Scudo Sports

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

@Ali Ceylan

3 tane bisiklet sattım, balık takas edelim mi diyenler de oldu, 20 liralık 20 tane telefon vermek isteyen de oldu ama kimseyi burada aşağılamadım. Çoğu kişinin de burada insanları aşağılamadığını biliyorum. Önceki mesajlarınızı da okudum ve üslubunuzu beğenmedim, açık söyleyeyim. Resimlere de baktım, düzgün teklif yapan insanlar da var. Şimdi o adamın suçu ne? Parası yok belki, bir umut- ikinci el piyasası bu. Belki inersiniz belki orta yol bulunur diyordur. Hayal etmek de mi yasak? Teklifini beğenmezsiniz, cevap vermezsiniz ya da ilgilenmiyorum dersiniz konu kapanır. Ölücülere tamam, gerçekten gıcık bir üslupları var ama herkese böyle yapmanız hoş değil. Biraz daha dikkatli olmanızı rica ediyorum.

Scudo
Her zaman bi ortayol vardır kimseyi asagilamadim müşteri velinimettir

@Emre.yıldırım

Bende bu bisiklet için 2 yıl bekledim.Ne zorluklar atlattım.Şimdi zar zoruna satıyorum,o kadar gezdim ettim satmayı bende istemiyorum ama satıyorum.Belki benimde ailem zorlanmıştır onu ona sormak lazım ama bence o kadar da düşük teklif vermek çok saçma.150 Liraya sahibinden.comda bisiklet yok neredeyse.Şu an 765 lira olan bisiklete 150 lira teklif ediyorlar.Onlar da hayal edebilir ama satıcınında keyfini kaçırmamak gerek bence.

aksesuar ilanlarım var görmüşsünüz dür belki uygun yazdım fiyat ları ev malzeme doldu artık satılsın hemen diye,adam bildiğin hırsız dedi nereden bilecekmiş malzemelerin çalıntı olmadığını,km saati için diyor birde saati çaldım birde montaj bölümünü de söktüm :D

Abi 275tl yazmissin ama uzun süredir bunu almak için para biriktiriyorum kumbarami kirdim 150 ye olmaz mi kargo dahil :D

Birde 'abi, param yok, sen büyüksün' tarzında konuşunca ikna edebilecekleri düşüncesi yokmu. Adamı gülme krizine sokar:D

Yunanistan seçimleri sonrası EURO gümleyecek ya, fiyatlar Dolar'a döner mi bisikletçilerde.

Bence, abi 200TL'm var olur mu? tarzı mesajlar çok da kötü değil. Tamam belki yarı fiyatını öneriyorlar, ama en azından düzgün şekilde istiyorlar.
Benim kızdığım, "kardeş bu zaten çok kötü, satamazsın sen, 400 lira da etmez, ver bana 200 liraya" diyen tipler.

Ben sahsen hic pazarlik yapmam ederinden fazlaysa belki ogrenciyim sonuçta param cikismadigi zaman Abi urunu bana beklet Ben senden Su tarihte alcam derim dorusuda budur ama bunu cikarina ceviren tipler var Su gun 20 tl fiyat artar birde 5 tl fazla fiyati gorunce Satan Su tiplere cok gicigim hakli degilmiyim :D

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Arkadaşlar 500 TL'ye Sıfır Fox maşa, 600 TL'ye Sıfır XTR M985 Komple Fren Seti (Mümkünse Dual Control), 100 TL'ye Sıfır XTR veya XT arka aktarıcı, 90 TL'ye sıfır XTR ön aktarıcı, 500 TL'ye Sıfır Crossmax jant seti, 100-150 TL'ye XTR Krank set arıyorum. Görenler veya duyanlar lütfen haber versin!!!

Ölücülüğün kitabını yazacağım da onun için lazım...

Sayın dostlarım, hepiniz eleştirilerinizde haklısınız.
Ama kendimce birkaç nokta da ben eklemek isterim.
Birincisi her alıcı sattığınız ürün hakkında sizin kadar bilgi sahibi olmayabilir, kendi kafasına göre bütçesine göre fiyat teklif ediyordur.
Buna kızmayın, burası sanal bir ortam karşınızda kim olduğunu bilmiyorsunuz, burada satış yapacaksanız bazı şeyleri göze almanız gerekiyor.
İkincisi bende buradan ürün aldım ve sattım. Daha çok aldım aslında ve alırken de mutlaka biraz indirim talep ettim. Bu talebi yaparken de baştan özür diledim
ve dedim ki ürününüzün gerçek değeri hakkında yanılıyor olabilirim sadece kendi bütçeme göre fiyat verdim.

