bunlara dazer de faydasız su sıkmakta en iyisi görmemezlik yada duymamazlıktan gelip tadı tuzu kaçırmamak..tabi taciz in seviyesineden bağlı.. ben aşırıya kaçanlarla karşılaşmadım hiç..
Bende bir keresinde eski bisikletimle tek başıma dağa çıkarken bir grup insanlık dışı varlıklar 8-10 kişi yolu kapattılar.Bende hadi bakalım emre diyip pedalara yüklenınce lastiklerde biraz patinaj çekti tabi bunlarda ne oluyoruz cinsinden kenara kaçtılar.En iyi yöntem onları görmemiş gibi davranmak onlarla ne kadar muhattab olursak o kadar çok onların seviyesine ineriz.
burda bunu birde ufacık çocuklar yapıyolar çok terbiyesizce çekemediklerinden galiba küfürler çakma bisiklet dandik vs.. kaç kere bıcak kesikleri yüzünden iç dış lastik değiştirmek zorunda kaldım bunları duyduum zaman önüme bakıyorm hiç tepki vemriyorm yada dönüp sadece gülümsüyorum zaman zaman alıştılar bisikletimin çakma olmadığınıda anladılar ama gene dışlanmışlık hatsafada
Bu güne kadar çok fazla tura çıkmadım ancak çıktığım turlarda laf atan olmadı, aksine teşvik edenlerle daha çok karşılaştım.Bir keresinde Düzce bölgesinde gezi yaparken yaşlıca bir amca arkadan korna çaldı, sonra yan tarafıma geçip el salladı.
Ya geçen bi çocuk versene bir tur atayım dedi yooo dedim
o da bana kaza yap da öl inşallah dedi
bende az ilerde viraj dönerken yanlışlıkla fren yaptım kaydım düştüm
öncelikle eğitim şart onlarda bana kalırsa cehaletten böyle yapıyorlar ama yapıcak bir şey yok nasıl karşılık verirsek verelim bu tip insanlar hep var olacaktır malesef
Bu aralar çok sık karşıma çıkmaya, musallat olmaya başladılar... Hepsi de aynı şeyi yapıyor ama, kafayı camdan çıkarıp, "laaaaaaan" diye böğürüyorlar... Bisikletlilere laf atma kursu mu açıldı ne? sanki birileri hepsine bu konuda ders öğretiyor
Ben de onlara aynı şeyi yapıyorum, "laaaaaaaan" diye bağırıyorum, epey zevkli oluyor ha!!! Böyle anlaşıyoruz artık napalım
Zaten kardeşim genelde bisikletlileri tek veya 2 3 kişi gördüler mi laf atmalar bağırmalar oluyor.Yoksa grup halinde 7-8 kişi olsak hi.bir şey diyemiyorlar.Bir dün aslında 5-6 kişi olunca o laf atan manifotlu doğan şahin tiplemeli cehalet hayvanlarını araçtan indirip güzelce bir coğrafyasını değiştirip ibreti alem olsun diye foto video çekip paylaşacaksın ondan sonra biraz göz dağı vermiş oluruz gibi mi geliyor.
Delikanlı olsalar araçtan iner sorunları ne ise sorarlar.Valla denk gelse grupça gezerken bir gün elleycem ama adam yerine koyarlar sonra onları diye şu aralar beklemedeyim.
bu tip olaylara karşı yapılacak en iyi şey benim gibi Ankara'da oturanlar için İstanbul yoluna çıkın araçların gürültüsünden hiç bir şey duyulmuyor zaten avazınız çıkana kadar bağırıp deşarj olun inanın bana bu tür olayların stresi kalmıyor ben ne zaman bu tür bir olayla karşılaşırsam bunu yapıyorum
2008 yılında konu başlığı için yaptığım yorum Olay büyük ölçüde beden diliyle de ilgili, ezik bir beden dili tacize davet çıkarır ve onları motive eder, kendinden emin bir sürüş ise tacizcileri defeder, "Believe in yourself, and the others will believe in you" siz kendinize inanın ve güvenin o zaman başkaları da size saygı duyar.
Bisiklet sporu çeşitli etkinliklerle belediyeler ve devlet tarafından daha çok desteklense böylesine tepkilerin olacağını düşünmüyorum.Gereken ilgi gösterilmiyor.
Son zamanlarda bende arabadan kafa çıkarıp bağırmalarla karşılaşır oldum. Bende karşımdaki kadar çirkinleşiyorum, bağırıyorsa bende bağırıyorum, küfür ediyorsa hareket çekiyorum ( çünkü bundan anlıyorlar anca ). Birde benim derdim sinyalsiz dönenlerle. Eğer benim önümde bir araba sinyal vermeden dönerse bence kaçsın. İşte ona etmediğim küfür yedirmediğim laf kalmaz, kalmıyorda sesimi duyurana kadar baya bir yakınlarını ziyaret ediyorum iyi ya da kötü sinyalsiz dönen vatandaşın
Şimdi yeni bir projem var biraz konuyla alakasız ama bu İzmir mavişehir sahilindeki bisiklet yolunu istila eden yayalarla ilgili. Elime kameramı alıp teker teker önlerini kesicem. Bisikletimden inip ' Burası ne yolu? ' ve ' Neden bu yolda yürüyorsunuz? ' diye soracam. Gelecek cevapları çok merak ediyorum. Videoyu sitede yayınlayacam merak etmeyin
Cahil insan çok Türkiye'de işte bu yüzden sevmiyorum. Ne kadar laf anlatmaya girsende anlamıyor. Bir Türk yazar demişti sanırsam. Diyorki " Cahillerle laf dalaşına girdim. Ama hep yenildim." böyle hatırlıyorum. O yüzden en fazla dediğim şey. Cahilliğinize veriyorum olur. Yada onlara aşalayıcı bir gülümseme atarım.
iki ayaklı itlerden korunmak için şunlar lazım;
1-)geniş ve ağır bi tava
2-)derin bi tencere
3-)büyük ve kalın bi poşet (siyahı makbul)
4)kalın ve kesici bi halat
5-)ve dövmek için herhangi bi cisim
kullanımı:
önce iki ayaklı köpeğin yanına yaklaşılır gözünün içine içine bakıp iç beklemediği bi anda tavayı kafasına yapıştır halatla elini ve ayanı bağla derin tencereyi kafasına geçir ve sonra poşedi(poşette hava deliği açın)kafasına geçirin tenha bi yerde afiyetle dövebilir veya üstünde deney yapabilirsiniz