Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

@Kadir KARADEMİR pil değişimini kendinizmi yaptınız,Bu arada ben 618 orjinal batarya ebatlarını bilmiyorum ama almayı düşündüğüm iki pil için ölçüler 1170mah değerinde olanı derinlik 0,6 cm Boy 5,2, en 3,4 alternatifi ise 1800mah değerinde olan ise en 1cm, boy 5,3cm, en 3,5cm... içini açıp bir ara emin olduktan sonra artık değişim yaparım, umarım ebatlarda yüksek değere sahip olan batarya yerine sıkıntısız oturur ve daha yüksek şarj süresi veri...

Scudo
@bilalfidanboy Pil değişimini kendim yaptım. Cihaza göre uygun pil vardı ama 250 mah değerinde olduğundan tercih etmedim. Ebat olarak biraz daha büyük ve kalın1800 mah değerli olan pili aldım. Açıkçası cihazdan ümidimi kesmiştim. Cihazı ilk açtığımda eski pili şiştiği için vida bağlantı yerlerini de kırmıştı. Hatta son dönemlerde ekranda siyah noktalar çıkmaya başlamıştı. Eski pil şiştiğinde ön ve arka kapağa öyle bir baskı uygulamış ki cihazın içerisindeki kenarların şekli üzerine çıkmıştı. Yeni pilin performansını çok beğendim. Hiç şarj etmedim ve toplamda 10 + saatlik bir sürüş yaptım. Pilin göstergeleri halen tam dolu şekilde gözüküyor. Şimdi ben bir muhasebe öğretmeni olarak anca bu kadar tamirini yapabildim. Belki daha yetenekli ellerde sıfır kozmetik sorunlu olarak daha güzel yapılabilir. Silikon rengini siyah olarak bulsaydım daha güzel gözükebilirdi belki. Benim işimi görüyor. Turlarımı kayıt altına alsın yeter. Gerisi boş benim için :)

@trainspotting35 evde her türlü cep telefonu vidalarını açmak için bulunan tornavidalardan mevcut,ama aksilik bu ya bir tek bizim cihaz vidasını açmaya yarayanından yok,neyse bir ara bizim pilin ebatlarını benim gibi merak edip operasyon yapacak arkadaştan öğreneceğiz yada yine mevcut sıkıntılar ortadan kalkınca kendim bi ara gidip yerinde deneyerek montajınıda bilen eli yatkın birine yaptırarak göreceğim... şimdilik maceraya gerek yok,hala 16 17 saat sıkıntısız her türlü götürüyor,

@Kadir KARADEMİR değerli bilgi için teşekkürler

Satmayı pek planlamıyorum zaten. Ki zira tamir etmeden satmayı da vicdanım el vermiyor. Genelde 3-4 yıllık satılan garminlerinde pilleri ölmüş durumda ama ölü cihaza 700-1000 TL arası fiyat çekiyorlar.

Zaten Garminin ölüsü bile para ediyor be :D Sony action kameramın anakartı arızalıydı ve tamiri mümkün değildi onu 300liraya sattim mesela :) Bazı ürünlerin ölüsü para ediyor..

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Kadir KARADEMİR Hocam Boyutlar tam oldumu. yani kapağı rahat bi şekilde kapatabildiniz mi.
Ben (link) bu ürünü aldım.
PX663538 3.7V 1000 mAh
rahat bir şekilde oturdu. yani şunu da düşündüm; bu batarya da iki gün sonra şişerse eğer bombe yapacak ve anakartı ve kapağı zorlayacak belki de biz farkedene kadar kapağı filan kıracak.
Ayrıca bunun şarjı hattında da bilgi vermek isterim. full şarj ile 14 saat kullandım. ve hala tek diş gösteriyordu dün uzun tur yapacağım için riske atmak istemedim o yüzden şarj ettim. bidaha ki şarjım ne zaman biteceğini test edip ciddi bir süreye çıkıyor ise size bilgi vereceğim.

