Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

IGPSPORT IGS50E GPS'li Bluetooth'lu Bisiklet Bilgisayarı

@Mur@t_Ok

şöyle düşünün, igs10 kullanıyordunuz igs50ye geçtiniz yetmedi şimdide 618. hepsini kullanmanızın kendinize göre bir sebebi var. ben size sormayım siz kendinize sorun ne gerek vardıda igs10dan 50ye geçtiniz? yıllardır bisiklet mevzusunda yaşadığım şu insanlar önceleri gereksiz gördüğü herşey daha sonra profesyonelleştikçe gerekli hale geldiğidir. çinden forma alırsınız ''aman yeter 300tl vermeye ne gerek var'' dersiniz daha sonra 300tllik 1 formanın 15tane çine bedel oldugunu anlarsınız vb. birsürü şey anlatırım burdan. şimdi siz igs618 varken niye garmin alıyım derseniz hataya düşersiniz, adam 50kmde 10ortalama ile bisiklet sürüyordur garmin bu adama göre ego tatminidir, diğeri spor ve antrenman amaçlı kullanıyordur kendini geliştirmek için kullanıyordur ona göre gerekliliktir... şimdi garmin özelliklerini burdan sayamam tabiki ama size sadece bir örnek verebilirim, bir sporcu için sporda en önemli şey kendini sürekli geliştirmektir, buda kendini takip etmekle başlar, canlı veya çevrimdışı segment takibi ve komlarda dereceleri takip etmek kendiyle yarışmak bir nevi. bunun yanında rota planlama ve navigasyon canlı arkadaş/grup izleme, stabil çalışma vs.vs. bunlarında dışında kolay erişilebilir yedek parça ve teknik servis. 15binlik arabada var, 150binlik arabada kullanıcılarına sorsan ikiside gerekli der o yuzden kullanmadığın birşey için gereksiz yorumunu yapma.

@Mhmm@

bisikletin kalitesine göre aksesuar kalitesi diyorsun :)

Scudo
@Mhmm@

Dostum bak sana güzel birşey yazmıştım gönderdiğin videoya: "Bunları izleyip kişi kendine göre ihtiyacına yönelik bir karar vermeli."
Tabiki herkes ihtiyacı ve bütçesi doğrultusunda hareket edecek. IGS10 bile minimum düzeyde her ihtiyacı görür. Lakin kıyaslama yapmak da doğru değil diyorum. :)

Bence siz garmin daha iyi daha kaliteli bunlarda cihaz mı diyorsunuz ama kibarlığınızdan eliniz gitmiyor yazmaya. Klasik ayfoncu sendromu :)

@Mhmm@

Dostum igs10 kullandım ben. Hiç de dediğin gibi düşünmüyorum. Neden bu ön yargın? Iphonecu da değilim android sistemli kırık ekranı selobantla yapıştırılmış 1000lirayı geçemeyen fiyatlı bir samsung telefonum var. Lütfen niyetçilik yapmayın.

• Beğen
Tepkiler: Kleinstadtsich
@uslsy
Niyetcilik mi yapmışım direk söylemişsiniz zaten

@Mhmm@

Niyetçilik burada.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
igs10-50-618 vs arasındaki temel fark nedir kısaca özetleyebilirmisiniz?

@uslsy IMG_20181215_174822.jpg
Hekim değilim ama söylemek istediğim ayfoncunun androide bakış açısı ne ise garmincinin de diğerlerine bakışı odur.

Neyse uzatmayalım, tartışmaya değecek bi konu da değil zaten. Selametle

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@pantera hocam igs10 da tek ekran var bildiğim kadarıyla. Kadans hız ve hrm baglayabiliyorsunuz. Tek ekranda bu verileri görebiliyorsunuz. İgs50 de 3 ekran var. Max ve ortalama veriler için de ayrı ekranlar mevcut yani. Bir de şarjı daha uzun gidiyor. İgs618de özelleştirilebilir 5 farklı ekran ve yükseklik takibi için ayrı bir ekran var. Aynı zamanda power metre desteği de var. İki bisiklet için ayrı kayıt tutulabiliyor. Hafızası daha yüksek ve 3 farklı sürüş modu için ayar seçeneği var. Aynı zamanda GPS harita desteği var. Ben üçünü de aldım ve igs10 ve igs618i inceledim. İgs50 pazartesi gelecek ona da bakma imkanım olacak. Ucu de bir bisikletcinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek cihazlar. Sonuçta önemli olan kalp ritmi ve kadans takibi. Ucu de bu özelliğe sahip sensörleri aldığınız taktirde.
Garmin temel olarak strava destekli oldugu için Live segments özelliğine sahip. Sırf bu yüzden edge130 da almıştım ama satici göndermedi. Bende Uslys ye katılıyorum ihtiyaçlar kişiden kişiye değişiyor. Live segment olayı kendini geliştirmeye çalisan ve segment takibi yapan biri için çok kullanışlı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: pantera
@Carraro71

IGS10da da 3 ekran var. Ekranlar özelleşmiyor. Powermetre yok. GPS yok.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@danceros
Kısaca şöyle ozetleyeyim İGS10 dan igs50 ye geçme sebebimi

En büyük sebebi
İGS10=İGS50e=aynı fiyata aldım
Diğer etken şarj süresi 40 saat olması
Turlarım genelde uzun tür olur 100 km ve üzeri min. Geçen sene aynı gün 287 km yaptım İGS10 şarjı yetmedi powerbank kullandım
Heee egerki fiyat olarak eşit fiyat olmasaydı igs50 ye gecmezdim çünkü İGS10 yetiyordu

Neyse amacım konuyu saptırmak yada tartışma konusu çıkarmak değil.
Bütçe=İhtiyaç
Özeti budur.

