Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hız yaparken korkuyor musunuz?

@soneryen
tabii ki... ayrıca motosiklet üzerine yatan psikopatlarla bisikletçileri de aynı kefeye koymamak lazım.

Scudo
eğer ulaştığım hıza, pedallayarak ulaştıysam asla korkmam. ancak rampa inişinde korkarım, evet, çünkü her şey benim kontrolümde olmuyor o zaman. yer çekimi denen arkadaş ile şaka olmaz. fena çekiyor çünkü.

@cumali55 dostum peloton u diyorsun, sırayla öne geçme rüzgarı yarma vs vs evet taktik teknik vs de 80 i 90 ı hangi baba yiğit yapıyor düz yolda? trafikte? ben onu diyorum sadece

@Kuzey Ege çok güzel cevaplardan bir tanesi teşekkürler hocam

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kuzey Ege
çok haklısınız

Korkma degil ama riske girmek istemiyorum.
Hele ki yuklu bisiklet ile uzun inislerde hizda sinir olmuyor, sanki kamyonun vitesi bosa almis gibi iniyor bisiklet. Ama kesin kuralim, hizin farkinde oldugum surece 50 nin uzerine cikmiyorum. Hizli gitmeyi sevsem de riske girmiyorum artik.

Tabi korkarım genelde ortalama hızım 20km/s 35 üstü benim için tehlike zaten yol bisikleti freni bassanda 10 metre kayiyor.

• Beğen
Tepkiler: sepultra77
Geçen ay Side yolunda bir anlık coşkunun verdiği sonuç.

Bundan bir kaç hafta önce de Kemer'den dönerken tünelde rüzgar kuvvetinin etkisiz oluşuyla beraber 77.8km hızı görmüştüm.

20150814_190310.jpg

Beylikduzu beykente dogru inerken Oztiryakiler mutfak ekipmanlari fabrikasi onunde 70 net goruluyor fazla zorlamadan.. biraz da yuklensen 80 garanti :)

Mtb düz yolda 14kmh :D.Yokuş aşağı 40kmh.Yokuşta biraz tırsmadım değil çünkü yol çakıllı yoldu en aşağısında da biraz daha büyük taşlar vardı.Düz yolda nasıl bu kadar hız yapıyorsunuz yav.Bisiklet farkı mı acaba :D 13kg golden wheel kullanıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
@hakankcksrklk
Mrb.. bu kullandiginiz Endomondo sanirim.. ben de onu kullaniyorum.. hata yapiyor.. hem suratte hem de yakilan kalori vs.. yaklasik hesaplama yapmaya calisiyor.. 2000 kcal yaktiniz dedigi yerde hrm takip eden sigma rox 6.0 1350 kcal hesapladi.. o derece hatali yani.. ayni zamanda hiz olarak max. Hizimin 55 km. Oldugunu soyledigi yerde sigma 47 km. Gosteriyor.. uzun lafin kisasi gps sinyalinden takipte hatalar olusuyor genelde.. pol pedallar..

Denizli Babadağ'ı bilen varsa oradan inişte Runtastic'e göre 65.4 km/h hız yapmışım. 50 kiloyum fazla hızlanamıyom zayıflıktan ötürü :D

Bende 24 jant çift amortisörlü 7 yıllık çelik çocuk bisikletimle 500 metrelik çok dik bir yokuştan resmen uçak gibi uçtum belki 120-130 km hız falan yapmışımdır.

2.10 lastikli mtb ile arkama rüzgarı alarak 67 gördüm dahası gelmedi :D

@Serhan Çömlekçiler
Hocam inanan inansın inanmayan zaten inanmamıştır.risk almak senin elinde.İnşallah bu son hız denemen olmaz :eek: itiraf et ikon güzel uydu :D

60 dan yukarı hiç çıkmadım daha doğrusu çıkamadım, korkumun nedeni kendim değil yollar, yolu ezberlemiş olmanız lazım nerede çukur var diye yoksa hem kendinize hem bisikletinize zarar verirsiniz. göztepe benzinciden caddebostana doğru giderken hızımı çok iyi almış gidiyordum (yaklaşık 40 km), rampa aşağı bi başladım 60 i falan gördüm derken bide ne göreyim artık doğalgaz mıdır su çalışmasımıdır bilmem daha 2 gün önce orda olmayan boydan boya bi çukur frene it gibi asılmama rağmen hem jantıma zarar verdim hem düştüm arka çatalda boyada sorun oldu hemde taktığım alimunyum çok sevdiğim termosum havalarda uçup çizik çizik oldu (manevi değeri vardı bende), yakama taktığım gözlükten bahsetmiyorum bile sadece sapı kaldı geriye. Bu olay gece 2 sularında bomboşken oldu, allahdan araçların yoğun olduğu bi saatte yaşamadım daha kötü olabilirdi ayrıca feneri tamamen yere vurdurmuştum biraz önce görüp frene azda olsa basabildim.

70 i geçmiştim sanırım YOKUŞ AŞAĞI bir yerde. korktuğum şey ise yoldaki pürüzlerin dengeyi bozabilecek olması.(yol bisikleti)

Strava kaydı aşağıdaki gibidir. 70 / 80 Km hız için oldukça iyi bir performans olması gerekli diye düşünüyorum..

(link)

Yol bildiğim yolsa, görüş ve rüzgar uygunsa, teker basınçlarım da normalse, gidebildiğim kadar gidiyorum. Bu koşullarda pek korku oluşmuyor. Bisikletimde bende ağırız:) Lastiklerim de 1.50. Kayacak diye de endişelenmiyorum. Ama dişime göre bir kamyon yakaladıysam; kamyonu kaçırmamak için vitesin ve kadansın dibine vuruyorsam; şimdi bir çukur çıktı-çıkacak diye baya tırsıyorum açıkçası. Düzde rüzgar sıkıntı yapmıyorsa 30'la gidiyorum. Arabalarla ışıklarda yençeleşirsem 40' a kadar çıkıyor. Yokuş aşağı inişlerimde bu güne kadar en fazla 64 gördüm.

Geri