• Beğen
@Kadir KARADEMİR Hocam Boyutlar tam oldumu. yani kapağı rahat bi şekilde kapatabildiniz mi.
Ben (link) bu ürünü aldım.
PX663538 3.7V 1000 mAh
rahat bir şekilde oturdu. yani şunu da düşündüm; bu batary.a da iki gün sonra şişerse eğer bombe yapacak ve anakartı ve kapağı zorlayacak belki de biz farkedene kadar kapağı filan kıracak.
Ayrıca bunun şarjı hattında da bilgi vermek isterim. full şarj ile 14 saat kullandım. ve hala tek diş gösteriyordu dün uzun tur yapacağım için riske atmak istemedim o yüzden şarj ettim. bidaha ki şarjım ne zaman biteceğini test edip ciddi bir süreye çıkıyor ise size bilgi vereceğim.
Hocam aynı markanın 1500 mah lık olanı var boyutlarını ölçerek ve de sorarak mı satın aldınız

• Beğen
Tepkiler: Bymacman
@haruncoskun evet sordum ama hiç net bi cevap alamadım. bende igs10 var içerisindeki max boyutları ölçtüm. zorla girip kapanmayacak boyutu araştırdım attığım linkteki ürünü buldum ve onu aldım. mesela kadir arkadaş 10mm kalınlık olanı almış ben ölçtüğümde 7mm max görünüyordu içinde kaplayacağı alan. tabi şunu da hesap etmek gerek yukarda yazdığım gibi iki gün sonra bunun da ömrü bitip şişecek o yüzden şişerken cihaza zarar vermesin diye çok kalın almamakta fayda var diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: haruncoskun
618 cihazın içindeki boşluğu ölçen oldu mu hiç arkadaşlar? Orijinal pilin özelliklerini biliyor muyuz?

@Bymacman Ben acemice davrandım ve anca taktığım büyük pili bulabildim. İleride şişerse silikon yerinden çıkar yada biraz esner diye düşünüyorum. Eğer ki sorun olmazsa pili ölünce yeni pil alıp öyle kullanmaya devam ederim. 1 yıl sonraki sorunları 1 yıl sonraki kadir çözsün ben şimdilik rahatım :)

Vay arkadaş buralarda neler olmuş. Pil değişimleri falan DIY projeleri boyut değiştirmiş. Süpersiniz
@trainspotting35 evde her türlü cep telefonu vidalarını açmak için bulunan tornavidalardan mevcut,ama aksilik bu ya bir tek bizim cihaz vidasını açmaya yarayanından yok,neyse bir ara bizim pilin ebatlarını benim gibi merak edip operasyon yapacak arkadaştan öğreneceğiz yada yine mevcut sıkıntılar ortadan kalkınca kendim bi ara gidip yerinde deneyerek montajınıda bilen eli yatkın birine yaptırarak göreceğim... şimdilik maceraya gerek yok,hala 16 17 saat sıkıntısız her türlü götürüyor,

@Kadir KARADEMİR değerli bilgi için teşekkürler

Taşınabilir batarya ile molalarda şarj ediyorum hiç şarj sorunu yaşamadım tabi sizin kadar uzun kullanmadım hiç. Ama planım o şekilde. Ağustos ayında 255 km Kayseri-Kırıkkale hayalimi gerçekleştirmeye çalışacağım.
Tabi geri dönüşü de olacak bi kaç gün sonra

Igs50e ile gelen s60 tutucu duruyor kenarda. Karbon gidon ve tutucu kullanacağım için açmadım hiç. İhtiyacı olan varsa nerdeyse maliyetine satıyorum. Mesajla iletişime geçebilir. igpsport-s60-out-on-bisiklet-montaj-bisiklet-bilgisayar-icin-spor-kosu-bisiklet-kilometre-igs2...jpg

• Beğen
@Mhmm@ rahat ol ben 20000 km aşkın 20 ci ayı doldurmak üzere hala 17 saati gösteriyor,üstelik bunun birde gecesi var (yani tüm gece boyu arka plan aydınlatma çalışır halde)
Ağustos ayında 255 km Kayseri-Kırıkkale hayalimi gerçekleştirmeye çalışacağım
Hayallerinden vazgeçme, geçen sene uzun bir turda 38 derece sıcakta hatırı sayılır sağlam ve uzun bir eğimi çıkarken zorlanıyordum, ardımdan yaklaşan bir araç içinden birşey fırlatma yada alay etmek yerine asla vazgeçme çıkacaksın diye sağlam bir bağırtı duydum inan o motive ile nasıl çıktım bende bilmiyorum,hala zorlandığım yerlerde hep aklıma o an gelir 😀

@Mhmm@ Kırıkkaleye geldiğinizde haberim olsun. Müsait olduğum bir zamana denk gelirse Keskin'de karşılama, Kelle-Paça ikramı, Hasandedeye kadar uğurlama sözüm olsun size.

Benim de Kırıkkale üzerinden bir tur yapasım geldi 😀

Geri