Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

@Ali Ceylan

Alışkanlık yapmış böyle saçma teklifler yapmak, yüzsüzlüktür yaptıkları benim görüşüme göre. Bazen sert tepki vermek gerekiyor böylelerine. Ama sizin ilk mesaj biraz fazla sert olmuş :krktm:

Scudo
@Deniz Gökhan Tezcan

Sert olduğunu biliyorum :).Ama nedense sert çıkınca geri dönüş yapamıyorlar :D

@Oğuz.

zaten bildikleri tek "sünnet" o.

Bir olayda benden gelsin :)
Yazın benim Red'i (Kron) satıyordum. Fiyatı 1600 civarı. arkadaşın biri geldi. sahibinden 800 TL olur mu?
Hayır dedim. adam direk bisikleti kötüledi. yok işte zaten kron. sistem kötü satamazsın. 900 TL'ye sıfırı var?
- 900 TL'ye sıfırı varsa 10 tane alabilirim dedim ses yok.

Başka bir olay,

Kadroyu satıp, bir ara karbon kadroya geçecektim.
Red'in kadroyu koydum ilana. tabi ki Tekerleri vs.. üstünde. Özellikle belirttim ilanda zaten sadece kadro satışıdır diye.
Arkadaşın biri aradı 350 TL den 250 TL'ye pazarlıkla indirdi. Sonra telefonda demesin mi bana, Tekerleri patlak değil dimi :eek:

Dedim herhalde bisikleti komple sattığımı düşünmüyorsunuz.
-Haa komple satılık degil mi? diyor arkadaş :tskler:

Sonra ilanı da sildim. Vazgeçtim satmaktan da kadroyu. usandırıyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Ben son zamanlarda bisikletimi sattım ve bir dayı "kipada daha ucuzu var dedi" arayıp :D pek bilgisi yoktu amcanın anlatmaya çalıştım neden böyle fiyat istediğimi ama tekrar kipadakiler harika dedi kapattı :D

bir kişi de 650 tl istediğim bisiklete sadece "400" yazılı bir msj attı :D bende 650 dedim adama birdaha yazmadı :D aslında alım satım işinden zevk alan bir arkadaşım var ve bu tarz mesajlar tek eğlencesi :D

• Beğen
@Hüseyin Gündoğdu

Tarmac kadroyu satarken benzer bir durum başıma geldi.
Başlıkta da, mesajda da kadro satışı olduğu yazıyor kocaman.
Adam aradı anlatıyor işte, kulüp kurulmuş yeni de çocukların durumu yokmuş falan, beğenmiş, en son ne yaparsın dedi.
Dedim öğrenciyim ben de, anca bu fiyat düşerim. Yok işte biraz daha, zaten jantları şöyle vitesleri böyle... Orada düştü jeton. Adam kadro fiyatına komple bisikleti alacak, ona da pazarlık yapıyor daha...

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Arkadaşlar çok komik diyaloglar geliyor, gelmiştir başımıza fakat ben bir de şu açıdan yaklaşmak istiyorum. Dün bir arkadaşım bir ilan gönderdi, satan arkadaşın istediği fiyat oldukça pahalı, hatta iki katı. Yani o malzemeyi almak istesem İtalya dan anca o fiyata gelir.

' İkinci el malzeme satan arkadaşlarımızın sattıkları ürünlerin değerine göre inanılmaz fiyatlar çekmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? ' ( kendi başımdan geçen olayı baz alarak soruyorum, sizlerin fiyat politikasını eleştirmiyorum. )

Arkadaslar dun kopek yavrusu ile takas onerdiler. Adini bilmedigim bir tur ama cok akilliymis. Cok pahaliymis ama uzerine para istemeyecekmis. Muhtemelen bir heves aldi hayvancagizi simdi takas ariyor... Arkadas benim bisiklete binerken ben onun kopegine bakarim gari...

