Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

İyi gunler. Hd fren bisikletimi surerken on tekerden ruzgar sesi(vuuu vuuu gibi😁 gibi) ses cikiyor. Ses bariz belli. Birkaç bisikletciye goturdum ama bir sonuc alamadim. Bu ses normal diyen tamirci bile oldu. Sizin basiniza geldi mi bu tarz bisey. Ses cikmasi normal mi yoksa ?
Frenlerinizde sorun varsa düzeltmeniz iki vidaya bakar. Tabi sorun frendeyse. Asfalt üzerinde dağ bisikleti tekerleri biraz ses yapar.
Tekeriniz inik olabilir. Bir bakın.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Frenlerinizde sorun varsa düzeltmeniz iki vidaya bakar. Tabi sorun frendeyse. Asfalt üzerinde dağ bisikleti tekerleri biraz ses yapar.
Tekeriniz inik olabilir. Bir bakın.
Evet asfalt uzerinde yapiyor sesi. Toprak yolda toprak yolun sesine cok tekerin sesini duymuyorum ama asfalt veya beton yolda ses oluyor. Tekerler saglam surekli kontrol ederim😁 dediginiz gibi asfalttan kaynaklanabilir. Mtb bisikletim bu arada😁😁 tesekkurler bilgi icin

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hidrolik disk frenim var. Sanırım yamuk. Kısa araliklarla sürtme sesi geliyor. Garanti kapsamına giriyor değil mi? Yaptirmazsam ne gibi sorunlar çıkar? Bisikletçiye götürdüğümde bana seni yavaslatmadigi sürece müdahaleye gerek yok dedi

İyi gunler. Hd fren bisikletimi surerken on tekerden ruzgar sesi(vuuu vuuu gibi😁 gibi) ses cikiyor. Ses bariz belli. Birkaç bisikletciye goturdum ama bir sonuc alamadim. Bu ses normal diyen tamirci bile oldu. Sizin basiniza geldi mi bu tarz bisey. Ses cikmasi normal mi yoksa ?

Merhabalar,

Lastik sesinin, rüzgarın sesi gibi geldiğini duydum. Yani bildiğiniz lastik sesi.

bu sesin lastiktenmi yoksa jant/disk gibi yerden mi geldiğini anlamak için, ön tekeri hava tutacak birini yada birşeyi bulun. Sonra hızlıca ön tekeri çevirin. Hala aynı sesi alıyorsanız geldiği yeri bulmaya çalışın. Almıyorsanız zaten sesin lastikerden geldiğini anlarsınız.

@Selcukkuscu52 Video vs olursa iyi olur. Rüzgar sesini anlayamadım ama düşündüğüm şey ise balatanın uzaklığı veya yakınlığı ile alakalı olup diskte yamuksa o ses hızlanınca artar.

Merhabalar, uzun süreden beri kullandığım Shimano Slx Br M665, son 3 gündür ses çıkartıyordu. Bakımını yapıp tekrar montajını yaptıktan sonra sorun devam etti. Sorunun kaliperden sızan hidrolik sıvısından olduğunu gördüm ve galiba yapabilecek bir şey yok değiştirmekten başka. Avid Elixir 5 ile Avid Elixir Cr X9 arasında kaldım. Başka bir tavsiyesi olan var mı? Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim. @suat akman

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Merhabalar, uzun süreden beri kullandığım Shimano Slx Br M665, son 3 gündür ses çıkartıyordu. Bakımını yapıp tekrar montajını yaptıktan sonra sorun devam etti. Sorunun kaliperden sızan hidrolik sıvısından olduğunu gördüm ve galiba yapabilecek bir şey yok değiştirmekten başka. Avid Elixir 5 ile Avid Elixir Cr X9 arasında kaldım. Başka bir tavsiyesi olan var mı? Yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim. @suat akman

Merhabalar

Bakımdan kastınız nedir acaba? Birde ses yaptığını belirtmişsiniz nasıl bir ses vıyaklama tarzımı yoksa hıyır hıyır diye bir sesmi ? sadece kaliperinizde sorunvarsa yedek parça ile sorunu çözmeye bakın bence. Kolunuz,hortumlarınız vs sağlamsa paranız boşa gitmesin. her iki kaliperinde aynı şeyi yapması garip bu arada.

