Scudo Sports

İç lastik seçimi

@Mösyö Salyangoz Cavalier'imde Mitas stok lastik takımı vardı, lastik ortadan jiletle kesilmiş gibi derin bir şekilde yarıldı. (Mitas lastiklerimi şiddetle değiştirmek istemedim ilk başta)

Bunun üzerine hem uygun fiyatlı hem kaliteli iç ve dış lastik arayışına girdim.

Yoğun araştırmalarım sonucunda Vittoria Zaffiro Pro dış lastik ile CST 700x25 25/32 60mm iç lastik aldım. Değişimden önce bi fark olmaz diyordum ama olumlu anlamda cok fark oldu çok memnun kaldım.

Umarım Mitas iç-dış lastikte yaşadığım sorunlarla daha karşılaşmam çünkü gına gelmişti, patlak bul, onar, yama yap... ellerim nasır tutmuştu be!

Scudo
Maxxis Flyweight Road. Fiyat olarak biraz tuzlu ancak 52 gram ağırlığıyla yol bisikletinizi biraz hafifletebilirsiniz.

(link)

MTB olanı da varmış 95 gramlık;

(link)

Gravel geçtim ve ilk defa lastiğim patladı.

Sorumu sormak istiyorum

700x38c dış lastiğe hangi iç lastiği almalıyım (kaliteli birşey olsun lütfen)

İnce ve kalın sibop farkı nedir, hangisi kullanışlıdır, artı eksi yönleri nelerdir. Hangi sibopu almalıyım

Saygılar

@Equilibrium Üç faktör var;

1- Sibop tipi: Seçme şansınız yok. Jantınız hangi siboba uyumluysa ondan alacaksınız. Sizinki muhtemelen Presta (ince) siboptur.
2- Lastik genişliği: Dış lastiğiniz, iç lastiğin desteklediği aralıkta olmalı. Mesela 700x38c için 700x35/43c gibi bir iç lastik uygundur. Ya da 28/42c. Yeter ki aralık tutsun.
3- Sibop uzunluğu: Sibop, jantınızın profilinden daha uzun olmalı. Pompayı siboba rahatça takabilmelisiniz.

Bu üç değer iç lastik bilgilerinde mutlaka yazar. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak, bilindik marka iç lastikler arasından alabileceğiniz en ucuz iç lastiği alın derim.

@Aybek Cihan

Aşağıdaki resimlere dayanarak şunları söyleyebilir miyiz ?

1. İç lastik dış lastiğe göre uyumlu değil (çok küçük)
2. İnce sibop ( 40 - 50 mm arası sibop uzunluğu)
3. Bu pompa bu sibopu şişirmez
:)IMG_20200808_161806.jpg

Dosyalar

• IMG_20200808_162004.jpg
    IMG_20200808_162004.jpg
    142,8 KB · Okunma: 31
  • IMG_20200808_161916.jpg
    IMG_20200808_161916.jpg
    143,4 KB · Okunma: 27
@Aybek Cihan

Aşağıdaki resimlere dayanarak şunları söyleyebilir miyiz ?

1. İç lastik dış lastiğe göre uyumlu değil (çok küçük)
2. İnce sibop ( 40 - 50 mm arası sibop uzunluğu)
3. Bu pompa bu sibopu şişirmez
:)236671 dosyayı görüntüle

Ben maydanoz olayım , Aybek Cihan tamamlar ;)

1- Evet küçük ve patlaması daha kolay aşırı inceldiğinden.
2- Onu ölçerek halledersiniz.
3- Şişirir bence , dış lastik üzerinde min - max kaç psi yazıyor ? ( tabii göstergeli olması istabetli olur yoksa kaç psi bastınız bilemezsiniz) Bence bu btwin 100 'ü yolda kalmamak için kullanın , ayaklı bir pompa temin edin haftada 2 kez lastikleri kontrol etseniz yeterli.

@TatanQa_tr

Pompa şişirmez derken benimki ince sibop pompa kalın sibop olduğu için demiştim. Onuda hallettim :) ilk defa ince sibop kullanıyorum da acemilik işte

Genelde pompa uçları iki sibop çeşidine de uyumlu oluyor. Üç kısmındaki vidayı açıp contayı ters çevirmeniz gerekiyor sadece.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
@onurguler

Aynen de dediğin gibiymiş. Ucundaki yüzüğü çıkarınca içindeki siyah contayı çıkarıp ters çevirince delik daraldı :) lastiği şişirdim

Bundan kullanan kullanmayı düşünen varmı :)

@PianoMan İnsanlar neler üretiyor yahu? Yol bisikleti lastiği içinde var mıymış bu?

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
@Aybek Cihan Sağ olun hocam. Fiyat neymiş be böyle? Benim böyle ürünlere hep ilgim olmuştur parası neyse verip alırım gibi geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bundan kullanan kullanmayı düşünen varmı :)
Ben Schwalbe extra light iç lastik kullanıyorum tanesi 60gr. Bu 40gr. Ağırlık harici bir farkı yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
@Ekincan33 Videoyu ya izlemediniz ya da anlamadınız.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
(link)

Schwalbe Aerothan, butyl iç lastiklerden hızlı ama latex kadar hızlı değil.

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve makaram
Gravel geçtim ve ilk defa lastiğim patladı.

Sorumu sormak istiyorum

700x38c dış lastiğe hangi iç lastiği almalıyım (kaliteli birşey olsun lütfen)

İnce ve kalın sibop farkı nedir, hangisi kullanışlıdır, artı eksi yönleri nelerdir. Hangi sibopu almalıyım

Saygılar

Selamlar. İç lastik aldınız mı yoksa yamayla mı hallettiniz? Ben de yanımda taşımak için ne olur ne olmaz diye iç lastik almak istiyorum ama bugün Decathlon'da baktım, uygun aralıkta bir lastik göremedim.

(link)

Şöyle bir şeyler buldum. Kullanan var mı, gerçekten patlama için avantajı var mı?

(link)

Schwalbe Aerothan, butyl iç lastiklerden hızlı ama latex kadar hızlı değil.

Ben de latex ic lastige gececegim. Simdiki dis lastiklerim bitince, 25mm’den 28mm’ye gecis yapacagim. Onlarla birlikte latex ic lastige de gecis yapayim diyorum. Bir tavsiyeniz var mi acaba?

@Veto8 clincher ile latex iç lastik çok az kullandım (fakat tubulada hep iç lastiği latex olanları tercih ediyorum) o yüzden verebileceğim fazla öneri yok. Genelde Vredestein ve Vittoria tavsiye ediliyor. Lastiği takarken dikkatli olun, dış lastik ile jant arasına takıp zarar görme riski daha fazla. Bir de her sürüşten önce lastikleri şişirmeyi unutmayın.

Geri