Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

@Gökhan Toros

Hiç yakıştıramadım sana Gökhan...

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Scudo
@Cemali Avcı

Demek ki fırsatçılık türk milletinin ruhunda var.. :) Alıcı da damardan girip bir fırsat yaratabilir miyim demiş.. :)

@Gökhan Toros

Gercekten sorunlu bir durum olmus Gokhan, ben olsam mumkun degil o kadar sabredemezdim. Neyse gecmis olsun diyelim. Ancak soyle bir durum var, ozellikle bu forumda genel olarak cok degerli arkadaslar var hem satis yapan, hem de surekli parca alan. Aslinda siteye mumkunse bir referans/puanlama sistemi eklense de en azindan sorunsuz alisveris yapan kisileri herkes bilse, ona gore alisveris yapsa. Sorunlu olanlar da daha fazla alip-satma imkani bulamasa guzel olur.

türlü türlü insan var en iyisi sıfır almak sizcede öyle degilmi? kime güvenicez:confused:;)

@Gökhan Toros

Durum güncellemesi yapayım;
Arkadaş sabah hava çok soğuk, çocuk evde, kar yağıyor, kargo şubesi uzak gibi bahaneler sunmuştu. Gitmesi mümkün değilmiş!
Arkasından da ben 3.5TL'de değilim, istersen 20TL eksik gönder şeklinde havasını da atmıştı.

Fakat gün ortasında havanın birden 30 dereceye çıkması sayesinde (!) kargo şubesine gidecek boşluğu bulmuş, şubeden göndermiş kargoyu :D :D

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Gökhan Toros

size bisikletçinin takamadığını ve gösterdiği başka bir aynakolu beğendiğini söylüyor, aynakol hakkında fikrinizi soruyor ve akabinde iade istiyor, siz de olur diyorsunuz. kusura bakmayın ama aşırı iyi niyetlisiniz. bir hafta geçmiş. kim öle kim kala. yedim parayı der geçerim. öyle terbiyesizlik mi olur yahu. hadi bikaç sonra veya ertesi gün neyse de bir hafta da mı aklı başına gelmiş.

referans olayı donanımhaber forumdaki gibi olabilir. ilanlarınız dükkanınızda duruyor. hergün bir güncelleme yapabiliryorsunuz. güncelleme mesaj ile olmuyor. sattığınızda da satıldı olarak güncelleyip sattığınız kişinin kullanıcı adını yazıyorsunuz. alıcıcıya referans isteği gidiyor. o aşama alıcı iyi veya kötü yorum yapar, düşük veya yüksek puan verir ona kalmış :)

@Cemali Avcı

Bisikletten çok anlayan biri değil. Bisikletçi takılmıyor diye göbek satacak buna. Sonra yazacak sağa sola yanlış sattı diye.
Herkese söylerim, bisikletten anlamayan adama ekipman satmayın diye. Ben yaptım bu sefer o hatayı.

Neyse, aynakol kargoda şimdi. Yarım teslim edilirse sağ salim, sorun kalmıyor...

DH referans sisteminin en büyük açığı, sistemin satıcı üzerine kurulu olmuş olması. Ben ürünü sattım. Hatalı olduğunu biliyorum. Satıldı olarak işaretlemezsem forumda, referans veremiyor alıcı. Daha önce başıma geldi bu sorun...

Bu aralar sattığım şeylerde müşterilerim pazarlık bile yapmıyor, direkt hesap numaramı istiyorlar. "İlânı dikkatli okunuz mu, şöyle eksisi var." diyorum "Sorun değil" diyorlar. Darısı başınıza...

Bu kadar mesajın üstüne belirteyim. Fiyatı öldürmek üzere bisiklet arıyorum:) 18" kadro boyu olmalı.

@Gökhan Toros

Gökhan 2 sene önce banada ultegra aynakol satmıştın, bilseydim bu kadar alltan aldığını sorun var diyip senin tarmac kadroyu isterdim :) Şaka bi yana aynakol hala taş gibi :)

• Beğen
@Gökhan Toros

Dediğiniz doğru. Satıcı referans isteği gönderilmezse alıcı da sanalpazar, sahibinden veya gittigidiyordaki gibi olumsuz referans hakkını kullanamıyor. Sorunlu alışverişler diye bir bölüm var ama o da sağlıklı işlemiyor. Konular onay sürecinde takılıp kalabiliyor. Olumlu yönleri örnek alınabilir. Belirttiğiniz durumla karşılaşmamak adına alışveriş öncesi alıcıya referans verme hakkı tanınabilir. Buna yanaşmayan satıcı veya ürünü zaten sorunludur.

(link)

Bedava vereyim (?)

-ki sattığım dönem bisikletin sıfırının piyasa değeri +1700TL'di (+ 70 TL değerinde aksesuar da benim hediyem di ) hatta forumda konusu mevcut acil olmasından ötürü oldukça uygun bir fiyat yazmama rağmen bisiklet satılana kadar geçen 2 gün zarfında adeta hayattan soğudum.

• Beğen
Değerinin altında fiyat istediğim bisikletimin ilanımda, net şekilde "Pazarlıksız 2000TL" diye belirtmeme rağmen gelen aptalca mesajı yazayım:

Ölücü: Sahibinden.com'daki ilanınızı inceledim. Nakit 1400 TL düşünürseniz bugün adresinizden alabilirim.
Ben: Düz 1000 TL yapalım, kapınızın da önüne kadar ben getireyim.
:D :D :D

Geçtim dalgamı ölücü arkadaş ile. Ama o durur mu, başladı b.k atmaya :) Yok o kadar etmezmiş, piyasada satılmıyormuş. Bir de bilip bilmeden 26 jantlar ile fiyatı aynı vs diye saçmaladı. Piyasayı iyi araştırın öğrenin dedim güldüm geçtim :)

Not: Bisiklet 2000 TL olarak satıldı ;)

@Mehmet Can K.

Şöyle düzelteyim. Benim Adanalı tanıdıklarımın hepsi kullanıyordu. Çok kişiyi tanıdığım söylenemez, ama oran %100 olunca öyle düşünmüştüm :D

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
Bütün yazılanları tek,tek okudum '''benim'de tek kızdığım konu Takas fiyatım farklıdır diyenler'''' yani 1000 tl nakit satıyor.ama takasda diyor'ki 1500 tl hadi yaaa ciddimisin:) ben sayacakmıyım bakalım o fiyata....

Ben ölücülerden değil fahiş fiyatlardan şikayetçiyim. Örneğin bir bisiklet 1800 liraya satılıyor sıfırı, 9 taksit imkanı da var, adam 1700 lira diyor, sen de 1500 olur mu? dediğinde ölücü oluyorsun, tabiki 2. elde değer kaybı olacak, kaldı ki peşin para saydığında bisikletçiler %10 civarında bir indirim zaten yapıyorlar. Bence 2 el fiyatları çok yüksek...

Sıfırından fazla isteyenleri saymıyorum.

Biraz sert çıkmış olabilirim ama hakediyorlar bence :).Piyasası şimdi 765 lira olan bisiklet 400 lira istiyorum adam 200 lira diyor.Öbür ilanımı 480 lira olarak açmıştım Eylül ayı gibiydi daha sezon sonuna girmeden 300 lira dedi.Deliriyorum böylelerini görünce :acpsnr:

Dosyalar

• sahibinden.png
    sahibinden.png
    40,1 KB · Okunma: 113
  • ölll.png
    ölll.png
    38,5 KB · Okunma: 104
@Gökhan Toros
arada olur öyle :D bende kullanırım arada ama samimi oldugum kişileri o biraz laubali olmuş :D

Geri