Ben bu konuyu nasıl görmemişim bu güne kadar
Çok çektim bu ölücülerden
Bana gelen ölücü mesajlarını buraya yazsam roman olur herhalde, zaten 10 sayfadır bana gelen mesajların benzerlerini arkadaşlar paylaşmış. Bir insanın satmış olduğu ürüne yarı fiyatları teklif etmenin ticaretle, pazarlıkla vs. alakası yoktur, tamamen ölücü diye tabir edilen insanın vicdanı, ahlakı ve yüzsüzlük seviyesi ile ilgilidir. Zamanım varsa hakaret etmeden tiye alan bir mesaj atıp engelliyorum, cevap da yazamıyor garibim içinde patlıyor
Ben bir ürün alırken yalan olmasın ama daha hiç direk olarak şu kadar vereyim yazdığımı hatırlamıyorum, "son fiyat ne düşünüyorsunuz" yazarım, vereceği fiyat uyarsa alırım, düşündüğüm fiyat ile arasında az fark var ise fiyat teklifimi o zaman yaparım kabul ederse alırım etmezse almam. Bu kadar basit.
Konuya baktım bazı arkadaşlar (sanırım içerisinde çok miktarda ölücü var) bazı satıcılar da sıfır fiyatı istiyor vs. diye söylenmişler ama bu senin ölücü olmanı gerektiren bir durum mu? Satıcı size "XXX TL ye bisiklet satıyorum veriyorsan hemen evine getirip bırakayım" diye mesaj atıp sizi rahatsız mı ediyor? Fiyatı yüksek yazmışsa zaten aylarca ilanda duruyor sonra satamayacağını anlayınca ya kaldırıyor ya da fiyatını düşüyor, kendi kendine takılıyor yani. Şurada sıfırı bu kadar, yada ikinci eli şu kadara veren var diye adama mesaj atmaya da gerek yok, adamın sattığı mal istediği fiyat etmiyorsa almazsınız bu kadar basit, yalnız forumda verilen bir ilan ise ve aleni olarak insanları kazıklamaya çalışıyorsa forumdan kimsenin zarar görmemesi için uygun bir dil ile uyarılabilir. Bu kadar duyarlıysanız o zaman mağaza mağaza gezip "internette şu kadar, bu mağaza bu kadara veriyor, aynı paraya yeni modeli var" diye bilgilendirme yapın o zaman!
Özet olarak ben alıcının da satıcının da razı olacağı bir alışveriş yapılması gerektiğini, ikisinden birini ihtiyacından dolayı gönülsüz alışveriş yapmak zorunda bırakılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Ne o malın hayrı olur ne de alınan paranın.