Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

Fiyatta anlaşıp yer ve saat kararlaştırıp telefon numaralarını da verdikten sonra buluşmaya son 15 dk kala facebook üzerinden mesajla gelemeyeceğini ve başka yerde buluşmayı söyleyene ne denir peki? 15 dk kalmış artık pc başında değilim, buluşmaya gelmişim. Cepte interneti olan var olmayan var. Ölücülük değil de bildiğin terbiyesizlik bu.

Scudo
Yazmayayım diyordum ama artık sabredemedim.

2.el ilan açan arkadaşlar lütfen ilanlarını takip etsinler, ilanlarına iletişim bilgilerini yazsınlar. Telefon numarası yazmaktan çekinenler var, mail adresi verip maillerine cevap vermeyenler var.

Mesaj atıyorum umurunda olmayanlar var. Ürünü almak için kırk takla atıyorum ama 3 gün sonra satıldı diye cevap dönenler var, var oğlu var.

Biraz konu dışı oldu ama kusura bakmayın. Cidden sıkıldım bu durumdan. Herkesin işi görülsün diye 2 aydır aradığım ürünü 2.el olarak buluyor ama yukarıda saydığım nedenlerden ötürü alamıyorum. En sonunda gidip sıfırını alacağım.

He bir de ürünü alıyorum dedikten sonra ortadan kaybolan arkadaşlar, bu davranış pek hoş olmuyor.

@Ebubekir

O sayfalar hakkında ne yazık ki bilgim yok Ebubekir kardeşim. :)

Teşekkürler

@Erdal YILMAZ

alınık ilanı açın, onlar sizin peşinizden koşsun :krnz: -- bilmem, hiç denemedim.. ama olur mu olur :harika:

• Beğen
Tepkiler: aykut.34
facebook'ta ikinci el grubu kurdum (link) 13bin kişi oldu, 100 ilanın en az 80 tanesi ikinci el ürüne sıfırı ile başabaş hatta kimi durumlarda daha fazla rayiç biçiyor. gidiyorlar en pahalı hangi sitede varsa onun linkini koyuyorlar sonra güncel güncel diye ağlaşıp bekliyorlar. son birkaç aydır baktım pahalı fiyat çekmiş, uyarmadan siliyorum.

daha dün sıfırı 1700 küsür olan çadıra 2000 lira çekti bir tanesi. kimi de yoklama çekiyor, bir keko düşer belki diye..

gopro kamera araştırıyorum, sahibinden com'a baktım, media markt'ta sıfırı daha ucuz, o kadar şuursuz ki satıcılar.

trek fiyatlarına bakayım dedim, sıfır 7.4 mağazada 2800'e rahatlıkla alınabiliyor, adam 2800 yazmış 3 yıllık bisiklete.

eskiden, internet'ten önce bit pazarlarında dönerdi ikinci el piyasası. kullanılmış eşya %50 ucuz olurdu. şimdi %10 - %20 aralığında bir fark kaldı.

yani diyeceğim o ki, ikinci el piyasasını ölücüler dengeliyor bi bakıma.

(link)

Türk ailesi çocuğunu kandırarak yetiştiriyor. Çocuk hile yapmaya başlayınca bunu zeka belirtisi sayıp destekliyorlar. E çocuk da yetişip adam olacağına kalleş oluyor.

Bahsettiğiniz gibi ikinci el ürüne sıfır fiyatı biçen birey ile "ölücü" diye tabir ettiğimiz insanlar arasında hiçbir fark göremiyorum. Hatta aynı insanlar olduklarına eminim. Ortak noktaları da karşılarındaki insanları, kendileri gibi düşük zekalı zannetmeleri. Ölücülerin fiyatları dengeledikleri fikrine ise hiç katılmıyorum.

Evet alicilarin ciddi kısmı olucu.

Yalnız bisiklet satıcıları da ikinci el ürünlere neredeyse sıfır fiyatı istiyorlar.

Alıcı da olsam satıcı da olsam magdurum :)

@aykut.34 aman abi bütün öğrenciler böyle değil :)

Peki sizce değer kaybı hangi oranda olmalı? Parçalar hala güncel kabul ediliyor diyelim.
İkinci el pc topladım, gördüğüm kadarıyla sıfırının %60'ı ile %80'i arasına gidiyordu bu kategorideki parçalar. Oran, ürünün talebine ve güncelliğine göre değişiyor.
Tabi bisiklet parçaları elektronik parça gibi değil, yıpranma payı var. Ama güncelliğini daha uzun süre koruma avantajı da var yani dengeli gibi.
Bu durumda aynı oranları bisiklet parçalarında da beklemek uygun mudur? Tecrübesi olanlar yaptıkları alışverişlerde hangi oranlarda alışveriş yapıyorlar söylerlerse çok memnun olurum.

Bir norm belirlenmesi lazım, geniş bir aralık olsa da. En azından ölücüler ve sıfır fiyatcılar devre dışı kalırlar. Ya da baştan bu norma göre hareket ederler, sorun kalmaz.

Benim başıma da katlanır bisikleti satarken böyle şeyler geldi,

Şu saatte geliyorum alıcam ilanı kaldırın diyen ve o saate on dakka kala iptal eden
850 ₺ (50 lira pazarlık payı )yazdığım bisiklete 400 ₺ diyenler oldu
200 ₺ vereyim yetime alıcam diyen oldu..

400 ₺ diyen arkadaşımız arabasını satıyodu,ben de onun ilanına gidip bana yaptığı teklif oranında teklif yaptım.ses çıkmadı bir daha.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy ve Turan
Alanda satanda madur olmasın bence çünkü bir bayi ye esnafa kalırsa iş çok öldürüyorlar çünkü genel kanı mal alınırken para kazanılır. çok temizse garantisi devam ediyorsa sıfır fiyatına göre %75-70 civarı ve temizliğine göre aşağı doğru bir piyasa oluşmalıdır bence ikinci elde ama serbest piyasa herkes serbest fiyat belirlemede.

@Mustafa Kocabaş merhaba.bence bir norm belirlenmesi değilde tepki olmalı.ben 140 km bindiğim sıfırı 2300 tl civarında olan bisikletime 1700 tl istedim.biri 1000 tl olurmu deyince ilandan kaldırıp ince teker aldım

• Beğen
Tepkiler: Bisikletliyaşam
Bugune kadar hic satis yapmadigim icin belki tam olarak sizin gozunuzden olaya bakamiyor olabilirim ama yine de hakli oldugunuzu goruyorum.

Peki bir urunu burada ornegin 100 TL'ye satarken ayni urunu sahibinden.com sitesinde (komisyonsuz ilan olmasina ragmen) 80 TL'den satisa cikartanlara ne demeli?

• Beğen
Tepkiler: Aryel
onların da pek arkadaş canlısı olduğu söylenemez.ben malum sitede 100 e koyuyorsam burada bisiklet dostu bir arkadaşım isterse tabiki daha uygun fiyata veririm diye düşünüyorum.@gokhantig

• Beğen
Tepkiler: gokhantig
Daha dun gordum su an ilandaki birseyi sahibinden.com'da ayni isimle ustelik daha ucuza satiyordu bir arkadas. Neden sahibinden.com'da daha ucuza satiyorsun diye soracak oldum sonradan neyse dedim ramazan ramazan basima is almayayim. Ama bence ikinci el ilanlarla ilgili sikayette bulunabilecegimiz adminler belirlenmeli (belki vardir da benim haberim yoktur kusura bakmayin) ki onlara yaptigimiz sikayetlerin neticesinde ilani silmek hatta uyelikten atmalar dahi olmali.

Geri