Aynı sorun bendede vardı.
3 asıl neden vardır:
-Jantın akordu bozulmuştur,
-Rotor eğilmiştir,
-Kaliper gevşemiş yada yerinden oynamıştır.
Sanırım senin youtubedaki tekniklerden kastın kaliperi gevşetip, fren koluna basarak kaliperi tekrar sıkmak ve rotora ortalamayı sağlamak.
Eğer düzelmediyse %90 rotor eğilmiştir(bendeki sorunda buymuş), bence bi bisikletçiye göster derim. Bunlar benim kafamdan yazdığım önerilerdir. Yanlışım veya eksiğim varsa şimdiden affola
Shimano Br-M355 hidrolik haznesini üstündeki kapak bisikletçinin fazla sıkmasından dolayı kırıldı acaba kapağı bulabilme imkanım var mı? Kolu değiştirecek maddi durumum yok. Bisikleti yatırınca yağ akıyor. Ne yapmalıyım?
@supermario@Hakan1511 arkadaşlar 2nize şu seti takmanızı tavsiye ediyorum (link) bu seti alın gidin orada bisiklet tamircisine 30-40 liraya herhalde bağlarlar. Bütçe dostu olarak bu model de olabilir (link) gerçi bunlar hep mtb için sizin bisikletleri bilmiyorum tabi :S
Hakan abi mekanik diskler dediğin gibi ayarları 1 haftada berbatlaşıyor. Fren tutmamaya başlıyor sürekli bunları ayarlamak mecburiyetinde oluyorsun. Hidrolik frende sadece yağ balata değiştirmen gerekiyor bunlarda henüz bende yeni olduğumdan bilmiyorum onu bisikletçiye söylersin
Benim soruma gelirsek ön rotorumu korna niyetine kullanıyorum. Felaket derecede iyi dbli ses çıkartıyor Rotoru yeni taktım göbeği yeni taktırdım ve hdyi yeni taktırdım sorun nedir acaba?
@JusTiMe
Taktığın ürünler sıfırsa aldığın yerle iletişime geç. Bu sesin kaynağı kuvvetle muhtemel rotor yada balataya yağ temas etmesidir. Sıfır üründe böyle birşey olmaması lazım, tabi ses geldikçe kesilsin diye wd-40 felan sıkmıyorsan.
@mtbrhnkc Eğer jant akordu bozulursa sağa sola oynamaya başlıyor giderken(8 çiziyor yani), bu oynama rotarın balatalara sürtmesine neden oluyor diye biliyorum
@mtbrhnkc hepsi sıfır balataya yağ gitmesi sorununa el attım 4lerde eve geldim ön tekerleği söktüm. Rotora sıktım balata spreyini felaket kara sular aktı. Yağlıydı sonra kalipere falan iyice sıktım temizledim(balata spreyi bitti). İyi yağ çıktı sonra bisiklete binip gitmeye başladığımda deneyeyim dedim hiç duymadığım güzel korna sesleri duymaya başladım ve bisikletçiye gittiğimde sonuca varmıştım bu bisiklette balatalara kaymış diye yenisini almaya karar verdim
@JusTiMe aynı sıkıntı bendede vardı. Senin sprun bundan dolayı mı bilmiyorum ama genelde diske yağ bulaşır ve fren kısmaya başlayınca çok rahatsız edici bi ses çıkartır. Ben ön tekeri söktüm, diski bi güzel sildim, ayrıca balatalarada yağ bulaşmış, onlarıda bi güzel temizledim ve taktım tekeri, sonuç gıcır gıcır ve ses çıkarmayan bi disk oldu
@Berkant28 neyse yarın bakarım balatayı çıkartıp ama bugün diskin girdiği yere bile sıktım balata spreyi ses daha güzel çıkmaya başladı temizlemediğimi zannetme