Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

Arkadaşlar ben de ölücüyüm
800 lük bir bisiklete hiç acımam 400 öneririm. 1000 lik bisiklete de acımam derim ki 400 var alırım.
2 bin üzeri fiyatlarda ben de ticari düşünürüm ve ona da 400 öneririm.
hatta hazır msjım var direk onu yazar gönderirim. 400 e alabilirsem alırım ,aldığım bisikleti düzeltir bakımını yapar 500-600e ilan açarım 450 ye satarım : )
çok zevkli oluyor bence anlatıcak anı oluyor . Kızmayın ölücülere. Ölücüler bu ülkenin kısıtlı bütçeyle bisiklet binmeye çalışan mezarcılarıdır : ) :)

Scudo
yaşadığım 2.el satışlardan sonra profiline girip bakıp öyle satış yapıyorum ve +18 yaş sınır koydum ergenlerle ve yaşı küçük öğrencilerle alışveriş olmuyor sadece ölücülerle uğraşsak iyi
yaşadağım bazı olaylar :
s.a kardeş lastikleri kapıda ödemeli gönderde alak
-yok olmaz önce havale sonra kargo
- kardeş hadi gönderceksen gönder işim var haydi
direk engel :)
bi başka olayda :
selam jantları kesin alıcam 3 gün içinde
-tamamdır önce havale sonra kargo şeklinde yolllarım rezerve ettim o zaman
tamam olur
3 gün sonra ..
selam jantları kapıda ödemeli ile gönderirsen alırım
-havale şeklinde anlaşmıştık ne oldu
ya şey size nasıl güvenebilirim ya bana çöp ürün gönderirseniz beni dolandırmayacağınız ne malum

bi başka olay ( üçkağıtçı içerir )
-selam maşaya talibim bana havale bilgilerini gönder hemen parayı yatırayım
yarım saat sonra ..
-havaleyi yaptım maşayı gönderin dedi hesap bilgilerine baktım para yok bikez daha baktım yine yok sonra dedim para yok benimi kandırıyorsunuz yok ben havaleyi yaptım sen parayı almışsın ustamı arıcam telefonunu ver fallan. en az 2 saat tartıştım bana yatırdığını söyledi ama yatırmamış maşanın üstüne yatıcak çakal bi güzel ifşa ettim bunu 2.el sayfada ve engelledim :)

en çok sinirlendiğim olay abi öğrenciyiz bi öğrenci indirimi yapıver döner ekmekmi satıyoruz zati bedavaya veriyoz ürünü :D

@Melih Çolak

o olayı okumuştum onu sen mi yaşamıştın :D

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Ben bu konuyu nasıl görmemişim bu güne kadar :bsmagryr: Çok çektim bu ölücülerden :snzdglsn:

Bana gelen ölücü mesajlarını buraya yazsam roman olur herhalde, zaten 10 sayfadır bana gelen mesajların benzerlerini arkadaşlar paylaşmış. Bir insanın satmış olduğu ürüne yarı fiyatları teklif etmenin ticaretle, pazarlıkla vs. alakası yoktur, tamamen ölücü diye tabir edilen insanın vicdanı, ahlakı ve yüzsüzlük seviyesi ile ilgilidir. Zamanım varsa hakaret etmeden tiye alan bir mesaj atıp engelliyorum, cevap da yazamıyor garibim içinde patlıyor :cool:

Ben bir ürün alırken yalan olmasın ama daha hiç direk olarak şu kadar vereyim yazdığımı hatırlamıyorum, "son fiyat ne düşünüyorsunuz" yazarım, vereceği fiyat uyarsa alırım, düşündüğüm fiyat ile arasında az fark var ise fiyat teklifimi o zaman yaparım kabul ederse alırım etmezse almam. Bu kadar basit.

Konuya baktım bazı arkadaşlar (sanırım içerisinde çok miktarda ölücü var) bazı satıcılar da sıfır fiyatı istiyor vs. diye söylenmişler ama bu senin ölücü olmanı gerektiren bir durum mu? Satıcı size "XXX TL ye bisiklet satıyorum veriyorsan hemen evine getirip bırakayım" diye mesaj atıp sizi rahatsız mı ediyor? Fiyatı yüksek yazmışsa zaten aylarca ilanda duruyor sonra satamayacağını anlayınca ya kaldırıyor ya da fiyatını düşüyor, kendi kendine takılıyor yani. Şurada sıfırı bu kadar, yada ikinci eli şu kadara veren var diye adama mesaj atmaya da gerek yok, adamın sattığı mal istediği fiyat etmiyorsa almazsınız bu kadar basit, yalnız forumda verilen bir ilan ise ve aleni olarak insanları kazıklamaya çalışıyorsa forumdan kimsenin zarar görmemesi için uygun bir dil ile uyarılabilir. Bu kadar duyarlıysanız o zaman mağaza mağaza gezip "internette şu kadar, bu mağaza bu kadara veriyor, aynı paraya yeni modeli var" diye bilgilendirme yapın o zaman!

