Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

hd frende tel olmaz gerginlik ayarida olmaz diye biliyorum

Scudo
@umudo123 @IVBACK aa çok özür dilerim mekanik diske gitti benim aklım, hidrolik kullanmadım bilmiyorum malesef. uyarı için çok teşekkürler:harika:

• Beğen
Tepkiler: umudo123
@eatmc Hidrolik fren ve hic onemli degil hepimiz insaniz hata yapabiliriz, cevabiniz icin tesekkurler birde fren yapinca cok hafif bir tiss sesi geliyo normalmi bu ?

• Beğen
Tepkiler: eatmc
bende yeni gectim hd frene tam bilmiyorum bende

Arkadaşlar ön freni kullanırken bi ciyaklama sesi ve titreşim oluyor bu neden acaba ?

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
bende yeni kullanmaya basladim surtme yapiyor olabilir islanmis olabilir rotor balata

• Beğen
Tepkiler: IVBACK
@umudo123 Hocam normal giderken herhangi bir sürtünme sesi vs yok sadece fren yaparken viyaklıyor. Galiba ıslanmış olabilir.

• Beğen
islaninca her frende oluyor bu ses

balata degistiremiyorum eski erimis balata rahatca kalipere cikip girerken yenisi girmiyor bunu nasil cozebilirim avid elixir 5 fren

@umudo123 ucu fazla sivri olmayan bir duz tornavida veya lama gibi birseyle kaliperleri destekli sekilde hafifce itersen muhtemelen girecektir

• Beğen
@alperr125
onu denedimde cok zorlamak istemedim balata spereyiyle kaliperi temizleyip oyle denicem

@Probody08 sistemde yag eksik değilse ve hava yoksa tutmasi lazim bence hava alma kismina dikkat et anlattigin durum içinde hava varsa sungerimsi oluyor kol veya yag eksikse yine sikarda etkisi cok az olur

@umudo123 eski balatalari koy sonra arasindan bir tornavida yardimiyla bu islemi yap hem kaliperlere zarar vermemis olursun

• Beğen
@IVBACK goruntu normal hidrolik hortumunun rekoru bu sevilerde sıkılı olur kacak olursa hafiften sıkarsın yoksa elleme gevsetirsen fren yagiyla tanışmıs olursun.

@umudo123 bir kere her bisikletci o işi yapmiyor iyi bisikletcilerin bazilarida yapamiyor ayrica neden yagi degistireceksin ki yeni balatani tak fren iyice tutarken fren kolu ile tutacak arasinda bosluk bir parmaktan fazlaysa iyi yoksa yagi tamamla yeterli

@IVBACK az miktar surtunme sesi olur sonucta metal ve balata surtunuyor eger coksa balata veya rotoruna yag bulasmis olabilir rotorun egrilmis olabilir vs vs

@Furkan Ç. Biraz gec bir ceval olacak ama hala birsey yapmadiysan yag kacaginin yerini bul hortumu baglayan rekorsa iyi biraz sık ve kontrol et baska yerse cozum biraz daha masrafli olabilir.

@umudo123 hd frenin guzelligi kolun yumusak olmasi zaten :D frenin iyi tutuyor ve yumusaksa dert etme. frenin iyi calisiyorsa fakat gidona kol cok yaklasiyorsa yag ekle derim. yeni yag koymak icin bisikletciye gidersin tabiri caizse freni p*ç eder. ac youtube yi izle videosunu zor degil sadece titiz ve dikkatli ol yeter.

@alperr125 tamam yarin balatayi takip deneyim erimis balatalarla kolu koruklemem gerekiyor :D

Eğer avid kullanıyorsanız burada anlattım :)

• Beğen
Geri