@Buğra Celayir
Ozaman tak beline bir altı patlar cahiller gibi yamuk yapanı vur oldumu yani arkadaşım. Başkasıda sana yapsın aynını, sonra üçüncü sayfalarda habermi ol.
Polisin o yaşadığın olayda bir şey demek istediğini sanmıyorum, sen öyle anlamışsındır. Güvenlik kontrolu yapıyordur.
En son sığınalıcak yer demişsin polis için. Bence çok yanlış, size bir haksızlık yapıldığını anladığınızda anında polise gidilmelidir. Jandarmayada gidebilirsin tabi birde. Devletin kolluk kuvvetleri sonuçta, devlet bizim devletimiz, yani halkın devleti, her nekadar çok yanlışlarıda olsada.
Birine güvenmen lazım, oda polis. Onların gözünden düşün empati kurarak,bir günde kimbilir ne gibi olaylar pis işlerle uğraşıyorlarda insanları paranoyakça birazda kötü gözle değerlendiriyor olabilirler.
Bu konuda başka bir haber okudum bu gün gene polis parkta oturan erkek-kız çiftleri kimlik sormuş filan. Poliste parklara karşı bir anti patiklik mi var bilmiyorum belkide var bende şahit oldum bir kaç kez, nedense parkta oturanlardan kimlik sormak gibi bir alışkanlık edinmişler.
Ben polisin benden kimlik sormasında hiç bir zaman gocunmadım, sabah yürüyüşüne giderken bile benden kimlik sordukları olmuştur ama aksine seviniyorum bu tarz denetimlere, suçluların yakalanması için yapıyorlar, daha çok yapsınlar hatta.
Yani diyeceğim oki, biz toplumda yaşıyorsak genel kurallara uygun davranmalıyız, bunu denetleyen de sağlayan da polis. Yanlışları olsada bu böyle ve güvenmek zorundayız. Başka bir olasılık yok. Bunun bizede faydası var. Daha huzurlu bir toplum olmak istiyorsak bu ikiye iki dört böyle.