Özet olarak ben alıcının da satıcının da razı olacağı bir alışveriş yapılması gerektiğini, ikisinden birini ihtiyacından dolayı gönülsüz alışveriş yapmak zorunda bırakılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Ne o malın hayrı olur ne de alınan paranın.

Ustun koru yorumları soyle bir göz ucu ile okudum da genel manada şikayet ilanı okumamak bir arkadaşta şöyle demiş OKUMUYORUZ! hemen kısa bir anı anlatayım. Ben elektrik elektronik teknisyeniyim bir arıza işine bakıcam lambaların bulunduğu sigorta kutusunun kapağını küçük asma kilitle kitledim yazıcıdan a4 kağıda çıktı alıp çalışma var lütfen kilidi açıp sigırtalar ile oynamayın diyip pano kapağına yapıştırdım. Ve arıza ile ilgilenmeye başladım amaaaaaaaaa dangolozun birisi kilidi patlatarak panonun içindeki sigortaları açmış ve ölümden döndüm adamı odadan çıkarken yakaladım öldürüyordum elimden zor aldılar bizim milletimiz hakkında daha söylenecek bir şey varmı okumak ile alakalı????

ben pazarlık yapmak zorunda kalacağım yerden ve hatta fiyatını sormak zorunda kalacağım yerden alışveriş yapmamaya dikkat ederim ve zaten bir satıcı ürünü için cazip bir fiyat belirlemişse bunu mutlaka etikete yazıyor, pazara gittiğim zaman bunu gözlemliyorum.
Ayrıca evet bu ölü etiyle beslenen dangozlar ilanı okumaya bile üşeniyor:mesela yol bisikletim için ilan verdim ve ilanda sıfırının yarı fiyatına sattığımı buna rağmen pazarlık etmeye kalkışacak kişinin utanmazın önde gideni olacağını açık ve net bir dille ifade etmişim , buna rağmen adam bu bisikletlerin 2. eli 500-600 e satılıyor falan , ulan keşke o eşşşoğlueşşeğe karşı ...nezaketi elden bırakmadım fakat keşke onun anlayacağı dilden konuşsaydım, ha bu arada ilana mesajla iletişim kurunuz , alışveriş kesinleştikten sonra detayları konuşmak için telefon açınız demiş olmama rağmen herif ilanı görür görmez telefon açıyor ,aslında hata bende .bisikletle ilgili aradığını söyler söylemez telefonu çatt diye suratına kapatmalıydım.
Bir başka öküz de o dönem bir maşa için ilan vermişim , şaft borusu uzunluğunu da yazmışım eee sonra...bu öküz ilanı okumadan sordu ben de ilanın üzerinden " uzun zaman geçtiği için ilana yazmayı unuttuğumu düşünüp tekrar ölçtüm sonra ...
bi de "pazarlık sünnettir" palavrası var...ulan pazarlık sünnetse dürüstlük farz, sattığın mal için doğru fiyatı belirlemek farz,ticareti ahlaklı bir şekilde yapmak farz ...Bu millet, hadi tamamına genellemeyelim bu milletin büyük bir çoğunluğu için dini duygular ve kavramlar küçük dünyevi menfaatleri elde etmek için birer yemdir , uzun yıllar önce şehir hatları vapurunda çakmak satan sahtekarın "ateş sünnettir " demesi geliyor aklıma ..

Bizim gibi ülkelerde sıfır ürün satışlarında 'indirim' ve 'pazarlık' denilen ve alıcıyı tamamen enayi yerine koyan ahlak dışı bir zihniyet var. Tabiatın doğası gereği ikinci el satışlarında da bunun bir yansıması olacaktır.

Bir üründe indirim yapmak demek saygın bir firma için mevcut müşterisine ihanet etmekle aynı anlama gelir. Bilinçli müşteri böyle firmaların kapısına uğramaz. Hele hele 'pazarlık' demek, 'indirim' adı altında alenen yapılan saygısızlığın gizli kapaklı yapıldığını beyan etmekten başka bir şey değildir.

