Scudo Sports

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@a.f.k. Aslında işlemden sonra bir 10 gün kadar süre geçti ama emin değilim metalin demirin üzerinden yağı pası temizleyen şeyin bisiklet fren balatası gibi farklı bir materyal üzerinde kullanılması pek uygun gelmiyor, kullanırken de çok şüphe ettirmişti. Bence bu ürün tamamen metal bileşenler ya da karmaşık aksamlarda (aktarıcı gibi)biriken toz pas için ideal. Ama bisiklet fren balatasında olmadı gibi,

Scudo
@Rzcnhn Bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir mesela @egesengun un dediği gibi tekerin tam oturmadan sıkılması bu sorunu yaratabilir yada bisikleti bir yere yasladığında fren diskini zorlayıp gözle görülemeyecek derecede yamultmuş olabilirsin. İkinci bir konu olarak götürdüğün bisikletçiler doğru söylüyo olabilir çünkü bisikletlerde iki çeşit arka göbek kullanılıyor isimlerini hatırlamıyorum fakat bunlardan biri içindeki sistem nedeni ile tekerin salınım yapmasına neden oluyor buda o tarz bir göbek için normal kabul ediliyor daha profesyonel bir bilgilendirme yapamıyorum malesef.

@Bisikleteam Youtube Tam emin değilim fakat fren balatalarındaki pedlerin kurumuş veya aşınmış olabileceği geldi aklıma.

@gael Ben de onu kullandım. Temizlemesi güzeldi fakat içindeki hava bitti sıvı bitmeden. yani çöp oldu. Fren performansı sıcaklardan olabilir. Ben de de benzer bir durum var şu an. Eskiden fren kolunda mesela 10 mm sıkınca frenleme başlardı şimdi 30 mm sıkınca başlıyor frenleme. Daha fazla sıkmam gerekiyor freni ve elciğe dayanıcak gibi oluyo. 2 parmakla sıkma şekli olmuyor, 4 parmakla sıkıyorum yani.
Sıcak havada yağ genleşmiş olabilir, yağ takviyesi yaparak deneyeceğim.

@Yalniz
Sistem hava yapmış büyük ihtimal. Yağ takviyesi değil de hava alma işlemi yapılması gerekiyor.

Sayın üyeler size bir sorum olacak. Özellikle bilgili üyelerden cevap bekliyorum. Cumartesi Türkiye'ye gidiyorum ve yaklaşık bir ay ikitekerimden uzak olacağım. Hidrolik fren mevcut ve tekerlerin zarar görmemesi için ters koymayı düşünüyorum. Sizce bir mahsuru olur mu?

Cemal Ç.

@a.f.k.Teşekkür ederim. Ancak o zaman da havanın genleşip tekerin durup dururken patlamasından çekiniyorum. Gerçi gölgede ve kuru bir yerde duracak. Ama içim rahat etmiyor. Yeni hidrolik frene geçtim ve öncesinde ikitekerlerimi hep ters çevirip öyle bıraktım. Tabi uzun süre kullanmıyacaksam.

Cemal Ç.

@CmlCLK bana ters çevirince hava yapar olayı çok saçma geliyor. Bilgili birisi de bana öyle dedi zaten. Ters çevirince hava yapıyorsa normal dururken de yapar, yapıyor da zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@CmlCLK
Lastikler deforme olmasın diye ahşap zemine konması önerilir. Bisikleti ters koymamanın esprisi de şudur, hava molekülleri yükselir. Havanın kalipere toplanarak fren gücünü azaltmasından korkulur. Sisteminizde hava yoksa korkmayın. Varsa da korkmayın birkaç kez freni pompalamak yada eğer içinize sinmez ise kaliperden fren koluna doğru tornavidanın arka kısmıyla kaliper hortum ve fren kolu da dahil olmak üzere tıkırdatırsanız sorun çözülür.

• Beğen
@Yusuf !!WOW!!Ben bu cevabı gördüm ya. Ben bu ikitekeri ters koyarım arkadaş [emoji16]

Cemal Ç.

Merhaba,

Hidrolik fren sistemlerine yönergelere uyarak doğru şekilde dolum yapıldığı taktirde kesinlikle hava yapma gibi bir sorun söz konusu değildir. Dolum yapan arkadaşlar 1 hava kabarcığı bile bıraksa o sistem hava yapacaktır.
Hidrolik fren sisteminizin fabrika dolumu olduğun var sayarak söyleye bilirim ki! Ters çevirmende bir sakınca görmüyorum ben.

İyi Tatiller diliyorum.

@CmlCLK

• Beğen
Sayın @Yusuf !!WOW!! sizden çok özür dileyerek ikitekerimi ters koymaktan vazgeçtim. Çünkü evimin bahçesinde ki yüklüğün zemini ahşap döşeli. Yani bu fikir değişikliğinde kurduğunuz cümlenin etkisi oldu. Tekerlerin havasını biraz indirdim ve normal bir şekilde bıraktım. Artık gerisi Allah'a emanet :) Cevaplar için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Merhabalar mosso black edition 2016 bisikletim var bisikletim 1 kaç gün önce düşüp sürüklendi ve hidrolik fren kolu geriye gitti decathlona gittiğimizde değişim dediler bende araştırdım 2016 olduğu için artık yoktu sadece set halinde vardı 2017 nin fren kolunu taksam uyumlu olurmu yada her hidrolik fren kolu uyumlumudur

Öncelikle merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bir sıkıntımı dile getirmek istedim
Başlıkta belirttiğim gibi arka hidrolik frenin halatından bisiklet hareket ettiği sürece gelen bir tıkırtı sesi var içinde sıvı varsa bu ses nasıl çıkıyor hala mantığım almıyor ama frene hızlı hızlı basıp çektiğimde birkaç saniyeliğine kesiliyor ses sonra yine devam ediyor özellikle sessiz ortamlarda çok can sıkıcı oluyor bu normal bisikletçilere götürdüm anlamadılar servisse bakım yaparım geçerse geçer garanti veremem dedi ancak bisikletin bakımlarını kendim zaten yaptığımdan bi ses için o kadar parayı vermeyede gönlüm el vermedi bu problemi yaşamış ya da bilgili olan arkadaşlardan yardımlarını dilerim bu arada bisiklet kron xc1000 daha 6 aylık
Edit:Konuyu fren kısmına açmaya çalışmıştım nasıl olduysa bisiklet seçimine düşmüş ya da benim acemiliğim affola mod arkadaşlar düzeltirse sevinirim

Merhaba arkadaşlar. Bisikletimi bakım için bisikletçiye götürdüğümde bana arka fren pistonlarımın öldüğünü söyledi. Piston ölmesi nedir ? Nasıl olur ? Çözümü varmıdır ?

Merhaba, Carraro 227 kullanıcısıyım fakat ön tekeri her söküp takışımda, disk balataya sürtüyor, sizce bu normal bir durum mu, her seferinde ayar yapmam kafamı karıştırıyor, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ozelemre1963
Hidrolik v frenler nasıl arkadaşlar?
Sürtme sorunu da olmaz, baskı alanı da daha fazla olacağı için daha iyi tutuş sağlayabilir.
Ayrıca göbeklerde de yük bindirmez.

Acaba bilinen sorunları neler?
Teknolojinin o kadar ilerlemesine rağmen hidrolik frenlerin hala sorunlu bir sistem olduğuna inanamıyorum. 2017 yılında keşke hidrolik frenler göbeğe alınıp vitesler de hidrolik sisteme geçse mükemmel olur. Sonuçta yıl olmuş 2017.

Geri