Burası internet;
hiçbir maliyete katlanmadan sadece resim çekip, özellik yazarak veya netten sayfadan kopyala yapıştır yaparak bisiklet forumun rating inden yararlanarak satış yapıyorsunuz.
Eh o kadar da cevap yazın artık soranlara. Ben şahsen kargosu ile yenisine çok yakın fiyata gelen birçok ürün aldım. Neden mi satıcı arkadaşım bana güzelce cevap yazdı, sorularımı açıkladı da ondan.

Kimse sizi ölü fiyatına verin diye zorlamıyor mal sizin alacak olan da satacak olan da sizsiniz. Yenisi 100 tl olan ürünü sadece 100 km kullandım diye 95 tl ye satmaya çalışan yok mu sanıyorsunuz.
Herkes kendi malının değerini kendi belirler, ama o fiyata satabilir ama satamaz günlerce indirim yapar 5 tl daha 10 tl daha. Ama mesaj yazıp biraz daha uyguna olmaz mı diyen arkadaşa
ölücülük yapıyor diyen de kendisidir.

Alıcılarınızın o ürüne ne kadar ihtiyacı olduğunu bilemezsiniz, satanların da o ürünü ne kadar sevdiğini.
Yüz yüze olsanız satan arkadaşın sesinin tonu, ürüne bakışı ne kadar kıyamadığı neden satmak zorunda olduğunu hissedersiniz.
O da sizin neden çok istediğinizi gerçekten bütçenizin yetip yetmediğini anlar hissederdi. Ama maalesef burası internet..

Demem o ki son söz olarak sabır ve anlayışın çözmeyeceği durum yoktur. Bunu tanımadığınız, yüzünü bile görmediğiniz bir insandan bile esirgemeyin..
Çünkü ancak böyle her şey daha pozitif olabilir.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Üstad, sahibinden.com ekseriyetle sanayici kesimin takıldığı bir sitedir. Dolayısıyla burada teklif edilecek ölü fiyatlara, yapılmak istenen pazarlığa veya çok komik takas önerilerine artık ses çıkarmıyorum. Ancaaaak, bu çok komik takas ve öldürücü fiyat teklifleri bu forum sitesinden geliyorsa kusura bakmayın arkadaş, bu olmaz. Bilmemek ayıp değil arkadaşım. Bak hergün yüzlerce konu başlığı açılıyor burada ve herkes tecrübe ve bilgisini burada paylaşıyor. Ama çok iyi bilinen malzemeye üstelik de sıfırken fevkalade komik rakamı bu forumda teklif etmeye şahsen ben utanırım. Ha şunu söylesin: benim param bu kadar kardeşim ve benim bu malzemeye ihtiyacım var, anlarım ve durumum iyi olur bedava veririm. Ama bu da söylenmiyor. Ayrıca 2 parça 2.el ilan verdim ve özellikle dedim ki ''Eğer piyasadaki fiyattan anormal bir ücret istediysem lütfen ikaz ediniz''
Lütfen biraz hassasiyet gÖsterelim!

Yine ilan açtım, yine sorun yaşıyorum. Hem de ilanıma pazarlık yok, takas sadece şu ürünle dememe rağmen. Okumuyoruz, üstüne de ters cevap alınca daha da saçmalıyoruz. Yok ayakkabı teklif ederler, joystick teklif ederler, parça satışı teklif ederler. Çok fazla saçma sapan adam var bu camiada. Önce okuyalım ilan detaylarını, sonra ona göre soralım.
Vaktimi okumak istemeyen adama harcamak zorunda değiliim!

ilk defa bi'şeyler satayım dedim, bir rüzgarlık/yağmurluk, bir de eldiven... aylardır ilanı var, kimse istemedi, hiç mesaj da gelmedi.. meğer ne şanslıymışım : ))))

bir de, bu ara kilo da alınca, sattığım rüzgarlık/yağmurluk da bana olmaya başladı, dedim kendi kendime, satamıyorsun işte, kendine bedava verirsen alırım.. kabul ettim, verdim : ))) -- çok ölücüyüm

@Gökhan Toros
benden 705 TL çalışır hahahah :D

ben önce satıcı ile diyalığa bakarım alışveriş bir adım, pazarlıksız 1200tl dedi saolsun dedim tamam, kısmetse p.tesi alcaz bisikleti, bisiklet normal bir eşya değil. 'kalp atacak' alacaksın

5-6 sene önce 8750 liraya 99 broadway ilanı koydum. Temiz garaj arabası. Gelen en komik teklif şuydu; Adam arabayı aldıktan sonra bana her ay 500 lira getirecekmiş 8000 olunca taksiti bitecekmiş :D

Geri