Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

@master06 Detaylı cevap için teşekkür ederim . Deneyip sonucu paylaşırım.:tskler:

Scudo
@GLN Umarım başarıya ulaşırsınız :)
iyi pedallamalar

@GLN Yanlış hatırlamıyorsam videonun ikinci yarısında anlatmış olmam lazım izleyin:

Videonun kapağındaki zincir temizleme yazısına aldanma onu yanlış atmışım bir ara düzelteceğim :) şimdi farkettim :)

@master06 @Anonim Bugün uğraştım frenle ama çözemedim. Sorun kaliperi sıkarkan janta yaklaşma Halil Bey sizin dediğiniz gibi. Pul alma imkanım olmadı ama şimdi frende kendiliğinden bir pul var siz ikinciyi koymaktanmı bahsettiniz ?

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@GLN Yani olması lazım aslında @master06 nın dediği doğru pul kaymayı minimuma indirir o zaman pulları tırtıklı pullarla değiştirmek lazım demek ki hala kayıyor sıkarken ondan sonra tık tıklama yapmak lazım

Bu fren setini daha yeni aldım. (2. El) taktığımda bu durum meydana geliyo. Eğer yerine tam otursa bile diskleri hafif sıkıyo. Ne yapılabilir.image.jpeg

@Selocukrtl
hiç üşenmedim senin için fotoğraf çektim.
kırmızı yuvarlak aldığım yere dikkat.

hafif sıkma olayı için de şöyle yap.
balataları çıkart plastik levye ile yada benzeri bişe ile pistonları geri ittir

somun.jpg

• Beğen
Tepkiler: Selocukrtl
@Selocukrtl ittirmesini bilmiyon sen. ben bile bazen ittiremiyom. yani plastik levye ile bazen olmuyo aslında. en son demir parça ile ittirmiştim

• Beğen
Tepkiler: Selocukrtl
@chnkrmz torna vidayla ittirebildiğim kadar ittirdim hocam en fazlası bu sizdede aynı fren seti var sanırım kullandığınız rotor nedir

hiç bakmadım modeline. avid yazıyo ama sram değil

@chnkrmz ne yapıcağımı bilmiyorum. Aldığıma pişman oldum. Satsammı hocam ne dersiniz.
Satma taraftarı değilim çünkü çok beğendim ve çok kaliteliler ancak işimede yaramadı.

Avid elixir 5 fren setimi daha yeni aldım. Shimano nun normal bir rotoru var bisikletimde. Uyum sağlar mı.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Selocukrtl Disk değil fren adaptörünün uyum sağlaması lazım. Shimano adaptör , Avid'e uymayabiliyor.

• Beğen
@Halilibrahim peki hocam adaptörün balatalarını diske uyumlu alsam nasıl olur. İlla avid elixir 5 uyumlu balatamı alıcaz. Ben zaten balatalarını pek beğenemedim. Orgonik balataya benzemiyor.

@Selocukrtl
Kardeş sen çok yanlış gelmişsin. :)

Adaptör bu :

Senin adaptör dediğin şey ise muhtemelen kaliper o da bu :

Pul denilen şey ise buradakiler :

• Beğen
Geri