@kadir aydin
O olaya hastayım. Gizli bir tarikat yada örgüt mü var bu takas fiyatlarını belirliyor nedir :)

Bunu Geçen Biri Yollamış Bende İlan'da Yazan Yazımı Kopyalayıp Yapıştırdım...

merhaba hocam elimde deore vites kolu var sizdeki slx vites koluyla takas yapabiliriz isterseniz??(Neden Slx'i Deoreyle Takas Edeyim Hem?)

TAKAS İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

Ilk başladığım bisikletimi 140 liraya satarken 90 lira teklif edip üstüne kargoyu sorduğum da aldığım cevap;

Kalabalığı gitsin, soğuk kış günleri öncesi satış yapayım, yaza formda(bianchi speed) ile gireyim diye düşünüp siz karşılarsanız memnun olurum

Benim yerime de düşünmüş :)

Alın yine bir ölücü geldi.Benim karşıma ölücü gelmeyecek arkadaş :).Deli oluyorum yahu :acpsnr::acpsnr:.Adam meyve sıkacağıyla takaslayayım diyor ya şaka gibi.Bunlar bana mı denk geliyor ne ?öl2.png öll3.png

• Beğen
Gecenlerde yanlis hatirlamiyorsam "oluculer kacirmasin" diye bi ilan vardi. Cok gulmustum.

@Ali Ceylan
İlk teklif bence gayet düzgün bir şekilde dile getirilmiş bir teklif.
- 200 tl veririm usta
- 200 e birakiyorsan bugün gelip alayım
- Sıfıri nerdeyse bu fiyata, 200 tl eder anca.
Vs gibi çirkin bir üslup kullanılmamış.
Belki de ortaokul, lise öğrencisi bir kardeşimiz harcliklarindan biriktirebildigi kadarıyla bir fiyat teklif etmiş. Uygunsa görüşelim demiş. Uygun değilse cevap vermezsiniz ya da bu fiyata mümkün değil der konuyu kapatirsiniz.
Her düşük fiyat teklif edene ölücü gözüyle bakılması bana doğru gelmiyor. Kullanılan üslup çok önemli bu konuda.

@Aytaç Ç.
Evet belki haklısınız lakin %50'den aşağı teklifleri ölücü olmayan mantıklı bir insanda sormaz bence. Pazarlık yok diye belirtilmemişse %10-15 bir pazarlık sunarsın en fazla bence. Geriside satıcıya bağlı olur zaten sonrasında

@lealtad

Bugünde 150 liralık teklif geldi.Ne diyeceğimi bilmiyorum.Tabi siz de haklısınız ama 150 lira ne,meyve sıkacağı ne ? Azıcık mantıklı konuşsunlar ya.Kadro bile 150 liradan fazla ediyor.Size gelse siz de çıldırırsınız emin olun.

190 liraya sattığım 0 maşa için teklif geldi x kişi diyor ki ölücü değilim ama fiyat daha ucuz olabilirmi yok kış sezonuymus daha ucuz olsa kendisi almasa bile başkası alabilirmiş erdoganlarbisiklet' ten bile daha ucuza alabilirmiş su kadar param var ptt kargoyla bu kadara gonderirmisin gibi saçma sapan mesajlar atıyorlar: ) sadece gülüp geçiyorum ciddi olmayanlarla diyaloğa dahi girmiyorum

• Beğen
Bu konuyu okuduktan sonra 2. el eşya almamaya karar verdim :D bence düzgün usluplu kişilere ölücü gözüyle bakılmamalı. %10luk bi pazarlık için satıcıyla konuşurken aniden burda ismimi görmek istemem

@Ali Ceylan
Aynen. Banada ürün sattığım zamanlarda geliyordu bu teklifler. Özellikle Lumia satardım bir ara sık cihaz değiştirmiştim. Bana 'lumia zaten' diye yarı fiyatı sunarlardı. Halbuki piyasası neyse o fiyata verirdim bazen daha da ucuza. Ama gelen mesajlara bazen karşılık verirdim daha telefon kullanmayı bilmeyen adamlar telefon hakkında ahkam keserlerdi. Kısaca zor iş ürün satmak. Bu sebeple daha anlayışlı olmak gerek bişeyler alırken ve satarken normal insanlara karşı..

• Beğen
Tepkiler: dadalife
Geri