Bu konu özünde insanların birliği, kardeşliği, dayanışması gibi ahlak ilkelerini hiçe sayan aksine bireyciliği, sırtından vurmayı, Özal'ın tabiriyle 'bir koyup üç almayı' savunan zihniyetin ürünüdür. Uyanık olmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
1 dakika burda bir konuya değinmek istiyorum ; herkes ölücülüğü "alıcı" üstüne odaklamış.
satıcı "ölücü" olamıyormu ?

hemen örnek verim ;

adam ilana telefonla takas olur yazmış..
bisikletinede 1300 civarı istiyor.

elimde iphone 5s var,(jelatinlesem 0 diye satarım o derece temiz)
takas için öneriyorum bizim akıllı bisiklet sahibi telefonu 900e sayıyor üstüne 400 lira istiyor.

sonuçmu ?

o bisiklet şu an 1000 tl ye hala ilanda,ben iphonu sattım 1400e geçen gün...

Ben hala cozemiyorum bu durumu herkes sikayetci ama ayni herkes eminonunden al pazarlik yap diyor.

Ayni herkes fiyatlar yuksek diyor ve gene ayni herkes pazarlik ahlaksizlik diyor.

Kimse demiyor ki adam kendi parasindan kesiyor. Bende eminonunde esnafim 2 gun dukkanda durun bakalim olaylar sizin bahsettiginiz gibi mi yoksa utopik hayaller pesinde misiniz?

Indirim yapmassan o musteriyi elinde tutabiliyor musun? Bir gelin gorun. Herkes memur mantigi ile yazmis sizce ticarette is oyle mi ?

Lutfen bazi seyleri yazarken karsi tarafida dusunun ben istemem mi rlimdeki urunu herkese 1000tlden satip 400tl kazanmayi ama oyle olmuyor iste.. 650tlden satip 50tl kazaniyorum bu sefer essek gibi calisip daha cok satmaya calisiyorum kimiside 700e aliyor.

Madem bu durum serefsizlik, ahlaksizlik yuksek derecede onem verdigim ve saygi duydugum fikirlerini, tavsiyelerinizi bekliyorum..

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
Şahsen ürün alırken şöyle yapıyorum.İlana önce bakıyorum.Bütçemin biraz üzerindeyse pazarlık payı olup olmadığını soruyorum.Var ise bütçeme uygun fiyatımı belirtiyorum.Yok ise teşekkür edip, diğer ilanlara bakıyorum.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ ve Yusuf G.
bence alinacak urunun sifir fiyati uzerinden kullanildigi sure ve km bazinda bir hesaplama yapilip ilana koyulmali .

Diger taraftan ölücüler heryerde :) , yalnizca bisiklet degil sahibinden com a verilen tum ilanlar icin urunu sormadan gormeden pazarlik yapilmaya calisiliyor .

Boyle durumlarda mesajlara hic cevap vermem genelde .

Dün yaşanan olay;

Ayakkabı satıyorum Erdoğanlardan zamanında 220 ye almışım. Yanında m520 Pedal ve üstünde platformuda mevcut( gene erdoğanlardan 150 ye almıştım). İstediğim fiyat ikisi için 200 (180 170 arasına vereceğim) 6 Ay kadar kullanıdı yol bisikletine geçtiğim için satılık.. gelen mesajlar sadece komedi.... Mantıklı 1 teklif gelmedi daha..

3-4 kişi 100 liraya alayım diyor. Aradaki konuşmalardan hiç haz etmezsiniz. yazık. :) Nihayetinde dağ ayakkabısı Kalleri çıkarır kullanmaya devam ederim. diyeceğim en sonunda....

Kulturun ne kadar dustugunun farkindasiniz degil mi? Eskiden insanlar belli bir adap saygi ve sevgi icindeydi. Gerek is hayatinda gerek ozel hayatta gerek bu tarz tanimadik iliskilerin taban saygi limiti vardi. Simdi kim kimi duduklerse.. Kim kimi kaziklarsa.. Yuzde 90 ayni dine mensu, din kardesi. Milli degerlerine bagli.. Yalan herkes kendine dindar. Milli yozlasma. Adam bir mangal yakiyor benim zevkim baskasina eziyet mi dusunmuyor. Turkiye gittikce sosyolojik erozyonA ugruyor ve gunden gune kotu olacak.

Adam isini yapmiyor tek hayali zengin olmak, maasli bir isi var. adam isini yapmak icin komisyon aliyor. Kurumsal sirketi dolandiriyor, komisyon almadin mi salak diyor.

Adam evleniyor, capkin karisini aldatiyor, calisiyor sirketi dolandiriyor, calisiyor butun gun forumda takiliyor. Butun basarili insanlarin tek ortak yani it gbi calismalaridir. Sadik olmalaridir. Ilkeleri olmalidir.

