facebook'ta ikinci el grubu kurdum (link) 13bin kişi oldu, 100 ilanın en az 80 tanesi ikinci el ürüne sıfırı ile başabaş hatta kimi durumlarda daha fazla rayiç biçiyor. gidiyorlar en pahalı hangi sitede varsa onun linkini koyuyorlar sonra güncel güncel diye ağlaşıp bekliyorlar. son birkaç aydır baktım pahalı fiyat çekmiş, uyarmadan siliyorum.
daha dün sıfırı 1700 küsür olan çadıra 2000 lira çekti bir tanesi. kimi de yoklama çekiyor, bir keko düşer belki diye..
gopro kamera araştırıyorum, sahibinden com'a baktım, media markt'ta sıfırı daha ucuz, o kadar şuursuz ki satıcılar.
trek fiyatlarına bakayım dedim, sıfır 7.4 mağazada 2800'e rahatlıkla alınabiliyor, adam 2800 yazmış 3 yıllık bisiklete.
eskiden, internet'ten önce bit pazarlarında dönerdi ikinci el piyasası. kullanılmış eşya %50 ucuz olurdu. şimdi %10 - %20 aralığında bir fark kaldı.
yani diyeceğim o ki, ikinci el piyasasını ölücüler dengeliyor bi bakıma.
(link)
Türk ailesi çocuğunu kandırarak yetiştiriyor. Çocuk hile yapmaya başlayınca bunu zeka belirtisi sayıp destekliyorlar. E çocuk da yetişip adam olacağına kalleş oluyor.