Sadece yetmiyor dediniz yetmeyen nedir İGS de. Gerçekten merak ediyorum.
Bisikletin kalitesine göre aksesuar kalitesi demiyorum .Bu insanları küçümsemek olur. Bunu neye dayanarak yazdiniz anlam da veremedim.

Forma kiyaslamaniz da yanlış. Biz elektronik bir aletten bahsediyoruz. Forma için Ali expresten alana kadar üzerine biraz katıp Türkiye'de ki firmalardan gayet makul fiyata alinabilir

@uslsy
İGS10 da da GPS var

@Mur@t_Ok

Yetmiyordan kastımı üçüncü kez yazışım olacak, yine yazayım. segment takibi, kendini geliştirmek, bu özellik wahoo garmin sigma gibi üst seviye cihazlarda var igslerde yok diyorum siz halen aynı soruyu tekrar tekrar soruyorsunuz. Tartışma çıkarmak istemiyorum diyorsunuzda ben şunu anlamıyorum size göre gereksiz olan herşey herkese görede gereksizmi olmalı? Bu konuda belirleyici bilirkişi vasfınız varda bizmi bilmiyoruz? Bir şeyi kafaya yazmışsınız “gereksiz” diyorumki araştırın kullananlara sorun onuda yapmıyorsunuz o kafadaki düşünceyi değiştirmiyorsunuz. Forma kıyaslamam gayet net ve hedefe 12 dendi ama siz onuda anlamamışsınız detaya girmice ikimiz içinde zaman kaybı olacak yine siz kendinize göre çevireceksiniz size igsnizle mutluluklar bırakın herkes nasıl mutlu olıyorsa öyle takılsın insanların belli meblağlar ödeyerek aldığı şeyleri gereksiz diyerek yargılamayı bırakın herkesin bütçesi ihtiyaçları kendine göre farklı. 5bin tlyede karbon105 setli bisiklet var 30bin tl yede karbon 105 setli bisiklet var herkes istediğini alır.

@Mur@t_Ok

@Mhmm@

@danceros Ben orda ekonomik gücü vurgulamak istemiştim, Belki ben söylemek istediğimi tam yansıtamadım, belki de insanlar farklı olduğu için farklı yorumlanıyor.

Anladım ki bisiklet forumda, ne söylemek istiyorsam direk söylemeliyim, kinayeye imaya gerek yokmuş.

Tabiki herkes istediğini alır kullanır.
@Mur@t_Ok
Bir de bu yazıya takılmışsınız ki bu yazı da ekonomik gerçeklikle alakalı arkadaşımız kendi açısından yazmış ben de aynı şekilde düşünüyorum bizim açımızdan cihazlarımız yeterli, siz yeterli görmemişsiniz değiştirmişsiniz, iyi günlerde kullanın.

İGS50E Modeliyle bisiklet bilgisayarına geçiş yaptım.
Daha önce Amazfit Pace ile değerleri alıyordum ve açıkçası çok da memnun değildim.
1-2 deneme sürüşü yaptım. Genel olarak cihaz hoşuma gitti.
@danceros arkadaşımızın belirttiği gibi giriş seviyesinde bir cihaz.
Yüksek beklentileri olanlar için Garmin veya muadilleri kaçınılmaz bir son gibi duruyor.

Strava Live Segments Destekleyen Cihazlar

(link)
  • Edge 130
  • Edge 510
  • Edge 520
  • Edge 520 Plus
  • Edge 810
  • Edge 820
  • Edge 1000
  • Fenix 5
  • Forerunner 735XT
  • Forerunner 935
(link)
  • Micro C GPS
  • Micro GPS
  • Macro GPS
  • Mini GPS
  • Micro C GPS Watch
  • Micro GPS Watch
  • Super GPS
(link)
  • Cyclo 310
  • Cyclo 315 HC
  • Cyclo 315
  • Cyclo 500
  • Cyclo 505
  • Cyclo 505 HC
(link)
  • Polar M460
  • Polar V800
(link)
  • Sigma Rox 7.0
  • Sigma Rox 11.0
(link)
  • Bolt
  • ELEMNT

Neyse konu gereksiz uzuyor. Ben İGS serileri ile mutluyum. İsteyen İGS isteyen Garmin isteyen Polar kullansın.

@Cenk Akbulut

Cenk Bey. Ben de IGS50E modelini yeni aldım ve bir haftadır kullanıyorum.
Cep telefonuma kurduğum program bluetooth üzerinden cihaza bağlanıyor rotayı senkronize edip cep telefonuna alıyorum. Bu senkronizasyondan sonra cihazdan cep telefonuna aldığım rotayı stravaya nasıl göndereceğimi bulamadım.
Bu işlemin yolunu gösterebilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Muhammet Ertop
Cep telefonuna yüklediğiniz uygulamaya strava hesap bilgilerini girdiyseniz, aktiviteyi kaydettikten sonra sürüş bilgilerinizi stravadan görebilmeniz lazım.

@salih67
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde başardım. Hep kabloyla bağlanıp manuel yükleme yapıyordum.
Bir durum daha var.
Cihaza Bluetooth sayfasındaki CLEAR DATA ne işe yarıyor? Cihazın hafızasındaki kayıtlı rotaları mı siliyor? Stravadaki kayıtlara zarar vermez değil mi?
Tahmin ettiğim gibi cihaz hafızasındaki kayıtları siliyorsa ara sıra böyle bir yenidir gerek var mı?

185763

Geri