Sorsalar Ataturkcusun, ataturk haksiz kazanc saglar miydi? Sorsalar dindarsin dinin peygamberi haksiz kazanc saglar mi?

Ilahi adalet diyorsaniz, once adaleti kendiniz saglayin.

Aksamlari uyumak kolaydir, sabah uyandiginizda aynaya kendi yuzunuze, gozlerinizin icine bakabilmek onemlidir.

Olucu ve diger butuk kandirikci, kendi namina cikar saglamak icin degerleri, aciklari, karsidakinin sikismisligini kullananlari kiniyorim. Haklarinda da en kotusunu diliyorum.

Yakin zamanda bir triban satmaya kalktim sonra vazgectim. Duruyor oyle ugrasamadim insanlarla. Icimdekini kustuysam kusura bakmayin.

Eskiden goster ama elletme vardi, simdi ellet ama gosterme kimseye.
Herkes her halti yapiyor ama caktirmiyor.

Konun ozeti vicdan erozyonudur.

Herkese saygilarimla,

@kivilcimb

Bahsettiğiniz adam zaten bu ticarette alıcı durumuna geçmiş ve telefonunuzu ölü fiyata almaya kalkmış. Satıcının ölücüsü olmaz sahtekarı dolandırıcısı olur, biraz ticaretten anlayan da uzak durur olur biter. Ama bu ölücüler uygun fiyata düşürdüm diye sevinip bazen bu sahtekar satcılara denk geliyor, bir güzel tokatlanıyor ve tabiri caizse dinsizin hakkından imansız gelmiş oluyor.

@Tahsin Y. Tahsin kardeşim pazarlıkta sıkıntı yok tabiki yapılabilir. Satıcı elinden geldiğince fiyat da ikram eder müşteri kazanır. Bunlar normal bence. Ama sorun şu insanlar dürüst davranmıyor, alıcı da satıcı da. Müşteri senin 650ye mal ettiğin ürünü neredeyse aynı paraya almaya çalışıyor, sen şimdi nakit ihtiyacın için aldığın paraya satsan o ürünü gönlün razı olurmu? İnsanın alırken de satarken de karşısındaki insanın gönlünün razı olduğunu bilmesi gerekir. Ben bazen çarşıda alışveriş yaparken alacağım ürün için ikramınız olur mu diyorum satıcıya, bazıları "Tamam XX olsun bize gelişi o kadar ama neyse" diyor (doğru mu yalan mı Allah bilir) ama ben kabul etmiyorum, gerçekten maliyeti bu kadarsa sen karını koy böyle olmaz diyorum. Adam suratı asık bir şekilde malı uzatıp parayı aldıktan sonra yere batsın o mal. Fiyat pahalı geldiyse uygun satan yerden alsın, pazarlık yapacam diye akşama kadar kırk türlü sıkıntı ile uğraşan satıcıyı da üzmenin manası yok.

Her alıcı iyi niyetli olmadığı gibi her satıcı da iyi olmayabiliyor. Ölücü de var dirici de.

bisiklet alacak adam bisikletin başına gelir bakar alır gider.uzaktan saçma salak fiyat verilmez.adam bisikletin faturasını koymuş resimleri güzelce paylaşmış. alıcı zaten fikir sahibi oluyor.fiyat teklif edersin bisikleti görmeye gittiğinde bir şekilde anlaşma yapılır.samimi bisikletçiler fiyata takılmaz zaten, yeterki temas edin uzaktan fiyat söyleyip ahkam kesmeyin.burda çoğu arkadaş bedavadan parça dağıtıyor.hatta bisikletini veren var.fırsatçılara koz vermem gider bir çocuğa hediye ederim daha iyi.

en güzeli max. min. fiyatı belirleyip yavaş yavaş fiyatı düşürmek. takip edenler arasında fiyatı makul bulup ilk davranan alır. satılmazsa minimum fiyatta kalır vb.

Bunun adına şanssızlık mı dersiniz bilmem ama, ilginç ve enterasan bir 2.el piyasası var bisikletlerin.

Son 10 yıl içerisinde yüzlerce elektronik eşya alıp satmış olan ben, bisiklet satmayı henüz beceremedim.

1500 TL teklif edenler mi dersiniz, 500tl indirim yap gelip alayım diyenleri mi ararsınız. Garip bir dünya gerçekten.

Yalnız 2 hafta içerisinde şunu çok iyi anladım. Bisiklet almak neyse de, satmak cidden zormuş.

Konuyu okuyup bana katlandığınız için de ayrıca teşekkürler. Sadece paylaşmak istedim. :)

Ölücüleri kötülemiyelim onlara sahip çıkalım hayatımıza farklı renkler katıyorlar :D:D

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Geri