Elixir CRX9 kullandıgınız fren ve Elixir5 söz konusu oldugunda üst seviye bir fren.
Kullanım alanınıza ve bütçenize göre ihtiyaciniza siz karar verin. Modellerin çıkış yılı, giriş-orta-üst seviye olmasına göre seçin. Sonuc olarak Shimano, Avid, Tektro gibi markalarin frenleri size normal koşullarda sorun cıkarmayacak ve yeterli olacaktır. Üst seviye malzeme istiyorsanız teknik bilgileri ve kullanıcı yorumlarını inceleyerrek sizin ihtiyaciniza uygun olup olmadigina karar verebilirsiniz.

@Mustafa Acar Bakımdan kastım, balataları söküp iyice temizledim ama vıyaklama dediğiniz ses devam etti. Hidrolik sıvısı kaçırıyordu kaliperler. Kullandığım frenlerin gücünden memnun değildim. Deore br-m615 siparişi verdim.
@suat akman Bahsettiğim Avid marka frenlerin yabancı sitelerde ürün yorumları pek iyi değildi. Deore br-m615'te karar kıldım.

Merhaba. Bisikletim yeni 1 aylık daha. Sportive 223 modeli. Hidrolik disk frenler mevcut. Ara sıra ön frene basınca çıt sesi geliyor fren tarafından. Sebebi nedir anlayamadım. Performansta herhangi bir sorun yoktur. Kuru peçete ile kaliperi sildim. Ses sanki ortadaki pimden geliyor ama emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Arkadaşlar benim yağ basım vidam yalama oldu :( hadi çıkardım diyelim bunu nasıl yenileyebilirim , cıvatacıda zor bulunacak gibi. Avid elixir 1

IMG_20201006_182127.jpg

Bu ses neden kaynaklıdır ön freni biraz sıkıp bisikleti hareket ettirmeye çalışınca tak diye ötüyor.
up

Son düzenleme:
Bende de freni sıkıp hareket ettirince gacirti sesi geliyor. Hareket halinde problem yok. Durmaya yakin cok fena ötüyor. Yag bulastigindan mi acaba?

@zinarturgut balataları ne kadardır kullaniyorsunuz? Belki balata ömrü bitmistir.

Merhaba. Bisikletim yeni 1 aylık daha. Sportive 223 modeli. Hidrolik disk frenler mevcut. Ara sıra ön frene basınca çıt sesi geliyor fren tarafından. Sebebi nedir anlayamadım. Performansta herhangi bir sorun yoktur. Kuru peçete ile kaliperi sildim. Ses sanki ortadaki pimden geliyor ama emin değilim.
Selam, aynı ses bende de var ancak bu bir problem değil diye biliyorum. Tahminimce balatalar ve onları tutan parça sürüş esnasında titreşimlerden etkilenerek birbirinden uzaklaşıyorlar ve frene bastığımızda aralarında ki boşluk kapandığı için ''tık'' diye bir ses geliyor çünkü asfaltta sürüş esnasında freni 10 dk kullanmadıktan sonra frene basınca gelmezken arazi sürüşlerinde freni kullandıktan 5 6 saniye sonra tekrar frene bastığımda dahi duyuyorum bu sesi. Yanlış biliyor olabilirim konuya hakim birisi yardımcı olursa sevinirim :).

• Beğen
Tepkiler: ForAnAngeL
bendeki ses sıfır balata,fren,rotor üçlüsünün sıfır olmasından mı kaynaklı acaba?

Ayrıca jantlar yeni örüldü, gevşek tellerden geliyor olabilir mi?

@mali.ozdemir

Duyduğum kadarıyla fren sıkınca oynama ve çarpma sesi geliyor. Balatalar yavaş yavaş çıkmıyor olabilir sanki orada onu tutan bir şeyler var aniden çıkıyor ve çarpıyor. Rotora ve göbeğe de bak oynama var mı.

@Uçmakdereli rotor centerlock olduğu için oynama yapacağını sanmıyorum. Göbeğin neresine bakmalıyım?

@mali.ozdemir
Büyük ihtimal pistondan dolayı geliyor ses , düşük ihtimal piston sıkılınca tekerlek veya rotor gevşeklikten yamuk eksenden hizalanıyor olabilir. Tekerleği çıkarıp pistonun rahat çıkmasına engel bir şey var mı diye bakın ama freni sıkmayın . Piston çıkarsa geri gelmeyebilir tekrar yağ basım gerekebilir.
.

Geri