Scudo Sports

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@srtkmc
Bir kartviziti ortadan ikiye böl, bir parçayı soldaki balata ile diskin arasına, diğerini sağdaki balata ile diskin arasına koy. Sonra kaliper vidalarını sık sonra kartvizit parçalarını çıkar. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Scudo
Arkadaşlar merhaba,
Deore hidrolik fren yağ dolum yerinin dişlisi yalama oldu. Problem bombe başlı allen cıvata değil yuvadadır. Var mıdır bir çözümü ?
Fikir ve önerilerinize açığım.. Teşekkürler
5R6Waq.jpg
5R6WNj.png

@Yusuf !!WOW!! Hocam düzelmedi ,zaten dediğim tarafa zar zor girdi ittire kaktıra soktum kağıdı sonra vidaları sıktım kağıtları çıkardım yine sürtüyor az birşey.Yarın tekrar deniyeceğim , olmazsa balataları çıkarmayı deniyeceğim bu akşam bu kadar stres yeter :)

2100km mekanik disk kullandım söylenenin aksine mekanik disk daha sorunsuz,tek taraftaki padi alyanla ileri geri ayarlıyordun miss :(

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@srtkmc hocam o kadar oluyor ya tekerin dönüşünü etkilemiyosa önemli değil. Bi de teker tam ortalanarak oturuyo mu kadroya ona bakın isterseniz.

@Yusuf !!WOW!!

@Cem cm

Demin uğraştım epey,balataları çıkartıp levle ile pistonları ittim biraz fazla zorlamadan sonra geri monte ettim ,qr mandalla oynadım ettim derken şuan sürtme kesildi :)) Ama sürten tarafa çok fazla yakın diğer tarafa göre tam olarak ortalanmıyor kaliperin az daha kayması lazım ama limitte duruyor daha fazla kaymıyor kayması gereken yere.Resmen üretim/tasarım hatası.
Kullandıkça balatalar biraz incelmeye başlar sanırım şuan sıfır km sayılır. balatalar inceldikçe sürtme sürtme ihtimali azalır diye düşünüyorum? İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ,çok çok teşekkür ederim :)

• Beğen
@srtkmc
Güle güle kullan :harika::harika: Pistonların ikisi de hareket ediyor mu tam olarak ?

@KaRaHaNLI m355 giriş seviyesi bir fren seti. Zamanla hava yapabiliyor ve kollardaki hissiyat zayıflıyor. Ucuz yollu ikinci el bir fren seti bakın derim.

@suat akman baya bi gec yaziyorum ama umarim cevap yazarsin ben 1 hafta once hidrolik frenli bir bisiklet aldim ama fren tutusu bana zayif geldi eski V frenli bisikletimle nerdeyse ayni tutuyor fren kollarimda bi sıkınti yok gidona fazla yaklasmiyor sebebi ne olabilir

@BurakTRTR32
Rodaj yapman lazım. Tabi disk veya balatalara yağ bulaşmadıysa. Yaklaşık 30 km hızla giderken tamamen durasıya kadar 3-4 kere fren yapılması yetiyor. Zaten frenlerin açılıp daha iyi tuttuğunu hissedersin

• Beğen
Tepkiler: BurakTRTR32
@Yusuf !!WOW!!
Baalatalara ve diske yag bulasmadigindan eminim hic yag degisimi yaomadim dedigin seyi yapacagim insallah olur tesekkurler

• Beğen
@srtkmc
Tam ortalanmıyor yazmışsın ya, belki onunla alakalı bir problem vardır diye düşündüm sıkıntı yok o zaman :harika:

• Beğen
Tepkiler: srtkmc
Arkadaşlar hepinize iyi günler, benim Avid juicy 3 frenimin kol içindeki contası yırtılmış. Yenisini nereden bulabilirim? Elinde juicy 3 model bozuk freni olan varsa talibim. Türkiye'deki sitelerde bulamadım. Napacağım?:kötü:

@yunustrl
2. el kol alıp sökmekten iyidir, sonuçta dot aşındırıcı bir sıvı olduğundan , alacağınız eski koldaki de kısa sürede yırtılacaktır.
Hafta sonları @Erdoğanlar Bisiklet 'de %12 indirim oluyor tüm ürünlerde bilgilerinize.

Arkadaşlar geçen gün Würth Genel Temizleme Spreyi ile rotor ve balataları temizledim hatta zinciri de temizledim baya etkili şekilde yağ, toz aktı gitti. Ancak sanırım disk fren balatasına bu maddeyi uygulamamalıydım, fren kalitesi düştü hissediyorum yanlış bir uygulama yapmış olabilir miyim? Zinciri rubleyi temizleyen şey ile fren balatası temizlemek sanırım 10 kusurlu hareketten biri oldu.

@gael Geçmiş olsun. Balataları çıkarıp ocakta duman çıkasıya kadar ısıtın. Amaç yağları yağmak. Fren diskini de balata spreyi kullanarak temizleyin veya bulaşık deterjanıyla iyice yıkayın. Temizlikten sonra diskin yüzeyine elinizle dokunmayın. Büyük ölçüde sorunu çözer ama eski performansı tekrar vermeyebilir.

@gael zaten o iş için yapılmış ürün kullanmışsınız sorun olmaz... ben her zaman kullanıyorum balatalara disklere... Bi kaç güne toparlar yağ vs değmediyse

Geri