olduğu kısmın vidaları arasındaki mesafeyi bulabilsem aklımda bir fikir var. o fikirle delikleri kullanarak kadroya bağlayabilirim. Önemli olan o vidalar arasındaki mesafe.